Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 194

• 35 434
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
ooooh! ooooh! ooooh!Марийче, Диди и аз ви желая скорошно оздравяване!Но ако това ви успокоява с оглед на развитието на събитията в сериала довечера всички ще сме  newsm45 newsm45 newsm45 yu5 yu5 yu5
Ааа, Наде, да ти кажа честно аз ще съм така... Дебнейки от засада недосегаемия Бату..

Мале Мокси, много си войнствена, но който си обича хубавото и въоръжен няма да пропусне червената корделка.  Laughing  Успех с Бату , дано го уцелиш, та да ръхатясаме и ние и нашите любимци  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 691
  • Русе
Момичета както се казва  може да нямам глас но слух имам и то само за хубавите неща  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Имаш! И още как! newsm10 Когато пуснах този клип и мен музиката ме привлече, освен хубавите моменти там. Звучеше...като италианска...така ми се стори.

# 692
В АБВ днес има много интересна статия за насилието над турските жени, но като я копирам в полето за отговор се вижда, а след това  в темата не. Ако искате може да я прочетете. Тя е още едно доказателство защо нашите любимци трудно се добират до първите места. Даже като я четох ми се струваше, че филма е прекалено либерален.
newsm10  Прочетох я и се ужасих! Ние, жените, там сме стока, добитък, придатък - нищо друго! А...и матрица за съпроизводство.
Досега и Мелда, и Еда, да бяха убити и забравени, според Закона на честта! ooooh!

И аз я прочетох . ThinkingЖалко ,че в 21 век   все още се случват  такива неща . ooooh!

# 693
# 694
ooooh! ooooh! ooooh!Марийче, Диди и аз ви желая скорошно оздравяване!Но ако това ви успокоява с оглед на развитието на събитията в сериала довечера всички ще сме  newsm45 newsm45 newsm45 yu5 yu5 yu5
Ааа, Наде, да ти кажа честно аз ще съм така... Дебнейки от засада недосегаемия Бату..

Мале Мокси, много си войнствена, но който си обича хубавото и въоръжен няма да пропусне червената корделка.  Laughing  Успех с Бату , дано го уцелиш, та да ръхатясаме и ние и нашите любимци  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
newsm10 newsm10 newsm10
Обещавам да се целя точно, за да не повтарям...

# 695
# 696
В АБВ днес има много интересна статия за насилието над турските жени, но като я копирам в полето за отговор се вижда, а след това  в темата не. Ако искате може да я прочетете. Тя е още едно доказателство защо нашите любимци трудно се добират до първите места. Даже като я четох ми се струваше, че филма е прекалено либерален.

През 2010 г. 217 жени са били убити от мъже, а в 27% от случаите жертвите са били убити само защото са поискали развод

Нахиде Опуз не е нито звезда, нито видна политическа фигура, но бодигард я охранява постоянно до вратата на магазините, където пазарува, заради смъртоносна заплаха - нейният бивш съпруг.

Тази 39-годишна майка на две деца е първата туркиня, поставена под охраната на

бодигард, платен от правителството.

Това става, след като през 2009 г. Нахиде печели дело в Европейския съд за правата на човека срещу държавата, заради това, че не е успяла да гарантира нейната сигурност и тази на майка й.

Преди разглеждането на нейния случай от съдиите в Страсбург, г-жа Опуз е била редовно подлагана на побоища. Съпругът й се е опитал да я наръга с нож, а след това да я смаже с колата си.
И докато турските власти се бавеха да предприемат действия въпреки нейните жалби, той

уби майка й.

Днес Нахиде Опуз живее в изолация. За нея е невъзможно да говори за нормален живот, тя е преследвана от насилие и смъртни заплахи, откакто се е омъжила, обяснява за АФП нейната адвокатка Мерал Данъш Бешташ.

През януари, при друг случай, станал известен в Турция, 42-годишната Айше Пашалъ бе убита с нож от бившия си съпруг в Анкара.

Тя вече бе станала известна на широката общественост: журналистите я бяха описали преди години в един съд, с подпухнало от побоите лице.

През февруари Арзу Йълдъръм, 33-годишна, бе надупчена от куршуми от бившия си приятел в Истанбул. В дамската й чанта бе открито копие от жалба за заплахи със смърт.

И това са само няколко примера.

Отговорните представители на асоциации уверяват, че насилието срещу жени в Турция, която е кандидат за членство в ЕС, е достигнало

тревожни размери

и критикуват правосъдието и управляващата умерена ислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

През февруари и март 52 жени са били убити от мъже, според сайта BIAnet, посветен на правата на човека.

Тази цифра е била 217 за миналата година и в 27% от случаите жертвите са били убити само защото са поискали развод.

От 2002 г. до 2009 г. броят на убитите жени се е увеличил 14 пъти, според министерството на правосъдието.

Жените отдавна са жертва на насилия и убийства в Турция, специално на "престъпления в името на честта", извършени, за да се изчисти репутацията на едно семейство, когато една жена бъде обявена за грешна или когато е била изнасилена.
..............
За да не спамя повече, продължението е на страницата на АБВ...
П.С Но статистиката е наистина ужасяваща.

# 697
  • София
Стига бе! Значи и когато е изнасилена, жената там пак е грешна, че се е оставила да я изнасилят.  А за други и истински грехове като тези на Мелда по някое шамарче само удрят и то в краен случай. Че то всичко е с главата надолу в тая ценностна така да се каже система. 

# 698
# 699
# 700
# 701
Споделям с вас един стих, който прочетох наскоро и ми хареса много. Тъй като олицитворява действителността днес:

Господин Интерес

Добър ден, Господин Интерес,
добре дошъл, заповядай, седни.
Може би благосклонен си днес
да поговорим пред чашка кафе.
Всемогъща е твоята власт --
управляваш света векове,
а той оглупял, изгубил е свяст
и сделки за тебе плете.
Любов, дълг и съвест,
достойнство и чест си ограбил,
Сиятелство ти.
в нозете ти кротко лежи като пес
приятелство най-чисто на вид.
И роби си имаш, Властелино могъщ,
безропотни, услужливи, добри --
хитростта, подлостта, низостта --
вездесъщ, недокоснат до днес си стоиш.
О, не, не ставай, Господин Интерес,
не ми се сърди, остани.
Бива ли моля властелин като теб
да проявява дребни сръдни.
Кафето е скъпо, но все пак седни;
захар няма, а без нея горчи,
но най-страшно е да изгубиш властта си, нали -
- животът без власт е стипчив.
За миг представи си , Господин Интерес,
че се пропука твоята власт,
тук-там дупки прозейнат и в тях
се промъкнат доблестта, честността;
Милосърдието полека повдигне глава,
огледа се плахо и тръгне дори -
- възможно ли е да му подадат ръка,
Господин Интерес, как мислиш ти?
Какво ще се случи, Господин Интерес?
Ти се усмихваш нали. знаеш,
че Всемогъщ властелин като теб остава вечно кумир.

# 702
Мокси много ви хареса този Господин Интерес  newsm51 newsm51 newsm51 както казваш и ти това е  действителността . lovekiss

# 703
# 704
Мокси ти ни атакуваш с фотосесийки  #Crazy #Crazy #Crazyаз ще ти поддражавам с клипчета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт