Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 39 239
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
БЦЖ има и майка ми. Аз имам освен него полио и някоя от шарките - не знам коя. Но общо ваксините ни се брояха на пръстите на едната ръка.

Имунизационният календар в момента е невъобразим! Горко на дечицата, чиито родители слагат всичко чинно.  Confused

# 556
Благодаря на всички за отговорите.   bouquet Ориентирах се и от имун. паспорт на мъжа ми - като при Мечка Малинарка е горе-долу.  Peace

# 557
Едно време разправях на майка ми, че имам дислексия, затова толкова правописни грешки правя:)))  Crazy
Мег, в какво ти се изразява дислексията? Аз "ям" букви и запетайки, особено, когато пиша на ръка. Една моя учителка ми обясни, че се дължи на факта, че мисълта ми тече по-бързо отколото реално мога да пиша. Аз си реших, че това е някаква лека форма на дислексия. Никой не ме е диагностицирал.

# 558
Здравейте, бих искала да следя дискусията, макар че за момента нямам с какво да допринеса към нея.
Почти със сигурност няма да ваксинираме и затова ме интересува всичко по темата.

# 559
Япония спира ваксината Превенар и АктХИБ след смьртта на четири 4 малки деца.
Миналата година починаха в Холандия 3 деца от Превенар.Бях сложил линк кьм новината в темата на Бьрди,за което получих бан.
Дежурното изречение,което се ползва вьв всички подобни статии за проблеми с ваксини е,че врьзка между ваксината и смьртта няма,но се води разследване.
Ако няма врьзка,за какво се води разследване?
За да се открие друга причина Mr. Green

http://www.newsday.com/business/japan-stops-vaccines-after-4-tots-die-1.2741808

В гугл може да се избере език за тази информация.Най много има на МЗ на японски.

# 560
Според инфото, което имам, ваксините са въвеждани така:

1928 г. - БЦЖ (туберкулоза);
1957 г. - коклюш;
1959 г. - ДТ;
1969 г. - морбили;
1972 г. - паротит.

До 1980 г. се е поставяла и вариолната... Кой с какво е ваксинирам не знам, защото тези ваксини не са били масови, а за определени групи, напр. възрастови или първо за момичета/момчета и т.н.

Разгледах си картона / набор `72/  имам 1 БЦЖ от родилното на втори ден , 2 вариолни ( Sick) , които се свързват със сериозни репродуктивни проблеми , слава Богу  Praynig подминало ме е . Такааа , нататък ...5 пъти полио , 1 морбили на 10 месеца , и 4 пъти ДТ . Преболедувала съм до 3-тата годинка първо рубеола , после варицела , след това паротит - не пишат за драми и усложнения . Въпреки преболедуваната рубеола обаче имам ваксинация на около 12-13 годишна възраст пак срещу рубеола . С това съм "заредена" .

Големият ми син има всички ваксини без тези преди първи клас и нататък каквото изискват. Разви много тежък АД , обезобразяващ ,по лице , ръце , крака - според докторите "алергия от тревичките , в които ходи" . Никой не го разпозна като АД . Към 4-та годинка започна да боледува от пневмонии , които развиваше за една нощ буквално , а след това по 2 пъти месечно правеше обструктивни бронхити и дишаше като астматик със седмици до посиняване . Когато при поредното боледуване докторката заяви , че другия път ще изпише инхалатор се осъзнах , че пътя е грешен . Спаси ни хомеопатията , вярно бавно и трудно , но се отърва от астма и от АД -то.

Много съжалявам , че в рамките на година и половина получи 2 ваксини против тетанус - единият път заради кърлеж , другият заради тежко порязване , но в домашни условия . Дълго след това ми се оплакваше от особено тръпнене , нощем в краката , с чувство на слабост и изтръпване . ... и пак хомеопатия , чиста храна , витамини , фитоадаптогени , лепенки за детоксикация , които свършиха много добра работа .

Съжалявам за дългия пост , но не бях споделяла нашия "опит" с ваксините .

# 561
Интересно, аз имам само БЦЖ в болницата. След това майка ми не е позволила да ме обработят.
Бях на 5 годинки, когато медицинската сестра дойде в групата  и ни строи в редица. Подкара ни към лекарския кабинет, защото беше дошло време за реимунизации.
Няма да забравя майка ми как влетя в кабинета и буквално ме изтръгна от ръцете на сестрата, която вече промиваше мястото за убождането.  Crazy

# 562
Понеже всички се ослушват, ще го кажа първа...   Whistling 

Един съд в БГ (не казвам кой) отмени наказателно постановление (акт) от РИОКОЗ за несложени ваксини като противоконституционно...   Mr. Green  Е, не го пише точно така, пише само, че ЗЗ не може да противоречи на Конституцията и родителите имат право (според основния закон) да знаят какво се прави на децата им (по отношение на ИС)...

# 563
Един съд в БГ (не казвам кой) отмени наказателно постановление (акт) от РИОКОЗ за несложени ваксини като противоконституционно...   Mr. Green  Е, не го пише точно така, пише само, че ЗЗ не може да противоречи на Конституцията и родителите имат право (според основния закон) да знаят какво се прави на децата им (по отношение на ИС)...
smile3501 Можело значи  Twisted Evil

# 564
 Party
Хей, прекрасни новини!  Hug

# 565
-бумът на тези заболявания не е от година, две, а от доста по-дълго време, аз познавам, пряко или задочно няколко човека, които вече доста години са болни от Множествена Склероза
Разбира се, че не може да обвиняваме за всичко ваксините, но няма как всичката тази отрова(живак, алуминий формалдехид), която се вкарва в организма чрез тях да остане без последствия!
Множествена склероза е имало и преди откритието  на ваксините.
А  отровата,  която изброи не е ли многократно предозиран въздуха (особено в градовете), по4вата, водата... Аз познавах една жена , работеща на висок пост в ХЕИ. Каза още преди 20 години, 4е бума на астмати4ни заболявания при децата идва от автомобилите ... вси4ки коли4ки , особено бъгитата, са на нивото на ауспусите и децата директно вдишвали ...
Нека направят ваксините препоръ4ителни , но да не позволяват безотговорно разпространяване на хипотети4ни теории сякаш са напълно доказани.  Или поне ако има последствия да се носи отговорност, защото коклюша, парали4а и тетануса са много тежки заболявания. Едно котешко одраскване може да донесе тетанус . А какви са процентите на оздравели от тетанус, като 9е си говорим в %.
Ами тя и теорията, че ваксините са ефективни и безопасни не е доказана, а тези, които ги продават не носят отговорност!!!

Относно тетануса – цитирам ти част от книгата на руски лекар Александър Коток от книгата му – „Ваксините – въпроси и отговори за мислещи родители, в която можеш да намериш много информация за всяка от болестите, която те интересува  и ваксините за тях.

Рискова група за тетануса съвсем не са децата. В САщ и Европа 70% от заболелите са хората над  50 години.  Тетанус може да се развие само анаеробни условия, т.е. в дълбока рана без достъп на кислород. Това не са обикновените детски охлузвания или порязвания, а по правило дълбоки прободни рани, ухапвания от животни и изгаряния – с анаеробни условия!  Раните, от които обилно тече кръв не са опасни. При сериозни рани трябва да се отвори и почисти от хирург. При необходимост се инжектира тетаничен анатоксин или противотетаничен човешки имуноглобулин.
От своя страна ваксината срещу тетанус  съдържа формалин, мертиолат /живак/, и алуминий. Поради този си състав ваксината намалява имунитета и резултатът са чести и продължителни болести. При изследвания на доброволци, получили ваксина срещу тетанус се наблюдава рязко намаляване на съотношението на важните имунни клетки Т-хелпъри, спрямо другите имунни клетки, Т-супресорите. Това снижение показва сериозно увреждане и неспособност на имунната система да работи нормално след ваксиниране против тетанус.
Най-опасното усложнение след тази ваксина е антифилактичен шок и са описани не малко случаи, при които той е причина за смъртта на ваксинираните. Други възможни= усложнения са : невропатии, неврити, енцефалити, неврити на слуховия и зрителния нерв и синдром на Гилен-Баре. Противотетаничните ваксини, както никои други сенсибилизират организма, т.е. повишават неговата чувствителност към специфичното дразнение, т.е. всяка следваща предизвиква все по-тежка реакция.
Защитава ли ваксината – т.нар защитен титър на антителата не е обоснован с научни доказателства, а е само догадка, основана на опити с морски свинчета с почти 70-годишна давност. Никой от изследователите не може да определи колко е минималното защитно ниво на антитетаничните антитела, което трябва да се достигне при серията ваксини, за да бъде защитен човек от заразяване с тетанус в реалния живот, а не на страниците на научните издания.  От друга стана научната литература е пълна с примери, когато при наличие на защитен титър на антителата, създаден от ваксини, хора са се заразявали с тетанус.  10 % от заболелите от тетанус са получили преди това 4 или повече противотетанични ваксини, а по-голямата част от заболелите – от една до 3. Съвременната медицинска помощ според тежестта на получената травма е много по-важна от профилактичните ваксини и именно тя, а не ваксините, определя истинската защита от заразяване с тетанус. 

# 566
Понеже всички се ослушват, ще го кажа първа...   Whistling 

Браво, 4удесна новина!  Hug  Hug  Hug
Ето, знаех си аз 4е иде ли се в съда, нещата се променят.  Peace Много се радвам!   bouquet

Xylometazolin и мен са ме пазили от Манту, реимунизации и т.н. Също и от задължителният зъболекар в у4илище.

Крис, супер 4е Япония са я спряли тая гадост не4овешка, дето увреди толкова деца.  Peace Да видим кога в Европа ще я спрат, защото тук все още има много купуващи я. После се 4удят защо децата им не спират да боледуват- отити, ангини, пневмонии, менингити, астма.

# 567
Браво, момичета  Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

# 568
  • София
Само да кажа, че на лекциите за бременни на списание "9 месеца" ще има тема за ваксините  Mr. Green  Щяла да бъде "за и против", не изобщо не ми се вярва да е нещо повече от рекламна кампания.
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5

ще направя всичко възможно да посетя  Wink

няма да мога, ако някой има желание...

Браво за решението на съда, а някакъв документ може ли да се види?

# 569
Документът ще се види, но по-натам. Не бързайте. Wink

РИОКОЗ ще обжалват на по-висока инстанция, макар че нямат голям шанс при така написаната от съдията обосновка. Успехът е наистина голям! Само малко търпение още, докато решението влезе в сила.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт