Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 306
  • 811
  •   1
Отговори
# 585
До колкото разбрах децата ви са били освободени от ваксини при налична инфекция, така ли? Моля, поправете ме, ако греша  Embarassed. На мен ми е притеснено, а и като прочетох за двойно увеличения бъбрек след ваксина на детенце от тук и напрово  #Cussing out!

# 586
При нас случаят е по-особен, защото подготвяхме изследвания за стерилна урина, които да представим пред здравната комисия, за да ни освободи от ваксини, но резултатът показа чиста стерилна, без наличие на Е.coli, което обричаше на неуспех искането ни (а неналичието на Е.coli според мен се дължеше на приема на витамините, които давах на дъщеря ми). Имах още няколко дни време отново да направя изследване, през които спряхме витамините, но деня за получаване на резултата съвпадна с деня за съвещание на здравната комисия и не успяхме да я сварим, закъсняхме с около 30 мин. (а резултата беше - наличие на E.coli 10.5). В училище не представихме решение на здр. комисия за освобождаване, но явно ЛЛ е оправила нещата с училищната мед. сестра, защото достатъчно добре беше запозната с диагнозата ни (имаха някаква роднинска връзка). За следващите имунизации обаче, в 5 клас, не сме правили опит да се освободим и не можахме да ги избегнем.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 16:31 от anjali

# 587
Благодаря на всички за пожеланията!  Hug

Момичета, срам не срам, пак да помоля някой да ми даде координати на д-р Тасева, че съм ги загубила  Embarassed

Д-р Тасева работи към клиника св.Панталеймон. Виж в интернет телефоните на клиниката и се обади на регистратурата.

Здравейте, искам да попитам а в самия Пирогов не приема ли? Нали работи в клиниката по образна диагностика там, аз искам да заведа Кристиян и една приятелка каза че приема в сградата в ляво от Урологията, ако не греша, на втория етаж. Момчилов ги е насочил, но не разбрах може ли с направление. На тях са им взели 30лв.

# 588
Мерси, anjali, за отговора  Hug!

# 589
Освен всички направени изследвания във връзка със заболяването (които трябва да са направени възможно по-скоро), трябва и направление от ЛЛ.

# 590

Здравейте, искам да попитам а в самия Пирогов не приема ли? Нали работи в клиниката по образна диагностика там, аз искам да заведа Кристиян и една приятелка каза че приема в сградата в ляво от Урологията, ако не греша, на втория етаж. Момчилов ги е насочил, но не разбрах може ли с направление. На тях са им взели 30лв.

Знам че приема и в Пирогов, но не можах да се свържа лично с нея и затова записах в св.Панталеймон. Ако разбера нещо повече утре ще пиша  Peace

# 591
  • София
Здравейте отново. Както писах, ходихме при д-р Русинов, но резултата от прегледа малко ме озадачи. Видя ни изследванията, гледа малката на ехограф (нямаме отклонения) и въпреки че имаме ешерихия коли >10*5 НЕ ни изписа антибиотик или каквото и да е друго, освен баните със смрадлика които си правим вече от 5 дни. Понеже пусках 2 пъти урина, първия път имахме масово левкоцити а втория само единични, той каза че явно се чисти по някакъв начин организма  Thinking Но и в двете си има е.коли >10*5, но явно това не го притесни...
Не ви ли се сртува странно това? Навсякъде където четох пише че се пие антибиотик, дори антибиограма са ми направили хората  Thinking Знам че е лекар, но все пак?!

# 592
 "jeny", на дъщеря ми педиатрите (не нефролози) в нашия град постоянно й предписваха различни антибиотици. След 5-6 години постоянен прием на АБ нямаше никаква промяна, постоянно си поддържаше и E.coli, и левкоцити, и белтък, просто нямаше никаква полза. Виждам, че майките в тази тема държат на АБ, но аз от горчивия си опит, се уверих че по-скоро вредят, отколкото да помагат. Това е мое лично мнение и никого не ангажирам с него. В момента поддържаме добро състояние само с витамини, билкови чайове и калциеви таблетки. На  мен лично д-р Русинов много ми помогна и мога само добри думи да кажа за него. Желая ви и на вас да помогне!

# 593
Mного от лекарите все по-трудно изписват антибиотици и са против и дългите профилактики.

anjali, едва ли тук някой много държи на антибиотиците, но всеки си знае собствения случай и действа според него. Аз лично не мога да рискувам да спра лекарствата след тежкия пиелонефрит, който малкият изкара зимата.

# 594
  • София
anjali би ли споделила какви витамини и чайове пиете? Аз започнах да давам капки Биогайа от днес, по моя преценка. А иначе, ще продължавам да следя урината, да видим дали ще се подобри.
И да ви питам - ехографията на коремни органи какво точно включва? През корема ли се гледат и бъбреците?
И още един въпрос - ние бяхме с направление при д-р Русинов. След известно време ако не се оправим, трябва ли пак да искам направление за същия проблем или директно можем да отидем пак при него?

# 595
"jeny", отговорих на ЛС, но имаше някакъв проблем и не съм сигурна, че се е получило.
Ако не си получила съобщението, ще опитам отново.

# 596
Здравейте момичета.Дъщеря ми е на 1 година и трябва да и направят цистография.Има е-коли в урината.Пие Инфектотримент в момента, но все още има бактерии.Трябва ли да се изчистят за да се направи цистография?

# 597
Здравейте момичета.Дъщеря ми е на 1 година и трябва да и направят цистография.Има е-коли в урината.Пие Инфектотримент в момента, но все още има бактерии.Трябва ли да се изчистят за да се направи цистография?
Да.
И аз съм на мнение, че профилактияното пене на АБ е излишно, но всеки си преценява за своето дете.

# 598
"jeny", заради проблема с ЛС (показва, че потребител с твоето име не съществува и се изпращат на друг потребител), ще ти отговоря тук. Дали трябва да вземеш ново направление за д-р Русинов не зная. Аз с него се срещах в Детска университетска болница, отделението по хемодиализа, тъй като той и там работеше с д-р Митева. А с него просто обстоятелствата ме свързаха, дъщеря ми след остра бъбречна криза я приеха в тази болница и я включиха на хемодиализа. Всички лекари там ни поставиха страшната диагноза нефункциониращи бъбреци, подготвиха ни за перитониална диализа и евентуално след години - трансплантация. Аз не вярвах, имах надежда, че бъбречната функция ще се възстанови. Никой друг лекар освен д-р Русинов не ми повярва, само той ме подкрепи в тази ми надежда и не ме помисли за луда. И така - сега не сме на никакви диализи, никакви АБ, само Рокалтрол (по ЗК) - за подпомагане на костната система и редовни контролни изследвания при тях.
Ехографията на коремни органи не е по-различна от тази за бъбреците, нищо особено, нито болезнено. И на дъщеря ми така й правят ехография. Последният път като бяхме в София, показа лек рефлукс, с голямо подобрение в сравнение с предишните години.
Пожелавам ви бързо възстановяване и успешно развитие на нещата!

# 599
  • софия
jeny- Ако д-р Русинов е диспансеризирал детето не е нужно всеки път да се носи направление. Но не знам колко  прегледа се полагат по здравна каса. Все пък звънни до Детско здраве и попитай.

Общи условия

Активация на акаунт