Парфюмни размисли и страсти - 88

• 30 977
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Аааа, да бе Бубс, бях забравила B-Men. Готин е, почти изцяло ликорис, който стои добре в мъжки парфюми.
Като си помисля, че дълго време го бърках с А-мен, пък те нямат нищо общо. Rolling Eyes

# 91
  • Германия
ПП Кръстнице, omm  мислех да ти пращам арабската Джулия обратно, ама ти немам вЕра. При мен е вече музеум, тъй че остава тук, докато дойдеш да си го прибереш като ти свършат запасите.
Вече не я искаш!? Shocked Tired

Ще си я прибера някога обратно...

Сакън, ще я делим с капкомер!!!! Едно на теб, две на мен, едно на теб, три на мен, едно на теб, четири на мен.

ПП Абе, ако не дойдеш скоро няма да има какво да делим. Помисли по въпроса, ама не мисли бързо, да имам извинение да я изпръскам Naughty

# 92
Аааа, да бе Бубс, бях забравила B-Men. Готин е, почти изцяло ликорис, който стои добре в мъжки парфюми.
Като си помисля, че дълго време го бърках с А-мен, пък те нямат нищо общо. Rolling Eyes

ооо, нищо! А-Мен хич не го любя, той ми е мъжки Ангел
преди време обмислях да си взема металния му флакон на сляпо, но Денс ме спаси - иначе щях много да страдам  hahaha

# 93
  • София
А-Мен хич не го любя, той ми е мъжки Ангел
Аз пък точно заради това от едно известно време задълбочено обмислям доколко си заслужава да се придобие вместо дамския с оглед почти взаимозаменяемата им същност и драстичната разлика в цената  Mr. Green Размислите ми обаче нямаше да бъдат толкова дълбоки и разколебани, ако не си бях взела второ шише О де Стар, който (може би) задоволява до голяма степен желанието ми за Ангели.

# 94
  • Германия
Оооо, на мен ли се пада честта да открия новата парфюмна седмица?! Ами успешна да е! Тези, които не са си написали писмата до Дядо Коледа е крайно време да го сторят - не пропускайте да посочите милилитри и други важни подробности като ЕДП или ЕДТ!!
Моят Дядо Коледа се прибира идния чак понеделник от Мексико, но е много добре информиран какво да носи.

И понеже Коледата вече чука на вратата, дойде ред за моите списъци и ретроспекции. В края на всяка година правя такъв обзор и отбелязвам важните неща, които са се случили, специалните хора, които съм срещнала,...все в този специален ред.

Известно ми е, че в темата добродетелните дела са обикновено анонимни и се разменят благодарности за онзи, който си знае. Аз обаче ще наруша това неписано правило и ще направя своите номинации в следните категории:

"Парфюмен жест на годината" - Бижу за арабското чудо, което ме достигна във времена на пощенско ембарго.
"Парфюмна солидарност на годината" - Mims за снимката на калкана с Джулия, Денси и Смарти за помощта им при трагедията ми със забравени парфюми в едно такси
"Парфюмен благодетел /подстрекател/ на годината" - Атти за една кутия на Пандора /със спринцовки/.

Запазвам си правото да си допълвам списъка, че ако продължа да изброявам и някой ще публикува мнение.  

Имам следния въпрос, който сме дъвкали, но е останал без отговор - с какво си обяснявате абсурдната трайност на непоносим за вас парфюм върху вашата кожа? От снощи насам не мога да измия един акватик и ми се повдига. Това е като с Каролина Херерата /Атти, добре, че не си я купи миналата седмица/ : срещу тези бронебойни патрони няма открити, няма открити...

ПП Това е акватика, чак фосфоресцира, толкова е нагнетена водата в него.

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 10:50 от Natalie Nikol

# 95
Точно, защото е непоносим затова обонянието ти го регистрира толкова осезаемо. По Закона на оня простак, Мърфи ще да е Laughing
Натали Hug

# 96
  • Варна
Натали, благодаря, че скромната ми личност попада в личните ти номинации   bouquet

Непоносимите парфюми са също като лошите натрапчиви мисли - трудно ги гоним и ни обсебват напълно. Няма да се задълбочавам в механизма, но начинът е да заместим с позитивно, респективно - с хубав харфюм. Отначало става какафония, но постепенно нещата се прочистват  Simple Smile

# 97
  • София
Хахаха, благодаря за номинацията, гордост и чест е за мен да си нося коронката с дяволските рогца и черната опашка   newsm36  Grinning

Аз пък номинирам теб в категория "Летящ старт" за адекватното и светкавично вписване в обстановката. А и днес си ми особено близка, защото се престраших да пробвам най-после Ароматикс Еликсира на кожа - какво съм чакала досега, не знам и аз. Наистина започва като киселинен дъжд, но 15 минути след това на кожата ми се е разположило чисто и белоцветно ухание на сапун и пудра. Ще му се радвам много и по някое време по-късно ще доизцръцкам остатъка от виалчето Simple Smile Неизменно вече винаги ще свързвам този парфюм с теб, Натали.

Защо винаги усещаме толкова натрапчиво непоносимите - ами според мен точно защото не ги понасяме, не правят добра химия с нас, не се сливат с усещанията ни, конфронтират се някак си. Тези, които се сливат и хармонизират, вероятно по-бързо спираме да усещаме самите ние, а не че по принцип не се усещат реално.

Ще чакам продълженията на номинациите ти Simple Smile

# 98
Натали, парфюмите са преходни, приятелството е усмивка. Heart Eyes HugБлагодаря ти!  bouquet

Непоносимите парфюми се опитват да ми пият мозъка и да ми връщат понякога поръчките, но ги измивам безмилостно и ги изтривам веднага от съзнанието си. Simple Smile

# 99
  • Германия
защото се престраших да пробвам най-после Ароматикс Еликсира на кожа - какво съм чакала досега, не знам и аз. Наистина започва като киселинен дъжд, но 15 минути след това на кожата ми се е разположило чисто и белоцветно ухание на сапун и пудра. Ще му се радвам много и по някое време по-късно ще доизцръцкам остатъка от виалчето Simple Smile Неизменно вече винаги ще свързвам този парфюм с теб, Натали.

Леле, Атти, три години строг тъмничен режим и то с добър адвокат. Hug Hug Как си подминавала наистина толкова време моят абсолютен фаворит на всички времена. 24 години съм му вярна, никога не би ми омръзнал. Толкова се радвам, че ти е харесал. Усещам в него уханието на чисти, изпрани хавлии, съхнали в слънчева градина /алдехидите/, мушкатови листа и стъбла, влажните мъхове, смолите.... За толкоз време съм го изучила наизуст.

ПП Противно на предписанията, които повечето хора дават за пестеливо нанасяне, те съветвам докато ти изпратя повече количество, да отидеш да се напръскаш много подробно от някой тестер. Усещането е несравнимо - хората се отместват, струват ти път, клатят глави, очите им се уголемяват, шлейфът е като на кралска сватбена рокля.

# 100
  • София
Аз не съм от нанасящите пестеливо  Embarassed  Crazy  Бях го пробвала на блотер, което сега окачествявам като груба грешка, той трябва да се пробва на кожа, както и всички парфюми, разбира се, но при алдехидите и шиприте това е решаващо. Ако се погледне по-повърхностно на нещата, първото нещо, което ми идва наум е Нивеа  Crazy но при Еликсира нещата са несравнимо по-дълбоки, комплексни и многопластови, пък за шлейф да не говорим. Преди повече от година към мен беше тръгнало едно виалче (заедно с други неща), но така и не пристигна  Confused Явно сега му е дошло времето. А и вкусът на човек се променя и развива, не знам дали тогава щях да го оценя по достойнство.

Мой близък започна работа във верига LIDL и вероятно ще му се налагат командировки до Германия, пътува преди 2 месеца, но разбрах в последния момент, иначе щях да се възползвам и да пратя поредната унищожително-зарибителна партида... но нищо, ще дебна за следващото му пътуване... по пощата за чужбина отливки и проби не се толерират.

# 101

Леле, Атти, три години строг тъмничен режим и то с добър адвокат. Hug Hug Как си подминавала наистина толкова време моят абсолютен фаворит на всички времена. 24 години съм му вярна, никога не би ми омръзнал. Толкова се радвам, че ти е харесал. Усещам в него уханието на чисти, изпрани хавлии, съхнали в слънчева градина /алдехидите/, мушкатови листа и стъбла, влажните мъхове, смолите.... За толкоз време съм го изучила наизуст.

Признавам си,че малко ви завиждам за тия усещания с Ароматния еликсир Embarassed
Толкова пъти го мъчих/за малко да изхабя минито на да_ама_не/ и друго освен мъховете на моята кожа не излиза Rolling Eyes а така ми се искаше да го харесам,явно той не ме харесва Confused
Да не е за богоизбрани newsm78

# 102
  • Германия

Да не е за богоизбрани newsm78

Абсолютно! Peace

# 103
  • Германия

Ще чакам продълженията на номинациите ти Simple Smile

"Парфюмен съвет на годината" - Милейди (Ковачева) за прекрасния фужерен Jil Sander Background.
"Парфюмна близначка на годината" - SL за общата ни страст към алдехидни и шипрови пенсионерки, Бубка за общата любов към Ароматичния Елексир, L`arte di Gucci, и много други /без Knowing Estee Lauder/
" Парфюмен ненаситко на годината" - Годес  за неизчерпаемата енергия с която екпериментира, самономинирам се и аз, ако не възразявате за нескромието, но съм същата и поръчвам на килограм /при мен подбудите са изучаването, не толкова носенето/
"Парфюмен КБР* квартет на годината" - Денси, Бижу, Атти, Карен за светкавичните отговори, линкове, взаимопомощ към всеки поставил въпрос в темата.

* Корпус за бързо реагиране

Имам и още, и още... Коледа идва, какво по-добро време да изкажа признателност!

# 104

" Парфюмен ненаситко на годината" - Годес  за неизчерпаемата енергия с която екпериментира, самономинирам се и аз, ако не възразявате за нескромието, но съм същата и поръчвам на килограм /при мен подбудите са изучаването, не толкова носенето/

Благодаря за номинацията,Натали bowuu  bouquet

Добре че спрях да  трупам буркани,сега наблягам на пробичките,вече не врещя истерично-Искам гоооо-в момента в който харесам нещо,някак нещата си идват на място,постепенно и гардероба си разчиствам,че ме е страх,да не се развалят в един момент.

Наистина съм зарита с проби обаче,а на последната среща раздадох поне 20-30,добре че не споделям всичко тук,че пост до пост щяха да са мои Laughing тествам,пробвам и се наслаждавам сама,егоист съм,нали Crazy
Снощи например изрових една малка отливка останала ми от лятото на О де Лалик,ейййй как го пожелах в цяла бутилка,не е истина,някой не иска ли да се отърве от него Rolling Eyes
В момента пък същия го сравнявам с Пимент брилянт/Денси,много е хубав/,ама много пари бре ooooh! и все пак да си кажа,туй дето щях да го казвам-мислех че си приличат доста,но уви,нишовия печели....и все пак няма да си го взема,най-вече заради това,че супер рядко ще имам настроение за него.

Общи условия

Активация на акаунт