Къде да отседнем в Трявна?

• 183 509
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
Хайде и от мен един съвет- не пращайте капаро на никой. Аз пратих един път и попаднах на кочина - беше преди години за една къща във Елена .
Не знам...от друга страна и собствениците искат да са сигурни,че ще пристигнете,за да си позволят да откажат на евентуални други клиенти.Аз съм от коректните клиенти,но познавам и от другия вид:не се обаждат,че отказват телефонната резервация и дори не си вдигат телефона,когато хазяинът им звъни.Хора разни и от двата лагера.
Аз съм пращала капаро по празници,даже последно за Гергьовден платих 50% на хотел,за който нямаше мн.добри отзиви.Уговорката беше вписана на сайта:ако се откажем до 7 дена,ни връщат цялата сума,ако не пристигнем-удържат 1 нощувка,останалото връщат.Мисля,че така е редно.За късмет,лошите отзиви се оказаха силно преувеличени.
Но извън празниците капаро не плащам.Налага се да разчитат на думата ми.

# 601
  • Варна
Като чета отговорите май темата трябва да се преименува на Къде НЕ ТРЯБВА да отседнем в Трявна!

Joy

# 602
Аууу, какви неща пише, а по телефона беше   много  внимателна и загрижена. Оф, направо станах разногледа вече.
Май няма да рискувам с пращане на капаро на никой и ще бъде на място, първо да видя, после да плащам.
Панорамна гледка и аз го гледах, че е до болницата, даже миналата година бях спряла като търсихме точно пред блока, но и тогава ми каза, че е зает.
[/quote]
 Тони аз бих ти  препоръчала "Балканика централ" -  това е  етаж от кооперация с няколко стаи - много чисто  е, има обща кухня , която е  прекрасно обзаведена . По встрани от центъра е, но пък  това е  малко градче  в рамките на 10тина минути си в центъра от най отдалечената му точка .Няма детски кът - за нас това не беше минус - дъщерята е тийнеджърка.Същите собственици държат и къща Борана.Капаро не сме плащали.

# 603
Миналото лято бяхме в Балювата къща. Много съм доволна от обстановката, ресторанта, цените, много приятна градина с цветя. В близост има огромна поляна, която се коси и обработва срещу кърлежи. Има 2 басейна - за малките и за големи. Имаше много семейства с малки деца, за които беше голям купон всеки обед и вечер. Единствен недостатък е близостта на жп линията, но нито един ден не сме пропуснали следобедния сън. Капаро мисля, че имаше, но не помня в какъв размер.

# 604
  • Варна
От 1-6 май бяхме в Трявна. Отседнахме в "И пак дойдох". Бяхме на етажа. Ползвахме две стаи с коридор, баня и тоалет. Препоръчвам с две ръце. Изключително чисто! бях тръгнала с препаратите да изчистя преди нанасянето. Не се наложи. Беше страхотно. Чисто, ново и топло. Пускаха парното всеки ден. Единствено витата стълба ни притесняваше към етажа, защото бяхме с две малки деца и беше неудобно, но си струваше. Отдолу има обособен и напълно оборудван кухненски кът. Прекрасно беше, бих повторила пак ! Simple Smile

# 605
Благомира , а какво има във кухненският кът -  като уреди ме интересува. Има ли и автоматична пералня , че за десет дни ще трябва да нося целият гардероб дрехи. Банята и тоалетната общи ли бяха , и има ли там на етажа стая със самостоятелна баня и тоалетна. Новичко е наистина , защото миналата година беше на груб строеж.

# 606
Новичко е наистина , защото миналата година беше на груб строеж.
Не бяха ли преди 2 малки къщички за 8 човека?
Много се учудих,като споменахте за етаж,явно са решили да застрояват.

# 607
  • Варна
Горе етажа е обособен на две части. Най-образно ще опиша: качвате се и има две врати: влизате в едната и има голяма стая с една спалня и едно единично легло, с баня и тоалет! А другата врата: влизаш в коридор, имаш баня и тоалет и две стаи. Едната е със спалня, а другата с две единични легла. Ние ползвахме и двете стаи. Комфортно е!
klem4e, има печка, скара, барбекю, хладилник с фризер, мивка с топла вода. Пералня няма. Ние бяхме с две малки деца и доста дрехи изпоцапахме. Намерих обществена пералня до жп гарата, перат за 1.20 лв. на килограм. Спасиха ме жените, доволна съм! Simple Smile

# 608
Ураааа , сетил се е някой да направи обществена пералня.... Благодаря .  bouquet

# 609
Резервирах в Чичо Томовата Колиба за периода 10-18 май. Ако има някой друг през това време там - свиркайте  Laughing

Rallichka, върнахте ли се , разкажи как беше?
Ние пътуваме другата седмица.

# 610

Rallichka, върнахте ли се , разкажи как беше?
Ние пътуваме другата седмица.

Hug Здравейте  Grinning
Ние се върнахме в неделя вечерта, след 10 прекрасни (макар и дъждовни  Mr. Green) дни в Трявна. Градчето е много приятно, въздухът е вълшебен   Heart Eyes
След като пристигнахме, минахме първо през болницата, за да започнат процедурите, след което поехме към Чичо Томовата Колиба. След подробни обяснения от страна на жената там, както и с неколкократно питане, все пак я открихме. Първо ми направи впечатление, че всички борове наоколо са пострадали и са на земята, някак голо стоеше мястото, макар и в гориста местност  Rolling Eyes Настанихме се, нямаше никакви други гости, което много ме учуди - все пак в момента има доста почиващи в Трявна, а там беше празно. В стаята беше чисто и топло, само ТВ-то не работеше както трябва, обещаха да го оправят, но това не се случи за 4 дни - докато бяхме там. От сайта им и от няколкото илюстровани табели из Трявна бях останала с впечатлението, че има "детски фитнес, басейн (с учител - забележете  Laughing), както и детски кът. Е, нищо подобно - само 2-3 люлки, окачени по дърветата. И това преглътнах, понеже така или иначе плановете ни бяха да не се задържаме много в хотела, само за спане, а да се разхождаме повече. Настанихме се с уговорката, че ще проучим и други възможности за настаняване, но бяхме платили капаро 100лв (= 4 нощувки), нямаше как да си го поискам  Confused Някой искал ли е обратно капаро - възможно ли е да се съгласят да върнат  newsm78
Отидохме до х-л Панорама, борове наоколо - колкото искаш, на минута-две е от болницата, самият хотел е много приличен, а мястото му е супер - близо и до болницата, и до Санаториума, а и от центъра не е далече. Почти 100% бях решела да се преместим след 4-те дни, но все пак не резервирах - и там нямаше много хора, а хотелът е голям, така, че прецених, че ще има места, когато и да отидем. Дадоха ни цена 35 лв/стая - за мен и дребната, с вкл. закуска. След това накарах мъжо да ни резервира по телефона (аз нямаше как да им намеря номера, че не се разбрахме с нета), на него са му казали цена от 30лв на човек с вкл. закуска и вечеря, а за детето се доплащат 5 лв - и то има порции и на закуска, и на вечеря. Та за 35лв/вечер стаята беше наша - с вкл. закуски и вечери.
Да се върна пак на колибата - вторият ден решихме да им пробваме пътеката за града, по която уж за 5-10 мин. си долу - е, може, ако спринтираш  Laughing Ама моята хубавица това не го умее и се влачихме доста време, понеже беше кално, плочките, от които е направена "пътеката" липсват на 80%. Въобще и не повторихме и всеки ден слизахме с колата до града (доста е обиколно и си е далечко (пада се на срещуположния баир на болницата и санаториума). Една вечер хапнахме в ресторанта им - ужасно скъпо е, а обстановката и храната не са нещо особено, не повторихме. Щяхме да ползваме и закуска, но се отказахме в последствие  Confused.
И така, минаха 4-те нощувки и се занесохме в Панорама, настаниха ни в един апартамент, не знам поради каква причина  Rolling Eyes - за двете ни само, а пък с хол, дивани, спалня, две бани... Чисто и уютно, а храната беше много хубава, порциите - големи. Имахме две порции за вечеря, +голяма салата и десерти (плод, крем, меденки). Питиета се доплащаха. На закуска - компле с чай/кафе/мляко. Само не ми допадна, че сиренето и кашкавалът бяха растителни като че ли, но за 5 дни не ми се видя толкова фатално да ги консумираме  Blush Има детска площадка с две люлки, люлка-везна и катерушки. До хотела са Калина Палас и Бръшлян, правехме си разходки по пътя нагоре, както и до санаториума - все е в гора и е хубаво за дишане  Grinning
В центъра за хапване препоръчвам механа "Старата Къща" - до моста пред Общината е, има обедно меню с нормални цени и е вкусно. В стола на болницата също е вкусно и евтино. Пробвахме и Бирария-та, пих някаква биричка с вишни  Laughing, хапнахме - вкусно беше,  но по-скъпичко. М/у другото това кръчме е част от "100-те национални кръчми" и можете да си закупите книжката и да ви сложат печат. Аз взех  Mr. Green
Не знам още какво да пиша, насреща съм, ако някой се интересува за нещо по- конкретно. Съжалявам, че стана толкова дълго,  дано да е полезно    bouquet

Тони, вие накъде сте се ориентирали да отседнете ?

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 10:17 от Rallichka

# 611
Запазих в хотел Рай, Панорама и на мен много ми хареса, но се обаждах и ми дадоха цена 70лв за 2 възрастни + 2 деца, а Рай - 30лв, което си е  над 100% разлика  Simple Smile.
Много търсих и звънях, но такова нещо като чисто, евтино и в гората не открих  Laughing. На повечето места ми даваха цена 40 лева, а където беше по-ниска казаха, че един или двама ще спят на походно легло или ще пренасят кошара за малкото.
Жената от хотел Рай ми каза, че е като  студио с две стаи- едната спалня, а другата с две единични легла, а и четох добри отзиви за там. Не ми поиска никакво капаро, каза че на място се плаща.

# 612
Хм, учудвам се много за тази цена, която са ви казали в Панорама  Rolling Eyes Аз и в Рай ходих да питам, но точно на улица с голям трафик не ми хареса, на мен ми дадоха цена от 25лв за двете ни, за вас 4-мата 30лв си е екстра  Peace
Дано да си изкарате хубава почивка  Hug

# 613
Хм, учудвам се много за тази цена, която са ви казали в Панорама  Rolling Eyes Аз и в Рай ходих да питам, но точно на улица с голям трафик не ми хареса, на мен ми дадоха цена от 25лв за двете ни, за вас 4-мата 30лв си е екстра  Peace
Дано да си изкарате хубава почивка  Hug
Стая номер 2 във хотел Рай гледа към вътрешният двор , в който има борове и голяма полянка . Там няма коли и децата си играят на воля . Друг е въпроса че не си във гората , но пак е вариант из между къщурките тип - казарма със пътека за минаване и една пластмасова маса.
Дали са ви цена 70 лв за апартамента във Панорама. Ех, Раличка пак удари кьоравото - голяма късетлийка си . Peace

# 614
Знаете ли дали в Калина Палас пускат външни хора на басейна  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт