Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 290
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
пфу, и на нас ни казаха същото за сърцето лятото  Shocked
и при нас шум от хордичката
на специалист не сме ходили, уви направи спазъм тогава и после така си остана

# 346
И ние през август ходихме на преглед с ехограф при детски кардиолог, защото докато бяхме в болница по друг повод лекарите установиха шум в сърцето. Казаха ни да не се притесняваме, че е физиологично и около 70% от децата имат такъв шум. Дължи се на някаква кордичка или не знам там как се казва точно, която е по-удължена. Прави се за всеки случай прегледа, да се изключат други причини.
Peace Големия ми син има шум на сърцето от рождения.Всички прегледи доказват,че няма проблем.Аз самата имам такъв шум от дете.

# 347
Дано и при нас да се окаже ,че няма да ни създава проблеми това.

# 348
  • СОФИЯ
ASITA5 , не се притеснявай предварително. Като чета тук всички са със шум... И ние имахме този проблем, големи притеснения бяха. Детски кардиолог установи някакъв "дефект" в клапа или междукамерна преграда /вече съм забравила/, която предизвиква шум в сърцето, но както и другите са писали - след няколко месеци всичко си дойде на мястото, израстнахме го  Simple Smile

# 349
Мами,някои ще ми каже ли нещо за Сингулера.И някои знае ли колко се доплаща за него.

# 350
грубо 15 лева вече

# 351
15 се доплаща от 4 мг, 19 лв се зоплаща, ако е за 5 мг таблетки

# 352
  • София
Ако Сингулера е на гранули все още не се доплаща.

# 353
  • Варна
Oх, шумът "в сърцето" сте захванали. И двете ми деца имаха като малки. Изчезна. Елица, поради нетипичните спазми, а и защото тиражът е характерен  за бебетата със сърдечни пороци, бе подлагана на ехокардиографии през 2-3 месеца, докато не навърши 2 години. Редовно се чуваше шум (и на слушалки, и на апарат), особено при общо неразположение - вирус, инфекция, спазъм, но не се видя нищо нередно около сърцето и неговата дейност. Педиатърката ни бе убедена, че бебето има сърдечен проблем, но не се оказа това. Прегледи и в София правихме. Именно кардиолозите първи заподозряха астматичните прояви - задържаният в дробовете въздух пречи на виодеозона да се наблюдава сърцето, секретите също,а след няколко инхалации всичко се вижда.
Калояна (голямата) си имаше шум до 3-4 години, но винаги са я слушали само когато е болна.
С една дума - физиологичният шум в сърцето не е рядко срещан. Направи преглед, за да спреш да го мислиш!
Елица пие прахчета Сингулер от 4мг, не се доплаща.

# 354
ASITA5 , не се притеснявай предварително. Като чета тук всички са със шум... И ние имахме този проблем, големи притеснения бяха. Детски кардиолог установи някакъв "дефект" в клапа или междукамерна преграда /вече съм забравила/, която предизвиква шум в сърцето, но както и другите са писали - след няколко месеци всичко си дойде на мястото, израстнахме го  Simple Smile

Причината е в стеснение на част от някой кръвоносен съд,където кръвта преминава под по-високо налягане.
15 се доплаща от 4 мг, 19 лв се зоплаща, ако е за 5 мг таблетки
4мг. сашета не се доплаща

# 355
ДХ3, аз пиша, че става дума за 4 или 5 мг таблетки.

# 356
  • София, под Карлсон
Ох, иде ми да си забия главата в стената...С пристъп сме и не мога да си намеря място  ooooh! Какво пак не направих, за да го овладея  newsm78 Чудя се дали да не хващаме към някой спешен център или да се опитам да му спестя ужаса от болницата в Бургас, който преживяхме лятото  Thinking Направо не знам къде се намирам, ужасно се шашкам и на моменти съм в паника  #Crazy Просто имах нужда да споделя...

# 357
  • sf
Blues , как е сега,какво стана?
Аз бих направила инхалация ако трябва и с Вентолин, и само ако става по-зле бих тичала в болницата, искам да избягвам урбазона и т.н. така си говоря ,ама кой знае как бих реагирала ако е при нас.
НИе бяхме на Велинград за уикенда, топлия басейн му действа чудесно. А и го пускам и навън да играе гол, плуваше и в големия,който е 25гр, каляване, туй то. Тича,скача,не го спирам, то ще си покаже. МИсля зимата всеки месец да сме там за по един уикенд, а напролет ще мисля за Сандански. Сега го пратих на градина.
Ето малко снимки http://picasaweb.google.com/donsyy/WE2010#5534228283143526306

# 358
  • София, под Карлсон
На Вентолин е, като че диша по- добре, но кашлицата му е....раздираща   #Crazy Ще звъна на лекарката ни да видя кога ще може да го чуе, но се плаша, че така ще е при всяко боледуване. И това е след три дни на градина  ooooh! Объркана съм, не съм спала трета нощ и сигурно пиша несвързано...

# 359
  • sf
Да, и моя беше така до оня ден, кашлицата направо му късаше дробовете,но щом се повлияват от Вентолина значи е добре, така си мисля. Щеше да е по-лошо ако трябва тежаката артилерия да се включва.
И аз си очаквам,че на всяко боледуване ще е така и смятам да го калявам,за да разрежда боледуванията ,а и се надявам Сингулера да се включи вдействие скоро,а и да ратсе и да минава. Друго не знам какво да правя, така го приемам.
Но ти го заведи на слушалка задължително. Може положението да не е толкова зле,колкото изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт