В ритмите на декупажа с чалга,кич....и много настроение_40

• 57 034
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Дадуска,това ако е проста бижуерка,не знам каква ще да е сложната.Прелестна е миличка,толкова нежна и мила с това момиченце и кученце.И си я изпипала съвършенно
Данисио добре дошла и от мен ,възхитена съм от албума ти,всичко много ми харесва.
Кеми чудесно пано!
Вал а тази бутилка с чаровният мъж ще събере овации,много е избарана!

Хубав ден на всички!

# 586
  • София
Бонисофия много стилна и дизайнерска чиния, а пукнатините са направо завидни   bouquet
danisio много хубави неща, фаворит ми е вазата, много е пипната и красива, а за останалите неща ми идва само една дума- хармонични  Peace
Дадуска е това ако е елементарна кутийка...... прекрасна е  newsm10 /присъединявам се към GenovevaG /
Кеми паното е много интересно и различно, браво  smile3521

Вал много хубав подарък, дано да го ползва с такъв красавец като от бутилката...  Joy
 ето нещо набързо спретнато от мен, че да не съм с празни ръце
http://kukupipikate.snimka.bg/arts/esen-zima-2010.555902
и не на последно място Честито на всички именички на патерица е нека зло да ви забрави smile3525 newsm51

# 587
маринап чудесно комплектче,браво!!!!  bouquet

Момичета,благодаря за милите думи ласкаете ме Embarassed но когато говоря че простичка, значи е нищо особено, в смисъл ...просто вижте това и ще ме разберете Laughing

http://radikal.ru/F/s60.radikal.ru/i168/1102/42/6f6176993dda.jpg.html

# 588
Мили приятелки  Hug
Вал-много хубави картини!Благодаря,че ги сподели с нас  Hug А Кенан си го направила страхотен!Много хубава е станала бутилката!Браво!   bouquet
Бонисофия-чудна е станала чинията   bouquet И пукнатините са страхотни!
Данисио-добре дошла  Hug Прекрасни неща си направила  smile3501 Всичко е много стилно,и много ми харесва!Браво,продължавай все така!
Кеми-много хубаво пано   bouquet
Дадуся-кутията е едно малко бижу  newsm51 Много нежна и изящна!Ах,тези Дони и Ванил,са едни от любимите ми руски декупажистки....поздрави ги!А този ефект на кожа,как се прави?
Маринче-великолепен лавандулов комплект   bouquet Много ми харесва!
слънчев и прекрасен ден   love001

# 589
Здравкова и аз бих искала да знам как се прави този ефект,ама...знам само, че това е структурна паста Simple Smile

# 590
Синева, проспуснах да кажа, че последните 2 чинии са особено красиви,
на 1 място силуета.

Дадуся, точно такова момиче съм изпринтила Simple Smile
Хубава е кутията, нежна Simple Smile

Кеми, красиво е паното.

Маринап, чудесен провански комлект.
скоро не си писала май Simple Smile

Аз вчера успях да напукам всичките бутилки, които показвам сега.
Краклето приложих следобяда, а вечерта фиксирах със спрей лак.
Част от краклето на някои бутилки се е отлюспило така да се изразя.
изглежда там където е по-тънък слоя на краклето.
Макар, че на дъската наслоих добре, а тя се енапукала ужасно.
Съвет да дадете, да бях ли изчакала повече време след краклето, преди да фиксирам.

https://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/Decoupage2011#

Не съм показвала тази бутилка.
Приятелка ми я донесе, но цялата на някакави бразди.
Сетих се за глината.
Приятелаката сама "опакова" бутилката с глина ДАС.
Стана добре. Снегът е от ВЕЛИКИЯТ грис  Mr. Green
като салфетката се оказа не достатъчно широка и дорисувах гърба.

https://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/Christmas2010Made … 67310944847626642

И друго. Като минавам пукнатините с маслена боя,
потъмнява фона малко или много.
как да го предовртая?
Предварително лакирам, полсед напуквам, после краклето, но  newsm78

# 591
  • София
Анe, получих същото надуване( подпухване) на краклето при  състаряване на керемида с помощта на двуфазно кракле Maimeri 678- 688 - http://hobby-world.net/?f=classes&class_id=7, след като я напръсках със спрей лак и после както теб реших че съм бързала- да ама не, получи се същото взаимодействие на лака и краклето и след 24 часово изчакване, за това вече запечатвам първо с акрилен лак и после пръскам  когато ползвам това кракле като изчаквам да съхнат , а не обратното както съветват някои момичета  Simple Smile - според мен нещо се каран срея ми и краклето или спрея и маслената боя ...

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 14:10 от KaMu

# 592
  • София
Момичета мили, прекрасни неща показвате! И Дадуся, и Марина с тези лавандулови поля ... На всички: браво!
А софийската група да направи снимки от срещата в неделя и да показва. Така ми е мъчно, че няма да съм с вас  Sad Ама отивам да се накисна в минерална водичка: да успокоя нервата, да загладя кожата и да си мисля какво ще декупирам!  Laughing

Весел уикенд на всички!

# 593
Здравейте момичета и от мен. Следя ви какви красоти показвате, но..наистина нямам никакво време да ви коментирам една по една, а да декупирам изобщо не успявам- вечер заспивам в 20ч с малкия..
Видях прелестна чинийка от Елина  bouquet..и много идейни неща.. Всички сте показали страхотии..Данасио  bouquet  bouquet  bouquet..прекрасни първи опити .. Впечатлена съм.
Специални поздравления за Профи  bouquet  bouquet  bouquet..прекрасно се справи с репортажа (какъв ти репортаж, то си беше предаване на живо в студиото..) Чаровна, земна и много естествена..Надявам се след това предаване редиците ни да се увеличат с нови попълнения..
Надявам се да успея да се присъединя към софийската среща в неделя (ако успея..- какво да нося?)
Успех на всички ви  Hug Усмихнати и щастливи почивни дни  Simple Smile

# 594
Дадуся, кутийката ти е прелестна - толкова добре съчетани картинка и салфетка, а пък относно изпълнението - перфектна! Незнам чие е произведението, към което си дала линк и с което сравняваш твоята бижутерка и не искам да обидя никого, но аз лично бих избрала бижутерката без да се замислям.

Маринап, направо ме застреля с този Прованс - слабост ми е! Поздравления за комплекта!

Ане, бутилките са много нежни и напукването ми харесва как се е получило!

Ками, доколкото си спомням коментари от темата по повод взаимодействието между лак и кракле, всички са единодушни, че не трябва да се лакира с акрилен лак, т.е. с лак на водна основа, а със синтетичен / независимо дали преди или след краклето/.

# 595
  • София
ellinna,  за това и писах че при мен със синтетичен се поучават тези шупли  Joy , а че се препоръчва  точно такъв  newsm78

# 596
                      Всички лакове са синтетични!Отдавна няма на пазара лакове от естествени материали /смола например/.Без значение дали са на водна основа или са алкидни,нитроцелулозни,ацетонови  или друг вид основа - всичко е синтетика.При някои краклета / аз имах проблем с краклето на Каденс за големи пукнатини ,в черната кутия/ се надуват и след като се измие остават пукнатини,но са плитички и трудно се втрива в тях каквото и да е.Този проблем изчезна когато взех да ползвам от " миришещите" лакове  Mr. Green които се разреждат с различни видове разтворители.Гадно е ,мирише и се зарекох да търся само такива краклета,които могат да се лакират с лак на водна основа или спрей.Съветът ми даде Мираж.

# 597
  • София
         да търся само такива краклета,които могат да се лакират с лак на водна основа или спрей.Съветът ми даде Мираж.
и кои са ако не е тайна  Rolling Eyes

# 598
                Мозаечното кракле на Каденс със сигурност нито веднъж не ме е подвело/в кафявата кутия/. Laughing Това на Креал - също.За съжаление други не съм ползвала,ама мисля,че момичетата бяха споделили и би трябвало да е на първа страница.В момента нямам проблем и с другото кракле,ама го лакирам на балкона  Mr. Green При това го ползвам само за декоративни предмети,за чинии,дъски ,чаши и т.н. не съм си и помисляла даже.
                На срещата в неделя ще изкоментираме кой какво е ползвал.Дано не забравим  Wink унесени в приказки.

# 599
Ками по повод на Маймери....първо: измиваш ли втората стъпка или не? по принцип, тъй като лак за джанти не е предназначен да се ползва да се запечатва краклето, понякога то наистина се реагира по такъв начин....зависи от лака...по принцип най-правилно да фиксираш това кракле или с първата стъпка или с худ. акрилен лак...а ние търсим хем хубаво хем евтино, смесваме нещата които не бива да бъдат смесени Laughing
при ползване на Маймери има значение дали измиваш втората стъпка или не...първата стъпка НЕ на водна основа, а втората е на водна....затова...ако 2 стъпка остава на предмета, тогава можеш да лакираш с лак НЕ  на водна основа ( лак за джанти, например)....ако 2 стъпка измиваш, тогава можеш да лакираш с лак на водна основа, стъпка №1...но да не лакираш с лака на синтетична основа, или поне първо да пробваш някъде на малък участък как ще реагират краклето и лака....
ето...надявам се ,че обясних разбираемо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт