Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 538
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
БориСе, дават ти "Боговете сигурно са полудели" по битивикомеди в момента.

Финалните кадри с хлапетата нямат равни. Това са чувства  Simple Smile

ПП
Там, дето се търсят на скалата и когато баща им ги намира. Отделно навсякъде из филма са и чувствата на боговете разхвърляни, де  Laughing Дали има разлика...

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 11:07 от Холограма

# 271
Благодаря, Холо, но вкъщи нямаме телевизор, а още по-малко кабелна. А филма почнах да го гледам. Във вибокса го има, но време не ми остава.

# 272
Открили са лекарство против рак. Или поне така се надяват.
Съобщението е на изследователи в Университета Алберта в Едмънтън, Канада. Става въпрос за проста техника, с помощта на известно вещество - лекарството Dichloroacetate, което сега се използва за лечение на метаболитни заболявания.

Учените тествали dichloroacetate (DCA) в човешки ракови клетки на бял дроб, гърда и мозъчни клетки. Препаратът ги унищожил, като околните здрави клетки били "пощадени". Тестван е и върху плъхове с тежки тумори.

Постигнали успеха като стимулирали основен процес за естествена защита от рак в човешкото тяло – активирането на митохондриите, които от своя страна унищожават раковите клетки. Активирането в случая станало чрез третиране с DCA.  

Обаче, имало проблем. Фармацевтичните компании не искали да инвестират в това изследване, защото методът не можел да бъде патентован като метод за лечение на рак...

http://hubpages.com/hub/Scientists_cure_cancer__but_no_one_takes_notice

ПП. Ей тука открих повече инфо по въпроса:

http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2007/02/16/31243 … dna_nova_nadejda/

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 22:47 от горица

# 273
Това

Цитат
Пробив: Парализиран от години проходи

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3829211

не е ли свързано с обсъждането ни от 4та страница http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537112.msg17137521#msg17137521 в темата за нови възможности за парализираните във връзка с материала споделен от горица?

Цитат
Възможно развитие на научните постижения с ЕЕГ в бъдеще

„Единият метод ще помогне със сигурност в живота на много инвалиди. Миналата година вече се работеше по първата система за допълнителна стимулация на увреден крайник. Бяха си поставили като задача да минимизират системата и да поберат всичко в размерите на една цигарена кутия. Имаш електрод, информацията достига до малкото устройство и то подава импулси към твоята мускулатура – просто си го носиш навсякъде – в джоба, на колана, и то ти позволява да си използваш ръката. По-точни параметри, по-добър математически анализ и миниатюризиране на системата са трите направления, в които ще се върви следващите 5-10 години”, казва Стилиян.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 13:41 от БориСе

# 274
Свързано е, БориСе, защото човешката нервна система функционира чрез електрически импулси. Ясен е принципът й на работа, съответно - на необходимата стимулация, там, където липсва.

Иначе, колкото научни екипи, толкова различни идеи. Целта, обаче винаги е една - удължаване на живота, до степен "безсмъртие"  Laughing
Вече нали си писахме за опитите за създаване на изкуствени органи и системи. Ще го направят, чисто технологично е осъществимо, въпрос на време е.
Наскоро четох някъде, че човешкият мозък не трябвало да се разглежда като компютър, а като система от невронни мрежи. Мен по' ме вълнува въпросът с контрола - след като изобретят изкуствен мозък, с възможности като на човешкия.... кой ще се наеме да управлява "мислите" му?...

Тука мернах нещо интересно по темата:
http://www.marica.bg/show.php/show.php?id=51095

# 275

Хе-хе. Корпорация “Безсмъртие”.
Имахме препратка към Шекли още първа-втора серия на темата.

Иначе това с "дистанционното съзнание" в изкуствените тела откога си го мисля...
То нали ние самите може да сме така.

# 276
Може и да не съм прав, но аз съм по-скептично настроен. Така разсъждават хора от цивилизования свят, но "цивилизацията" не веднъж е ставала жертва на "номадите". Говорим за напредничава цивилизация преди около 6-7 хиляди години при Варна имаме развитие на цивилизация, от която ни е останал като спомен Варненския некропол. И какво - или изчезват, или са асимилирани от номади. Какво става с етруските? Египтяните и "хиксосите"? Да не говорим, че Осман е собственик на бейлик - погранично имение в мюсюлманските земи, а се справя с половината "цивилизован свят" тогава - наследниците му стигат до Виена и за малко не я превземат.
Знам, че науката разполага с почти неограничени възможности, но за нейното функциониране в определен момент е необходим двигател - работеща цивилизация. А всяка такава в един момент от своето съществувание се изражда от работеща в консуматорска. Считам (със съжаление го пиша), че нашата твърде много се е изродила и лесно би могла да бъде глътната от "номадите", които няма какво да губят освен кожите си. Дано не съм прав, но считам, че ни предстои да видим доста от посока, от която не сме очаквали. Човешкото развитие е непредсказуемо. Ние можем само да работим за едно по-добро бъдеще на децата си, но всъщност не можем да сме сигурни какво очаква нас самите, а още по-малко тях.

# 277

Хе-хе. Корпорация “Безсмъртие”.
Имахме препратка към Шекли още първа-втора серия на темата.

Иначе това с "дистанционното съзнание" в изкуствените тела откога си го мисля...
То нали ние самите може да сме така.

"Всички приказки са верни", включително и тези, за възрастни  Laughing

Абе и аз все повече си мисля, че е възможно да сме само едни гости в тялото си.
Ето - науката е на път да материализира тази идея, вземайки я директно от научно-фантастичните романи и превръщайки я в строго научна такава  Laughing.
Ако не пренебрегваме и разказите на хората, преживяли клинична смърт - повечето твърдят, че са виждали тялото си "отгоре" и пр. странности.
Ако добавим и онова наше необяснимо усещане за "безсмъртие" през целия ни живот...

Стивънчо Хокинг обаче е на друго мнение. Изумително категоричен (доста смущаваща за един "голям учен" категоричност по такава тема - вероятно знае нещо повече от нас, но не иска да ни каже) :
"Няма рай!...
... Попитан за смисъла на човешкото съществуване Хокинг счита, че нашият мозък е като компютър, който спира да работи, когато компонентите му се повредят."

http://science.actualno.com/news_346308.html

БориСе, номадите ли са "златната среда"? Устойчивият модел за съществуване ли ще се окажат? Thinking

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 08:20 от горица

# 278
Кво ше правите тая вечер към 6?

Точният час на Страшния съд - 18.00
Хиляди членове на християнски секти в Съединените щати се готвят за деня на Страшния съд, който смятат, че ще настъпи днес, съобщава ИТАР-ТАСС.  Датата 21 май беше определена от самопровъзгласилия се за пророк Харолд Егбърт Кампинг, 89-годишен пенсиониран инженер от Оукланд, щата Калифорния. Той твърди, че всички праведници ще се възнесат на небето, а грешниците ще останат на Земята, където ги очакват редица опустошителни бедствия.

Апокалипсисът ще завърши с пълно унищожаване на планетата в рамките на пет месеца - до 21 октомври 2011 г. Кампинг посочва и точния час на Страшния съд - 18.00, независимо от часовия пояс, тъй като според него краят на света ще настъпи постепенно по цялата Земя. Той посочва и приблизителния брой на праведниците - около 3 процента от жителите на планетата, тоест 200 милиона души. Останалите 6,5 милиарда просто ще изчезнат, твърди проповедникът.

http://dnes.dir.bg/news/USA-apokalipsis-8674763?nt=4

...Стивънчо Хокинг обаче е на друго мнение. Изумително категоричен (доста смущаваща за един "голям учен" категоричност по такава тема - вероятно знае нещо повече от нас, но не иска да ни каже) :
"Няма рай!...
... Попитан за смисъла на човешкото съществуване Хокинг счита, че нашият мозък е като компютър, който спира да работи, когато компонентите му се повредят."

http://science.actualno.com/news_346308.html

Ами то едното не пречи на другото, напротив. Ако сме гости в тялото си, имаме сериозна нужда от компютър в него, чрез който да станат нещата.

# 279
  • Linz
Преди време мислех като Стивънчо, сега по-скоро не. Ако смъртта е просто едно пускане на шалтера, няма от какво да се страхуваме. По-страшно би могло да бъде, ако следва продължение.

А това с "дистанционното съзнание" мислех, че е мое налудничаво хрумване. Преди време се опитах да напиша нещо по въпроса, но не можах да го формулирам и Холо ме попита какво имам предвид. Ами ето това Simple Smile
Също понякога ми се струва, че времето тече само в нашето съзнание. Опитвали ли сте се да си спомните нещо, което предстои?... Кажете, че не съм изперкала.

# 280
...Ако смъртта е просто едно пускане на шалтера, няма от какво да се страхуваме...

Е това не ти ли е страшно? Никога повече ти. А си имал цялата свободна воля на света.

Дори да умирам,
живота със грубите
лапи челични
аз пак ще обичам!
Аз пак ще обичам!
...

За него - Живота -
направил бих всичко. -

...

Но все пак ще чувствам
приятния гъдел,
да гледам как
горе
небето синее.
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда...

# 281
  • Linz
Но лека полека човека се сетил-
страхът е без полза, ще мре.
И някак в душата му станало светло.

Съпротивляването само удължава агонията.
Да имаш воля, но да си безсилен, е по-страшно от това да те няма- животът може да бъде по-страшен от смъртта.

# 282
  • Linz
Колкото до свободната воля- много интересен въпрос, ама е извън нашата компетенция. Истината е някъде отвъд нашите сетива.

Страшният съд настъпи. Добре, че има новинарски сайтове да ни осведомят.

# 283
...и чуствали някакъв хлад.
Войникът си казал: Веднъж да се свърши.
Загазил си здравата, брат...

...Да имаш воля, но да си безсилен, е по-страшно от това да те няма...
Ако е свободна, как да си сигурен, че си безсилен? Страшно е усещането, че изчезваш, независимо дали точно ти. Може би можеш, но не знаеш как, да го промениш.

...Съпротивляването само удължава агонията...
Аа, вицът за дядото и бабата. Като пристигнали в рая, ахнали: приказка, вълшебство, птичи трели, щастие, блаженство... Дядото към бабата: "Видя ли сега?! с тия твои овесени ядки... Преди колко години можеше да сме тук...".

# 284
  • Linz
Въпрос на време е всичко да изчезне. Дори самото време. И тогава няма да има защо да съжаляваме, че ни няма.

Какво тук значи някаква си личност?

Общи условия

Активация на акаунт