Майчинството счетоводно - 34

• 34 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
на мен болничния ми идваше и трите месец еднаква сума за месец, но на два пъти,в различни съотношения всеки месец, не зная защо така  newsm78
с болничните е така
ако си в периода на обезщетение 135-410 дни,ще получаваш веднъж месечно до 5число за предходния месец
ако мидлиш ,че си ущетена,пише мейл на НОИ

# 361
mama_sancho ,явно е с по-нов ексел и аз не мога да го отворя.още преди това пробвах

и аз не успявам с това разширение .xlsx

Мдаааааааа извинявам се  не съобразих Rolling Eyes- с най-новата версия съм и при него разширението на фаиловете е това - ето нов линк с разширение xls  за по-старите версии http://www.-spam110-/document/SAUV_97F/kalkulacia_bolnichen_new.html.

# 362
Здравейте  Hug
В Дирекция социално подпомагане Младост не мога да се свържа по тел, та се надявам вие да знаете  Rolling Eyes
При смяна на адреса, трябва ли ми някаква бележка от социалните на стария адрес (Оборище) или направо си отивам в социалното в Младост. И знаете ли какви документи трябват за подновяване на детските надбавки освен служебни бележки за доходите, акт за раждане, май се иска някаква бележка, че детето посещава детска градина  newsm78

# 363
Здравейте, мили мами.
Обръщам се към вас с един въпрос - когато изтече майчинството, а именно 2-те години, какви доходи /12 месеца назад/ трябва да се впишат в декларацията, която се подава за детските добавки?

# 364
  • софия
Здравейте ще съм ви благодарна ако ми помогнете , бременна съм и трябва да се пазя тоест да спра работа, в 7 годишна седмица съм от кой тряба да взема болничен и може ли до края на беменноста да съм в такъв. Имам предвид от личен лекар или генеколог все още не съм се записала на Женска консултация
  bouquet

# 365
  • София-Младост
Здравейте  Hug
В Дирекция социално подпомагане Младост не мога да се свържа по тел, та се надявам вие да знаете  Rolling Eyes
При смяна на адреса, трябва ли ми някаква бележка от социалните на стария адрес (Оборище) или направо си отивам в социалното в Младост. И знаете ли какви документи трябват за подновяване на детските надбавки освен служебни бележки за доходите, акт за раждане, май се иска някаква бележка, че детето посещава детска градина  newsm78
Това подновяване , за което говориш...при смяната на адреса получаваш ли още детски? Или просто си сменила адреса и сега вече ще взимаш детски?
Бележка от градината не трябва , това е за учениците само.

# 366
  • София-Младост
Здравейте ще съм ви благодарна ако ми помогнете , бременна съм и трябва да се пазя тоест да спра работа, в 7 годишна седмица съм от кой тряба да взема болничен и може ли до края на беменноста да съм в такъв. Имам предвид от личен лекар или генеколог все още не съм се записала на Женска консултация
  bouquet
Най-добре е от този, който ти следи бремеността. Можеш да си в болничен, но имай впредвид, че имаш право само на 180 дни такъв.

# 367
Здравейте. Искам да попитам в какъв срок трябва да е подаде декларацията за майчинство от 135 до 410 ден. Последния ми трети болничен лист изтече на 15.09, а счетоводителката твърди, че тепърва трябва да го приготви, да го подпиша и да се внесе. Права ли е? Не трябваше ли вече да са внесени тези документи?

# 368
  • Майничка
Здравейте. Искам да попитам в какъв срок трябва да е подаде декларацията за майчинство от 135 до 410 ден. Последния ми трети болничен лист изтече на 15.09, а счетоводителката твърди, че тепърва трябва да го приготви, да го подпиша и да се внесе. Права ли е? Не трябваше ли вече да са внесени тези документи?

Подава се с дата 16.10., но счетоводителката ще го подаде след като начисли и подаде осигуровките за септември, което става през октомври.

# 369
16.10 или 16.09? Осигуровките за месец септември са внесени, но декларацията не е. Аз точно затова питам - в този случай не сме ли закъснели с подаването на тази декларация и какво следва оттук нататък?

# 370
  • Майничка
16.9. doh
Не е късно.

# 371
Здравейте,
Искам да ви попитам колко дни болнични имам право да ползвам,без да се налага да стигам до ЛКК?
В момента се осигурявам фиктивно в една фирма,тъй като от предната не искаха да ми подновят договора.Но тъй като сме само на една заплата и осигуровките доста ни тежат,искам да изляза в болничен.Личният лекар каза,че той може да ми дава максимум 14 дни месечно.Бихте ли ми дали някаква идея за комбинация?
Терминът ми е на 7.04.2011г.
Ако въпросът ми не е за тази тема,моля да ме извините и да го преместите.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 372
  • Пловдив
Здравейте,
Искам да ви попитам колко дни болнични имам право да ползвам,без да се налага да стигам до ЛКК?-14 дни само-издадени еднолично от личния-всичко понататък като болнични е от ЛКК
В момента се осигурявам фиктивно в една фирма,тъй като от предната не искаха да ми подновят договора.Но тъй като сме само на една заплата и осигуровките доста ни тежат,искам да изляза в болничен.Личният лекар каза,че той може да ми дава максимум 14 дни месечно.Бихте ли ми дали някаква идея за комбинация?-без ЛКК няма да се разминеш-говориш с лекаря от ЖКто да те насочи към ЛКК с диагноза,за да си в болничен докрая.ако Аг то отказва,търсиш такъв,който да ти дава /може да смениш ЖК то/-по-възможност той самия да е член на ЛКК.разпитай в града кой е дащен на болнични.другото е,че имаш 180 дни болничен от ЛКК-ако си 10-11 седмица се вързваш
ако все пак не намериш начин за болнични и не искаш да плащаш осигуровки и имаш 12 м стаж през живота си-напускаш сега и започваш пак малко преди 45 дневния ти-примерно на 1 февруари.така ще взимаш 2 г по 240 лвТерминът ми е на 7.04.2011г.
Ако въпросът ми не е за тази тема,моля да ме извините и да го преместите.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 373
Благодаря ти,Elfita,
Имам доста повече от 12м. трудов стаж.Но ми се искаше да нямам прекъсване на осигуровки и т.н.Ще видим какво ще направим.

# 374
  • Пловдив
Благодаря ти,Elfita,
Имам доста повече от 12м. трудов стаж.Но ми се искаше да нямам прекъсване на осигуровки и т.н.Ще видим какво ще направим.

прекъсването в осиг,не е проблем за обезщетението,но ще взимаш по-малко пари,но не по-малко от 240 лв
здравните сама ще си ги плащаш през тези месеци без работа
дерзай за болничния все пак-по-добре е

Общи условия

Активация на акаунт