"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 359
  • 835
  •   1
Отговори
# 375
някакъв съвет за ароматизиране на дома  Praynig

Различните етерични масла? Rolling Eyes

# 376
  • Пловдив
Аз капвам няколко капки етерично масло /каквото имам в момента вкъщи/ върху филтърчето на прахосмукачката като чистя.

# 377
  • МИНДЕРА
Моята прахосмукачка не е с торбички а с миещ филтър къде да капна?

# 378
  • Къде ли не
Здравейте!
ТЪрся на децата играчки за пясък от безвредни материали. Има ли някой, който е купувал такива в Бг? И изобщо има ли безвредни играчки, с които да се обзаведем?
Ако сте го обсъждали се изинявам, но наистина ми е спешно, а с малките нямам  много време.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 15:16 от enimna

# 379
  • Велико Търново
Едно еко събитие: Етно-Джаз Фестивал - Смолян

# 380
Моля ви, да ми припомните кой беше безвредния вариант за лак върху изциклено дюшеме?

# 381
Моля ви, да ми припомните кой беше безвредния вариант за лак върху изциклено дюшеме?

Сещам се за омасляване с безвредно масло. Питай търся си ник.  Peace
Забравих как се казваше. Нещо като Osmo. newsm78

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 16:38 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 382

А замисляли ли сте се как да се храните/готвите, така че да има възможно най-малко хранителни отпадъци?
Ако човек си го постави за цел, е възможно.  Peace Съвсем без отпадъци не ни се получава на нас (най-простия пример обелките от картофи и корите от пъпеш са отпадъци), но с минимално количество - да.
Аз пък се хващам точно за това, защото снощи четох в една книга на д-р Шаталова, че картофите трябва да се варят винаги с корите ( доколкото разбрах и да се ядат с корите Rolling Eyes) и даже е  обяснено защо. Беше описана историята на едно момиче, много болно, което се излекувало точно така. Обяснено е защо. Ако някой се интересува, ще снимам страниците. (Разбира се, става дума за непрорасли картофи Wink)
Обелките от пъпеши не са проблем, защото стават на люспа като изсъхнат. Освен това са си биоразградими. Могат да се изсушават и да се ползват за тор на цветята.
Динените кори стават на сок. Четох го наскоро и не съм пробвала, пък и все пак трябва да са био.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 12:44 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 383
Спиролинова, аз къде от мързел, къде от зеленост, картофи варя и пека винаги с корите. Мия добре с четка на чешмата и ги ядем така после. Но за някои неща (примерно картофени крокети, картофено пюре, крем супа) ги беля.
Не знаех, че има и полезност някаква. Мерси за подсказката, ще поразровя от любопитство.

# 384
В крайна сметка до какъв извод се стигна за перилните препарати? Има ли някаква преобладаваща марка или всеки си преценява за себе си?

# 385
В крайна сметка до какъв извод се стигна за перилните препарати? Има ли някаква преобладаваща марка или всеки си преценява за себе си?
аз все още не съм преценила за перилните. Не мога да харесам нищо засега. Виж, за почистващите съм вече наясно.

# 386
Кажи за почистващите?!

# 387
на Grun Green са препаратите. Започнах с таблетите за съдомиялна и постепенно пробвах почти всичко. Доволна съм, почистват, еко са и са на цените на стандартните вносни. В темата за съдомиялните момичетата също ги препоръчват и имаше линк, но не го откривам.
Обаче прах или гел за пране и мен ме интересува. Ако има доволни, да споделят моля!

# 388
От три месеца ползвам верото на тази фирма :
http://www.myplanet.com.gr/en/categories/index
на добра цена е,а като разход ми е на половина.
От почти месец ползвам бебешкия течен прах и омекотител.Засега пера само наакани пелени и мога да кажа,че са "безупречно бели "  Embarassed
За Пловдив го купувам от Карфура.

# 389
  • София
Аз също използвам препаратите на My Planet и съм доволна. Редувам ги с Frosch. Купувам ги от Карфур в София, мисля ги имаше и в другият магазин на Пикадили - Темпо. И в Гърция ги има, разбира се Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 09:19 от c-mira

Общи условия

Активация на акаунт