Да преправим старите мебели - 7

• 97 152
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
http://katrai.ru/post127026781/  - как да потъмним дървото с орех Grinning
Много е готин сайта, аз и друг път съм се губела в него с часове.

alegoria, това май са твоите табуретки и маса Heart Eyes http://katrai.ru/post132239683/

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 12:13 от СедеФка

# 631
  • София
Много интересна тема,чета с удоволствие.
Цитат
И според мен, ако положат усилия да дадат инфо на купувача, могат да постигнат много. А не да се вайкат. Сори, ама това им е работата
Е това въобще къде го има?Дори в София ,не рядко и в големи магазини дават такива невероятни отговори за продуктите си че просто да си умреш от смях. "Информиран продавач" за мене е оксиморон.
По повод блажната боя-зависи от много неща.За боята на водна основа-аз съм много доволна от Сократис ,актавис и от безцветния лак на лакпром.

# 632
СедеФка или записа е "удален" или не си копирала правилно, но за тези, които ги вълнува
http://milolicasv.ru/post129613981/

# 633
  • София и там където не се пуши
http://katrai.ru/post127026781/- как да потъмним дървото с орех Grinning
Много е готин сайта, аз и друг път съм се губела в него с часове.

alegoria, това май са твоите табуретки и маса Heart Eyes http://katrai.ru/post132239683/
СедеФка или записа е "удален" или не си копирала правилно, но за тези, които ги вълнува
http://milolicasv.ru/post129613981/

без тирето накрая - копирала е правилно , но не е оставила място http://katrai.ru/post127026781/

# 634
 Wink оправих го. Така е като бързам и аз не знам за къде Joy

# 635
От известно време ви чета с голям интерес -много сте готини и  доста  заразни    bouquet

Бих искала да помоля СедеФка да сподели подробно за боядисването на фаянсови плочки ( ако може и снимка ).  Praynig

# 636
  • Варна
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос /може би е задаван многократно  Blush/,.... Но... Колко време трябва да мине, за да подейства на лаковото покритие този Removal?
P.S.: Много красиви неща правите! Браво на Вас!
Аз в момента освежавам едни стари мебели, но ще кача когато имам снимки преди/сега,... В момента сме все още на етап преди  Laughing

# 637
Да се самоцитирам и аз от 36 страница:

"Да ви се оплача - моят дебют в "Да преправим..." е неуспешен! Купих Ремовал и намазах едно нощно соцшкафче,обаче нещо не ми се получи.Може би бях малко нетърпелива и си мислех,че като го намажа,лакът ще се разяде за минути,а то отиде час,и нищо...   Sad  Ядосах се и търках насила със шпаклата,след много упорство взе че се получи интересно,но само от едната страна.Къде сбърках и защо лака не падна като "на картинката" ?...    Laughing  "

# 638
Последно решението да е сиво и лак. Изключително благодаря на всички за снимките, мненията и труда по моя въпрос.   bouquet
Ето и моя списък за покупки и ще ви помоля за помощ  Praynig.

- сива акрилна боя  - 1 кутия (освен на Аквис, каква друга марка може да взема?)
- бяла акрилна боя - 1к. за разреждане на сивото(ако не намеря точния цвят) или за нещо друго ако хрумне
- лак на водна основа безцветен (пак моля за препоръки, не искам да има никакъв цвят и дали ще стигне 1 кутия?)
- кит за дърво - тук ми е чуденката, дали няма да си личи под лака много...но така или иначе имам една дълбока цепка на масата от сатър  Whistling.
- дръжки за шкафчетата - дали има в Бриголаж или Практикер?

Моля за мнения ако нещо изтървам, защото както казах от тук нищо не мога да купя като хората и ще трябва да поръчам на мъжлето като ходи на работа в София...а той е един.... Rolling Eyes

# 639
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
вижте какво намерих по повод на избиването на жълти петна след боядисване на естествен фурнир или дърво с водоразтворима боя:
http://katrai.ru/post126364914/
пише, че след изсъхване на първия слой боя или грунд, се нанася водоразтворим лак, изсъхва и той, с шкурка се матира повърхността и отново се нанася слой боя.
смятам да пробвам тази технология, но ще споделя резултата след време, че няма да е веднага

# 640
кокоми, tigyrcho, Ремовал и Терминатор действат за няколко минути /най-много 10-15 мин./, ако стои повече ще изсъхне и ще спре действието им. Ако преседи повече, трябва да се намаже отново, за да се поддържа мокро. НО - не всички бои и лакове се разтварят с тези препарати, за съжаление. Има някои покрития, които са на смолиста основа /или нещо друго/ и затова препаратът не действа. Винаги тествайте на малък участък, за да не се окаже, че сте оплескали целия мебел, а после ефектът е нула и трябва да почиствате. Спазвайте указанията на опаковката - препаратът трябва да се разбърка, да се нанася с четка, да не се оставя отворен и т.н. Ако поне малко се набръчка боята, остържете разяденото покритие с твърда и остра шпакла /метална/ и нанесете отново от препарата. Понякога, след нанасянето, старата боя не става на шупли, а се размеква и става като желе. След като остържете, почистете остатъците от лак и препарат: или веднага, докато дървото е все още влажно от препарата с груба домакинска тел, или след пълното изсъхване с шкурка.
alegoria, не разреждай сивата боя с бяла боя. Ползвай единствено разредител или вода /в зависимост от самата боя или лак/ за да стане по-прозрачен. Цветът предварително трябва да си избереш и да гледаш максимално да се доближва до твоята идея. Ако искаш да потъмниш, използвай черен байц /но доливай внимателно, на капки и разбърквай добре/.
Аквис боите са добри, леко гланцови са. За прозрачен лак, препоръчвам безцветен водоразтворим лазурен лак на Лакпром.
Имай предвид, че дори и лакиран, чамът отново ще потъмнее и пожълтее след време. Затова всъщност е по-добре да се използва цветен лак, за да не си личи промяната на цвета на дървото след време, или пък безцветно масло за дърво.
С кит за дърво нямам опит, предполагам, че трябва да вземеш цветен, който максимално се доближава до естествения цвят на дървото. Но пак ще стои като кръпка. Не знам дали не е по-добре да си оставиш цепката. Или пък да я запълниш, а после с тъмен лак или байц да я оформиш като естествен "дефект" на дървото - чвор например.

# 641
Baibibi, благодаря за подробното и безкрайно полезно обяснение за Ремовала! Признавам си, че имам един провал. Сега разбрах, че съм го оставила по-дълго, отколкото трябва, преди да изстържа боята.

# 642
Освен с кит, пукнатини могат да се запълнят по следния начин / както го правят с фугите на паркета /:
Намирате ситна прах от шлайфането / от някой дърводелски цех / , смесвате с  РЕЗИПЛАСТ или епоксидна смола. Става паста. Това оцветявате със съответния байц. След изсъхване става изключително твърдо.
Така съм оправяла изкъртени отвори от стария вид панти на гардероб. Сега така ще оправям един цветарник / находка от вълшебното мазе  Mr. Green /.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 10:49 от Анонимен

# 643
Освен с кит, пукнатини могат да се запълнят по следния начин Ю/ както го правят с фугите на паркета /:
Намирате ситна прах от шлайфането / от някой дърводелски цех / , смесвате с  РЕЗИПЛАСТ или епоксидна смола. Става паста. Това оцветявате със съответния байц. След изсъхване става изключително твърдо.
Така съм оправяла изкъртени отвори от стария вид панти на гардероб. Сега така ще оправям един цветарник / находка от вълшебното мазе  Mr. Green /.
A ако няма да има байц? Дали ще стане? Или байца е за да се постигне цвета на дървото, което ще лакираме?

# 644
  • Пловдив
Аз бях питала преди време, но след около седмица без достъп до нет имах много за изчитане и не видях някой да е писал по въпроса.  Blush
Балата боя на Аквис има ли добра покривност или пак сме попаднали на кофти партида?
Мъж ми, без много старание боядиса скрина за детската - от пдч череша в бяло. Каза, че е минал 3 ръце, но не седи много плътно бяло. Също и много си личи релефа на пдч-то отдолу. На места вече има олющенко... сигурно малката е праснала някоя играчка, но е факт.

Общи условия

Активация на акаунт