Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 291
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
Добре де, а на мен ми казват да давам вентолин щом имам съмнения, а не да хуквам по доктори, сега като прочетох това... Sad
На мен обратното. Thinking

# 331
ASITA5 толкова изписах и го изтрих... но пак ще кажа. Да направете си изследвания на семейството. Не е лошо. Но не поемай вината за това че детето ти боледува, не мисли че ти си виновна. Тези лекари, освен медицина трябва да завършват и курс по нормално общуване с родители... Утайката е леко завишена да, завишената утайка е именно показател за бактериална инфекция. Но ти сама казваш че само преди седмица е била по - висока,  а тя попринцип спада бавно. Преди години и моите деца бяха постоянно болни, баткото направи реактивен артрит и ни казаха и ние да си направиме иследвания. Само на децата бяха положителни, моите и на съпругът ми бяха нормални.После ми обясняваха как Мария била със слаба имунна система - пуснахме изследвания, всичко в норма. Това което е хубаво да се направи е да ви диспансеризират и да минете на подържащо лечение за астмата. Това ще облекчи до голяма степен детето. И лека полека да започнете да го закалявате - море, планина, спорт

# 332
  • Варна
Добре де, а на мен ми казват да давам вентолин щом имам съмнения, а не да хуквам по доктори, сега като прочетох това... Sad
·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙, става въпрос да се изчаква с вентолина при температира над 37, 7-37, 8С, защото става прекалено опасно за сърцето - при малките деца сърдечният ритъм се увеличава много от температурата, а намеси ли се и вентолинът, може да стане страшно. Става страшно, видях го, имах чувството, че сърцето й ще изкочи навън, а детето беше обезумяло от ужас. Затова първо се сваля температурата, а после се дава вентолин. Или се отива на лекар, за да се овладее пристъпът с други средства. Даването на преднизолон важи само, ако имате точни инструкции от лекар - кога, колко, в каква форма. Аз имам и спринцовка и ампула, защото алергичните й реакции са много силни понякога, може да се наложи експресна намеса. Но е по-вероятно да хукна към спешното, ако съм в града, отколкото да инквизирам детето с мускулна инжекция (венозната има по-бързо действие и е по-безболезнена), а венозна не бих се наела да правя, разбира се. Имам и хапчета и написана точната доза, с тях по смело действам, но е по-добре да се избягват.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 12:29 от Ментова

# 333
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙, звучи объркващо, но наистина включването на вентолин понякога не е много полезно. Това, което веднага можеш да правиш, е да правиш инхалации с физ. р-р, но при първа възможност се хуква на лекар, който да прецени положението. Естествено, ако е очевидно, че е пристъп и на детето му е трудно да диша или пък не може да спи от кашлица, ще включиш вентолин на своя глава, но само от кашляне, което не е постоянно, няма как да прецениш сама. Поне така ми казаха лекарите, като питах как да разбера, че има пристъп - ами отивам при лекар, това е.

Не само при висока температура е проблемен вентолина, а понякога усилва кашлицата при трахеид, без това да е необходимо. Той си е за спастична кашлица, не за всяко състояние.

# 334
  • Варна
Не само при висока температура е проблемен вентолина, а понякога усилва кашлицата при трахеид, без това да е необходимо. Той си е за спастична кашлица, не за всяко състояние.

И това е точно така. И да започна вентолин на своя глава, е максимум една инхалация, докато стигна до лекар. И то, ако ми се струва абсолютно наложително - учестено дишане и тираж късно вечерта, например.

# 335
  • sf
Какво се има впредвид под "тираж"?
Мен много ме мъчи това,че непременно ми трябва доктор при неговото състояние. НИе често ходим по планини, на палатки, автопреходи по диви места, в Турция.  Rolling Eyes не ми се мисли ако се случи в някоя пустош

# 336
  • Варна
Тиражът ще го познаеш по непрекъснатото и неконтролируемо вдлъбване на ямката на гърлото и/или подребрието. Или т.нар. "изхвръкване на коремчето", не че коремчето изхвръква, а подребрието хлътва - белег за нарушено дишане, уви.

# 337
Ходихме всички за секрети,да ама на баткото и носният секрет е излязъл чист,преди седмица гърленият също беше отрицателен.Обаче,при прегледа на малката при педито,се установи......шум в сърцето...това пък от къде изкочи сега не зная Tired ooooh!....в понеделник ни пращат на специалист .Отидохме веднага при втори лекар на слушалка,уви и той го чу.Иначе,понеже в края на месеца НЯМА НАПРАВЛВНИЯ естествено,и нашите секрети остават за понедделник,макар,че при това положение с чистите гърлен и носен на баткото,се обезсмислят нещата.Аман от проблеми....

# 338
  • sf
ASITA5 , не го мисли преди да се потвърдят нещата, идете на преглед при специалиста и после ще го мислите. Дано се наредят нещата.  Hug

# 339
  • Страната на чудесата
ASITA5 , надявам се, ще се подредят нещата.На Цвети са чували еднократно шум, като е била болна. Гърлен/носен секрет може при баткото да е чист, ако е пил аб, но при вас още да има бактерия. Или (при мен се случи), да има бактерия, обаче да не могат да я изолират, защото е в малки количества-само при температура се проявявали(само, че при мен беше в синусите) Така, че-няма лошо,пуснете си по едни секрет, да сте сигурни,че всичко е ок.

# 340
Ние скоро ходихме на преглед заради шум, оказа са физиологичен шум от някаква кордичка, не се шашкай  Peace

# 341
Благодаря ви,ще си пуснем разбира се.

# 342
  • София, под Карлсон
Asita5, сигурно на 50% от бебетата им долавят шум в сърцето. Той е физиологичен и се израства. На нас ни казаха същото преди време, дори лекарката ми уточни от коя камера на сърцето се чувал  Shocked Няколко месеца по- късно вече беше отшумял.
Шумът в сърцето се дължи на разликата в сърдечните отвори и силата, с която кръвта циркулира. Много деца се раждат с ненапълно затворена междукамерна преграда, която предизвиква шум в сърцето, но се затваря до няколко месеца с порастването на човечето  Peace
Наши приятели ги ошашкаха по същия начин, стигнаха до детски кардиолог и им бяха обяснили същото нещо- израства се, няма нищо страшно и нищо не се предприема. Разбира се, проверете го при специалист, за да сте спокойни, но съм убедена, че нямате място за притеснения   Hug

# 343
Моят син го преглеждаха на 6 месеца, и сега на почти 5 пак ме ошашкаха, че е време да няма физиологичен шум
Бяхме на детски кардиолог, гледа го и на ехограф, имаме запис, кардиограма, всичко, оказа се каквото писах- физиологичен си е
Отделно при бебетата има и други причини, това което Blues е описала
Не се шашкай, има много причини за шум в сърчицето

# 344
  • София
 И ние през август ходихме на преглед с ехограф при детски кардиолог, защото докато бяхме в болница по друг повод лекарите установиха шум в сърцето. Казаха ни да не се притесняваме, че е физиологично и около 70% от децата имат такъв шум. Дължи се на някаква кордичка или не знам там как се казва точно, която е по-удължена. Прави се за всеки случай прегледа, да се изключат други причини.

Общи условия

Активация на акаунт