*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 686
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
А това е любимата ми маска на oriflame, цената и варира, в момента е 10 лв за консултанти:
aqua, caprylic/capric triglyceride, glycerin, butylene glycol, dimethicone, glyceryl stearate, peg-100 stearate, polyacrylate-13, phenoxyethanol, caprylyl glycol,tocopheryl acetate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, polyisobutene,parfum, methylparaben, xanthan gum, polysorbate 20, sorbitan isostearate,propylparaben, ethylparaben, laminaria digitata, silica, sodium pca, urea, trehalose,polyquaternium-51, sodium hyaluronate, chlorphenesin, ci 42090, ci 17200

Има ли нещо вредно в нея ?
Здравей. Вредно няма. По скоро какво е полезното е въпроса. Чесно казано, търся да видя....и трудно забелязвам.Този състав  е изпразнен откъм съдържание. Не знам като какво са го писали маркетолозите. Активната съставка laminaria digitata е в незабележими концентрации, хиалуроновата киселина също. Маската е съставена от едно добро масло, емулгатор, силикон, стабилизатори, консерванти и багрила. Това е все едно лютеница без домати и чушки, иначе докарано на мирис и цвят.

Ами тя се води кислородна маска( четох мнението ви в предишните теми за кислородните продукти), аз лично съм на 19 години и си я купих не за друго ами защото ми е суха кожата ( нормална към суха) и я взех за хидратираща , като си я сложа чувствам кожата си добре . Ето какво пише на етикета : Кислородна и овлажняваща маска за кожа, изложена на замърсявания. Премахва токсините и съживява. Нанесете обилно количество върху почистено лице, като избягвате зоната около очите. Оставете да подейства 10 мин. и отстранете с памучен тампон. 75  мл.

Благодаря много,че ми отговорихте Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 15:10 от lita_2003

# 391
FDA , съгласна съм с написаното. И аз по принцип използвам БГ козметика, но вече чукнах 40-те и с надежда да открия "чудотворното"флаконче се ровя из нет-а.
До момента обаче ефект видях само от този серум. Нарича се ФЛАВО С и е със следното съдържание: активни Съставки:     
Flavo–C серумът съдържа несвързана лявовъртяща форма на витамин С (8%) и екстракт от Гинко Билоба - максимално успешна комбинация в борбата със стареенето на кожата.

Състав:   
Вода, Ппропилен гликол, Екстракт от Гинко Билоба, Аскорбинова киселина, Полисорбат 20, Полисорбат 80, Имидазолидинил урея.

А може ли да попитам от кои български продукти сте доволна? Аз съм от Карлово и тук най- близо са ми продуктите на българска роза Карлово, но съм пробвала много малко от тях , ако не ви затруднява препоръчайте някой български продукт за по-млада кожа

# 392
Аз също съм съгласна с FDA относно това,че има много добри български продукти,но предимно бяла козметика.Но например не мога да намеря фон дьо тен или български сенки,тоест декоративна козметика!Това на какво се дължи?Затова съм помолила да се коментират някои фон дьо тени.

# 393
FDA , съгласна съм с написаното. И аз по принцип използвам БГ козметика, но вече чукнах 40-те и с надежда да открия "чудотворното"флаконче се ровя из нет-а.
До момента обаче ефект видях само от този серум. Нарича се ФЛАВО С и е със следното съдържание: активни Съставки:     
Flavo–C серумът съдържа несвързана лявовъртяща форма на витамин С (8%) и екстракт от Гинко Билоба - максимално успешна комбинация в борбата със стареенето на кожата.

Състав:   
Вода, Ппропилен гликол, Екстракт от Гинко Билоба, Аскорбинова киселина, Полисорбат 20, Полисорбат 80, Имидазолидинил урея.

А може ли да попитам от кои български продукти сте доволна? Аз съм от Карлово и тук най- близо са ми продуктите на българска роза Карлово, но съм пробвала много малко от тях , ако не ви затруднява препоръчайте някой български продукт за по-млада кожа
http://www.rosaimpex.com/index.php?step=module_action&modnam … =2&order[]=real
http://www.solvexcp.com/index.php?page=shop.browse&category_ … id=26&lang=bg
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513823.0

# 394
Аз също съм съгласна с FDA относно това,че има много добри български продукти,но предимно бяла козметика.Но например не мога да намеря фон дьо тен или български сенки,тоест декоративна козметика!Това на какво се дължи?Затова съм помолила да се коментират някои фон дьо тени.
Привет. Крахът на декоративната козметика в България беше преди  десетилетие. Закриха се оборудвани цеховете за такава(червила, сенки, пудри, ружове, лакове за нокти) в Рубела, Ален мак, Арома. Това се случи поради недълновидно управление на приватизираните-"подарените" заводи. Не е изгодно да се инвестира сега в декоративна козметика, защото евтини китайски, турски, полски стоки заливат пазара, а ако са по-скъпи, както знаете никой няма да ги купи-защото са български.

