Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 576
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Дали е съзнателно? Виждал съм куче, което се опитва да "събужда" заклано прасе. Слоновете също дълго време се опитват да "съживят" отдавна издъхнал член на стадото. Също мога да намеря клипове и за това. Въпросът е това съзнателно ли е или е инстинкт?

Абстрактното мислене... не се захващам да го коментирам.
Виждала съм куче, което стои до друго мъртво куче (най-вероятно ударено от кола, защото бяха в канавката от страни на пътя). Осъзнаваше, че е мъртво, но въпреки всичко стоеше до него с някакво примирение.
Чувала съм как коза плаче за малкото си яре след като й е било отнето и заклано (не знам дали е видяла когато го колят, но нищо чудно). Мъката й не е по-различна от тази на хората, единствената разлика е, че по-бързо се примири.

Родителите ми имаха едни приятели и те имаха доберман. Играех си много с това кученце, когато ходих да бягам го взимах от време на време с мен да ми прави компания. Животът ни завъртя така, че не можахме да се видим няколко години, съответно и с кучето. Един ден се разхождахме с майка ми в градския парк и един голям доберман дойде до нас и започна да скача и да се опитва да ни закача. И двете се изплашихме, огледахме се, но не видяхме собственикът на кучето, но кучето продължаваше да скача около нас и да ни се радва, но просто не мога да ви опиша как...
И изведнъж зацепих, че е онова кученце, с което си бях играла преди години, но сега е вече голямо...  Laughing   Изпратихме си го до тях... Но си нямате и идея как се радваше да ни види, а ние и двете го бяхме забравили вече.
Така че:
Страданието съпътства жизнения път на всяко живо същество на тази планета.
както и радостите...

Ако сме работа на Програмиста, каквато е тезата на братчеда, питали сме се - за удоволствие или по необходимост ни е създал.
Според мен от скука.  Laughing 

Струва ми се, че животните живеят в настоящето: "тук и сега", докато хората правим планове, опитваме се да определяме живота си, да го насочваме (какво излиза си е отделен въпрос). Избягваме моментът "тук и сега" и повече наблягаме: минало и работа върху бъдещето.
Но когато това бъдеще стане настояще пак нещо ни се изплъзва моментът "тук и сега" в размишления и планове пак за бъдещето.  Mr. Green

# 256
...Струва ми се, че животните живеят в настоящето: "тук и сега", докато хората правим планове, опитваме се да определяме живота си, да го насочваме...

Ааа. Да знаеш животните колко планове си правят...
Но, както е казано, плановете на мишките, както и на хората, често остават неосъществени.

# 257
А видяхте ли земетресението в Испания? Точно в деня, предсказан от Рафаеле Бенданди (за Италия):

Дописките за предсказанието на 11 май, преди датата (тази е от 9 май)
Цитат
Упорит слух за разрушително земетресение на 11 май, все по-силно притеснява жителите на Рим.  Прогнозата за скорошното бедствие е на италиански астролог още от края на миналия век.  

Месеци наред италианските интернет сайтове, блогове и социални мрежи обсъждат пророчеството на покойния сеизмолог Рафаеле Бенданди. Още преди 30 години той предрекъл мощен трус в сряда, на 11 май 2011. Ученият вярвал, че земетресенията са напълно предвидими и зависят от комбинираните движения на планетите, Луната и Слънцето. Според съвременните сеизмолози обаче за твърденията на Бенданди няма никакви научни доказателства.

Случаят с предреченото земетресение болезнено напомни за труса в Л'Акуила, който отне живота на 300 души през 2009 година. Истерията около земетресението залива интернет пространството, но едва ли някой от жителите на Рим действително би напуснал града.

Инфото за Испанското земетресение, което стана на предсказаната дата

# 258
  • Galaxy 13197853088
ако броят и тези в Япония, всеки ден ще улучват.

# 259
Даже в Япония не стават всеки ден земетресения над 5 степен.

От друга страна, ако някой предсказва всяка дата, на която ще се случи земетресение и ако на всяка предсказана дата се добутва някак си по едно земетресение, ефектът ще е един и същ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla%27s_oscillator
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=406&aid=9728

# 260
  • Galaxy 13197853088
много се спекулира с тесла и харп напоследък ... мода някаква, заглъхнаха сякаш кръговете почнаха тесла, ааа забравих следите на самолетите.
Ако отчетем факта че става въпроса не за GHz или Mhz и се сметне разсейването на енергията може да придобием представа колко изходна енергия ни е необходима за да пренесем 1 ват на квадрат на 1000 км. разстояние ще видим, че конспирациите нямат място тук.
бтв има подобни големи антени и бг ...

# 261
Едното от земетресенията, които предсказва Рафаеле Бенданди, се е случило два дни по-късно от обявената дата.
А някои от тълкувателите на Нострадамус, твърдят, че такова земетресение ще се случи между 20 април и 20 май.
Така че може и да е рано за заключенията, но искрено се надявам всичко да се размине!  Praynig

# 262
много се спекулира с тесла и харп напоследък ...

Спекулация ли било. А отстрани цитирането на имена на военни проекти и на извадки от военни доклади прилича просто на цитиране:

Цитат
...След края на виетнамската война започва осъществяването на два проекта  за манипулиране на урагани и на мълнии, станали известни с кодовите имена Project Skyfire и Project Stormfury...  Паралелно с това започва осъществяване на проект с кодовото название Prime Argus, чиято цел е да се изучават и евентуално предизвикват опустошителни земетресения. Проектът се финансира от Агенцията за модерни изследователски и отбранителни проекти (DARPA), която сега действа под съкращението ARPA.
През 1994 г. US Air Force обявиха дългосрочна стратегия, наречена Spacecast 2020, в която открито се говори за “контрол върху климата“ с използването на “електромагнитни, плазмени, звукови, ултразвукови и лазерни оръжейни системи“. Там пише черно на бяло: “Комбинацията от превъзходство в Космоса, съчетана с превъзходство на сушата, въздуха и моретата, ще води до пълно господство в целия спектър.“
В своята книга “Бъдещето на войната, силата и технологиите и американското господство през ХХI век“ американските учени Джордж и Мередит Фридмън цитират извадка от доклад на лабораторията, където е записано: “Американската сила в бъдеще ще се базира върху господството в Космоса.“ Двамата са запознати с тази материя, тъй като са участвали в разработката на стратегията за развитие на US Air Force през 1996 г. ...

Официално Проектът HAARP не е секретна програма и в американските медии от време на време се появяват репортажи, в които се разказва за “научните постижения“ на екипа от Гокома. В същото време в специализирани издания като Military Space се прокрадват намеци за “използване на йоносферата за целите на Министерството на отбраната“. Във вече споменатия доклад AF 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ се съдържа и друг любопитен пасаж: “Възможно е използване на предизвикани йоносферни изменения като средство за създаване на климатични аномалии и за разстройване работата на противниковите комуникации и радарни съоръжения.“ ...

Но... Журналисти! Знаеш ли ги. Може наистина да си измислят цитати и военни проекти...
Пък и явно някои учени с някои статии в Таймс и тук-таме яко им мътят главите. Или самите журналисти спекулират с въпросните публикации:

...д-р Розали Бертел потвърждава в статиявъв в. „Таймс" от 23 ноември 2000 г., че американски учени работят усилено върху създаването на методи за въздействие върху климатичните промени. Д-р Бертел твърди, че проектът НААRР включва разработка на начини за предизвикване на урагани и тайфуни или за отклоняване и пренасочване на водните изпарения в атмосферата с цел предизвикване на суша или наводнения в определени райони на планетата. За това Збигнев Бжежински пише още през 1970 г. в книгата си „Между две епохи": „Науката ще направи възможно лидерите на великите нации да разполагат с технически потенциал за водене на тайна война, в която ще е необходимо да участват само минимален брой агенти на силите за сигурност. Тези техники дават възможност за оказване на въздействие върху климата и тези промени да бъдат използвани за предизвикване на продължителни периоди на засушаване или бури." Бившият офицер от френската армия Марк Филтерман говори конкретно за „климатична война" и развива тезата си в Intelligence Newsletter от 16 декември 1999 г. ... Филтерман изброява няколко метода и посочва, че един от начините за постигане на подобен ефект е чрез използване на радиовълни. „Технологията позволява да се предизвикат атмосферни смущения чрез радари, използващи вълни с Изключително ниска честота Extremely Low Frequency(ELF).

Филтерман цитира извадки от учебен сценарий на US Air Force, съдържащ се в заключителния доклад АР 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ: „Американските въздушни сили настояват да разполагат със „свой собствен климат", чрез който да съдействат за постигане на преимущество при приятелски военни операции или за проваляне на подобни действия от страна на противника чрез използване на системи за ограничени климатични промени или за постигане на пълен контрол върху глобалните комуникации... Промените в климата предоставят много възможности и дават алтернативи за подчиняване или за нанасяне на пълно поражение на противника... Климатичните промени ще станат част от стратегията за национална сигурност на САЩ с възможности за приложение както във вътрешен, така и в международен план"...

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=467&aid=12076

# 263
  • Linz
Животните напълно осъзнават смъртта и страдат, особено за малките си, както и хората. Но пък има и видове, които изяждат поколението си (или "брачния" партньор).

както и радостите...
Радостите са пренебрежимо малко на общия фон.

За конспирациите нали знаете, че има тема в Клюкарника?

# 264
  • Galaxy 13197853088

аз просто разсъждавам за това как би могло да се въздейства....
руснаците имаха един проект за унищожаване на ракети с плазма, възбудена в горните слоеве на атмосферата със помощта на свч облъчване, радарите с ниска честота се използват за задхоризонтна радиолокация и поради спецификата им им трябва голяма площ антени.
Разбира се, напълно е възможно да се заиграя с експерименти с климата, но не мисля че са постигнали нещо съществено. мисля че могат да предизвикат северно сияние, но не и да направят тайфун.
Имало и още един проект да изваляват облаците със самолети преди да стигнат до русия ...

# 265
Животните напълно осъзнават смъртта и страдат, особено за малките си, както и хората. Но пък има и видове, които изяждат поколението си (или "брачния" партньор)...
И при хората има такива "видове".

както и радостите...
Радостите са пренебрежимо малко на общия фон.
За конспирациите...
"Конспирациите" са много сериозна причина за това.

# 266
При хората има различни "видове", но това не са биологични видове.

Ето още някой видове при хората, а дори и при японците, но предупреждавам, че кадрите са меко казано дразнещи. Вие как си обяснявате подобни практики в "цивилизовани" държави:

http://www.youtube.com/watch?v=8jNklgA2_Os&feature=related

защото това не са единични случаи и не става дума за миналото.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 16:14 от БориСе

# 267
  • Galaxy 13197853088
може да се намерят и кадри от животинския свят с подобен сюжет ...
всъщност за да се превърне някой от добър и кротък човек в кръвожадно животно му трябвали 7 дена на фронта ... (изследване сред германските войници след края на 2-та св. война)

# 268
пазарната икономика в нейната крайна форма няма скрупули. Ето, че освен месото на делфините може да се продават деца, за да се плащат данъци:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3810731

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 18:36 от БориСе

# 269
Дали е съзнателно? Виждал съм куче, което се опитва да "събужда" заклано прасе. Слоновете също дълго време се опитват да "съживят" отдавна издъхнал член на стадото. Също мога да намеря клипове и за това. Въпросът е това съзнателно ли е или е инстинкт?

Абстрактното мислене... не се захващам да го коментирам.
Виждала съм куче, което стои до друго мъртво куче (най-вероятно ударено от кола, защото бяха в канавката от страни на пътя). Осъзнаваше, че е мъртво, но въпреки всичко стоеше до него с някакво примирение.

Почти същото би било да кажеш: "Виждал съм ловец, който душейки вървеше по дирята на дивеч минал преди няколко часа в гората." Кучето има по-силно обоняние, защото има с пъти по-добър нос.

Според мен човек осъзнава благодарение на мозъка си, който освен, че е доста по-голям от този на кучето е и с различна структура. Аз вярвам в съществуването на душата, но вярвам също, че тя се нуждае от работещ механизъм, за да функционира правилно. Смятам например, че човек с един крак не е по-малко човек, но не може да ходи нормално. Така и човек, който има увреждане в мозъка не е по-малко човек, но не може да осъзнава нормално. В противен случай, трябва да пренебрегнем мозъчните увреждания и да очакваме, че човек, чийто мозък е с размерите на мозък на куче може да осъзнае всичко, като нормален човек.

Освен това на човек дори и със здрав мозък му е необходим и опит, за да осъзнае нещо. Така и малките деца не осъзнават всичко, въпреки че мозъка им работи идеално, защото им липсва опит. Ние дори "виждаме" много повече с мозъка си, отколкото с очите си. Защото информацията, която отива от очите до мозъка се преработва на базата на познатото.

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 11:39 от БориСе

Общи условия

Активация на акаунт