Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 391
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Мартин и Мартина! Те празнуват днес.

# 481
Алегория - мерси  Hug
4естит имен ден на Ишко  Heart Eyes Да е живо здраво и все така добри4ко мом4енце  Hug
4естит имен ден и на Марти на Италиана  Hug
4естито и на вси4ки, които пропуснах, да ме извините  Mr. Green

# 482
  • София
,
, Ние днес имаме имен ден и черпя Simple Smile Да са живи и здрави всички Мартинчета и Мартинки Simple Smile

# 483
  • На плажа
Чесит имен ден на всички носещи името Мартин или Мартина   bouquet

Лиде,ето ТОВА е колелото за което говоря,но не съм сигурна,че става за толкова малки дечица newsm78
Оооо сега прочетох,че има няколко модела и започват от 1 годишно детенце  PeaceИ аз се заинтригувах,но май ще са скъпички и няма да мога да му взема....аман от тази криза вече ooooh! #Cussing out

# 484
  • София
Чесит имен ден на всички носещи името Мартин или Мартина   bouquet

Лиде,ето ТОВА е колелото за което говоря,но не съм сигурна,че става за толкова малки дечица newsm78
Оооо сега прочетох,че има няколко модела и започват от 1 годишно детенце  PeaceИ аз се заинтригувах,но май ще са скъпички и няма да мога да му взема....аман от тази криза вече ooooh! #Cussing out

Даниии, страхотно. Тъкмо и аз се чудех какво колело трябва да вземем на маника. Страхотни са. Ама са и сума Sad особено като се има предвид че са за през половин година.  За рождения ден като си събере парички и ще му вземем едно такова.

# 485
Честит имен ден на всички празнуващи!

Ние колело с три гуми имаме от баткото и сега няма да купувам.Но на големия ми син сме обещали колело това лято и ще трябва на него да купим...Само,че не знам с тая криза какво ще правим.Всичко сме го свели само до оцеляване. В неделя баткото е именик, иска баскетболна топка, но не знам дали ще мога да му купя.Ако преведат детските...Писна ми да казвам на детето си - ами нямам пари сега да ти купя!  #Cussing out

# 486
  • Sofia
Здравейте, момичета! Благодаря на всички ви за милите и хубави пожелания!  Hug
На мене вчера нали ми беше празник, та трябваше да има някоя изненадка, няма начин.... София както не е боледувала цяла зима и вчера следобяд вдигна Т, нищо друго, само една висока Т, а при нея по принцип винаги се започва с кихане и сополи. Съответно веднага се обадих на хомеопатичката, та тази жена пак ме спаси и с лекове, и с обяснения и успя да премахне притесненията ми, та все пак да си посрещна гостите, които си бях поканила. Обаче Софи цяла вечер не свали под 38,5 градуса, беше червена и пареща, като въгленче милата. После цяла нощ същата ситуация, даже се вдигаше Т и сътоветно заспах чак в 6ч. сутринта, когато видях, че започна да пада към 37.5 градуса. Сега няма Т и е весела и много се надявам само с това да сме се разминали. Ама той татето ни зарази, изкара един вирус, а сега и мене нещо ме дразни носоглътката, еййй как пък не ни подмина със София бее ...  #Cussing out

Честит имен ден на всички Мартинелчета ( аз така му викам на моя племенник - и той е Мартин)! Да са винаги здравички и много будни и весели дечица!   bouquet  Hug   bouquet А големите Мартиновци и Мартини и те весело да празнуват!   bouquet

Славенка, аз не мога да помогна по твоя въпрос. Дано леко и бързо се справите!

Леле, Джема, не те виждам как си събирала олиото направо ...  #Crazy

Джули, ами да, с памперсите сме почти готови. Само вчера за първи път я изведох с памперс-гащички навън и като ми каза "аки" и я събух да я издържа, нещо хич не й хареса. Видя че й няма гърнето и започна да плаче. Ама все ще се научи и навън, важното е че у дома вече сме ОК. А за храненето, не, не се храни самичка, още аз си я храня. Ама сега се учим на друго, после ще дойде ред и на това, не искам изведнъж да насилвам нещата за всичко.
Аз на Софи давам ето тази коластра http://estestveni.com/aquasource/kolastra-colactive-colostrum.

Елия, много готини сладоледчета си пуснала...  Grinning Сега да имаше наистина един такъв пред мен... smile3534

Терпсихора, София е същата работа - не мога да я прибера от вън, всеки ден се прибираме с рев и влачене, тъй като избягвам да я вдигам и е мъка ти казвам, дере се това дете, не мога да го усмиря, хората ще кажат че го пребивам от бой. А аз я прибирам, когато вече адски се е изморила и даже ми заспива на стола за хранене, а иначе не иска да се прибира от игри навън.

Ох, случайно да си спомняте дали мога да взимам нещо при хрема в моето състояние?  newsm78

# 487
Честит имен ден на всички именници - малки и големи,носете името си със здраве  bouquet

Хари-бързо да се оправя и Софи и ти,много е неприятно така,нали и ние семейно така се подредихме,ето ти един линк http://mama.btv.bg/index.php?p=21&l=1 ,дано нещо ти хареса от там и да се пребориш с хремата,аз правих сиропа за кашлица с бира и имаше много добър ефект.

Пак ще се включа,че мишлето ми е гладно Heart Eyes

# 488
Хари - направи си р-ра с клеева  Peace На мен ми е помагало, дано ви размине бързо  Praynig
Дани - супер са, браво   bouquet Аз тези вси4ките модели ги видях оня ден в детската градина на Макси и понеже бяха много 4ервени4ки паркирани вътре в една футболна мрежа и трябваше да давам назад с колата и внимавах да не ги ударя, та така ми привлякоха погледа, като малки калинки  Joy  hahaha Даже казах на мъжо какви интересни малки колела имат в детската, понеже са супер ниски наиситна много ниски, но до там. Сега като им имам името с то4ност ще ги поровя малко и ще му взема такова, но мисля да питам първо в градианта дали имат наблюдения или да взема едно да си го пробвам аз, 4е знам ли го какво ще му щукне и ако не го кара ще се 4удя къде да го слагам и него  hahaha  Joy
Славен4е - е такива моменти много ме е яд, 4е в Бг цените са така надути  Twisted Evil  Close  #Cussing out Тук има топки по 2-3 паунда каквито искаш  Thinking  Rolling Eyes

# 489
Честит имен ден на всичките ни малки Мартинчовци (които хич не са малко, поне 3-ма Mr. Green ). Да са живи и здрави и пораснат големи, сладки момченца!  Heart Eyes

Еха, вече и за колела ли мислите? Не са ли малки?  newsm78 А тези без педали са ми странни, каква им е идеята?  newsm78

Ние днес сме мнооооого кисели. Следобяд беше нещо страшн. Май откакто се е родила толкова много безпричинен рев не е имало. Измерих Т - беше 37,2 - зъбна Т му викам аз. Доколкото успявам да бръкна в устата на лъва ми се струва, че 1 кучешки е останал да избие всеки момент, другите пък растат и явно детенце вече доста се измори от тези кучешки. Sad

Дани, аз ако започна предварително да й говоря да не дере, тя се сеща и на пук започва да прави точно това, ама веднага. То ни така, ни така. Sad

Джема, това със шамара и после онази как ти казала да не й възпитаваш детето... просто без коментар!!!  #Crazy #Crazy #Crazy Най-жалкото е, че такива хора хич не са малко в милата ни родна картинка.  Rolling Eyes

Сънчо, бързо да се оправяте от Варицелка. Добре е, че сега я кара. Така и не намерих време да звънна, но ще се опитам да се поправя др. седмица. Hug

Хари, дано се оправяте скоро!  Hug

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 20:30 от ♥МамаНаПанда♥

# 490
Здравейте , момичета !
Честито на всички, празнуващи днес- и малки, и големи  bouquet!
Хари, честит рожден ден със малко закъснение! Пожелавам ти най-вече здраве и безкрайно щастие, а то наистина ви предстои Hug!
Бързичко да оздравявате със Софи, че и на теб не ти е време сега за боледуване.Браво, че сте изкарали цяла зима здравички. За съжаление няма как съвсем без нищо да се мине. И аз вече съм в очакване на някой пролетен вирус. И ние сме с вашия ритъм - цяла зима и цяло лято е съвсем здрава, но пролет и есен все изкарва по нещо. Сега се подсетих да започна пак с коластрата.
Джули, и аз дава от коластрата на Аквасорс, но тези цени в сайта ми се струват доста високи. Нашето джи-пи май ги дава на дистрибуторски, защото по спомен последно я взех за 60 или 65 лв.
Янче, сетих се, че Анди може да имитира поведението на коте, ако е гледала филмче или на живо. Белослава по едно време го правеше това с мен - точно посяга като котетата с лапичка и веднага си прибира ръката обратно. И ми обяснява мау-мау. Един ден видях, че гледа по бейби тв как едни малки котета си играят и разгадах мистерията.
Дани, много ми харесаха тези колела. На Белослава й подариха един мотор за каране, но още не може да се сети какво трябва да прави с него. Та се чудя дали ще прояви интерес към колелото.
Рене, наистина е удоволствие да се четат постовете ти. И абсолютно съм съгласна, че нищо не може да ни научи на спокойствие и търпение така, както го правят децата Hug.
Днес водихме Белослава на ортопед и ще трябва да носи ортопедични обувки, защото едното краче е напълно плоско. Каза га ходи по грапави повърхности- напр. морска сол . Но аз се притеснявам дали няма да изгори кожата от солта. Вярно, че не са бебета вече, но все пак. Пиемам и други идеи как да направя боцкаща повърхност за ходене.
Днес определено не ми е  ден. Белослава е успяла да заключи майка ми на терасата и тя е трябвало да счупи стъклото на вратата, за да влезе. Горката жена, направо си е изкарала акъла.

# 491
  • София
Harielka,можеш да пиеш Инфлуцид,хомеопатично е.Наскоро и една приятелка,която кърми го пи.

Леле,Шайн,как така е заключила майка?!!!!Ужассс направо! #Crazy #Crazy
А за крачетата и аз много се притеснявам за Никол.От 1-2 седмици забелязвам,че като я гледам отзад всичките й десни обувчици са изкривени.Отвреме-навреме в къщи още ходи на пръсти.Та мисля и аз да  я заведа на ортопед.Ще пиша другата семдица какво е станало.

Оставям ви,че нямам сили за повече.Лека вечер!

# 492
  • В друго измерение
Ехо, привет! Честито на именниците днес, много здраве и късмет желая!

Аз пак се включвам чела-недочела, но време не остава за нищо. От 2 седмици сме без детегледачка, координираме ме с мъжът ми да гледаме малката, бая е трудно, но ще изкараме някак си. Имаме още 2 варианта, в случай, че много ни се струпа. Остават още 4 седмици Simple Smile. Мъжът ми последни напъни с ученето и завършва, да се маха вече, че ни писна и на двамата. Аз исках да взема един курс по хидрогеология онлайн към един американски у-тет, но като разбрах, че половината от семестъра съвпада с ваканцията на детегледачката, реших да не си го причинявам Simple Smile. Догодина.

Утре мислим с една приятелка да пробваме да направим едни козуначени кифлички, ей така предвеликденски, да видим дали ще станат. Ако не, на друга приятелка майка й ще ни направи, че на Великден ще се събираме в нас.

Мислех да пусна едни снежни снимки, но гледам вие пролетно сте се настроили. И тук не е студено, но имаше сняг. Ние малко се ядосваме, че тъкмо изсъхнат детските площадки и пак навали, аман!

По темите, които погледнах, че се разискват, не мога много да коментирам и/или да давам съвети. Моето дете няма агресия, играе добре с дечица, досега не съм имала проблеми с други майки, никой не ми е правил забележка. Даже по кафенетата като ходим, Савана и едно друго детенце такива бели правят, че както мъжът ми казва '' на тези двамата ще им залепят снимките на вратата'', един вид да не ги пускат вече Joy Joy Joy, никой никога не ни е направил забележка, обикновено хората проявяват разбиране и се смеят. Савана много обича да се облича, обаче, на мен прилича. Иска тя да избира, давам й, ако избора й е подходящ за сезона. Знае как сама да се събува/обува, ако я оставя цял ден на някой шкаф с дрехи, няма да ме закача изобщо. Колело (триколка) имаме отдавна, наследихме го от на кръстницата  децата, обаче не е за сега, малка е за него, качва се, но се отбутва с краченца. По този случай, една приятелка онзи ден купи на детенцето си колело, но отзад има едно като пръчка, с което майката го бута. Има подобни и на коли. Савана много му се радва, мисля и аз да й взема едно.

Гануше - аз имам машина за хляб и там правя хляба...само дето не става Joy Joy Joy нали искам пълнозърнест или безглутенов...затова по-лесно ми е да си го купя. Иначе тестото за пица, милинки и прочие става, явно нещо някъде куца, но време не остава да разбера какво точно. newsm78  Там мисля и козуначеното тесто да замеся утре.

Лиде, Рене -  Hug

Лиде - да се оправяте и вие, бързо!!!!  Hug Изчисти ли, какво стана? И аз исках предвеликденско чистене да направя, но май няма да ме огрее. Чудя се дали да не викна фирма или някоя жена, че нещо не мога да смогна да изчистя основно. newsm78

Поли - чудесна идея е за органик фермата, жалко, че не са те подкрепили. Мъжът ми го е мислил за Бг обаче, оранжерии с джиотърмал хийтинг, даже беше почнал да проучва, не го знам, докъде е стигнал...предполагам до под кривата круша Joy Joy

Мариелче - миличките, какво пак го закъсахте, да се оправяте, ей!  Hug Много се радвам за прощъпулника, чудесни неща си е избрал Алекс!

Леле, колко изписах, хайде доскоро!  bouquet

# 493
  • Варна
Добро утро, момичета!

Аз в четвъртък след като писах усетих че Дария, докато спи, почва да диша учестено и ми стана ясно че прави бронхиален спазъм, като се събуди я заведох при педиатърката, която потвърди и чу и хрипове, сложи и урбазон и се прибрахме. Обаче не и се подобри дишането и след 2 часа отидохме до спешния, пуснаха ни кръв, снимка на дробчетата и ни приеха. На следващия ден като разчетоха снимката се оказа, че освен спазъма има и пневмония. Стояхме 5 дни в болницата и във вторник ни изписаха, като продължаваме лечението вкъщи. В сряда следобяд както си вървеше вкъщи се спъна и падна и се удари на секцията, аз даже не видях как стана и като я поглеждам ми се подкосиха краката, целия и нос в кръв, кожата стърчи нагоре, направо и виждам хрущяла отдолу, направо се побърках, хайде пак до спешния, снимка, кръв, не и беше счупен, но раната е много сериозна и се налага да я шият с пълна упойка. Аз вече супер много се притесних, защото до вчера сме били в болница, уж се излекува от пневмонията, но пие сумати и лекарства, ходихме на консулт с педиатър(задължително се изисква преди упойката), каза че и е грубо дишането, но ни разреши за упойката, като преди това говори с лекарите от детското отделение, където лежахме и вечерта я приспаха, за да я зашият. Казвам ви това бяха най-дългите 30 минути в живота ми, какви ли не черни мисли ми минаха през главата, стараех се да ги избутам някъде надалеч и да мисля положително, но нещо не ставаше. Вчера ни пуснаха, сега е с лепенка на носа и в понеделник ще ходим да и махат конците. Скъси ми живота това дете за последната седмица.

Иначе докторите бяха много мили, в детското отделение всички и се радваха и прегледите бяха много обстойни, всякакви изследвания и правеха, в УНГ отделението лекаря, който я ши, даже се скара с анестиолозите преди операцията, защото искаха да я отложат за сутринта, понеже има само един дежурен екип за цялата болница и имат много работа, пък и не била толкова спешна операцията. Като им се накара едно хубаво и веднага я оперираха, той ми каза, че по принцип не е проблем и сутринта, но кожата почва да съхне и по-добре по бързо да се оправи нослето.

Та така, извинявам се за поста, но ми се струпа много на главата и трябваше да го си го излея.

Хари, мернах, че пак, ще си имате девойка, браво, много се радвам и аз. Hug  bouquet

Мариелка, надявам се Алекс да е добре и каквото и да е да ви минава бързо.

# 494
Гануше, мила, какво си преживала само!!! #Crazy
Големи прегръдки имаш от мен. Hug Hug Hug Hug
Да нацелвуаш и Дарето.То, милото, сигурно много е плакало от страх и болка.Дано не ви се случват такива работи вече! Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт