Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Ох,вчера по Animal planet гледах котки 101.И направо вече съм влюбена в тази порода
http://catbreedswiki.com/images/cats/Ragdoll2.jpg
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз отдавна съм влюбена в нея  Grinning

Породисти или не, всички писанчовци са сладки. С изключение на голите (тях не ги харесвам).
Голите са по-симпатични от тъпоносите, ако питаш мен  Mr. Green

За сиамките, и счупената опашка и кривогледството са вродени дефекти които не се допускат в стандарта на породата. Опашката е случаен наследствен дефект, докато кривогледството е свързано с окраската на сиамките - color point - която е вид албинизъм. Котки с такъв частичен албинизъм имат неправилно (недостатъчно) кръстосани оптични нерви; когато този дефект е достатъчно силно изразен, за да компенсират котките си кръстосват очите. Такова кривогледство се среща и при белите тигри. Както можете да се досетите, това нарушава зрението им и по-точно виждането в дълбочина и преценяване на разстоянията, затова докато са малки кривогледите котета и тигърчета често се блъскат в предмети докато мозъците им свикнат да компенсират и преправят визуалната информация от кривия поглед. Затова аз не съм фен на човешката тенденция да развива дефекти у животните само за собствения си кеф, особено когато тези дефекти пречат на животното или му причиняват дискомфорт, болка или заболявания, както се среща прекалено често и при котките, и при кучетата  Tired

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 02:33 от Дидитка

# 271
  • Между гори и планини
Това за мен наистина е грозна котка.
http://www.youtube.com/watch?v=fw-KBb6L1xU
Когато започнах да гледам филмчето, в първият момент си помислих, че си правят майтап  Rolling Eyes

# 272
Когато започнах да гледам филмчето, в първият момент си помислих, че си правят майтап  Rolling Eyes
hahaha Интересна котка. Но не бих я нарекла грозна, по-скоро отблъскваща (т.е. не искам да я пипам, изглежда крастава). За мен грозни са ето такива екземпляри. Които са стряскащи дори и под перушината  Laughing Което им докарва какви ли не здравословни проблеми - затруднено дишане, кожни и очни проблеми, сълзящи очи, проблемно раждане, не знам си какво си. А на голите само им става студено.

# 273
  • София и Морето от време на време

Е, да не е приятно за окото и за галене, но пък да ви кажа под секрет - и нашите изглеждат точно по същия начин, ако им падне козината по някакъв повод.
Красавицата Джеси имаше период, в който беше останала с козина само по гърба. Тогава я кръстих Мастър Йода и и виках "грозницата ми тя на мама миличка". После новата козинка, която и поникна беше мека като кадифе.

Ето снимка от тогава:

# 274
Добро утро,на патерица честито на рождениците   bouquet  bigdance2 newsm59

# 275
Първото разгонване и при Кети мина много леко - само се галеше и пълзеше с вирнато дупе. Казах си "размина ни се", да - ама не! След няколко дена я удари нова вълна и след като в продължение на седмица не се спеше у дома, везните наклониха към кастриране.
Да се подготвям психически казваш! Laughing

# 276
  • България
момичета как става пътуването на котето зад граница по суша?какви документи трябва да имаме?
обсъждате сиамкитеhttp://prikachi.com/images/721/3072721m.jpgтук има инфо.
нещо не мога да се подготвя психически за разгонването на Макс-много ме притеснява маркирването.

# 277
Аз си помислих, че е заболяване.

# 278
Здравейте момичета!  Hug

С какво махате излишната козина на котаците, Зак направо ме побърква, всичко е в бяло, а се чисти та пушек се вдига!!! Взех една четка за ресане - падат косми от нея, обаче като дръпна леко козинката и падат топки  Tired С ръкавица става ли?

А майка ми е решила да взима още едно коте  Crazy Като се има предвид колко принудително им натресох Дара (за която и снощи плаках, че има видях едни снимки със Заки Cry)... майката е била много красива, дългокосместа, черно-бяло-сиво... И сега е бременна, а майка ми иска коте  Laughing Не знам как ще го приеме Зак, не очаквам да е като с Дара, там беше много специално. Но има време  Peace

Аз й казах на майка ми да не очаква някакво супер коте, щото и майката на Зак е красавица - много пухкава, дългокосместа, чисто бяла, приличаше на Мако, само че той беше черен. И въпреки, че беше дългокосмест нямаше такива косми из къщата, нищо не му падаше, а го решех в месеца 1 път  Crazy

# 279
  • на брега на морето

В цветовете на муцката много прилича на Преси.

Тина, Трейси, според мен не е нормално толкова падане на козинката newsm78

# 280
Гледам, че обсъждате падането на козината. Снощи гледах по анимал планет "101 котки". Май таак се казваше предаването. newsm78
Та там казаха за един трик, за почистване на космите. Стар дамски чорапогащник се нахлузва като ръкавички на ръцете и така се  гали котето. Много от космите падали лесно по този начин. Не знам колко е ефикасно, но не пречи да се опита.
Рижко вчера беше във еуфория от толкова много цветя в къщи. Цял ден ходи да души букетите и ходи като надрусан.  Joy

# 281
  • Между гори и планини
И Кети много се скубе и космите й са леки и ефирни. Като я гушна, после имам нова блуза - от ангорска вълна. Сресвам я всеки ден по 1 час и събирам 3 пълни шепи на сресване. Има видим ефект - козината й вече не е толкова дълга и по килима не остават топки с пух.
В момента би й се отразило едно къпане, но неискам да я простудя (миналият път едвам изсъхна за 4-5 часа)

# 282
  • На небето
hahaha Интересна котка. Но не бих я нарекла грозна, по-скоро отблъскваща (т.е. не искам да я пипам, изглежда крастава). За мен грозни са ето такива екземпляри. Които са стряскащи дори и под перушината  Laughing Което им докарва какви ли не здравословни проблеми - затруднено дишане, кожни и очни проблеми, сълзящи очи, проблемно раждане, не знам си какво си. А на голите само им става студено.

И на мен персийките са ми грозни с тези сплескани муцунки. Но това на клипа, все едно излиза от някой филм на ужасите. Направо голите котки ми се видяха красиви пред това, бедно създание.

...............
Рижко вчера беше във еуфория от толкова много цветя в къщи. Цял ден ходи да души букетите и ходи като надрусан.  Joy

А, аз мислех, че само моя Мърчо е пристрастен към цветята. Дори им яде листата. Едва опазих букета за учителката на сина ми.  ooooh!

# 283
  • София и Морето от време на време
Тина, Трейси, според мен не е нормално толкова падане на козинката newsm78

Котьо, ти може би не знаеш историята на котетата.

Лятото на вилата, където бяхме на море на 17 юли намерихме в съседен двор 4 изхвърлени котета. Джеси и наш Мърчо са от тях. Няколко дни след това почнаха да им падат на места козинките - то се виждаше, че имат някаква микоза още като ги намерихме. Джеси беше най-зле. Другите тримата имаха само по главите голо - оплешивяха малко.

На тази снимка е току-що накисната здраво във сребърна вода с висока концентрация - това го направих и с четиримата, за да убия гъбичката.

След това се възстанови козината им и повече нямат проблеми.

А пък наш Мърчо, само да подуши маслина - и елате да видите какво става - в устата щеше да ми влезе да си вземе. А като му дадем - ако е разкъсана я изяжда, а ако е цяла играе с нея и и се гали и чат-пат и промърмяуква, което ми е много смешно.

# 284
А, Заки няма никакви микози или окапване на козината, просто оставя бая косми след себе си. Сега е и пролетно вече, и съвсем плешивее, за съжаление по мебелите  Crazy Иначе има хубава козина - мека, гъста....голям ми е плюш!

Общи условия

Активация на акаунт