Съветите на вътрешния дизайнер

• 195 816
  • 705
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
W, ти нещо готово ли търсиш и само да го пригодиш за ъгъл?!? Че така много сложно ми се струва. Аз от готовите само ще крада идеи и ще си ги пасна според моите виждания. От толкова много изгледани неща вече съм доста объркана... Но при мен поне са на една стена и няма да има усложняващи елементи Simple Smile

# 166
Ще бъде по поръчка. Ще "крада" и комбинирам. Нищо готово не пасва на концепцията ми. Освен да я сменя LaughingБих я сменила май само за Бо Консепт,но..Цените им..

# 167
Страхотна тема, поздравления за авторката   bouquet
Аз имам леко затруднение с комбиниране на тъмен шарен ламинат с ПДЧ за холна секция. Сега ще си задам по общо въпроса, защото нямам снимки да покажа в момента  Mr. Green Ламината е италиански орех на Егер, холчето е малко, като се стремя да избягвам модерния и лъскав изглед.
Доста снимки съм изгледала в нета, но навсякъде тъмния под е без прилежащи мебели по стените, или комбинирани с 1-2 бели нещица в огромни пространства.
та ако има накъде да видя комбинация на натрапчив под с нещо дървено нагоре...
За сега си мисля, че ПДЧ-то не трябва да е с изразен фладер, нещо по замазано като елша  newsm78
По късно ще покажа пода  Peace

Така... ето го ламината, малко мръсничък
Ето къде ще мястото на цекцията - зад вратата и отстрани на вратата ще има http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181770_1867098613 … 0966_767791_n.jpg
Елшата малко бяга от нюанса, идва малко по топъл като цвят май  newsm78

Тези дни съм на място,където е доста ограничен и бавен интернета, извинявам се за забавените отговори.

benitta,Доста е активен действително пода. Аз не ви препоръчвам елша.Фладерът е различен на елшата.
По скоро някой орех, който да е  в гамата за корпус, и светли фронтове - така изтърканото вече бяло:) Орехът не трябва да е шарен. И тъй като стаята не е голям, може да си изберете нещо гланцирано,което да отрази.
Например нещо такова -  ако намерите по опушен орех със спокоен фладер.

# 168
здравейте!
моят въпрос е свързан по-скоро със споделен опит, защото решението ми се струва въпрос на вкус (т.е. чудя се кое е по-практично).
трябва да решим какво да ни е подовото покритие в хола-кухнята-трапезарията (голяма стая - 50 кв.м. - всичко заедно). искаме да е еднотипно, понеже не ни харесва да се смесват подови настилки в едно помещение. кухнята е открита, с остров. засега сме се спрели на дюшеме, т.е. дърво. има ли някой с паркет или дървена настилка на пода в кухнята и какви са ви впечатленията?
обмисляхме варианта с бетон, който изглежда доста модерно, но архитектът ни каза, че е доста чувствителен като подова настилка - появяват се цепнатини и попива всичко. другият вариант би бил с плочки - тогава бихме взели големи, 60 на 120 см, имитация на камък, но не ни харесват фугите, които няма как да се избегнат. а и дървото изглежда по-уютно някак...
какви са вашите препоръки? или още по-добре - опит? благодаря ви предварително!

# 169
# 170
Питах преди време в друга тема,но не получих помощ.Нека опитам и тук.
Разполагам с ъгъл от стая,в който искам да поместя библиотека и ТВ шкаф.Ъгълът е тъп,а не прав ,едната страна е 1,40 м. /на нея ще е телевизорът/ другата е 2,70 м./ на нея трябва да е библиотеката/.Искам да е нещо ефирно,да не навява на старите секции,да побира предимно книги,но все пак да има и затворени пространства.Прегледала съм доста сайтове,имам някаква идея,но връзката между двете части в ъгъла ми е проблем.Искам да звучи като цяла композиция,а не като отделно библиотека и отделно ТВ шкаф.
Може ли да получа съвет или линк към някакъв сайт?
W, здравейте !

Специално за вас преди малко драснах нещо, което да обясни идеята.
Абстрахирайте се моля от цветове, качество и други недостатъци на картинките.
Та - принципът е следния - да го наречем на сплетените пръсти. В смисъл като си приближите ръцете и сплетете пръсти.
Тъй като ъгълът ви не  е  прав, то модулите не стигат плътно до него, или само някои. Нахлуват модули от двете стени, като се преплитат в ъгъла. Композицията е случайна, повтарям, за да се визва идеята само.
Вече е въпрос на конкретна разработка - колко обема, какво побират, имат ли чекмеджета, има ли вертикални подпори.
Благодаря за въпроса, не ми се беше случвало да решавам подобен проблем.
Сега виждам , че съм поставила телевизора на дългата стена, но  като се разработи ,ще се подреди.

Благодаря, Шанта !

,

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 14:10 от Niviana

# 171
Niviana,благодаря.Мислила съм нещо такова.Но понеже стаята не е твърде голяма /понеже е трапец-условно 4/5 м. / ми се струва,че тези обеми /кутии  Laughing /ще тежат и ми се искаше нещо по-ефирно.Макар че би могло да се постигне пак на този принцип-преплитане на пръсти.Нещо втората ти картинка излиза наполовина.Би ли я повторила?

Шанта,благодаря.Ровя от месец-два.Намерих доста неща,ама точно тези не съм виждала.Почвам да разглеждам,меря и пригаждам към "терена" Laughing.
Лошото е,че драскам на ръка,мъжът ми ги чертае на Аутокад и не е същото,но се добива представа.

# 172
Търся снимки и идея за гардероб, но да има място в средата за телевизор. Затруднявам се да намеря, защото не е за хола, а за стаята на тийнейджъра. На мястото на трикрилен гардероб искам да го поставя. Едното крило ще е с лост за закачалки.

Това е моето предложение, което нарисувах специално за вас.
Смисъла е - ако разделите крилата не на по 60 ,а на 45 сантиметра.
За съжаление вариантите не са безброй.

# 173
Niviana,благодаря.Мислила съм нещо такова.Но понеже стаята не е твърде голяма /понеже е трапец-условно 4/5 м. / ми се струва,че тези обеми /кутии  Laughing /ще тежат и ми се искаше нещо по-ефирно.Макар че би могло да се постигне пак на този принцип-преплитане на пръсти.Нещо втората ти картинка излиза наполовина.Би ли я повторила?

Шанта,благодаря.Ровя от месец-два.Намерих доста неща,ама точно тези не съм виждала.Почвам да разглеждам,меря и пригаждам към "терена" Laughing.
Лошото е,че драскам на ръка,мъжът ми ги чертае на Аутокад и не е същото,но се добива представа.

W, аз също го направих на Autocad  за десетина минутки. Ако се сложат материали, и се подреди,  може да се добие представа. Помолете мъжа си.
Втората картинка не  е наполовина, тя е първата картинка  всъщност, в нея още си изяснявах проблема и затова няма телевизор, ако това ви я прави половинчата.
Намира се тук:http://niviana.snimka.bg/architecture/mebeli.506293.22370512

ЗА това , че ще ви тежат обемите -  при правилна композиция, намаляване във височина, потъване на обема , правилвн подбор - не би трябвало да ви тежат. Можете да сложите само рафтове, но предвид че моментално върху тях ще се наслагат други неща, то картинката няма да стане много по лека. Пробвайте с библиотечен растер, който се разпада да речем към телевизора.
Но е хубави двете стени да имат еднакъв дух. Използвайте максимално трапеца,  може да получите разни хитри дълбоки рафтове  в ъгъла или каквото си измислите. Направете го предимство.

# 174
  • Пловдив

Тези дни съм на място,където е доста ограничен и бавен интернета, извинявам се за забавените отговори.

benitta,Доста е активен действително пода. Аз не ви препоръчвам елша.Фладерът е различен на елшата.
По скоро някой орех, който да е  в гамата за корпус, и светли фронтове - така изтърканото вече бяло:) Орехът не трябва да е шарен. И тъй като стаята не е голям, може да си изберете нещо гланцирано,което да отрази.
Например нещо такова -  ако намерите по опушен орех със спокоен фладер.

Благодаря! Аз някак си го представях секцията да се слее с някой от цветовете на ламината, а фладера да не бие на очи. С тъмните ще седи по-добре, обаче не ми се иска... Преди на това място имаше черна секция и 15 след като избършеш праха, можеше да се рисува по плоскостите  Blush Много запрашен район  Confused
Сега разгледах на егер декорите и открих няколко, може би леко подходящи  Mr. Green

H1709 ST24 French Walnut

H3734 ST9 Natural Dijon Walnut

H1883 ST15 light diamond maple - малко странно с тези точки  Rolling Eyes

H1950 ST15 natural Calvados

Но не намирам цвят да пасне едно към едно с някой от цветовете на ламината  Confused

# 175
benitta, не е необходим абсолютен синхрон. Трябва просто да не стоят чужди,като привнесени. И аз ги гледах на Kaindl плочите. Ще ви стане доста динамично.
Това е моята дума за шарено. Първият орех червенее, вторият е хубав, ама е доста шарен. Птичият явор или клен , там каквото е е съвсем различно. Може би ябълката е най-интересна. ама да не стане много жълтичка секцията.
Вземете паркетина от ламината и действително допрете до разни видове, ще си проличи най-добре.
Наложително ли е да е дървена секцията?

Ако ползваме дървеното само за корпус, то наистина ако се намери спокоен орех, без изявен фладер - и ние ще сме спокойни.
А сега се сетих - дали натурален дъб пък не би му отивало, все пак си е класика. Ще потърся картинка.

,

Май че все пак орех е отговора.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 12:39 от Niviana

# 176
Точно това имаш предвид нали  http://cid-440e0f78e7f3bfe3.photos.live.com/self.aspx/tuba/4b433 … e8eec%5E_huge.jpg
Мисля че на тази снимка, ламината е малко по реален  http://cid-440e0f78e7f3bfe3.photos.live.com/self.aspx/tuba/%d0%a … %d0%b0%200127.jpg

Харесали сме много тази кухня  http://cid-440e0f78e7f3bfe3.photos.live.com/self.aspx/tuba/big%5 … image%5E_1875.jpg    според теб, ще отива ли на този ламинат (или бяла с черен плот)?

и последно , тази комбинация с бели (или цвят ванилия) мебели ,добре ли ще е?
http://cid-440e0f78e7f3bfe3.photos.live.com/self.aspx/tuba/4b433 … 7a405%5E_huge.jpg
 Благодаря  много ,за вниманието което ми обръщаш  bouquet 

dea i ile, дано  още четеш тук Извинявам се за закъснението.

Да , сивият диван с цветни акценти винаги е добре дошъл. Без стъклена масичка отпред.
Този тип кухни ги популяризираха Лаго. Дано да успее да се събере във ващето помещение, аз ги харесвам. Но мисля, че изискват доста простор. Ако е чисто бяла с черен плот, ще стои изключително луксозно, дори малко претенциозно.

На последния въпрос - категорично бяло!
  chef

# 177
Niviana , чета темата от самото начало, поздравления и от мен.
И аз имам един въпрос , който ме тормози вече година и не мога да си отговоря.
Опитала съм се да начертая стаята, съжалявам за ужасния чертеж, но и това едвам направих  Embarassed.

http://aprilki.snimka.bg/other/detska.570237.22372971.big

Та тази стая ще я  направим детска и не мога да измисля къде да разположа две единични легла. Начертала съм гардероб , който съществува и е добре да го запазя . Искам да има повече място за игра, а двуетажните легла не ми харесват, повечето снимки , които разглеждам са все такива варианти за две деца, а и нямат големи гардероби  Mr. Green, но ние не може да се лишим от него.
Много ще ми помогнеш, ако дадеш някакъв съвет.

# 178
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein, много е добре , че имате огледало. Препоръчвам малко рицарски, както аз ги наричам лампи във вашия случай. Всички които показвам, са от каталога на EGLO.

малко късно, но благодаря от сърце за отговора. Simple Smile (въпросът ми е на първа страница  Blush)
знам ги тези лампи, но не ми харесват.
обстановката ще стане много ретро, а не това ми е целта.
искам да комбинирам античните мебели с модерни такива.
някакви идеи?
тази лампа ми харесва, но е за маса, за не полюлей  Rolling Eyes

# 179
здравейте!
моят въпрос е свързан по-скоро със споделен опит, защото решението ми се струва въпрос на вкус (т.е. чудя се кое е по-практично).
трябва да решим какво да ни е подовото покритие в хола-кухнята-трапезарията (голяма стая - 50 кв.м. - всичко заедно). искаме да е еднотипно, понеже не ни харесва да се смесват подови настилки в едно помещение. кухнята е открита, с остров. засега сме се спрели на дюшеме, т.е. дърво. има ли някой с паркет или дървена настилка на пода в кухнята и какви са ви впечатленията?
обмисляхме варианта с бетон, който изглежда доста модерно, но архитектът ни каза, че е доста чувствителен като подова настилка - появяват се цепнатини и попива всичко. другият вариант би бил с плочки - тогава бихме взели големи, 60 на 120 см, имитация на камък, но не ни харесват фугите, които няма как да се избегнат. а и дървото изглежда по-уютно някак...
какви са вашите препоръки? или още по-добре - опит? благодаря ви предварително!
Видимият бетон за под е хубав за обществени места - заведения, магазини, може би ще има една две дози студенина за дом. Доколото знам, слагат се през определени сантиметри технологични фуги. Може би можете да намерите красив мрамор, с който да настелете пода. Сега ще правя един апартамент, но той не  е голям, по този начин - целият под  дърво. Дървото е масивен паркет, закупен от Англия, много е красив. Нямам  много наблюдения  върху експлоатацията на такива помещения. Много по-често се отделя кухненската зона с плочки , или друга настилка.
Аз имам лични разсъждения по темата - ако  мотивът е ,че се чисти по добре - то нали чистим и останалата част от помещението, не само кухнята. Понякога се слагат плочки за хидроизолация един вид, но ако стане наводнение - то съвсем  лесно водата  ще премине и към другата зона.
Моят личен съвет  е за дървен под, добре импрегниран. Ще даде топлота и добра основа за другите  неща.

Общи условия

Активация на акаунт