Веганството - да споделим опит (5)

• 33 254
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Днес ще има Нощ на музеите за цяла България:
http://krisi.info/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0 … 1%89%D1%82%D0%B0/
Можете да видите експозициите по часове и градове Simple Smile
Май малко късно се сетих да го постна  Wink

# 661
Ех, ние карахме една нощ на музеите преди да се сдобием с бебе и беше неповторимо!! Сега чакаме само малко да порасне детето, за да му е интересно и на него. Инче по дневни музеи сме го водили, но през нощта и точно тази ноще е много вълнуващо Simple Smile

За ирисдиагностика - преди години ходих в София, ей така да видя дали ще познаят - не видяха проблеми, които определено имах тогава. По-късно говорих с един хомеопат, минал на това занимание след медицинска специалност "образна диагностика" и дълги години опит. Споделих за ирисдиагностиката моят опит и тя ми отговори, че не е достатъчно надежден метод...

Открих аводакадото на филийка!   chef Досега все на разни пастети и в салати съм го слагала, но ей така само нарязано и поставено върху филийка... мммм - страхотно ми хареса!!!

Вери  Hug  bouquet

# 662
Ние пък съвсем "случайно" случихме нощта на музеите в Париж... Crazy Crazy Crazy
Затова някак не мога да се разстроя, че тази нощ не съм навън. Grinning

Момичета, за мене тъпото е друго.
Тези индивиди, постоянно критикуващи, плюещи, заяждащи се, точно това целят - да няма тук хора, поднасящи информация, която те ме могат да осъзнаят или с която просто не са съгласни, правещи неща по начин, различен от техния и въобще - живеейки по съвсем друг начин.
И ето - явно го постигат.
Мъчно ми е за това, че тук се дава ценна информация на хора, тръгнали по този път, хора, които са в началото, имат нужда от съвети, от окуражаване, от мнения на опитните в областта. Ако тези хора ги няма...тогава какво? Ще липсва тази ценна информация от първа ръка на хората, които наистина имат нужда от нея. И другите ще са доволни. Rolling Eyes

Объркано го казах, но надявам се ме разбрахте. Hug

# 663
Момичета, за мене тъпото е друго.
Тези индивиди, постоянно критикуващи, плюещи, заяждащи се, точно това целят - да няма тук хора, поднасящи информация, която те ме могат да осъзнаят или с която просто не са съгласни, правещи неща по начин, различен от техния и въобще - живеейки по съвсем друг начин.
И ето - явно го постигат.
Мъчно ми е за това, че тук се дава ценна информация на хора, тръгнали по този път, хора, които са в началото, имат нужда от съвети, от окуражаване, от мнения на опитните в областта. Ако тези хора ги няма...тогава какво? Ще липсва тази ценна информация от първа ръка на хората, които наистина имат нужда от нея. И другите ще са доволни. Rolling Eyes

Объркано го казах, но надявам се ме разбрахте. Hug

Напротив  Hug Много точно си го казала! На мен ми трябва малко време и ще ви питам туй унуй, а който иска и с квито очи иска да си гледа. Надявам се и Вери да преглътне, искам нашата раздумка да си продължи по старому Hug

# 664
  • София
защо да ви е страх от разголването пред ник-ове? те не съществуват в живота, ако ги срещнеш, няма да ги познаеш, по-ниски са от тревата в повечето случаи...гък не казват, подпис не могат да положат под петиция, за всичко мърморят че някой в политиката им е виновен или някой от бг-мамма най-малкото  Joy ... нищо няма да стане, все това им е в устата, не може да се намери вече истинска храна, няма свестни учители, ти сто години ли ще живееш, не можем да спрем гмо, няма свестни журналисти, няма свестни политици (тук да отбележа, че на едни политици имам доверие за едно, на други- за друго Simple Smile )

Фамилатлон беше чудесен празник, особено в такова врема...но дори човек от моята компания си остави бутилката на тревата. Ей, стадното чувство е голяма работа.

Ще отиваме да садим домати и краставици, радствайте ми Simple Smile (тази дума сега се опитах да я измисля   Joy )

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН !

# 665
Както казва моята дъщеря "Ние смеее превъзкошниии!!!"  Grinning

# 666
Както казва моята дъщеря "Ние смеее превъзкошниии!!!"  Grinning

Grinning Heart Eyes Peace  bouquet

# 667
 Joy Идейни думички...

Момичета, като пиете топла вода сутрин в какво я топлите? Като я топля в канче или тенджерка, някак ми има дъх на метал  Wink В микровълнова е ясно, че не трябва. Термоканата пък е пластмасова?

Яли ли сте листа от репички, харесват ли ви на салата? А фенел (резене)? Какъв е вкуса, дали киселеят много (за малкия особено)?
http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=2371

# 668
  • София (Възраждане)
Фенелът, или както го зная аз феншел, за мен има блудкав вкус /подобен на копър/, в никакъв случай не е кисел. Сложих го в крем супа веднъж, не бях очарована от вкуса, опитах го и суров, разбира се. На салата с други прелести вероятно би било вкусно.

# 669
Попаднаха ми интересни вегански рецепти. Веганско масло - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=223829034297186&set=a … ype=1&theater Thinking

# 670
защо да ви е страх от разголването пред ник-ове? те не съществуват в живота, ако ги срещнеш, няма да ги познаеш, по-ниски са от тревата в повечето случаи...

...ами не ме е страх...просто не ми е хубаво пред "чужди" погледи  Laughing И за мен не е просто някакъв си ник, аз разкривам част от себе си, общувам, по някакъв начин споделям живота си...но...това съм аз - задълбаващата...
...както и да е - не може нечий лош поглед да ме лиши от този уют тук Hug

и да
ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН !

Искам да ви питам за тази машинарийка. Как ви се струва? Тук ми трябва компентното мнение на Вери, ама...Че те са напред със соковете от треви Hug

# 671
  • София
Листата от репички са много вкусни, но на децата не им харесаха, имат микро бодлички Simple Smile
Само че трябва да са без химия, може да са пръскани срещу червейчета Simple Smile

В Южния парк видях две семейства, които на празника Фамилатлон бяха седнали на пейка да обядват  следното чудо на технологиите : бял напомпан хляб, стек напомпани кремвирши, бутилка 0.5л  кетчуп и бутилка 0.5л горчица. Стискаха на купчини върху идеално белия хляб и децата сладко хапваха. Може би са изяли хляба с двете бутилки. Мислено  допуснах да доведа моите деца, заедно с още две орторексични приятелчета и да кльофнем пред тях да ги погледаме погледаме, пък да речем на децата - Гледайте деца и се учете !Обсъдихме го все пак (другото семейство носеше една цяла зелка за децата  Joy )
Всъщност не знам дали съм за порицание че гледам в чуждата паница, но съм истински изумена. Защото те са положили труд да ги купят тези неща от магазин! Това не е обикновеното безхаберно поведение на родителя купуващ зрънчо от павилион изпречил се на пътя му...

И аз като Реалист да попиша с малки букви Simple Smile

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН !Особено през май ! Фотина ,  Hug

# 672
Не можем ли да направим затворена групата във фейсбука и там да си споделяме? Лошото е, че не всички май го използват. Sad

# 673
Дам, повечето изчезнаха. Жалко.
Сварих да прочета и аз всичко, казано по отношение на нашата тема.
И знаете ли какво?
Ще си кажа честното мнение - нищо толкова фрапиращо не видях.
Да, някои хора смятат, че този тип на хранене е вреден, рисков, опасен и т.н., но не вярвам да се сблъсквате с тези убеждения за първи път. Дори напротив.
Да, повечето хора определено са на мнение, че може да доведе до фатални последици, да увреди здравето и т.н. Какво толкова безумно и странно има в това?
Аз самата дълго време смятах лишаването от млечни за ненормално. Незаинтересованост, неинформираност...не знам от какво точно беше. Все тая. Тогава също така твърдо щях да си защитавам убежденията. Дори съм го правила. Възмущавала съм се на майки, които избират да не дават тези неща на децата си. Също както сега се възмущавам на майки, които избират да купят на децата си чипсове и вафли. Аз не разбрах какво толкова странно и фрапиращо има във всичко това.

Отделно - темата за раждането ми отвори очите за много неща и отново не виждам нищо неестествено в това, че много жени там са скочили. Тези неща не бива да се премълчават, човек не бива да си затваря очите, защото после идва едно нещо, наречено съвест и започва много да те тормози.
Аз харесвах изключително много идеята за домашното раждане, възхищавах се и на жените, родили по този начин, но останах безумно разочарована и потресена от начина, по който въпросът за смъртта на едно дете при едно такова раждане не провокира никаква реакция у същите тези хора. Наистина. Ще ме простите, че се изказвам тук, но тук е моето място за споделяне. А и си уточнихме, че няма да говорим само за веганство. Наистина не мога да проумея липсата на каквато и да е реакция, чисто във вида й на изнасяне на информация и т.н. Не е редно това да се случва по този начин. Предполагам, че всички са потресени от случилото се. Но навярно и лекарите са потресени, когато в ръцете им умре нов живот. И въпреки това те трябва да излязат и да направят изявление. Или най-малкото - да информират кога, как и при какво има риск. Не да слагат розовите очила. Не да се представят нещата едностранчиво.
Съжалявам момичета, но тези дни не мога да спра да мисля за това. Защото моята съвест ми говори, говори ми, че тези неща не бива да се премълчават, именно защото всеки трябва да прави своя ИНФОРМИРАН избор. А това означава да знаеш цялата налична информация - и прекрасните раждания, и "неуспехите" както невероятно нелепо бе наречена смъртта на малката душичка.

Иска ми се да припомня и друго. Един истински духовен човек, такъв, който е направил връзка с вселената и вечността, знае, че НЕ СТОИ ПОД НИКОГО И НЕ ПРЕВЪЗХОЖДА НИКОГО ПО НИЩО.
Вярвам, че ще схванете в каква връзка го казвам това.

Но все тая - аз лично няма да се откажа да преглеждам темата и да казвам моето скромно лично мнение по въпроси, интересуващи другите. Защото това е целта тук, нали - да си помагаме.

Спрели сме се тук за малко - да се срещнем, да се обичаме и да споделяме. Д. Чопра

# 674
  • София
щастливата, всички, които са избрали домашно раждане са били доброволно самоинформиращи се. всички са осъществявали и реални връзки с по-"напредналите"
не е само в бгмамма мястото за отговор, извинение, обяснение
може би нещата се случват в реалността или другаде, може би ври и кипи някъде... ние не знаем нито мястото, нито смисъла...

забелязвате ли всеки ден колко е зелено и красиво и пълно с живот? аз да, но си спомням, че е имало много периоди, в които не съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт