"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 360
  • 835
  •   1
Отговори
# 345
Ако може някой да ме насочи към добър и безвреден ароматизатор Embarassed (етерични масла ползвам, но някак си не ми е достатъчно).

# 346
Как точно ползваш етеричните масла?

Аз имах един ароматизатор на Фрош, които представлява стъклено шише и в него няколко клечки които се напояват с течността и така ухаеше в стаята. Но течността вече се изпари. Ако наливам там етерични масла дали ще ми се получи?
И какви точно масла ползваш?

# 347
Ани - аз имам една керамична китаска съдинка за ароматерапия.Пълня е с вода,под нея се слага свещ от тези кръглите с металната вложка и във водата капвам етеричното масло.
В зависимост какво искаш да постигнеш се слагат различни масла и в различни капки.
За ароматизиране само,за подобряване на настроението,за лечение на нещо и т.н.
Ако искаш кажи  какво искаш да постигнеш и ще прочета по листовките и ще ти пиша на ЛС.
Имам почти всички масла на Етерика и съм много доволна.Зимата така се лекуваме ако нещо се наложи.

# 348
Идеята ми е да си ползвам тази стъклената бутилчица с клечките, но нямам идея какво да налея в нея.  Simple Smile

# 349
Аз да ви се похваля, днес изчистих стабилно омазаният с череши суичер на сина ми с обикновено кисело мляко. Вчера след доволното преяждане насипах киселото мляко върху лекетата, а днес изплакнах само с топла вода и няма нито едно петънце! Peace

# 350
А н и ,  ползвам етерично масло от лавандула, както и изсушена лавандула, но ми се искаше нещо по "модерно" Simple Smile.

ВяраВики , обикновена аромалампа като тази дали ще ми свърши работа ?
http://www.zoya.bg/Аромалампа.621?filters=_D0_BB_D0_B0_D0_BC_D0_BF_D0_B0-s

# 351
Аз да ви се похваля, днес изчистих стабилно омазаният с череши суичер на сина ми с обикновено кисело мляко. Вчера след доволното преяждане насипах киселото мляко върху лекетата, а днес изплакнах само с топла вода и няма нито едно петънце! Peace

Веднага ще го изпробвам върху една тениска на сина ми.  Hug   bouquet

# 352
СлънцеЛуна - мисля,че ще стане.Важното е да има съдче където да се налее водата и отдолу свещ да топли водата ,за да се изпарява.
Утре / да не се заричам / ще ви пратя по малко инфо за различните масла -приложението им за ароматарапията.

# 353
Етеричните масла на Българска роза хубави ли са?

# 354
И на Икаров са хубави маслата. Знам от извора, че работят само с проверени масла.
   От 2 години имам арома-лампа и все не се сещам да я запаля-заредила съм здравецово, грепфрутово, борово, чаено и прочие. Дано следващата зима ги оползотворя  Simple Smile

През уикенда бяхме на вилата и бях много щастлива, че огромното количество хранителни отпадъци заситиха съседското прасе Димитрийка и кучето Боби  Mr. Green /ех, що не можеше и в града така добре да ги рециклираме/

# 355
И на мен мойто куче много ми липсва и по тази причина.като беше живо ми беше прасчо - всичко ядеше.Откакто го няма хвърлям на уличните кучета и котки.
А и в компостера не става мръвчоляците Laughing

# 356
  • Pb
Да, домашните любимци са като ходеща прахосмукачка - ай е паднала троха от масата и нашето циганче веднага обира (котката имам предвид).  Simple Smile

# 357

Веднага ще го изпробвам върху една тениска на сина ми.  Hug   bouquet
Ако е изпрана преди това, не знам дали ще има същия ефект.

# 358
pochti_bezobidna, избледня доста петното. Смятам пак да го наложа с мляко, но от друга марка.   bouquet

огромното количество хранителни отпадъци

Кливия, само се закачам за част от постинга ти,  Hug въпросът ми е принципен.
А замисляли ли сте се как да се храните/готвите, така че да има възможно най-малко хранителни отпадъци?
Ако човек си го постави за цел, е възможно.  Peace Съвсем без отпадъци не ни се получава на нас (най-простия пример обелките от картофи и корите от пъпеш са отпадъци), но с минимално количество - да. А готова храна (ред. имам предвид приготвена за ядене, а не полуфабрикат) не сме хвърляли години вече.

# 359
Солей, точно заради корите имам предвид, че количеството е огромно-краставици, пъпеши, праскови, дини и пр.
   Много ядем   Wink  Hug

Общи условия

Активация на акаунт