Веганството - да споделим опит (5)

• 33 251
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,не съм ви чела,а и нямам време за това.
Моля ви кажете ми как да накарам малкия да пие вода,моля ви,много ми е спешно....
Когато имам повече време и сили ще ви разкажа какво ни се случи Sad
Аз не знам как можеш да накараш някой да пие вода, ако не му се пие. Най-много да постигнеш обратния ефект.
Иначе - да си избере негова чаша с някакви рисунки, да пие със сламка, да му е пред очите, да го питаш често, но не през 10мин и да му я буташ насила.
Но, не гони някакви количества Peace
Ако се кърмите, също поема течност.

# 616
лимона намалява силно киселинността, т.е. е силно алкален!

...да, да! Д-р Гайдурков го дава сутрин да се пие и след това морковен сок, взаймно се допълвали /ин и ян/. Също и сок от картоф + др. зеленчукови. И той е алкален и изкарва натрупванията...

Mooimeiske, благодаря много за линка!   bouquet Hug

Cantariny , страшна работа са тези пуканки  Shocked

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 10:11 от fotinaklaros

# 617
Някой ходил ли е или да има впечатления от курса на Норбеков: http://norbekov.bg/ ?

Любимата ни сега салата - червени репички с розови домати, олио от гроздови семки и лимонов сок.  Simple Smile Понякога и черв. цвекло в добавка. Продължаваме с червената вълна.
Нещо зелените салати ни действат зле на стомаха  Wink

Страхотни пуканки!  Mr. Green

# 618
Да, и на мене би ми било интересно отзиви за българските оздравителни курсове по Норбеков. Знам само, че не ги води лично той, само за Работилницата на успеха е идвал.

Момичета, кажете какви неща творите с бобовите като цяло. Тези дни се усетих, че основно правя пастет от нахут или леща и крем супа от червена леща. Правя и нахут със зеленчуци, и кюфтенца от леща, но малкият въобще не ги отразява - нито едното, нито другото. Трябват ми някакви нови вариации за него! Praynig
Благодаря ви предварително! Hug

# 619
Щастливче - нахутът при нас стана вървежен в следния вариант: нахут, 1-2 гъбки, морков и лук, малко картофче - вариш (нахутът е покълнал, завира само леко), накрая сгъстпвам с царевичен грис или брашно, добавям мъничко мазнина и мъничко чесън. Става уникално. Лещата я готвя напоследък във различни вариации на веганска мусака (или както си й викам аз - Меганска мусака Heart Eyes ). Крем супа - червена леща, малко праз, и малко картоф + крутончета.
Аз може ли да те питам, относно жабуренето - освен с шарлан, с какво друго може?
От сърце те поздравявам за книжката, възхитена съм  bouquet Чест е за мен да споделям една тема с човек като теб Heart Eyes

Здравейте на всички Simple Smile Изчетох ви сега, но общо взето не ми се пише, в смисъл, че не съм в кондиция. Зациклила съм в неприятна дупка, не се чувствам добре нито душевно, нито физически, никак...Затлачили са се нещата около нас, сякаш на енергийно ниво. Преминавам през някакви мои си катарзисни моменти, опитвам се да намеря път към някакво мое спокойствие, за да бъда по-уравновесена като човек, жена, майка.
Прегръщам ви Hug

# 620
  • София
Ей, супер е това Меганска мусака. И онзи с пуканките с гърмежа ме разби от смях  Joy

Само аз нищичко не казвам за книжката, щото още съм невежа  Embarassed

Как ми се подиграваха на мен за едни пуканки... Познати се връщат от Индия и ми казват- намерихме нещо , което много ще ти допадне- най-здравословните пуканки! Ни се пържат, ни маргарин, ни  глутамат... Слагат ги директно в  пепел с въглени, като се изпукат ти ги поотупват от пепелта и ти ги връчват. ..Ама как се забавляваха на мой гръб  Joy

Имам подобрение / улеснение на рецептата (ми) за сурови бонбони. Добавих 10 -20 % смляни  овесени ядки  (до брашно) и половин чаша вода. Така намалих количестното на меда (това е най-лесния ми вариант, без фурми, сушени сливи и т.н.) и увеличих стягането на бонбоните след престояване.
С една дума станаха по-ядливи и по-лесни.

Норчи, с хомеопатия ! Може и вариант наопаки. Опитайте да пиете тайно от шишето на тати, тайно да сипва той вода в нещо по принцип забранено, дори можеш да забраняваш да пие.... но да не излезе от контрол (при моето дете много вървеше забраната - Няма да ядеш, Няма да излизаме навън, Няма да се обуваш, Няма да се къпеш!  ужас, потрисах света, но иначе не щеше да  прави гореспоменатото...) После премина бурната фаза на отрицанието и моят цирк загина с него, нямаше никакъв проблем с това забраняване, само смях.

Също вървеше да се правя че е гадна водата и не искам да я пия, той да ми я дава, уж насила и уж да ми показва как се пие....

Но при болест.... за малката  ми дъщеря това лято помогна единствено витализираната вода с една машинка  купена от САЩ. В микроколичество  при това. Когато е истинска водата  за тялото е от огромно значение и се усвояв по различен, за мен свръхестествен начин. Аз още не мога да повярвам как се оправи дете със 100 мл, вместо със 1100 и  без болница.

Не помогна ползване на спринцовка, нито биберон купен заедно с детето (доживях биберон да купувам, дето от бебе пие със стъклена чаша), нито молби, нито куклен театър, куклите, нито насила, нито моите сълзи...

Стеф, ти така  добре си ориентирала в ситуацията, явно в момента преваляш хребета й . ПишИ уттре , като имаш да се похвалиш, че си ОК Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 03:56 от търся си ник

# 621
Веганската тема е опасна.  Joy
Разбрахте ли сега?!
А майките "веганки" дават опасни и вредни съвети и лъжат.
Очаквах го това тези дни и не закъсня...
Хубави решения взимам за себе си аз, ама защо не си ги изпълнявам...

# 622
Вери, къде какво е станало?
Недей да ти се окача:)
Винаги има недоволни, мрънкащи, неинформирани хора, така, както има и отворени за промяна, разсъждаващи - нали именно заради вторите правите всичко (и заради себе си, разбира се) Hug

Търся си ник -  Hug

# 623
Тук в една съседна тема. Няма как да се сбърка...
Когато си говорихме какво ни притеснява...Ето това ме притеснява - хората.

# 624
Тук в една съседна тема. Няма как да се сбърка...
Когато си говорихме какво ни притеснява...Ето това ме притеснява - хората.

ох.........Вери, Вери..........
прочетох го.......
 Sad

на мен не ми е смешно обаче.
Нямам сили повече

Скулпторът Андрей Николов Староселски бил остро критикуван за скулптурата му Лъв при Министерството на вътрешните работи. По този случай той казал:
"-Убедих се,че човекът е много по - хищен от лъва".

Това го взех от една книга, "Оптимизмът на творците, автор Дамян Бърняков.
Мисля, че е достатъчно красноречиво. "

Не мога да понеса агресията........рязкостта
сега и профила ми в Родилница е осакатен......защо ли? !
прекалено много конспиративно общуване и хора с предрасъдъци навсякъде.....
а къде е любовта, добронаменрения подход, без лицемерие, без скритност, без назидание, без агресия, поучаване, пренебрежение, избиване на нереализирани амбиции, решаване на собствените проблеми на гърба на съфорумничките.....
много много ми е тъжно. Cry

# 625
И на мен ми допадна това с Меганската мусака  Simple Smile!

Вери, не знам къде и какво е писано, но винаги се намират хора, които като че ли нямат друга работа, коментират и си търсят поводи за заяждане.

Момичета, във вторник ми откриха киста на яйчника и така ме стреснаха с едно изследване -туморен маркер-, че два дни какви ли не мисли не минаха през главата ми  Sad. В крайна сметка резултата от изследването е в горната граница и сега чакаме дали кистата ще изчезне при следващия цикъл.
Искам да попитам дали с хранене и наблягане на някои храни мога да си помогна през това време. Това прочетох из нета: "За предпазване от кисти алтернативните школи обръщат внимание на храненето. Препоръчват да се спрат алкохолът и кофеинът, да се ограничават захарта, медът, изделията от бяло брашно. А да се набляга на храни с витамин А и каротеноиди (на които са богати морковите, доматите, зелените салати), пълнозърнестите продукти, в които има витамин В, водораслите."
Ама аз това си го спазвах по принцип, освен козунаците и кифлите по Великден, силно съм ограничила бялото брашно и захарта.
Ще се радвам на всяко мнение  Hug.

# 626
Приятелката ми имаше такава киста, пи 2 месеца противозачатъчни и изчезна. Обикновено са свързани с хормонални проблеми и преминават при друга фаза на цикъла без намеса за 2-3 месеца.
Евентуално някакви фитоестрогени биха действали (има ги в соя, лен, леща, ядки и подобни), но не съм компетентна дали те се препоръчват или напротив  Thinking

Не съм чела написаното, но също много се дразня, когато не се уважава мнението и мисленето на всеки отделен човек. Всеки е прав за себе си и във всичко има мъничко истина! Хубаво би било всеки да търси истината без нападки, а с добра дума и пример  Hug Но за съжаление, сме различни... и ни се налага да го приемаме.

# 627
  • Пловдив
....

ПП: Прочетох коментара във въпросната тема. Ужас! Тия хора нямат спирачки... Shocked Как не се спряха! Нападателни и злобни...
Мога ли някакси да се "отпиша" от онази тема?

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 14:21 от *Бенджи*

# 628
Аз съм на хомеопатично лечение, но не за кистата, а за друго. Уведомила съм хомеопата си, който е съгласен с гинеколога за изчакването. Визуализирам и се стремя да мисля положително. Ще си поставя за цел да увелича количеството на суровата храна.

Да споделя какво сурово сосче спретнах днес за едни спагети. Два домата, обелени и нарязани, половин стрък селъри, зелена чушка, шепа кълнове от елда и слънчоглед, магданоз, босилек, черен пипер и сол. Всичко в блендера и накрая зехтин.

# 629
:.Stef.:., моля те. Embarassed Rolling Eyes
Благодаря ти за споделеното за бобовите! Hug

Момичета, дайте линк към тази тема да я видим и ние, които не пишем в нея. Любопитно ми е. И друго - ясно е, че хора различни - различни мнения, ясно е и, че някои хора нямат спирачки, както и не уважават чуждото мнение, агресивни и крайни са. Но аз си мислех, че всички, които сме се събрали тук, вече толкова сме се сблъсквали с това, че не му обръщаме внимание.

Palia, пробвай и с визуализации! Че кистата се смалява, изчезва...че я няма. Че отиваш и ти казват, че няма нищо...ей такива някакви ми хрумват! Hug

Общи условия

Активация на акаунт