Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 048
  • 710
  •   1
Отговори
# 165
Освен хляба и плодовете, никой нищо друго не е пипал с ръка. Имаше хляб, който сам да си режеш, съответно ние хапвахме от него, но при толкова храна, почти не сме яли хляб. Плодовете ги измивах, след като ги вземех - говоря за праскови, ябълки. Динята и Пъпеша бяха с вилици, никой не ги е пипал. Така че - споко бе хора, не отивате в бърлога, нещата са съвсем нормални и добри. Е, Оазис не беше Фламинго, Фламинго пред всички останали хотели в Албена изглежда като космичен, но щом аз съм доволна от Оазис, който не е най - добрия тризвезден там, то значи нещата са нормални и почивката ви ще е страхотна, ще видите Peace
А това за 670 евро нали не е на ден Shocked

# 166
...
А това за 670 евро нали не е на ден Shocked
Joy Наистина си оптимистично настроена   bouquet ... какво пък ... защо не и на ден, че и на човек  Crazy
Шегувам се, доколкото разбирам, това са пет нощувки+закуска+вечеря  Peace за двама "големи", настанени във въпросното студио, което е с пълния набор тенджери/тигани, голяма маса за хранене, с 4 стола + посуда, кана за топла вода, ютия и т.н. вкл и 2-ка вградена керамична плоча. Децата до не-знам-колко-години се настаняват безплатно Grinning

Да уточня, че голямата маса за хранене (освен да правя салати моркови с домати и кашкавал с ядки и стафиди  hahaha) ни служеше за детски кът ... книжки за оцветяване, моливи, фулмастри, пластелин ... и подобни забавления в очакване да "захладнее" към 17-17:30ч и за единствения дъждовен ден.

Все още сме под 6 г, да видим докога ще сме "безплатни" и ние  Laughing

# 167
 Laughing за 5 нощувки е тази цена.
В Лагуна Бийч ми искаха по 280лв на вечер за стая ooooh!
.Е,много се изинявам  няма обяд,но ще почивам както трябва.

# 168
Децата до 12г. се настаняват безплатно във всеки един хотел в Албена  Peace
Така като чета за Фламинго Гранд, откривам много малки разлики - козметиката на Ив Роше, ютията в стаята и ползването на сауната.
Всичко останало - от колосаните салфетки и покривки до виното и плодовете за добре дошли е така и по други хотели в Албена.

Наслаждавайте се на слънцето, пясъка, усмихнатите лица на децата си и на цялата, незаменима с нищо, магия на морето. Hug
Peace

# 169
Дикси, благодаря за инфо ... представа нямах, че до 12 г е все безплатно. Приятно е да има и безплатни неща  Peace
Права си, че козметиката в банята не е най-важното нещо. Има много преди това, за да се стигне до каква-била-козметиката  Peace Дано в повече хотели да го има "преди това-то"  Laughing, за да не обръщаме внимание на такива дреболии ... и да се наслаждаваме на ваканцията, да сме здрави и усмихнати, заредени с положителна енергия и прекрасни преживявания. И най-важното - децата да са щастливи и да се чувстват свободни да лудуват на воля  Grinning

tasi , има и обяд в ресторанта (допълнително се заплаща), пак е на блок-маси ... аз гледах да не обадвам  Sunglasses  съпругът обядваше с децата, плаща се за един възрастен, децата се хранеха безплатно  Peace
Вече ви завиждам за резерваците  Mr. Green  и аз искам да броя дните до почивката ... дано се "договорим" със съпруга за къде и кога ... ако е в Бг ... Фламинго  Wink Ще пиша за резултата  Hug

# 170
Да,мисълълта ми беше,че просто се заплаща допълнително.(за обяда) Laughing
Това,че детето може да обядва безплатно(въпреки,че моето почти не яде Close).
Именно тези дреболии лично мен ме карат да се наслаждавам на почивката си.
Морето,слънцето и пясъка ги има навсякъде,а настроението е който както си го направи. Peace

# 171

Достатъчно е да си напомняш, че отиваш, за да бъдеш край МОРЕТО!  Simple Smile

Аз наистина не разбирам цялатата история около това колко пъти на седмица ще сменят бельото /у дома сякаш се случва повече от веднъж/, какви са плочките в баните, боята на балконите, атракциите в басейните или количеството храна... Rolling Eyes Всичко това е достъпно и на място, до което не трябва да бия 600 километра път.

Наслаждавайте се на слънцето, пясъка, усмихнатите лица на децата си и на цялата, незаменима с нищо, магия на морето. Hug
Подкрепям напълно!точно така мисля и аз! Hug Grinning
Това да гледам морето и щастливите си деца е най-големият релакс за мен! Peace

# 172
  • София
Здравейте от Магнолия - тук положението е тежко - хотелът е пълен с руснаци и румънци, тук-таме се срещат и германци. Храната за разлика от миналата година е трагична до толкова, че няма зеленчуци, които да стават за ядене. От месото тук-таме се намира по нещо, рибата е пълна скръб. Храната е една и съща по 3-4 хранения, докато не свърши вече приготвеното. Организацията е ужасна - в ресторанта е страшна мръсотия, същото важи за басейна и лоби бара - храна по пода, разляти питиета, които за разлика от миналата година няма кой да изчисти. Стаята е... смешна работа - е, не е като на Минзухар бисера с радиото - мастодонт, но е пълна с мравки и в банята сифона естествено е на най-високото място - така че след къпане в банята се събира локвище с дълбочина 2 см. - след като се оплакахме, се сдобихме с моп - да си чистим сами, но и това е на далавера, че първия ден без моп не можеше да се влезне в банята - сина ми не си ми зъбите. Бяхме поръчали кошарка изрично - и в Албена тур и на рецепцията на хотела, и на управителката - познайте, дали ни чакаше кошара - нъц - двамата с мъж ми си придърпахме една от коридора и уведомихме камериерката, че вече е за нас. Д ане говорим, че искахме над първи етаж, но те явно са запазени за чужденците. На втория ден в 13,30 ч. стаята не беше почистена, въпреки че камериерката ни видя, че сме с две деца, които не знам, кога би трябвало да спят по логиката на камериерката, която чистела до 16,30 ч. ooooh! - след страшен скандал и заплахи от мъж ми, че ще се обърне към супервайзерката или към управителката, вече ни чистят сутрин. Абе положението е халифакс - любимата дискотека на сина ми не става за нищ и детето се отказа на втория ден от нея, анимацията в категория деца е на ниво нула. Добре, че е морето, че децата ми ще умрат от глад с тази липса на читава храна... ще постна снимки на мъж ми, миещ банята, за да отстрани локвата, като се върна в София. За сега толкова - догодина другаде, в никакъв случай в Албена.

ПП Не съм чела петата тема до тук, ще чета като се прибера  Peace

ППП Забравих - налягането на водата във водопровода е никакво, особено в пиковите часове - на обяд и към 6 следобяд и за комарите - в околовръст няма комари, за безплатните шезлонги не мога да кажа нищо - ние ходим в свободната зона под калиакра  Peace

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 23:08 от Фоксче

# 173
Фоксче   bouquet за силите, които си събрала и времето, което си отделила да споделиш преживяванията в "Патиланско Царство". Прочетох те от началото до края, няколко пъти, защото описанието ти мноооого ми напомни на хотела, за който писах днес, че още ми държи влага с ОИ и т.нар. "атракциони" за децата Crazy Особено частта с "изхранването - Мисия Невъзможна"  Sad  Хигиената и наводнението в банята ... също бяха част от причудливите дадености на другия, оказва се не по-малко екзотичен хотел. Със сигурност не е вашия (казваш, че сте до морето), онзи беше нагоре по стръмното, откъдето морето се вижда през шубраците като мираж. Дано се сетя как се казваше, ако мога да спестя на някого подобни примеждия ... Въпреки, че беше преди 3 г, бяхме гости за половин ден и много неща биха могли да са се променили  Wink Единственото, което помня е, че имаше числата 1 и 2 след името и имаше басейнче с гъба-бар, където в 10 ч опитахме да поръчаме еспресо, но в отговор получихме инфо, че "барчето" работи след 12ч  Sunglasses Мравки ... не знам дали е имало, но имаме нещо като мокет в коридора, подгизнал от наводнения в баните. Явно не всички са имали "привилегията" да се сдобият с моп ooooh! И друго, което ми направи впечатление е, че някой кихна в съседната стая ... отлична "чуваемост", можех да му пожелая "На здраве", ако не бях зашеметена от "комуникацията" през стената  Confused

Днес, питах точно за комарите, благодаря за инфо Grinning И ние миналата година не сме ги срещали, дано и тази се разминем, не ми ще да мажа децата за щяло и нещяло  Peace  Дано поне положението с налягането на водата да е поносимо, че ме хвърли в неподозирани размисли  Thinking

Дано да сте здрави и дечицата да се радват на хубавото време и забавления на плажа!
Приятна почивка и както днес писаха някои момичета - наслаждавайте се на въздуха, зеленината, пясъка и морето  Hug

# 174
  • Sofia
Фоксче, уби всичко детско в мен. Ако успея ще сменя резервацията, или присто ще я откажа, но нямам готова алтернатива.

Надявам се, че след първите негативни емоции, ще успеете да се отпуснете и забавлявате..дано

# 175
Фоксче,разказа ти звучи отчайващо...  Sad
Дано нещата се подобрят....поне малко.И да успеете да се отърсите от негативизма и да се насладите на почивката си!
Пожелавам преди всичко много слънце,за да прекарвате времето си предимно на плажа и максимално за кратко в хотела  Wink

# 176
  • София
Хора чета тая тема и все повече се отчайвам,що ли не си отидох там дето си знам кво ме чака,ама си викам ай де и ние кат белите 'ора.Колкото повече чета,толкова по зле ще ми натякват после  ooooh!.Досега само сме плащали нощувка и в който ресторант ни хареса там сме яли.Ние не говорим къде ще е по еврино,а къде ще останем доволни,ноо.. май като гледам никъде.Опитвам се да мисля положително и да не се настройвам отрицателно.Ама тук прочетох адски отрицателни мнения  Confused

# 177
  • София
Аз се замислих отдавна дали не сбърках с този Ол. Никога не сме били на такъв тип изхранване и нещо взех да се притеснявам-вързани сме само за храна, която е опипвана от 1000 други ръце. Между впрочем си мисля напоследък,че тук форума вместо да ми помага да се чувствам по-добре и уверена, ме кара да се ядосвам все повече къде отивам-в някоя бърлога сякаш.

Абе как си представяш да е опипвана от други ръце - да не би хората да гребат манджи и супи с шепи! Не ставайте истерични, там отиват хора, не аборигени, моля ви се! Naughty

# 178
  • Mostly in my mind
без да се обиждате, ама и аз си мисля, че вече станахте големи паранои. и от мен по-големи  Laughing отивате да почивате бе, хора. какво се втрисате? ако ще ходите с негативна нагласа, стойте си вкъщи и си четете форума и се възмущавайте

# 179
Нещата, които се пипат с ръце са плодовете (без дини и пъпеши)  и хляба (земелите),  другия който се реже с нож, е покрит с кърпа, т.е. държиш го за кърпата и си режеш филийки. Всичко друго си е с лъжици, вилици, черпаци, щипки....
А в ресторантите на свободна консумация, да не би никой да не пипа храната ни с ръце - от готвача и сервитьора докато пристигне на масата, кой знае колко е била опипвана?
Извадих снимки от ресторанта, не са много детайлни, но от къде да ми хрумне да го снимам с подробности  Laughing
Тази година ще взема да го наснимам по-обстойно, защото другата година пак ще има такива притеснения в темата Grinning
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Вижда се добре, как културно си щипем със щипчиците, нали?  Mr. Green
И как няма абсолютно никаква блъсканица за храната, както го описват.

Общи условия

Активация на акаунт