Кървене по време на бременност - тема 3

• 374 383
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 720
момичета здравейте... ето аз съм тук отново

Та за утрогестана няма как да прокървиш- той предпаза от аборт...

Както знаете аз ноември направих спонтанен аборт... започна с кървене.. описала съм всичко в по старите плостове няма да се повтарям... при мен започна със зацапване и приключи с бистра кръв съсираци и спонтанен аборт.... слава богу съм изчистена от самосебе си и не се наложи кюретаж вакум или каквото и да е/..като можехме да правим опити след следващия цикал,който беше декеври...

Сега съм пак бременна... вече в 6 седмица... пия дуфастон но шпа бускулизин- 3 пъти по 2 ... и 2 фолиева на ден... освен това 2 пъти по 3 утрогестан вагинално и освен това ми изписаха инжекции - ЗИБОР - тожа е понеже имаха съмнение ,че кръвта ми се съсирва бързо и това вреди на плода... бият ми ижекции през  48 часа.... толва до края на месеца...ако не ще ходя при хематолог...нямам никакво кървене да чукна на дърво.. надявам се септември да си имаме здраво бебче....

успех на всички мами

Браво CurlyD страшно много се радвам за теб!Много успех ти пожелавам и едно хубаво септемврийско  newsm30! Hug Hug Hug  bouquet

# 721
Мерси много и аз така се надявам .. всичко лошо да е само назад във времето , а хубавото да предстои Simple Smile

# 722
  • Sofia
Ох, и аз кръвнах, много ме е страх, момичета, сега плача със сълзи и много се моля  Praynig  и чета темата, поне да се информирам какво е най-разумно да направя, предвид много ранната ми г.с. и факта, че вече веднъж бях на АГ-преглед и ме викат отново в петъка.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 05:41 от vihrogonche

# 723
  • Бургас
Нищо, че си в ранна седмица, отивай веднага на преглед, за да се види какво става и да почнеш прогестерон възможно най-рано, както и някакъв спазмолитик + много лежане.
Успех  Hug

# 724
  • Sofia
Мерси за съвета!   bouquet

# 725
ох и аз да споделя тук, много съм притеснена.

Бях на преглед миналия четвъртък 6седм и 4дни, док каза, че всичко е ок, няма отлепване, има пулс, изследванията (влагалищен секрет) които ми правиха предната седмица също бяха ок. Тръгнах си щастлива, но след два дни забелязах кафеникаво зацапване по тоалетната хартия. Ту се появява ту изчезва. В понеделник сложих превръзка за да наблюдавам течението - съвсем бледо кафеникаво и непостоянно. Отделно съм със засилено слузоотделяне, но това знам, че е нормално.

Днес обаче на превръзката имах парченце кафеникава слуз и това доста ме уплаши - надявам се нормалната слуз просто да се е оцветила от течението, но знам ли всъщност на какво точно се дължи течението Rolling Eyes

Към горното добавям и болките - от началото на бременността си имам болки в яйчниците като предцикълни, а от няколко дни и в различни коремни области. Вчера ме боля най-силно.

Тази вечер ще хода извънредно на преглед. Благодарна ще сам да споделите мнение от личен опит.

# 726
  • Бургас
Спокойно, като чета написаното нищо чак толкова страшно не е станало ...
Не разбрах за зацапването пиеш ли нещо?
При мен първо казаха, че се дължи на хормонален досбаланс, но после се оказа, че и отлепване има...  и пак се стабилизираха нещата.
Така че спокойно, с лекарства, почивка и адекватен лекар са съвсем поправими нещата  Hug

# 727
Мелодия, за тези болки не ти ли изписаха Но Шпа? Аз съм на него от началото на бременността, с прекъсване от месец. Възможно е да са от разширяването на матката, аз съм имала моменти с дни не можех да легна по гръб и да си опъна краката. Опъваше ме и си наболява.
С предната ми бременност до края на трети месец имах почти постоянно кафяво течение. Не знам ти в коя седмица си, но ще изчезне. Сега ми предписа док инжекции Прегнил, но бях с прокървяване, много помагат, спират кървенето. Но в твоя случай едва ли ще са нужни. Лежи повече, не вдигай нищо тежко и без резки движения.

# 728
Мон..., Смърфиела благодаря ви Simple Smile

Оказа се, че имам малко отлепване. Изписаха ми утрогестан (прогестерон), но-шпа, лежане и спокойствие, и след 10ина дни пак съм на преглед. Аз тази седмица съм болнични за детето, но другата съм на работа та това с лежането ще го мъдрувам тепърва Laughing

Но-шпа за болките не взимах защото съм свикнала да ме боли. Предната бременност ме болеше често, че и две бъбречни кризи си изкарах. И съм свикнала да мина към лекарства когато болката стане съвсем нетърпима. Но сега вече си пия три пъти дневно но-шпа Laughing

# 729
  • Бургас
 Melodiya, ще се оправи отлепването  Hug
Аз също нямах много възможност да лежа, дори и по време на най-силния кръвоизлив ... важно е обаче поне да не стоиш дълго права, да не вървиш ... ако имаш възможност поне 2-3 седмици се пази много, ако можеш - вземи си отпуска, наистина почивката и лежането са важна част от решаването на проблема.

# 730
  • Точно където трябва
Признавам си, че не съм изчела темата, но имам въпрос. И с тази бременност и с предишнат имах еднократно прокървяване. Чиста кръв при забърсване, после няколко капки кафеникава и нищо. Първият път отидох до час на лекар и той едва откри бледокафяв остатък след третото бъркане. Почти не повярва да е имало кървене. Сега отидох след няколко часа и док. дори каза, че не било от влагалището... А аз съм сигурна, че е от там. Просто не остават никакви остатъци. Няма скъсяване на шийката, няма отлепване...няма уж причина. А то все пак трябва да има.
На някой случвало ли му се е  и какво ви казвата вашите лекари?

# 731
  • Бургас

На някой случвало ли му се е  и какво ви казвата вашите лекари?

На мен ми се е случвало. При това и с двете бременности. АГ твърдеше, че не било от влагалището, а си беше точно от там ... И аз нямах скъсяване, разтваряне, отлепване ... уж нищо нямаше, а ми зацапваше. Понеже не можаха да измислят /трима различни лекари/ на какво се дължи, в крайна сметка го отдадоха на хормонален дисбаланс в началото.
Продължих да си пия прогестерон и но-шпа и да лежа.
Периодично се появяваше за няколко часа/няколко дни, докато не получих един по-обилен кръвоизлив, който най-накрая видяха, че се дължи не отлепване ...

# 732
Да попитам и аз нещо.

Вчера получих зацапване и ходих през нощта на АГ, лекаря ми предписа Утрогестан и болкоуспокояващо, въпроса ми тъй като нямам никакви болки, мога ли да пропусна тези хапчета и да пия само Утрогестан  Thinking

# 733
  • UK
Какво ти е болкоуспокояващото? Ако е Но-шпа, то не е само за болки, а и за намаляване и предотвратяване на контракции. В коя седмица си? Не ти ли каза как да го пиеш, дали само когато имаш болки или по някаква схема ежедневно? Имаше ли болки, когато получи зацапването?

# 734
Не мога да разчета листовката, нещо с п ... започва.

Каза по 2 на ден, болки не съм имала при зацапването.

В 8 г.с. съм.

А за хапчетата каза 10 дена да ги приемам после пак на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт