Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 289
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • Страната на чудесата
Blues, пиши как е сега, дано сте избегнали болницата и да се е справил  Praynig
donsita , изглежда много готино, поздравления за смелостта и стиснати палци каляването да си свърши работата добре thumbsup
При нас уикенда мина неспокойно, но болежките бяха от друго естество. Цвети в Петък паднала от най-високата част на катерушката и като по чудо се размина само с натъртено, но като ми казаха на вземане от градината в Петък, лошо ми стана(тъкмо беше паднала) Влизам, гледам я-жълта, стресната.Тръгваме си, а тя едва стъпва.Боли я кръста, цяла нощ се мята и не можа дза си намери място Confused Добре, че нашата хомеопатичка ми вдига винаги, даде наставления по телефона за какво да следим, гранулки  през устата и маз локално и до Неделя вече няма нищо, даже не посиня ShockedПросто признавам хомеопатията и при травми, обаче се надявам да не ми се налага да я тествам пак Praynig така скоростно.
А снощи по повод Helloween  се гримира  ( не е християнски този празник, обаче миналата година по същото време лежахме в инфекциозна със свински грип и тримата и от тогава бях обещала да празнуваме) и много тича и скача, така че за щастие няма последици падането.

# 361
  • СОФИЯ
И ние от вчера с къшлица... Понякога ларингитна, понякога суха. Правим инхалации постоянно, включително и една с вентолин, от която още повече се разкашля. Все се надявам да е от гърлото, а и няколко повръщания на секрети, предполагам от гърлото и носа. Този вирус с гърлото и температурата се оказа много коварен, в къщи всички сме болни, ми на всичкото отгоре и с конюктивит. На обяд ще дойде личния лекар, да си каже думата - антибиотик или продължаваме да се борим без него  Sad

# 362
  • София, под Карлсон
Здравейте!  За сега положението ми се струва овладяно   Praynig Дишането му се поуспокои, кашлицата обаче "цепи мрака"  Shocked Много се ошашках през нощта, не знаех ще успеем ли да се справим само с Вентолина и затова имах колебания да тръгнем към някой спешен център за Урбазон  Thinking На мен ми е трети път, като ли започвам да различавам признаците, ама пусто се паникьосвам, защото особено след летните ни приключения в бургаската болница Иво е ужасно наплашен. Ужасна борба е да му дам каквото и да било лекарство, а пък преглед при лекар е невероятен цирк  ooooh! Последния път ухапа педиатърката ни  #Crazy Embarassed Следобяд ще го водя да го преслуша, дано да сме го хванали овреме.
А иначе всичко започна в петък, като го взех от градина със сополи, в събота вече хремата беше много силна, а вчера леко се разсвири. Бяхме в провинцията и го заведох да го чуе лекар, за да съм сигурна за вентолина. Казаха ни, че пристъпа е в начален стадии, ама по- добре веднага да го почвам. Така и направих, но явно имаше леко влошаване преди да започне подобрението. Възможно ли е такова нещо?  newsm78
Аз все си мислех, че някак предишните ни пристъпи са били спорадични, ама си давам сметка, че определено не е така. Предупредиха ме пак изрично за всички почистващи препарати, а аз се сетих, че в четвъртък вечер омирисах цялата къща... Sad А може би и хлора от басейна да му е дал отражение, до тук бяхме с плуването, но това да ни е проблема... Много силно се надявам всички да го израстат, а на нас здрави нерви  Hug
Да оздравяват всички болни дечковци и най- вече да няма усложнения  Praynig Благодаря ви, че ме изчетохте, имах нужда да споделя...

# 363
  • Варна
Стискайте ни палци - след 2 часа ще слагат на Елица полиомелит и ДТ. Ако не се чуе нещо подозрително в дишането, де! Много ме е страх.

Да оздравяват всички!

# 364
  • Страната на чудесата
Ментова, стискам силно! Успех и пиши! И не показвай страх, че нали знаеш-децата отразяват нашите собствени емоции!

# 365
Ментова, споко, стискам и аз палци!  Praynig

Blues, естествено, че ще се паникьосваш, особено в началото. Обикновено с Вентолин се овладява пристъпът, особено ако почнеш навреме. Не можеш ли да спреш детето от градина за малко (имам предвид, два-три месеца...), за да се успокои. Травмиран е и това не бива да се повтаря често.

# 366
Ще подавам документите за ТЕЛК, искам да питам (пак) АД с какво го доказвахте- защото нямам нито един документ от преглед за това, ходили сме по разни доктори, ама не пазя листовете, често и не са ни давали...защото не съм милсила да ходим на ТЕЛК

# 367
И аз да се "похваля",спазъмът ни е овладян,но вчера сутринта получихме кожна алергия ли какво вече е незнам,свръхчувствителност на кожата ли?......цялото му тяло ,там където се е чесал е било на червени големи петна,не пъпки,не са били релефни,просто зачервени петна....Сега сме си вкъщи вече,урбазона и аб-то са спрени,иначе за вкъщи пием финистил и за първи път ни включиха и метилпреднизолон 2*1 таб.от 4 милиграма,и ефирата ,която си вирви междувременно,пак тежката артилерия....и другите му там сиропи и хапчета.Утре сме на преглед за баткото на УНГ ,и за бебка на детски кардиолог заради шума ,който чуха тези дни.....Стискайте палци!!...
Всички дечица,бързо да се оправят вече. Peace

# 368
  • Варна
Благодаря, момичета, за куража! Биха ваксините на Елица, надявам се да не направи някаква реакция. Лекарката слуша със слушалката, слуша - не можела била да се наслуша на "такива чистички и тихички дробчета".
ASITA5, всичко ще е наред и с баткото, и с бебенцето! Стискам палци! Hug

# 369
Ментова, браво- все така да сте  Hug
тази седмица си имам баба, че детегледачката миналата седмица реши, че не й се работи повече, ще оставям и Стефи у нас
миналата седмица й падна огромен телевизор отгоре, понеже е една кротка и послушна, крака й е в страхотно синьо-лилав цвят вече, нямаме счупено
онази вечер пък мрън за макдоналдс и вчера сутринта се събуди с жестоки стомашни болки и рев, дежури до следобяда на гърнето, твърди че повече няма да иска мак-че  Crossing Arms  Whistling
ако не е спазъмче, нещо такова ще да е,а едва сега започва всичко  Tired
поздрави и здраве за всички

# 370
  • София, под Карлсон
Пу, пу, и ние сме по- добре откъм дишане, основното вече е кашлицата, ама ще я преборим...  Peace Дори след прегледа вчера увеличихме интервала на Вентолина на 8 часа. И Иво преграква от него, но давам разни неща за смучене...За съжаление няма как да го спра за дълго от градина, няма кой да го гледа. Сега викам майка ми от провинцията, защото няма кой да ми разреши да отсъствам толкова от работа, ама и това няма как да продължава вечно... Confused
Ментова, стискам палци да нямате никава реакция от ваксините   Praynig А защо две ваксини, Пентаксим не ги ли обединяваше?  newsm78 При нас последният Пентаксим даде реакция на втория ден...
Мини, добре че сте имали късмет с телевизора. На мен ми случи същото като малка, добре че майка извади реакция и ме дръпна...
Иво го бъзикаме, че тези дни индианските му имена са "Лилавото ухо" или "Кашлящият бухал"  Laughing

# 371
  • Варна
Ментова, дано нямате реакция  Praynig Един съвет, ако все пак нещо се случи, настоявай да запишат в листите от прегледа че имате поставена наскоро ваксина, нещо като застраховка  Rolling Eyes

Аз тихичко да кажа, че успяхме да преборим вирусче при Маги, с нейните собствени сили, даже и без хомеопатия  Simple Smile Започна се със хубави бистри сополи, леко подкашляне, след това овлажни, взе да отхрачва, и сега и тази кашлица намалява. Много се надявам вече да минем към графата нормално изкарващо болестите дете  Praynig

# 372
  • София,
Привет на всички
Ментова - нали не си забравила да даваш противоалергично преди и след ваксината Peace. Дано всичко мине нормално, важното е че сте успели все пак да я сложите.  Hug
Ние също сме по добре вече, така и неразбрах какво беше това при нас от петък, кашлица кашлица, ужас. Сега мен ме прихвана де, гадно е, но не е толкоз в гърлото ами си е лека надолу в бронхите. newsm78. Аз давах този път три дни от това противокашличното синекода и на трлетия ден някак си кашлицата се развлажни - усеща се как и застават кто храчки на гърлото и като говори и чак хрипти. Та сега давам малко Мукосолван няколко дни - така каза лекарката, за да изчисти и тези секрети. Peace. Дано се оправяме вече, но нямам намерение да пускам на градина, ще си я позадържа още малко. Другата седмица имаме преглед при УНГ и евентуално чак по другата седмица ще я пускам Peace. Исак мад питам някой да е давал имунобор - на нас сега са ни го предписали като имуномодулатро Peace и от утре като свършим АБ- то мисля да го давам, а после ако се задържи поне десет дни здрава ще и сложа и противогрипна ваксина, нашата рекарка така препоръча, а и УНГ -то ще видим какво ще каже, ми то неможе три ангини за един месец да направим, това на какво прилича Shocked. Навсичкото отгоре и конюктивит пък сега имало в градината ooooh!.
Лъки голям герой е Цвети, леле аз сигурно щях да хукна да правя снимки, ама и ти си страшно смела   bouquet

# 373
Здравейте момичета,
аз отдавна не съм писала тук, защото все по-успешно се преборваме с тези проблеми!
За това искам да ви разкажа и да ви се похваля как малчугана ми от болнаво дете със средно остра диагноститсирана астма се превръща в напълно здраво дете посредством хомеопатично лечение!
И аз като повечето хоря бях не само скептично настроена, но и категорично против подобни алтернативни лечения.
След като започнаха пристъпите, лежахме два пъти в болници след достасериозни обструкции минахме на сингюлер. Пи го повече от година детето и всеки път, когато се разболееше (а това ставаше често) се започваха спазми, инхалации с вентолини и урбазони... Започна да ходи на градина. дадохме го на частна, за да са по-малко децата, а и заради АБКМ-то. Не помогна. Всеки месец, а понякога и по два пъти на месец ми правеше бронхити. След като изкарахме една зима с антибиотици всеки месец заради бронхитите ми направи две пневмонии през лятото и отново влязохме в болница. Пак антибиотици, 8 дена на урбазон с абокат и какво ли още не... След като ни изписаха още един антибиотик, откриха ни бактерии в гърлото: трети антибиотик, а детето пак не оздравява. Хиляди капки в носа за задната хрема (алергичен ринит), не помня вече колко сиропчета за кашлиците и противоалергични, а дробовете не се изчистват напълно, хремата не спира и той все не е здрав...
Накрая не издържах и отидохме при хомеопат. Началото беше трудно.
Хомеопат-ката ни изписа имуномодулатори в комбинация с малко минерали и витамини. Освен това и хомеопатично лекарство. В началото не успяхме да се справим с конституцията, защото сина ми беше с много отслабена имунна система. Отнени време да свикнем да овладяваме пристъпите с хомеопатия, но постепенно спряхме всички лекарства, овладявахме пристъпите с хомеопатични лекарства. лекувахме бронхити, 2-3 ангини и дори леки пневмонии с хомеопатия. изкарахме цяла година на хомеопатия без никакви антибиотици! Овладяхме поленните алергии. Преди беше невъзможно да излезем в градинката на пролет без да е пил зиртек или еуреспал, или някакъв друг антихистамин...
Най-после тази година успя да мине един курс на туберколин последван от конституция и сякаш стана друго дете! Изкара 5-6 месеца без да се разболее! После хванахме грип, от който направи ангина и я излекувахме (отново с хомеопатия) без изобщо дробовете да пострадат! През цялото време ме беше страх да не слезе надолу и пак да чуя зловещото свирене или хъркане! Вече и сама си го зная кога е с бронхит и ходя на лекар само за да потвърди какво съм чула аз! (Предполагам и с вас е вече така, половин пулмолози сме станали вече).
Ето, отминава есента, зима ще идва, а аз започвам да забравям какво е спазъм, не помня имам ли все още вентолин вкъщи, инхалатора не зная даже къде е прибран и захвърлен!
За това бих искала да ви насърча, тези от вас, които биха се престрашили: дайте шанс на хомеопатията! Опитайте и не се отказвате веднага при лек неуспех! Намерете добър хомеопат (аз предпочетох такъв, който и да е лекар по образование, за да може сам да диагностицира състоянието на сина ми) и му се доверете! Само пак да ви кажа: началото е трудно. Характерно за хомеопатията е, че в началото има период "на изчистване", когато могат да се появят болестни симптоми, които, ако успеете да овладеете отново с хомеопатия настъпва истинско подобрение!
За себе си вече смятам, че това е начина, по-който ще лекувам децата си. Ето вече имаме и бебе. Него също лекувам с хомеопатия много успешно! И както не вярвах, в хомеопатията сега категорично и се доверявм!

# 374
  • Варна
Здравейте момичета,
...
Благодаря ти за този пост! Радвам се че сте се справили! И при нас мина вече година от хомеоп.лечение, и виждам резултати, макар и много да се объркаха нещата със слагането на една ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт