Интериора и чистотата в дома

• 10 068
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мен много ме дразни в кухнята малките "фуги" от по 1-2 см. между свободно стоящите уреди и шкафовете до тях. Например хладилник, миялна, пералня, сушилня. Всичките са ми невградени, има плот над тях, но отстрани са оставени по 1-2 см за да не се удрят в шкафовете при центрофугиране например, или при хладилника за по - добро охлаждане.
Та в тия фуги не може да се бръкне с нищо, а виждам мизерията дето се събира там. И трябва да се издърпват напред уредите, за да чистя окол тях.
Някакви идеи и предложения ?

Ние нашите уреди ги прилепихме максимално възможно до шкафовете.
Иначе като се развихря да готвя и падат ориз, парчета месо, картофи - въобще гадост.
Иначе останаха големи луфтове между хладилника и мивката, но просто няма начин да ги доближим и се чудя и аз какво да ги правя. Но поне има място да пъхна метлата там, за да почистя.
Ако фугите ви са малки, може да купите едни гумени/силиконови/пластмасови лайстни и да си ги сложите в тях.

# 46
Ориз и трохи се събират основно, наистина.
Ми максимално близо са сложени, ама все пак остават по 1 см. от двете страни на пералнята, щото като центрофужи и вибрира. Иначе сушилнята и миялната мисля и аз да ги долепя плътно една до друга, пък острани "фугата" да я уплътня с лайсни, че така не може.
Другия вариант е да ги раздалеча още малко и да имам място за почистване с четката  Confused
Ама с пералнята няма как - шкафове от двете страни и тя напъхана между тях, освен да слагам такива лайсни.

ПП Тази сутрин погледнах зад шкафа дето ми е компютъра, че търсех кабела на фотоапарата да не е паднал отзад, и направо ми призля, голяма мизерия и там, и пак същото - плота на шкафа е с 1см. навън, защото отзад има перваз и контакт, да не надигат, пък и всичките кабели са навряни в тая фуга, ама каква мизерия е  Tired
Страх ме е на погледна върху гардероба какво става, той е и с корниз отпред ..  Joy

# 47
Подовите настилки - в никакъв случай едноцветни. Нито много тъмни, нито много светли. Независимо дали са плочки, паркети или килими. Не е нужно да са пъстри, т.е. да са многоцветни, достатъчно е да има повече шарки.
Дамаските също  - поне различни текстури, ако не цветове.
Едноцветни повърхности (особено бели) - само ако са вертикални (и не се мокрят).
Бели или изобщо много светли фуги на под се поддържат трудно. Черните също, особено ако са широки. Аз много харесвам фуги в някой от основните цветове на плочките (твърдо избирам шарени плочки, примерно имитация на зелен мрамор и подобни), но 2-3 нюанса по-тъмен (или по-светъл, ако плочките са много тъмни).

У нас сме с такъв ламинат http://www.google.com/imgres?imgurl=http://parketilazur.com/imag … p;tx=68&ty=87 Навсякъде, включително и в кухнята.
Имаме трицветно куче, две различно оцветени котки, папагал... Цялото семейство сме дългокоси, а и имаме навика да влизаме с обувките.... Почти нищо не личи.
Плочките в банята са бяло с резеда (на стените) и резедаво-шарени на пода. Също се поддържат много лесно. В кухнята са в зелено, сиво и бежово - много съм доволна.

# 48
  • Стара Загора
какво ви е мнението за поддържка на кожен диван ?римски щори?или тип  японска стена?  bouquet

по въпроса за подовите настилки абсолютно съм съгласна с Мъни!нито много светло нито тъмно,имаме тъмен ламинат и тъмен теракот,просто е кошмар,всичко личи,трудно се бърши,личат капки.....напролет ни предстои ремонт,ще сложим някакъв среден свят с шарки.

# 49
Мен много ме дразни в кухнята малките "фуги" от по 1-2 см. между свободно стоящите уреди и шкафовете до тях. Например хладилник, миялна, пералня, сушилня. Всичките са ми невградени, има плот над тях, но отстрани са оставени по 1-2 см за да не се удрят в шкафовете при центрофугиране например, или при хладилника за по - добро охлаждане.
Та в тия фуги не може да се бръкне с нищо, а виждам мизерията дето се събира там. И трябва да се издърпват напред уредите, за да чистя окол тях.
Някакви идеи и предложения ?

Ние нашите уреди ги прилепихме максимално възможно до шкафовете.
Иначе като се развихря да готвя и падат ориз, парчета месо, картофи - въобще гадост.
Иначе останаха големи луфтове между хладилника и мивката, но просто няма начин да ги доближим и се чудя и аз какво да ги правя. Но поне има място да пъхна метлата там, за да почистя.
Ако фугите ви са малки, може да купите едни гумени/силиконови/пластмасови лайстни и да си ги сложите в тях.
Добра идея!

Бърльо, какво стана със снимката?

# 50
  • Горна Оряховица
Полезна тема се очертава и се записвам да я следя.

Общи условия

Активация на акаунт