Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 289
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Ментова, стискам палци да нямате никава реакция от ваксините   Praynig А защо две ваксини, Пентаксим не ги ли обединяваше?  newsm78 При нас последният Пентаксим даде реакция на втория ден...

Пентаксим е петвалентна ваксина срещу полиомелит, тетанус, дифтерит, коклюш + някаква форма на менингит, ако не се лъжа. А Елица е освободена от коклюш съставката, защото я водят по - рискова при астма, няма как да й бият Пентаксим. Затова й биха полиомелит и отделно ваксина срещу дифтерит и тетанус (ДТ) - 3 от съставките на Пентаксима.
Засега е добре, мерси за стиснатите палци!  Grinning А при вас каква беше реакцията от Пентаксима?
Семирамида, тя е постоянно на антихистамини, час преди ваксинацията дадох допълнителна доза Ксизал, оправяйте се вие!
Александра, за Тримовакса ставаше дума, нали? Тя май често създава проблеми. Много се радвам, че Маги е добре - пу, пу, пу, все така да е!

# 376
  • София,
Аз предполагах де, ама все пак да подсетя  Blush.
Аз честно да си кажа съмнявам се че при нас асмата се отключи най вече след ПЕнтаксима newsm78, след третия започнапха пристъпите и оттогава няма спирка Joy.
А и Тримовакса си е гадна и то много, при нас реакцията беше - обрив и лека Т ама след 15 дни  Embarassed, последва пристъп, пристъп, пристъп - пнемвония юни месец Embarassed

# 377
И аз мисля че Мария започна да прави пристъпите след ваксините ДТК. Още след втората започна да подкашля след третата вече имаше по сериозни последствия - кашлица, започнаха обриви, и пристъпи. Тя ми е един от "основните заподозрени"

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 12:06 от marychery

# 378
  • Варна
Казвала съм, че и нашите проблеми започнаха след първи Пентаксим. Още повече, че го сложиха само десетина дни след хоспитализация заради бронхиолит (трябвало е да се отложи с месеци), що така избърса тогава нашата педиатърка не знам. Колко пъти съм си се ядосвала, че не се възпротивих! Казват, че противококлюшната съставака може да отключи/задълбочи проблемите на предразположени деца. Но мен от всички ме е страх, но и без тях ме е страх, що ужас брах покрай епидемията от морбили.

# 379
  • В събота
Извинете ме за нахълтването, но търся спешно за една приятелка добър детски пулмолог в Пловдив, ако може някой да ми даде координати.

# 380
Александра,ти при кой хомеопат ходиш във Варна,доволна ли си?Приемате ли освен това другите лекарства?

# 381
  • Варна
Александра,ти при кой хомеопат ходиш във Варна,доволна ли си?Приемате ли освен това другите лекарства?
При Кремена Хаджиева. Нищо друго не пие, всъщност изобщо не е започвала; когато решиха да ни изписват сингулер, направо отидох при хомеопат.

И какво излиза, от повечето споделени мнения, астмата се е отключила след ДТК ваксина  newsm78 Де да имаше и лекари, които да го признаят...

# 382
  • софия
И аз си мисля , че е от ДТК-то при дъщеря ми, но след реваксинацията на 6 год. нищо не се случи. Даже я правихме априлската ваканция, т.е  преди проклетия май месец с цъфтежите му. newsm78

# 383
Alexandra, аз имам доста познати с деца астматици и при нито едно не е свързано с ваксините - или е по рождение, или е наследено от родител, или е придобито от детската градина. Ние сме третият вариант. Не мисля, че винаги ваксината е причина, просто ваксината е агресивна намеса, подобна на разболяването, затова може да отключи заложена алергия.
Не зная как е било детето ти, но щом изобщо не е започвала да пие Сингулар, все пак вероятно е било с доста лека форма на заболяването. При деца, при които се налага употреба на урбазон или кортикостероид някакъв, не зная дали просто може да се приложи само хомеопатия.

# 384
  • Варна
Alexandra, аз имам доста познати с деца астматици и при нито едно не е свързано с ваксините - или е по рождение, или е наследено от родител, или е придобито от детската градина. Ние сме третият вариант. Не мисля, че винаги ваксината е причина, просто ваксината е агресивна намеса, подобна на разболяването, затова може да отключи заложена алергия.
Не зная как е било детето ти, но щом изобщо не е започвала да пие Сингулар, все пак вероятно е било с доста лека форма на заболяването. При деца, при които се налага употреба на урбазон или кортикостероид някакъв, не зная дали просто може да се приложи само хомеопатия.
Имах в предвид в темата, които са споделили  Peace
Иначе от април до ноември миналата година, има два престоя в болница с по 3 дни урбазон, и между тях още поне 5 пристъпа с двукратно слагане на урбазон. Незнам много ли е, или малко, но за мен беше достатъчно.
Не агитирам никого за хомеопатия, ако така се приемат моите постове, просто няма да споделям че се оправяме по този начин. Но ми е мъчно да чета как детенцето на Асита е през 2 седмици в болница с пристъпи, и се налага да му се слагат подобни лекарства. И на всички останали, разбира се  Hug

# 385
  • софия
 bouquet Герганди , както винаги ми четеш мислите. И аз мислех да напиша нещо в този дух , а ти ме изпревари.

# 386
  • Страната на чудесата
Да се включа в този спор и аз-факт е, че Цвети е лекувана и по двата начина. Имам наблюдение колко време и трябва да се оправи с алопатия или с хомеопатия. При тежък пристъп миналия Гергьовден я водих до белодробната клиника и я прегледа пулмолог, беше изписал някакви зверски дози метилпреднизолон, отделно инхалации и т.н. По телефона се чух с хомеопатичката ни(беше извън бг), казах резултата от прегледа, изписа ни необходимите хомеопатични и след 3 дни на контрола в белодробната (само с хомеопатия) лекарката беше много доволна как сме го овладяли извън болница WinkИстината е, че просто трябва да имаш нерви като корабни въжета и много вяра в лекаря, за да издържиш 2-3-4 часа, без да дадеш първия път алопатичното, и да дадеш време на хомеопатичното да подейства. Поне при моето дете е така, през това време боледува от доста неща-ангина, отити, варицела, афтозен стоматит, натъртване и още...
Но какъвто и да е метода на лечение, важното за всеки родител е едно-да е подходящ за неговото дете и да е ефикасно в дългосрочен план  bouquet
Семирамида, Embarassed, много си мила Heart Eyes

# 387
Alexandra, да, разбрах, че в темата имаш предвид, но понеже всички се питаме за причините, затова се включих с примери, за да не си направим всички генерални изводи.
А, чудесно е, че въпреки проблемите, сте се справили с хомеопатия. Аз само предположих, не споря за или против.  Simple Smile
А сега как е детенце, прави ли пристъпи? То аз съм страхлива, затова не пробвам...

Лъки, аз трябва да призная за себе си, че нервите ми изобщо са далече от корабни въжета. Сигурно затова не смея да пробвам дори с хомеопатия (оставям настрана, че мъжът ми ще ме изнесе на палатка).  Sad

# 388
  • Варна
просто ваксината е агресивна намеса, подобна на разболяването, затова може да отключи заложена алергия.

И аз така мисля. Ваксината не е причина за алергиите, но тя може да ги отключи. Няма как предварително да се знае, че бебето е предразположено към алергии (поне на този етап). Много са агресивни и определени видове антибиотици, неслучайно бебета, преболедували сериозно в ранните месеци, развиват по-сериозни алергични заболявания.
Но когато се знае, че бебето/детето има алергични (други) проблеми, трябва да се ревизира ваксионната схема, да се подходи алтернативно, да се защити превантивно организма. На 50-дневно бебе, прекарало бронхиолит, редовно повръщащо и трудно наддаващо, можеше да не се бърза с поставянето на Пентаксим, без защита.

# 389
  • Страната на чудесата
gergandi , знам за какво говориш,  Laughingи моят мъж е Тома неверни, много битки сме провели.
"...Не ме убеждавай, че една молекула от нещо си, разтворена в басейн, върши работа в лечението Rolling Eyes..." и разни други такива. Обаче, нали съм вироглава, се наложих Wink(е, наложи се доста да потреперя, а като си сам е много трудно, но съм щастлива-има ефект!)
Но пък имам 100% вяра на лекарката ни, наистина!
Ментова, абсолютно си права за ваксините! Има деца, които действително насила са провокирани в толкова ранна възраст Sad

Общи условия

Активация на акаунт