Помощ за малката Габи!!! /DMS GABI/

• 6 880
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
Гледах репортажа. Дано скоро се съберат парите и да открият смс! Ще помогна и аз!!!

# 16
  • у дома
Гледах вчера репортажа и съм потресена! Тази скапана държава, в която живеем абдикира от всичко!
Ще помогна колкото мога и ще разпространя линка на приятели!
Бог да е с Вас и с малкото слънце  Hug

# 17
Ще помогна с колкото мога. Много се надявам скоро Габи пак да играе с приятелчетата си  Hug

# 18
# 19
  • Последната пряка в ляво
Гледах снощи репортажа по БТВ. Ако може нека номерът за SMS си да се обяви и по телевизията ,мисля че ще има по-голям отзвук. На майката мога да пожелая само кураж,оперирана съм от тумор в мозъка и имам представа какво преживява.Убедена съм,че всичко ще е наред,че парите ще се съберат и Габи ще се пребори.Успех от цялото ми сърце!!!

# 20
Моля се Габи да се оздравее бързо! Praynig
Кураж на нея и семейството 'и! Hug

П.П. Днес преведох малка сума по банковата сметка, ще пратя и смс.

# 21
  • софия
http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/940153598-Darjavata_ … zad_granitsa.html
А дано!!!
Спрете да пращате парички и смс-и.
Дано винаги и за всички нуждаещи се да става така!
Само се чудя това ли е начина за лечение, нормален живот и здравеопазване за българските деца.
Да живеят медиите!!!

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 02:01 от shhhh...

# 22
http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/940153598-Darjavata_ … zad_granitsa.html
А дано!!!
Спрете да пращате парички и смс-и.
Дано винаги и за всички нуждаещи се да става така!
Само се чудя това ли е начина за лечение, нормален живот и здравеопазване за българските деца.
Да живеят медиите!!!

Не бих рискувал с такъв призив, особено, когато става въпрос за живота на едно дете и когато са замесени чиновници. Опитът ни досега показва, че когато е под натиск, чиновникът е готов да обещае всичко, но после си прави каквото поиска. Предишният директор Добрев по същия начин излъга, когато ставаше въпрос за Симона, дори прати официално писмо до Народното събрание, в което потвърждава ангажимента на фонда, но след това не даде нито стотинка - http://www.save-darina.org/content/view/316/117/

А тук даже имаме една уговорка:

Цитат
От фонда за лечение на деца съобщиха за bTV, че след като стане ясно становището на медицинските специалисти, детето ще отпътува възможно най-бързо за Израел.

.............и една лъжа:

Цитат
Директорът на фонда увери, че лечението на Габи в чужбина ще бъде одобрено.

Директорът не одобрява. Това прави Обществения съвет. И директорът няма как да знае какво ще гласува съветът и какво ще е становището на специалистите. В този смисъл от директора нищо не зависи, затова уверението му е без никаква реална стойност. Затова не спирайте да дарявате и не оставяйте живота на Габи да бъде в зависимост от разни жалки смешници.

п.п. Освен това, почти никоя бюджетна организация не разполага с пари в началото на годината и е съвсем реална възможността, Габи да бъде одобрена за лечение, но да няма пари в сметката на фонда.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 21:46 от Йордан Петров

# 23
  • софия
Г-н Петров, отчайвате ме, дано това да не е вярно.
А призива изпратих, за да не се почустват хората използвани, все пак са отделили пари. Ако фонда одобри Габи и отпусне пари ще насочим усилия към други болни дечица.

Самата Цецка призова да се спре пращането на пари засега във фейсбук, защото съм сигурна, че положението, в което е и е принудена да проси едва ли не пари с надежда да спаси детето си е ужасно за нея.

# 24
Няма опасност хората да се почувстват използвани. Преди да заплати дадено лечение, фондът изисква справка за наличните средства в дарителски и други сметки и само додава необходимата сума:

Цитат
Чл. 27. (1) Общественият съвет:
1. разглежда заявленията за организационно и финансово подпомагане по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2;
2. прави предложения до директора на фонда по заявленията, като при положително становище предлага и размера на паричната сума, която да бъде отпусната, като взема предвид евентуалното самоучастие на заявителя със собствени средства или със средства от разплащателни, набирателни, дарителски или други сметки в негова полза, а при отрицателно - посочва мотиви;

Това се прави точно с цел да няма дублиране на финансирането.

# 25
  • софия
Ужасена съм от това, което прочетох за Симона. Досега само съм пращала смс-и за разни хора, но не се бях ангажирала толкова отблизо.
Важното е, че има хора, които помагат и спасяват деца.
Ще изчакаме да видим какво ще свършат тези от фонда, ако нищо не направят продължаваме с набирането на дарения.

# 26
Цитат
Ще изчакаме да видим какво ще свършат тези от фонда, ако нищо не направят продължаваме с набирането на дарения.
Ваше право. Както казах, опитът ни кара да не чакаме никого за нищо. Защото Симона е само едно от 35-те ни деца, минали през този ад. Затова на сайта ни - http://www.save-darina.org - продължаваме кампанията без никакво спиране. Габи няма абослютно никакво време да чака този или онзи да се натутка.

# 27
  • софия
Всъщност сте абсолютно прав. Моля, горния ми пост да не се зачита.

# 28
  • София
С колегите ми сме събрали малка сума и ще я изпратим на Габи, независимо от уверенията на държавата за помощ. Не бихме се почувствали използвани, а напротив много ще се зарадваме ако и компетентните органи се задействат.

# 29
Честита нова година на всички.Пожелавам ви много любов късмет щастие и най вече здраве.Искам да ви благодаря че сте с нас и ни подкрепяте и да ви се извиня че не пиша често но просто покрай децата не ми остава много време.

Общи условия

Активация на акаунт