# 395
А може ли да попитам от кои български продукти сте доволна? Аз съм от Карлово и тук най- близо са ми продуктите на българска роза Карлово, но съм пробвала много малко от тях , ако не ви затруднява препоръчайте някой български продукт за по-млада кожа.

Ползвала съм и продължавам да ползвам продукти на Алтея Органик. Много хубави отзиви чух и прочетох за Phytocode - и то именно от млади дами.
Розова вода -от различни производители- също.

# 396
  • София
Искам да благодаря за коментарите на специалистите   bouquet

Тъй като заговорихме за българска козметика искам да попитам "Билка" българска козметика ли са?
Не съм се сещала да погледна етикета, но напоследък много неща са произведени на невероятни места по света. От техни неща съм доволна, а пък са евтини.

И също така се подсетих за крем "Здраве" в синята опаковка. Какво има в състава му и защо баба ми и майка ми го препоръчват за подсичане на бебета например, но и за много други неща. Не е ли вече доста остарял като формула?!?! Нямам опаковка, за да напиша съдържанието му, но мисля, че знаете кой крем имам предвид.
Какво мислите за него и използвате ли го за нещо?

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 01:17 от Vanya_I

# 397
Искам да благодаря за коментарите на специалистите   bouquet

Тъй като заговорихме за българска козметика искам да попитам "Билка" българска козметика ли са?
Не съм се сещала да погледна етикета, но напоследък много неща са произведени на невероятни места по света. От техни неща съм доволна, а пък са евтини.

И също така се подсетих за крем "Здраве" в синята опаковка. Какво има в състава му и защо баба ми и майка ми го препоръчват за подсичане на бебета например, но и за много други неща. Не е ли вече доста остарял като формула?!?! Нямам опаковка, за да напиша съдържанието му, но мисля, че знаете кой крем имам предвид.
Какво мислите за него и използвате ли го за нещо?
Здравей. Биле е козметиката създадена от нашата колежка Свобода Добрева с повече от 30г опит в козметиката. http://www.bodid.net/index_bg.php#/bg/Products/
За крем Здраве, това е най-, най- доброто средство против подсичане. Кремчето има живот повече от 40 години. То е обратна емулсия с 40% цинков окис.

# 398
Не знам дали четеш руски, но това инфо е от днес  Популярный автор роликов о косметике в сети YouTube Мишель Фан (Michelle Phan), которая сейчас принимает участие в мероприятиях Недели Высокой Моды в Нью-Йорке, в интервью журналистам рассказала, какие тренды, на её взгляд, будут актуальны в пришедшем году«В 2011 году мы увидим, что многие девушки станут пользоваться меньшим количеством декоративной косметики. Основной целью их будет кожа, которая выглядит здоровой. Что касается тенденций, то будут выделены брови, а в макияже акцент сместится на яркие губы», - считает М. Фан.

# 399
  • София
FDA, благодаря за отговора.    bouquet
Аз имах предвид тази "Билка"  Embarassed
http://www.krasnaya-bg.com/bilka/bg/bilka.html
Интересна ми е и защото пишат, че са по - натурална козметика, каквото и да означава това.
Фирмата, която предлагаш не съм използала, но мисля, че съм виждала техни продукти. С удоволствие ще я потърся и изпробвам.

# 400
Здравейте,решила съм да си купя мицеларна вода,и да почиствам с нея вечер лицето си,ето защо искам мнението ви за тези две води,и съответно коя е по добра!
Авен,мицеларна вода за почистване,цена около 20лв
    * Avène Thermal Spring Water (96%)
      - Soothes and softens
    * Chamomile (Alpha-bisabolol)
      - Soothes
    * Hyaluronic acid (Sodium hyaluronate)
      - Moisturizes
    * Gentle surfactant
      - Cleanses and removes make-up
Виждам че 96 проценат е термална вода,но ме интересуват другите съставки какви са?

И Биодерма вода за почистване Сенсибио отново около 20лв

WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.
Предварително благодаря за отговора!

# 401
  • Торонто
Здравейте, интересува  ме дали този крем е подходящ за 33 г смесена кожа и как са съставките му:
MRM, Rejuviné, Anti-Aging Wrinkle Cream, 4 oz
Deionized H2O, borage oil, aloe vera concentrate, glycereth 26, methyisilanol manuronate, biosaccharide gum-1, oxysomes (lecithin, magnesium ascorbyl phosphate, alpha tocopherol), triethanolomine, vitamin C ester, DMAE, dehydroepiandrosterone (DHEA), alpha lipoic acid, gotu kola extract, grape seed extract (95% oligoproanthocyannidins), carbomer 40, hyaluronic acid, Citricidal (grapefruit seed extract).

[

Малко ми е странен.. Харесват ми активните съставки оxysomes, biosaccharide gum, както малсото от borage , но пък DMAE/DHEA са спорни като безопасност. Ако разбираш английски прочети тази статия, на достъпен есик обяснява за и против: http://www.smartskincare.com/treatments/topical/dmae.html

# 402
  • Торонто
Avalon Organics, Vitamin C Vitality Facial Serum
Organic lavandula angustifolia (lavender)(1), chamomilla recutita (chamomile)(1), camellia sinensis (white tea)(2) and organic arnica montana(3) extracts (aqueous), organic aloe barbadensis(2), emulsifying wax, magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), vegetable glycerin, hyaluronic acid, panthenol (pro-vitamin B5), olive squalane, organic helianthus annuus (sunflower) oil(2), tocopherol and tocopherol acetate (vitamin E), glyceryl laurate, lemon bioflavonoids, melatonin, organic borago officinalis (borage) and linum usitatissimum (flax seed) oils(2), rosa canina (rose hip) oil, soy lecithin, theobroma cacao (cocoa butter), laminaria digitata (kelp) extract, allantoin, organic calendula officinalis extract(2), cetyl alcohol, steareth-20, glyceryl stearate, amodimethicone, xanthan gum, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, organic citrus aurantium dulcis (orange) oil(2) and other essential oils.

Серумът е добър, оправдал си е името с безбройните активни съставки (даже водата е изцяло заместена с екстракти). Не знам каква му е цената, но съставът му определено е много повече от много други "серуми" минавали през темата. Аз го харесвам.

# 403
  • Торонто
Можете ли да ми кажете дали в темата има обсъждан състава на трите стъпки на Клиник или да ми дадете линк ако го има обсъждан вече.
Знам че има доста противоречиви мнения за козметиката на фирмата, но все пак ми се иска да разбера какво точно давам на кожата си.
Мерси предварително  bouquet

Това го обсъждахме в първата тема някъде в началото. Тогава за първи път ме "намразиха" някои съфорумки върли фенки на Клиник Simple Smile Помня, че съставът беше потресаващо евтин.
Ако искаш сложи го пак да го видим.

# 404
  • Торонто
Много моля за коментар на един много странен крем  Crazy
Age Defense Active Day Cream - около 35$
Aqua, Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Gliceryn, Sorbitan Stearate, Dimenthicone, Myristyl Myristate, Undaria pinnatifida extract, Keratin/Hydrolysed Keratin, Alpha Tocophenol, Passiflora edulis/Passiflora incarnata seed oil, Orbignya oleifera seed oil, Phenoxyethanol/Ethylhexylglycerin, Xanthin Gum, D-Panthenol, Vitis vinifera seed oil, Lecithin/Tocopheryl Acetate/Ubiquinone/ Alcohol, Tetrasodium EDTA.
При нанасяне в първия миг имам чувството, че кремът е много тежък, но в следващата секунда той е попил. Не остава върху кожата усещането, че съм се мазала с крем. И от там идва подозрението ми - има ли достатъчно активни съставки, подхранва ли, срещу бръчки ли се бори или е просто обикновено кремче в красива тубичка....   bouquet

Има си анти-ейдж активни съставки кремчето, не са в големи концентрации, но това както често казвам си е масова практика.
Комбинацията от тези емолиенти/емулгатор Sorbitan Stearate, Dimenthicone, Myristyl Myristate би могла да има ефекта, който описваш. Може и точно това да се целели, така или иначе няма нищо лошо в състава му.
За мен това е един приличен състав, но с условието, че 35$ са му много. Бих го ползвала с удоволствие срещу 10-15$.

Общи условия

Активация на акаунт