ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 217
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • ул. "Мечтание"
Боаронските пласмасови флакони събират ли се?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 15:49 от Нощни очи

# 586
Ани, не е нужно да ги пипаш с ръце, за да ги пресипеш в стерилните шишенца.

# 587
Пластмасовите шишенца не се събират.
То ясно че няма да ги пипам, ще ги пресипя внимателно и да не ги разпилея, но трябва всичко да надписвам. А някак ми е по хубаво в пластмасовите шишенца да са. Мислех че по техен размер са правени кутийките. 

# 588
  • Бургас
Пък и по-лесно се вади само една гранулка от пластмасовите шишенца.И аз бих се разочаровала.

# 589
Въпрос: Дъщеря ми, качена на стол "подреждала" шкафа, където държа хомеопатичните лекарства. Изпуснала ги всичките от височина около 2 метра. Сега стават ли за нещо, или да ги изхвърля всичките около 30 флакончета гранулки?   ooooh!

"Допотенцирала ги е"  Laughing  Joy
С един удар?! Мислех, че трябва да са точно 10...  Wink
А сега сериозно - Защо 10 пъти?

Друсайте и блъскайте колкото си искате - сухите форми НЕ се потенцират със сукусии. За това са направени така, по-лесни са за трaнспортиране, защото по време на транспорта колкото и да ги друсате потенцията не се променя. Протенцията се променя чрез сукусии САМО на течни форми.

Никoй не е казал, че трябва сукусиите да са 10 на брой. Може да е само една - това определя хомеопата.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 17:12 от Nial

# 590

И аз се чудих...но Ниал беше обяснил по-напред!А и на нас не ни беше казано колко удара точно,а само да "удряме енергично няколко пъти в дланта"  Rolling Eyes Сега в петък трябва да почнем нов прием за 5 дни,та...незнам колко пъти да удрям шишето Thinking

Няма как да знаеш - защото и хомеопата ти не знае - защото пък него така са го учили, а той слабо си е чел Органон-а.
Не се заяждам, такава е голата истина. Повечето хомеопати в БГ повдигат въпросително вежда за броя на сукусиите и им е най-лесно да кажат че няма голямо значение.

Добре, че по света има читави хомеопати, които добре четат и отделят повече време за четене и препрочитане, защото всичко си е написано в Органон.

Чрез сукусиите се вкарва кинетична енергия на удара в разтворa, което предизвиква повече "сблъсъци" между молекулите вода, формират се повече информационни кластери, тоест информацията се амплифицира.

Просто казано: ПОВЕЧЕ УДАРИ - ПО ДИНАМИЗИРАНО ЛЕКАРСТВО = ДЕЙСТВАЩО ПО-ИНТЕНЗИВНО.

Менажирайки броят на сукусиите, количеството вода в която се разтваря допълнително ХЛ, честотата на приемите е възможно да се реализира напълно онова което Ханеман пише в началото на Органон - бързо, трайно и меко възстановяване на здравето, т.е без кризи, влошавания и потискане.

# 591
На мен ми е казал да го удрям 20пъти.Винаги са течни формите.
До сега гранули не ми е давал, давала съм аз когато "закъсах", но тогава Ниал каза да ги разтворя във вода и пак ги удрях толкова.
Според мен няма значение колко, важното е малко да им се промени потенцията в която са.Така беше обяснено преди няколко страници.

Има значение колко.

Моите съболезнования за всички вас, които се лекувате с хомеопатия, но всъщност ви прилагат нещо далеч от истинската хомеопатия. Вие не сте виновни, просто такъв е пазарът на услуги в БГ.

Отговорни са онези практикуващи които не са чели Органон, или са го минали отгоре. Отговорни са в аптеката ви на Чаталджа където ви дават лекарството в торбичка и там пише да удряте 20 пъти....и вие понеже не сте специалисти по всичко, нормално е да се доверите.

Единствения начин това да се промени е потребителят да е добре информиран, за да повиши изискванията си.

Това е онова, което лично мен ме мотивира да пиша.

Търсенето определя предлагането. Вие сте онези които търсите.....аз си имам хомеопат и съм доволен от него

# 592
Nial, цитирам те...
Когато разтворим гранула във вода - вече имаме течна форма. И с всяка следваща сукусия, ние динамизираме допълнително. Ако първият прием е бил в потенция 30, след динамизация...условно следващия прием ще е в 30,0000000001, след поредна динамизация следващия прием ще е в 30,0000005....има леко изменение, което е достатъчно за да продължи да стимулира ЖС. Разбира се по този начин никога не можем да стигнем до 200, но не това е целта. Целта е паралелно с изменението на ЖС в хода на лечението, ние да изменяме нарастващо стимулите към нея.

след това...и като не ми е казано точно колко/а само няколко пъти/ как да процедирам,за да не допусна грешка при предстоящия прием?

Благодаря!

Аз бих избягал далеч от някой които се пише хомеопат, пък е "забравил" да ми каже колко точно сукусии.

# 593
  • Пловдив
...аз си имам хомеопат и съм доволен от него

В тоя ред на мисли...искаше ми се да ви питам...вие сами ли се лекувате или си имате колега хомеопат,който ви следи лечението? Peace

И Nial,пак благодаря за отговора,но...ставам нахална но за добро е да знаеш  Mr. Green като хом. ми незнае колко пъти да удрям ХЛ и аз в момента нямам от къде да го прочета как да постъпя?В петък трябва да дам нов прием от ХЛ Rolling Eyes

# 594
За да е различна потенция трябва да се разреди, и броя удари да са повече от преходните.

Не е задължително да се разрежда.

Потенцията или потенциал е количество енергия на единица площ необходими за извършването на единица работа.

Тоест дори площта да е еднаква (да няма всеки път ново разреждане), ако се влага енергия в системата това пак би променило потенциала.

Разтворът е в потенция 30, сукусирате 10 пъти и се променя условно в 30,0001...когато следващия път сукусирате разтворът е вече 30,0001 и след 10 сукусии той става 30,0002. Когато следващият път сукусирате, разтворът е 30,0002 и след 10 сукусии е 30,0003 и т.н. Тоест никога не се приема една съща потенция в два последователни приема - параграф 247 е спазен.

# 595
Добре, че пак се появи Ниал, че да ни светне. И аз бях останала с впечатлението, че няма значение точно колко пъти се сукусира, т.е. дали са 2 или 3 няма значение. Е, иначе е ясно, че от 2 до 20 има разлика  Peace.

bouquet

# 596

И Nial,пак благодаря за отговора,но...ставам нахална но за добро е да знаеш  Mr. Green като хом. ми незнае колко пъти да удрям ХЛ и аз в момента нямам от къде да го прочета как да постъпя?В петък трябва да дам нов прием от ХЛ Rolling Eyes

Аз на база на какво да ти кажа колко ? Познавам ли случая? Познавам ли чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на пациента? Как да ти отговоря?

# 597
Определено не горазбирам това със сметките и броенето на сукусии...
Не съм срещала досега хомеопат (а няколко са ми правили интервю и назначения), който да каже сложи 3 гранулки и нито една повече или по-малко. Винаги е било "разтвори няколко" без да се уточнява. Последният пък направо ми дава течни лекарства, но като гледам и той не брои гранулките, които разтваря. Питала съм и за сукусиите и отговорът винаги е бил "няколко пъти", никога не е имало уточнения...

Така излиза, че човек трябва да опне едни екселски чаршаф, да вкара вътре всички лекарства, които ползва, последа започне да отбелязва дати, часове и брой сукусии...  Thinking
Къде ми се къса логиката??

# 598
Добре, че пак се появи Ниал, че да ни светне. И аз бях останала с впечатлението, че няма значение точно колко пъти се сукусира, т.е. дали са 2 или 3 няма значение. Е, иначе е ясно, че от 2 до 20 има разлика  Peace.

bouquet

При пациент с ниска чувствителност или възприемчивост от 2 до 3 сукусии няма значение и наистина е нужна голяма "стъпка" 2-20 например.

Но за един човек, който е свръхчувствителен разликата от 2 до 3 сукусии е разликата дали ще има криза след ХЛ и ще се обрине целия за да заприлича на пица, или всичко ще бъде леко и меко...съвсем по Ханемански

# 599
  • Бургас
Моят предишен хомеопат ми казваше минимум 200 пъти,а аз ги правих и двойно сигурно Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт