Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 1

• 46 204
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
# 466
  • Бургас
Някой от вас има ли лични впечатления от следните детски градини:

- Слънце,
- Вълшебство,
- Звездица

Интересува ме какви са учителките там (на 3 годишните). Как се държат с децата, децата как ги приемат, с родителите какви взаимоотношения имат. Храната добра ли е?

За Слънце мога да ти кажа, защото сина ми е в нея.
Това как учителките се държат с децата или с родителите зависи на какви учителки ще попаднете. Аз имам наблюдения само върху нашите.
За храната - не знам колко е добра, но сина ми не я харесва особено. Сутрин закусва в къщи, в градината пие само айрян или прясно мляко ако има към закуската. На обяд не го знам колко яде, но следобедната закуска също я пропуска и го взимам умрял от глад. То и в това отношение си зависи от детето май, моя е страшно капризен.
Ремонтираха част от двора, сложиха нови пързалки и от тези гумените покрития под тях. Сега започнаха и саниране на сградата.
Градината е базова и често имат студенти на практика.
Веднъж месечно децата имат театър.
Като допълнителни курсове тази година имаха английски и рисуване.

Друго май не ми идва на ум, ако ти се сетиш нещо питай.

# 467
Ами мен като цяло ме интересуват главно учителките, но не вярвам директорката да ми даде някаква реална информация за тях, още по-малко да ги видя предварително какво отношение имат към децата ...

Каква сума излиза градината на месец? Разбрах, че събират пари и за някакви консумативи?

Колко деца са в една група? Една ли е учителката на смяна?

# 468
Момичета, днес ми разясниха как стои въпроса с пренасочването. Децата щели да се извозват с автобусчета от сборен пункт (няколко детски градини в центъра, предполагам и МР) като на 7 деца се пада по един възпитател и в 16.30 се връщат отново в избраната детска градина. Там стоят докато родителите ги приберат.

# 469
  • Бургас
Аз искам да попитам как се справят майките с деца, които имат хранителни алергии и посещават детски градини?Дъщеря ми за месец и половина вече за трети път се алергизира от хранителни продукти и сега пие "Кларитин" и "Фенистил", но като ги спре и тръгне на градина положението дали няма да стане същото.Чудно ми е как ще я караме занапред така.

# 470
  • Burgas
Ми зависи от какви храни се алергизира,дали дават такива храни в градината.

# 471
  • Бургас
Ами мен като цяло ме интересуват главно учителките, но не вярвам директорката да ми даде някаква реална информация за тях, още по-малко да ги видя предварително какво отношение имат към децата ...

Каква сума излиза градината на месец? Разбрах, че събират пари и за някакви консумативи?

Колко деца са в една група? Една ли е учителката на смяна?

Съжалявам, че чак сега ти отговарям.
В нашата група по списък в началото бяха 35, но после отпаднаха няколко и мисля че са към 30. Трябва да видиш тази година от колко деца са групите, то всъщност сега ще е само 1 първа група.
Таксата за месеца е 55 лв. Има курсове - английски и рисуване, които се плащат отделно. Английския струваше 20 лв. на месец, а рисуването 12 лв. Те не са задължителни разбира се и се плащат в зависимост от това колко посещения има детето. Ако е отсъствало такса не се плаща.
Пари за консумативи събираме само в началото на годината. На родителската среща се решава колко точно да е сумата. Ние първата година събирахме по 50 лв., втората по 60 лв. Това е за учебните помагала по които ще работят през годината (около 28-30 лв.), а с останалите пари се накупиха книжки, които да им четат учителките (ТВ в нашата градина няма за щастие), взеха още и моливи, листи, блокчета, боички и т.н. консумативи за цялата година.
На смяна е една учителка на група и половин леля. Laughing В смисъл, че една помощник възпитателка или "леля" както й казват децата обслужва две групи.
За учителките както ти казах, не мога да дам мнение. Ако знаеш при кого ще бъде детето ти, може конкретно да питаш за дадена учителка.

# 472
  • Burgas
Извинявам се,сигурно е коментирано,ама.... от къде трябва да взема бележка за платени данъци,за подаване на документи за ясла?

# 473
  • Бургас
Цитат
Извинявам се,сигурно е коментирано,ама.... от къде трябва да взема бележка за платени данъци,за подаване на документи за ясла?
Според местоживеенето от съответното ТД(трябва да е съкратено от териториално  подразделение  Rolling Eyes) Ние вземаме от " Приморие", на Алаксандровска, срещу Пиргосстил. Ако сте взимали вече тази година, например във връзка със Синя зона или пък друго, коментирахме тук, че би трябвало да може да се използва вече платената такса за изваждане на такова удостоверение.

# 474
  • Burgas
Май и ние от там трябва да вземем.Благодаря.

# 475
  • Бургас
А тези бележки само в яслите ли ги искат? Защото за яслата съм вадила преди време, но от както започна градина сина ми на са искали такава бележка.

# 476
  • Burgas
За градините май не искат,само за ясли.Нали по едно време и за много кратко яслите бяха безплатни,май за това започнаха да ги искат,но безплатната ясла отпадна,а тези бележки си останаха,може би защото в яслата месечната такса е по-ниска от колкото в градините.

# 477
  • Бургас
Поискаха такива удостоверения още при подаване на документи за кандидатстване за детска градина. Да не би случайно на някой дължащ пари на Общината дори да му мине идеята , че ще се докопа до тази благина- детска градина.  Laughing

# 478
  • Бургас
А мен ме интересува дали някой има впечатления за г-жа Росица Стоянова и г-жа Дияна Стефанова от ЦДГ Ханс Кристиян Андерсен.
Прекрасни възпитателки и професионалистки!!. Големият ми син изкара при тях 4-години. За съжаление не можа да попадне и малкия при тях.   Sad

# 479
Мами, има ли на някой детенцето да посещава одз 2, искам малко инфо за г-жи Въжарова и Арнаудова. Моя юнак беше в яслена група и сега разбрах че за септември е определен при тези госпожи. Имам бегли наблюдения за Арнаудова тъй като сега лятото заместваше известно време и някак си изобщо не можа да ме впечатли, ама с абсолютно нищо. Когато отивах да го взимам от градинка никога не ставаше от стола, само казваше хайде Марти, и това е, аз искам да я попитам как е минал денят, проблеми има ли, а тя ми отговаря седнала в средата на стаята, и това беше практика към всички родители, не примерно да е само с мен. Нямаше подход към децата, нямам представа с какъв трудов стаж е. Моля ако мнението ми е грешно и някой може да ми даде инфо от повече опит да сподели.
P.S. А дали родителите имат право на глас при определянето на групите/съответно при кои госпожи ще се паднат/ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт