Бързо готвене

  • 45 815
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 123
бърза пъстърва

във вряща подсолена и подлимонена Winkвода слагам пъстървите и варя докато им побелеят очите /макс. 10 минути/
Обелвам кожата /като чорапогащник - пада страшно лесно/.
Изчистеното бяло месо заливам с предварително разстопено масло. Гарнитурата  е по желание. /Към нея правя и сос гуакамоле.Писала съм рецептата/

# 16
  • Мнения: 2 922
Пилешко филе (купувам едно готово, нарязано на хапки) мариновам във соев сос с мащерка, много малки розмарин и черен пипер. Оставям така десетина мин. Задушавам, докато омекне месото, накрая прибавям замразени зеленчуци, каквито имам. Задушавам още малко и това е!

# 17
  • Мнения: 3 861
Здушавам зеленчуци с масло(грах, царевица, броколи, лук, чушка, зелен боб...каквото имам) в отделен съд в микровълновата сварявам бял ориз , прибавям към зеленчуцие, слагам подправките и айдееее. Бързо, лесно и вкусно. Друго бързо ястие ми е фрикасе Mr. Green. Ако се сетя за още нещо ще пиша. Пържените яйца с лук и сирене също не са за пренебрегване.

# 18
  • Мнения: 1 216

Имам две рецепти, които стават и за по-специални случаи и не изискват висене над печката.

Едната е пилешки филета(гърди), наредени в йенска тава с нарязан стар лук и гъби на шайби, черен пипер, малко босилек може, и залети със зехтин. Вода не се слага. Става за около 40 мин на 200 С.

Другата рецепта е тази (копирам от друга тема):

Аз използвам понякога филета, понякога нарязани стекове сьомга (на подкови).
Нареждат се филетата (подковите) върху фолио, всяко се осолява, слага се черен пипер, копър, магданоз, (босилек) малко нарязан пресен лук, около половин супена лъжица зехтин, лимонов сок- става и с лайм. Завива се отгоре с фолиото и се пече на фурна на 190 С за около 15 min максимум (около 4-5 мин на 180 С за всеки см риба, но е въпрос на вкус).

Може да се приготви и сос от авокадо и заквасена сметана (light sour cream или heavy cream беше в оригиналната рецепта), сок от лимон и малко чили сос, сол.
Също така върви със задушени зеленчци или доматена салса и ориз.

# 19
  • Мнения: 3 491
Каша от мляко с чушки: чушките се пекат, белят, нарязват на парченца и запържват. Към запръжката се прибавят 3-4 лъжици брашно, и след това постепенно се долива горещо прясно мляко, като се бърка непрекъснато. Много е бързо (а в някои домове и вкусно  Heart Eyes).

# 20
  • Мнения: 7 821
Бързите ми вечери са: кренвирши с кашкавал и салата, гювечета, всякаква паста, пържени картофи с нещо местно вкусно и не полезно  Wink, кашкавал пане, омлети, пилешко със сметана.

# 21
  • Мнения: 781
Нещото, за което се сещам се тъй наречените "Дупени картофи":Вземат се не-много големи картофи, измиват се добре и така както са с кората ги режа на две половини.Намазвам тавата с масло и наръсвам със сол Нареждам картофите с разрязаната страна надолу/дано сте ме разбрали/ и пека в загрята фурна.Стават много вкусни и гарнирам със сирине и някакъв колбас.

# 22
  • Кърджали, България
  • Мнения: 461
Ето и моите "бързи" рецепти:
1. Торта от кайма - омесвам каймата като за кюфтета, слагам вътре и мек колбас, кис. краставички, нарязани на малки кубчета, натрошено сирене, понякога нарязана червена чушка. Цялата смес я слагам в тава и пека, накрая настъргвам кашкавал и запичам лекичко. Понякога правя каймата на големи кюфтета с парченце кашкавал отгоре или вътре.
2. Макаронена мусака - сварени макарони се слагат в тавичка и се заливат със запържена кайма с домати, отгоре кашкавал и се запича. Макароните може да се разделят на две части, а каймата да се сложи между тях.
3. Чушки с яйца и сирене - печени чушки от буркан разстилам на дъното на тавичка, отгоре заливам с разбити яйца и сирене, после редя пак чушки, яйца със сирене, чушки - като торта на пластове и във фурната.

# 23
  • Мнения: 3 367
привет,
добри идеи давате..аз готвя само уикенд и правя "заготовки"-така имам по 3-4 1/2 готови неща които за до 30 мин се превръщат в ядене
-свинско на пар1ета с много лук и подправски и вино задушено
-супа спанак незастоена-само застоика и е 1исто нова
-задушени гъби с лук
-варени картофи и карфиол
-телешко варено
това имам в момента,та дове1ера мисля да ядат гъбите с кремвирши пе1ени с какавал и супа крем от карфиол/картофи домашните..


# 24
  • Мнения: 2 452
Нещото, за което се сещам се тъй наречените "Дупени картофи":Вземат се не-много големи картофи, измиват се добре и така както са с кората ги режа на две половини.Намазвам тавата с масло и наръсвам със сол Нареждам картофите с разрязаната страна надолу/дано сте ме разбрали/ и пека в загрята фурна.Стават много вкусни и гарнирам със сирине и някакъв колбас.


Това ме подсеща за една рецепта, която е на базата на твоята - гледах я в една готварска програма. След като се запекат картофите (може и в микровълнова; става още по-бързо) се изважда "месото им" и се смесва със сметана, шунка или бекон, накълцан лук и др. плънки по желание. Пълнят се отново, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат бързо във фурната.

# 25
  • Мнения: 903
Ето и моето предложение:
В гювечета слагам кюфтета останали от предния ден, кремвирши или какъвто колбас искате, сирене кашкавал на кубчета и пасирано домати от консерва. Поливам с малко олио или малко масло и чуквам едно яйце. Ако имам слагам и замразена  царевица. Много бързо и вкусно Simple Smile

# 26
  • Мнения: 126
Ето ви и една родопска рецепта - Пататник

Обелвам и настъргвам на едрото ренде ок. 1 кг. картофи и 1 голяма глава лук. Чуквам вътре едно яйце, подправки /сол 1ч.л., 2-3 щипки джоджен, щипка черен пипер ако обичате/. Всичко хубаво се обърква /аз лично винаги бъркам с ръка - става по-вкусно, защото придавам на яденето от моята енергия/. В голяма тава, за да стане по-тънко, слагам олио - около 1 кафена чаша - и разстилам сместа, заглаждам я отгоре пак с ръце и намазвам с още малко олио.

Пека в предварително загрята силна фурна горна и долна около 1/2 час, да хване златиста количка.
Сервирам топло със сезонна салата/туршия и някакво мезе

# 27
  • Мнения: 505
ето и моята бърза рецепта, която е и любима манджа за голямото ми дете: обелвам и нарязвам 2-3 картофа на кубчета, като за мусака, същото правя и с 1-2 тиквички, слагам кубчетата в тиган и 2-3 лъжици олио пъра 10-15 минути и заливам  с 2-3 разбъркани яйца, по вкус може да се сложи и сирене в яйцата, пържа още 2-3 минути и сервирам на изгладнелите bowuu

# 28
  • София
  • Мнения: 2 374
Beaby, браво за пататника!   newsm10
Откога я търся тази рецепта

# 29
  • София
  • Мнения: 2 374
Сега се сетих една от любимите ни рецепти:
Пиле с рокфор/или топено сирене/
задушавам пилешки хапки около 15 мин, слагам сметана, черен пипер и синьо сирене. Ври 1 мин и е готово.
(Може да се сложат също гъби или лук, според предпочитанията)

Общи условия

Активация на акаунт