Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 105

• 94 108
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
yoli аз също мислих преди 2 седмици над този въпрос. В сладкарницата в нашия град съгласиха се да ми направят само торта без никакви украси и без да е измазана  с нищо , само блатове и крем. Питай и ти така дали ще искат да продадат. Но аз се отказа в последния момент от това. Достраша ми да занеса такава торта за детска градина.  Можеха да ме питат Госпожите, къде поръчах тази торта. В сертификата пише от къде е торта, а тук не правят нищо с фондан и подобни покрития и фигурки. За клубче може и да мине номера.
Друг вариант, да изстържеш с ножа сметанов крем и да измажеш сама с маслен  newsm78
Ето и  silrai даде същата идея  Mr. Green Писах ме заедно
Валерия, Валерияяяяя, кусура ти е топката  Crossing Arms Чек да вадя лупата, че да те комплексирам още малко  Mr. Green
  Mr. Green  Много красива тортичка .

# 301
  • София
yoli, а няма ли да стане да я залееш върху сметаната с шоколад или с невтвърден още ганаш?

Валерия - чудесна тортата с тези треви и комбинация от техники по тях!

Нанделче!!! Прекрасни цветя /и отливки, и отливки/ Чудесно стоят на кекса! Честита нова работа и напролет ще дойдем ние да направим отливки, както предложи Laughing

# 302
Хелоууу мацки!
Направо ви изпуснах дирите... Embarassed Гледам доста свежи сили се вписали в редиците!
Особено ми е драго да приветствам Бозгунова   bouquet Браво скъпа, вървиш с много бързи темпове, много ти се радвам, ама ти си знаеш Heart Eyes А за злополуките, ми дишай спокойно, на всеки се случва...аз на последната такава така й се ядосах , че с шепи я хвърлях из кухнята , ревейки Crazy, щото ми се разпадна в ръцете, още преди да я замажа....е, после трябваше да почистя, та да видиш как се успокоих Whistling
Буболинката, честит ти блог! С кеф ще те следя!  Heart Eyes
На всички ви голямо ГУШ и се надявам за срещата да се класирам Wink

Пускам си последните тортета и бягам на детски рожден ден Tada
 и още http://pushnikovajenny.multiply.com/photos/album/46/Ariel#photo=7
 по идея на Бубето
 това съм го правила и преди
 и още http://pushnikovajenny.multiply.com/photos/album/69/duck_cake#photo=2
 и http://pushnikovajenny.multiply.com/photos/album/20/small_dishes#photo=126  И да си кажа как се изхитрих за гадинките върху кексчетата - понеже бройката беше 20 и като се знам колко време ще отделя за моделиране,а срока беше "за утре сутрин"...Амиии грабнах на детето от лунния пясък формичките, избрах си този кучо, реших че добре пасва на детския характер и готово  Embarassed

# 303
  bouquetБлагодаря на всички за отговорите!!!
Ще покажа резултатите, когато са на лице Wink...

# 304
Ето нещо от мен. Вътре е вита карамелена, леко подгизнала... Отгоре е Маршмелоуз.

Въпросче - маскрапонето колко време може да стои в хладилника? Използвах само половината и се чудя.

# 305
е-хе-е-е-е,валерия,благодаря ти за отговора на лични  Hug,тортото ти е многоо хубава,ама ти не си ли правила торта-топка,аз реших,че такава си правила и  и се кахъриш, ати за това малко топченце-------да ти имам провалите на теб.
жени,привет и тук,мчного са ти прецизни тортите,ти си знаеш Hug
привет и на ваг,сиско,тортите са ви много свежи,момичете!
аз ви пускам днешното ми извинение към рожденничката от понеделник,чуствах се длъжна ,да се реабилитирам пред тях,сега като се получи такъв резултата съм много по-спокойна.

да ви споделя за конденза-както каза рая`(благодаря ти за съветите)хладилнике на най-слабо,тортата на най-ниско и след фондана никакво прибиране вътре-нямах и капчица,то си личи и по пудрата на места по цветенцата.е,останаха и някакви хлътвания,но като си купя гладилки ще стане по-добре Rolling Eyes

# 306
Момичета -БЛАГОДАРЯ ви от сърце.

# 307
Здравейте, момичета!

Valeria, raya_рая, доня КОПРИВА, merydit, St.Anger, silrai, blueeye®, Fantasia, colova, stefina, nandelche, bozgounova, благодаря на всички за високите оценки за есенното ми дръвче и най-вече за жълъдите!  Hug

colova, Гарфилд е страхотен! Заповядай рецептата (копирам я от коледната тема, за да не пиша пак):

Есенното пънче направих по технологията от ето това клипче, което Венета показа. А иначе рецептата е импровизация:

По рецептата за основен блат за торта (4 яйца, 1,5 ч. ч. захар, 2 ч. брашно, ванилия) направих един правоъгълен блат, който разрязах на две и сиропирах със сока на половин портокал. Трябваше да сложа някакво сладко, но нямах подходящо и затова сложих само крем -  едно Оле! ванилия на доктора, но вместо с 400 мл. мляко го направих с 300 мл. мляко и 100 мл. портокалов сок. Добавих му и сто мл. сладкарска сметана, желатин, стафиди и обелени от кожата парченца портокал. Всичко минах с миксера и намазах блатовете. Навих на руло, намазах отгоре с мързелив ганаш като на Ванчето от тортената (сметана с течен шоколад) и поръсих с шоколад и рендосани орехи. Жълъдите са от моделираща маса, а листата от шоколад.

antoan2006, сватбената ти торта е много красива и нежна!
Валерия, много си красива, малко очите ти са изпъкнали, но има прилика! А на футболната полянка ми се долежа и на мен! Топката си е много хубава, а младежът е страхотен!
silrai, много се надявах да го видя най-сетне Смърт, но явно  ще трябва да чакам още. Сигурна съм, че чакането ще си заслужава!
blueeye®, и аз приготвям Пепеляшка за една четири годишна кукла  Laughing Да не е за една и съща  newsm78
Анири, много красиви първи опити!
Alyona, много ти е красиво влакчето!
nandelche, разкошна ти е орхидеята!
доня КОПРИВА, много са ти хубави тортите, особено лебедите много ми харесаха!
Sisko*, много ти е весела тортата! Да ти е жив и здрав поводът за нея!
jenik, разкошни торти! Патето ми е фаворит, ще си запомня идеята! Тоя лунен пясък го изхвърлихме при баба и дядо, но май ще трябва да си потърся формичките, кученцата са ти страхотни!
Vague, хубава идея с конструктора!
bozgounova, браво на теб, много ти е хубаво извинението!

Лека нощ на всички и вдъхновяващи почивни дни!

# 308
Здравейте, момичета! Днеска ми е много неспокойно и затова няма да коментирам. Имам нужда от помощ. От много време гледам какви хубави буквички имате и реших и аз да се снабдя с някакви. Поръчах си ето това http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=292. С такова огромно желание си ги поръчах и щом се прибрах веднага ги изпробвах. Разочарованието ми беше огромно, тъй като по никакъв начин не мога да изкарам набитото във формичката тесто. Пробвах и с готова ММ и с РМ2. Не става и това си е. Даже с една клечица лекичко побутвах да се отлепи, ама не. Опитах да напудря предварително добре буквичката - пак не става. Опитах да оставя ММ във формичката да изсъхне, ама тогава се чупи като го вадя. Имате ли някакви идеи? Не знам какво да ги правя тия букви. Ще се пръсна от яд. Лошото е, че на места са толкова тънички, че каквото и да правя все се късат, а там където не мога да избутам с клечица, направо трябва след това да го изчоплям. Приемам всякъкви съвети! Предварително благодаря!

# 309
  • София
r.i.angelova, нямам такива фирмички, но пробвай да намажеш буквите с олио. Мисля, че така ще излезнат по-лесно.
.п.п.Включвам се набързо само за отговора. Утре ще коментирам повече

# 310
Здравейте, момичета! Днеска ми е много неспокойно и затова няма да коментирам. Имам нужда от помощ. От много време гледам какви хубави буквички имате и реших и аз да се снабдя с някакви. Поръчах си ето това http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=292. С такова огромно желание си ги поръчах и щом се прибрах веднага ги изпробвах. Разочарованието ми беше огромно, тъй като по никакъв начин не мога да изкарам набитото във формичката тесто. Пробвах и с готова ММ и с РМ2. Не става и това си е. Даже с една клечица лекичко побутвах да се отлепи, ама не. Опитах да напудря предварително добре буквичката - пак не става. Опитах да оставя ММ във формичката да изсъхне, ама тогава се чупи като го вадя. Имате ли някакви идеи? Не знам какво да ги правя тия букви. Ще се пръсна от яд. Лошото е, че на места са толкова тънички, че каквото и да правя все се късат, а там където не мога да избутам с клечица, направо трябва след това да го изчоплям. Приемам всякъкви съвети! Предварително благодаря!

Такааа, според мен, тези букви сда повече за маркиране, отколкото за изрязване-не мож да измислят по тъпо нещо и да го именуват за изрязване.....Както и да е, ще си ги ползваш като маркираш с тях и после ги минаваш с четка да ги откроиш...Като им видях и цената лошо ми стана....

# 311
  • Бургас/Пз
Добро утро, аз като една раннобудна домакиня, преди да се развихря в къщи, си допивам кафенцето и току що качих снимки на тортата, която правих вчера.
Естествено не пропуснах да разгледам и какво сте пуснали и естествено пак ми останаха очите. Тортата на Антоан изключително много ми хареса! Валерия естествено пак уби рибата, направо й се чудя как може да намира кусури на тпоката, която дори и не се забелязва на фона на тази неверятна торта! jenik, доста време не се е появявала, но сега направо има водопад от торти, коя от коя по-хубава. Тази с теменужките ми е фаворит! Бозгунова реваншът е страхотен, точно така трябва човек да не се токазва! Орхидеята на Нанделче е като истинска, като видя такива цветя и направо се чудя как човешката ръка може да направи такова нещо! Леля Ог, пънчето е като истинско, а рецептата звучи много вкусно!
Р. Ангелова, такива буквички подобни имам и аз само, че ги поръчах от Англия. Наистина трудно се работи с тях. Аз досега съм успяла само с Пикко и с повечко нишесте и то само с някои буки. Останалите точно както ти казваш се късат!

Ето и моята тортичка, идеята е от Бубето, за което надявам се да няма нищо против Blush Влакът доста ме поизмъчи, може би защото за първи път правя такава голяма фигурка и с толкова детайли по нея. Горе долу съм доволна от резултата. Иначе самата торта за първи път ми стана без целулит и без нито една плоха отстрани, въпреки че беше 10см висока. Ето, че най-после и на мене нещата взеха да ми се получават! Mr. Green

# 312
благодаря ви за добрите думи!
особено от леля ог,тези думи значат много Party
това за буквичките е много неприятно,и аз се оглеждам за още някаква джаджа,но още не съм си избрала.
ани-д-чудно ти се е получило влакчето,кажи само цялото ли е от фондан или вътре е с оризон.още никога не съм правила такива големи фигури,затова събирам инфо.
приятен ден на всички.
ванчето съвсем се затри,чакаме нещо грандиозно като извинение,а Hug

# 313
  • Бургас/Пз
Бозгунова, влакчето е цялото от ММ, обаче ако ми се наложи пак да правя, ще се позамисля за някакъв пълнеж. Това тежеше адски много цели 500гр и дори и с подпорки под него, пак след 3часа стоене върху тортата леко започна да хлътва от едната страна.

# 314
  • София
Привет!

r.i.angelova, аз имам тези букви, ще ти пиша по-късно как ги ползвам, със сигурност не стават за отпечатък, а са си за оформяне на букви.

Ани_д, страхотен е Томас, а тортата наистина изглежда добре изгладена, но не те ли беше яд да вкараш половин кг тесто само за една фигурка.

bozgounova, добръ реванш, няма да се отказваш, как ... аз докато нямах "гладилка" - смутър заглаждах тортата с малката точилчица, не е същото, но пак е по-добре от незагладена.

Vague, харесва ми тортичката, с какво са правени частите от строител. Маскарпонето не държи много, не бих го ползвала след повече от седмица, тъй че го прави на нещо.

ЖениК, много и все хубави торти, русалката и теменужките най-много ми харесват.

Цолова , Гарфийлд е станал супер, особено пък и толкова експресно.

Копривке, сърцето ти е толкова хубаво, лебедите много ми харесват, за съжаление лошите снимки развалят цялостното впечатление от тортата, за другия път първо подготвяш фотото и после почваш тортата.

Валерия, браво на теб, имаш много оригинални идеи, които отлично успяваш да претвориш, харесва ми и колоритността на всичките ти произведения.

Alyona, много са сладки и двете торти.

nandelche, много красиви цветя!

Антоан, зватбената торта е вълшебна, розите са много красиви. Би ли обяснила как укрепи толкова много етажи?

Анири, добре дошла, не знаех, че си се запалила по тортите Simple Smile) Личи си сериозната подготовка преди първите опити, продължавай в същия дух.

6estja, ваната е много оригинална, страшно готини детайлчета си и направила

По назад видях и розовата чанта на Рая, много ме впечатли с размерите си и с перфектното изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт