Почивка на о. Корфу през 2011 :)

• 45 222
  • 183
  •   1
Отговори
# 90
Мъжът ми пробва това Софрито, представлява телешка крехка пържола в сос от лук и чесън смлени. Май не остана кой знае колко възхитен.
   Аз съм вегетарианка, но си похапвам риба, обаче на Корфу не останах възхитена. Единия път ми сервираха бяла риба филе /замразено/, другия път сафрид уж пресен. Общо взето на много места пише фреш фиш, ама на малко явно сервират такава  Wink
   Едната вечер поръчахме рибена супа, за да я сравним с нашата по Черноморието. Ами сервираха ни нещо зеленикаво и вътре 2 парченца сьомга. Явно беше зеленчукова супа за основа и като кажеш гъбена-слагат гъби, рибена- риба, пилешка-пилето и така са му хванали цаката на всичките клиенти  Laughing Прост няма база за сравнение с рибните чорби,които съм яла в Бг  Peace

Пробвахме се и със сладките-от една малка сладкарничка в Корфу таун, точно до Музея на азиатските изкуства купихме различни сладки, на място произведени-със захар, без захар, с портокал, с шоколад. Емиииии, не ми харесват  Confused
   Така че нещо откъм храната точно не съм във възторг ...
   Иначе другото си остава спомен за цял живот  Heart Eyes

# 91
Довечера тръгвамееее  Hug Да знаете, копнала съм и разпечатала вашите съвети и препоръки - стана цял пътеводител   bouquet
Стискайте палци всичко да е наред, че тази сутрин осъмнахме с един жълто - зелен градински сопол...  #Cussing out

Още веднъж благодаря!

# 92
здравейте.Аз и моето семейство 2възр. и 2 деца вече направихме резервация за юни месец.. За първи път ми е пътуване до там и то с децата,но се надявам всичко да е ок. Дано да няма спънки и всичко да е по вода и мед . Laughing Praynig Joy

# 93
  • София
здравейте.Аз и моето семейство 2възр. и 2 деца вече направихме резервация за юни месец.. За първи път ми е пътуване до там и то с децата,но се надявам всичко да е ок. Дано да няма спънки и всичко да е по вода и мед . Laughing Praynig Joy
Честити ви резервации Simple Smile Не е ли рано? Има ли вече излезли оферти?

# 94
Зора турс..а и други ..мисля александър тур също.

# 95
Здравейте момичета, да повдигна малко темата.
Искам да попитам според вас кога е по-добре да резервирам почивката на Корфу - края на юни или началото на юли. Притесняват ме тези студени течения, а определено плажуването ни е приоритет. Става въпрос за Сидари, какво мислите за селцето?
Досега в различните части на Гърция винаги сме ходили края на юни или началото на септември и времето ни е устройвало перфектно, но в случая все още се двоумя.

# 96
Сидари не ми е сред любимите плажове. Нагоре бях писала моята класация-топ държат Марафия и Исос. В Сидари водата е жълтеникава , глинест пясък, имаше и водорасли,никак не ми хареса. Ние бяхме началото на септември, ставаше за къпане-нормална температура. Но за всеки случай се застраховай за юли, според мен  Peace 
  Там май се пада доста открито морето.

# 97
Благодаря много Кливия, точно от такъв конкретен отговор имах нужда   bouquet. Жалко, сега ще трябва да се оглеждам за друга оферта, понеже бях харесала едно семейно хотелче с добри отзиви в Трипадвайзър, че хич не ми се иска хотел с хиляда гости, каквито традиционно предлагат.

# 98
Диво момиче, спокойно можеш да си намериш семейно хотелче близо до тези плажове  Peace

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.corfu-map.com/imag … p;ved=0CBUQ9QEwAQ
Тук на картата най-долу общо взето се намират и двата плажа. Близо са един до друг. Около Chlomos и Argirades. Изглеждат близо градчетата на другия бряг, но доколкото си спомням, път между двата бряга няма на много места. Най-близката връзка май е на Месоги.

Хломос е едно невероятно автентично гръцко селце, от чията църква се виждат и двата бряга, и двете морета  Simple Smile Но времето е спряло и не видях никъде хотелче или нещо подобно. По-скоро търсете в Аргирадес или някъде наблизо.

Разстоянията в Корфу не толкова големи и ние избрахме Беницес за нощуване и изходен пункт. Но специално за тези плажове е далеч.

Имаше някаква програма, която изчисляваше км от точка до точка, но не помня вече къде е  Embarassed

# 99
Кливия правилно е казала за плажовете.  В Сидари е открито и като има вятър хич не е приятно, а водата става като боза, точно заради глината. Плажовете на западното крайбрежие са пясъчни и по-плитки, отколкото на източното.

Wildgirl, аз препоръчвам също Агиос Гордиос, Глифада и Кондоялос. Последните две се водят плажове, не точно курорти, и няма много избор за настаняване, но на 2-3 км от тях се намира село Пелекас, пълно със семейни хотелчета. Имат и още едно предимство - падат се почти срещу столицата и са на еднакво разстояние от северния и южния край на острова, ако решите да се разхождате.

# 100
Глифада ми е на трето място  Simple Smile, ако посетите Исос бийч и Марафия, ще разберете защо  Wink

Ънюжуъл, за кой Агиос Георгиос говориш, защото има два? Да не говорим, че една огромна част надолу се казва цялата така и вътре попадат много плажове  Peace

# 101
  • София
Кливия, Исос бийч го намирам в интернет, наистина прекрасно изглежда плажа. Но Марафия нещо не ми го открива Гугъл...Близо ли са един до друг? Ти имаш ли идея за някакъв линк за Марафия бийч или ако може снимки да качиш и пояснения как се стига до него? Praynig  bouquet

# 102
Кливия, имах предвид Агиос Гордиос, не Георгиос Wink Това е някъде между Глифада и Марафия и си е малък курорт.

Малко да поясня за Георгиосите, че наистина е объркано. На Агиос Георгиос в северната част му казват също Агиос Георгиос Паги (по името на най-близкото село), а на този в южната част - Агиос Георгиос Аргирадес. Така ги различават. Агиос Гордиос си е отделно.

Dechy, за Марафия търси Marathias. Ето снимка с линк към Гугъл мапс: http://www.panoramio.com/photo/34609873

# 103
Ама, разбира се  Embarassed Агиос Гордис-чела-недочела съм. Но сега поне разбрах как си разбират Георгиевците плажове  Laughing

Снимките са много хубави-това е Марафия. Нашият собственик на хотел ни каза, че това  е най-хубавият плаж на Корфу, отделно имаше табели, че Марафия е тъ бест бийч ин Корфу  Sunglasses

Наистина е уникален-ние бяхме точно пред тази скала, обаче имаше доста повече плажна ивица, отколкото на снимката. Може да е свързано с приливите и отливите, знам ли.

Няма хора, спокойствие, тишина, разкош. Глифада също ми хареса, но беше много пренаселено и на брега, и във водата  Peace

Сега за Марафия, как се стига-ако се не лъжа от Месоги отклонихме за другото крайбрежие, след село Хломос е, след Исос бийч е. Няма начин да го пропуснете, защото има табели. Просто карате смело надолу  Peace

Бих казала, че почти са равностойни Исос и Марафия, защото и на двете места няма хора, а на Исос има пясъчни дюни, има и езеро, което не успяхме да видим. Също няма хора, почти празно беше.

Сега да кажа за недостатъците-навсякъде в Корфу има малки рибки на ята във водата, които те вземат за плячка. Писала съм за това в темата по-горе, но някой може и да не е прочел. Голям проблем ни беше-а съм стъпила във водата, а са ме наобиколили тези рибки и ме хапкат лекичко. Лекичко, ама неприятно  Sad
  Това нещо го няма в Бг. Принудих се непрекъснато да бъда в хоризонтално положение във водата и да перперкам с краката, за да ги гоня. Детето ми не можа да свикне. Много се изнерви и не искаше да влиза въобще последните 2 дни  Sad

Жалко, че не съм направила снимка в кристално чистата вода на ходилата си и 30-40 рибки около тях, които чакат да си похапнат  Crossing Arms

# 104
Е, хората пари дават за тези масажи с рибки  Wink

И на мен най-много ми харесаха Исос бийч, Пелекас, малките плажове около Палеокастрица-Лиападес.
А до Марафия явно не сме стигнали, много добре изглежда.

От наскоро ходилите, имаше ли редовни корабчета или екскурзии до Пакси - Антипакси?
Дали имаме шанс в края на май да работят?

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 11:01 от scorpios

Общи условия

Активация на акаунт