От Франция до България - превоз на покупките ни

• 41 971
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Имаме новина.
Вчера, 04.06 е тръгнал курс за България.

# 661
Някой ползвал ли е smart delivery? Отзиви...,че ще трябва да се пренасочваме май?

Промоционални цени за доставки на артикули закупени от Френски сайтове!
Цена за доставка до офиса ни в България е само 1 EU/kg* (теглото на пратките се изчислява до грам, минимална цена за доставка 1.5 EU).
Офертата е в сила от 17.05.2011г до 12.06.2011г

*след изтичане на промоционалния срок цената за доставка става 1.5 EU/kg (теглото на пратките се изчислява до грам, минимална цена за доставка 1.5 EU).
17 май в 22:22 · Харесва ми ·
2 души харесват това.

Anelya Stoyanova Тази минимална цена за доставка означава ли, че не може да се поръча нещо, което да е под 1,5 кг?
19 май в 14:41 · Харесва ми

Smart Delivery Не, не означава. Можете да поръчате каквото искате, но ако пратката Ви тежи по-малко от 1,5кг така или иначе дължите тези 1.5 EU. Поздрави!
19 май в 15:17 · Харесва ми

Елица Спасова А изчислявате ли обемно тегло или определяте цената само според реалното?
петък в 20:29 · Харесва ми

Smart Delivery Обемно тегло се изчислява, когато пратката отговаря на следните характеристики: не по-малко от две (2)* от страните на пратката са равни или по-големи на 100см (* ако само едната страна е по-голяма или равна на 100см пратката се изчислява по реално тегло). При този случай пратките се изчисляват на база по-голямата стойност от реалното тегло на пратката, изчислено по цената на килограм, или стойността от 64 EU за кубичен метър. С други думи, ако поръчвате от La Redoute например всички нормални пратки ще Ви бъдат изчислявани по реално тегло, освен ако не решите да си поръчате диван или нещо толкова обемно.
Вчера в 02:01 · Харесва ми

Елица Спасова Благодаря за отговора!
Вчера в 10:59 · Харесва ми

Това написано в фейса...

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 14:58 от terzieva76

# 662
Имаме новина.
Вчера, 04.06 е тръгнал курс за България.

Дано наистина да е тръгнал Peace! Нали самите те вчера 04.06. нямаха яснота кога ще тръгне следващия им курс newsm78

Ето и другата новина http://www.francetobg.net/bg/poluchjeni-pratki/poluchjeni-v-blgarija/

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 15:20 от nanito

# 663
Е,вероятно са имали предвид 6-ти юни,неволна грешка. Peace

Това,което мен ме насочи към сайта е първоначалните впечатления от цените и второ-промоцията от 0.99 евро/кг. А сега се оказва,че подобна прИмоция не е била валидна ?М? newsm78

Усещам как темата се върти в кръг вече,но искрено се надявам Франс то БГ да си оправят калкулацията.В крайна сметка не е наша грижа как ( с мотопед,бус или камион) превозват пратките( както не ме интересува и от Англия как пътуват),а само сигурността и цената им.  Peace

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 15:22 от Трапезица

# 664
  • Бургас
Как така прИмоцията от 0.99 не е валидна???

# 665
така излиза,нали изчисляват на обемно тегло .Или искаш да кажеш,че и обемното го изчисляват на по-ниска сума....Съвсем се обърках вече  newsm78

Като се каже"тегло" си представям кантар,а не метър  Mr. Green

# 666
  • Бургас
така излиза,нали изчисляват на обемно тегло .Или искаш да кажеш,че и обемното го изчисляват на по-ниска сума....Съвсем се обърках вече  newsm78

Като се каже"тегло" си представям кантар,а не метър  Mr. Green

И аз вече не знам върху какво изчисляват и как го правят. А най-лошото е, че май и те самите не знаят, защото тотално се объркаха в лаконичните си обяснения!

Силно се надявам все пак всеки да получи мейл как точно са му изчислили поръчката и на какво се дължи съответната безумна сума!
Няма смисъл да се крият, да дават някакви смешни обяснения, да трият коментари във ФБ - всичко това е във Ваш ущърб, FranceToBG!

А този курс, уж извънреден, една седмица след другия - дано поне наистина е тръгнал вчера.

Един път да си получа нещата, просто забравям за тази "фирма"! Но, очаквам навременна намеса за точното калкулиране на цената и коректно отношение!
Щом се казва, че пратките са изпратени, нека наистина да е така. Надали Еконт не могат да обработят пакетите, нещо ме съмнява тази работа... Еконт са куриери, свикнали с огромен обем от пратки.

# 667
Момичета, мисля, че е тръгнал наистина такъв курс, защото аз ги питах на мейл тези два дни какво става с пратката ми, исках да знам къде точно се намира. Притесних се, като ги гледам как се уплетоха в "обяснения", да не изгърмим бая народ... И ги питах, един път ми отговориха лаконично, ама аз пак нахална, та ми писаха, че пътува пратката ми за Бг. Значи е с този курс, тя е била получена на 01.06. на френския адрес.
Един път да си взема нещата, повече да не чуя за тях...  Sad

# 668
аз получих мейл с изчисления след запитването ми-реалното тегло е 4.37кг,но понеже пратката е "супер" обемна -46см/50см/30см-11.5обемни кг ще платя 34лв и въпреки,че е в промоционалния период от 0.99евро,я таксуват по1,5евро,защото не съм спазила условията да посоча след пратката FR и те не знаят,че е в този период-та равносметката е че с DHL  20% такса обработка  и дотавката-2 пъти по 5.95евро,защото вътре са 2 пратки щях да платя 37-38лв,а с франстобг до офиса на еконт изли 41лв и нещо и я чакам от 10.05

# 669
аз получих мейл с изчисления след запитването ми-реалното тегло е 4.37кг,но понеже пратката е "супер" обемна -46см/50см/30см-11.5обемни кг ще платя 34лв и въпреки,че е в промоционалния период от 0.99евро,я таксуват по1,5евро,защото не съм спазила условията да посоча след пратката FR и те не знаят,че е в този период-та равносметката е че с DHL  20% такса обработка  и дотавката-2 пъти по 5.95евро,защото вътре са 2 пратки щях да платя 37-38лв,а с франстобг до офиса на еконт изли 41лв и нещо и я чакам от 10.05
ooooh! Ужас, много съм възмутена. А аз се възползвах от промоцията цели 4 пъти  ooooh!, но нищо не съм получила все още, ужасно съжалявам, че им се доверих. Не бих ги ползвала пак, дори и да платя нормални суми, те се изложиха по най-долния начин  Naughty

# 670
  • Бургас
ooooh! Ужас, много съм възмутена. А аз се възползвах от промоцията цели 4 пъти  ooooh!, но нищо не съм получила все още, ужасно съжалявам, че им се доверих. Не бих ги ползвала пак, дори и да платя нормални суми, те се изложиха по най-долния начин  Naughty

Е, това вече наистина преля чашата!
Как може пратка с размери по малки от 50см, да се счита за обемна?!
А тези 34лв. са просто някакъв абсурд!!!

Аз се възползвах от промоцията им, но също пропуснах да добавя във формуляра им fr след името ми, иначе в данните от поръчката ми го пише това важно fr. Писах веднага, отговориха ми, че не е проблем. Да видим...
А това изпращане на формуляри след всяка поръчка е напълно безсмислено и тъпо, според мен!

# 671
  • Sofia
Някой има ли информация за курса на Петит солей и дали е пристигнал вече в БГ?

# 672
  • София
terzieva76, аз също се интересувам от Смарт Деливъри Rolling Eyes Два пъти писах, никой не даде отзив.Нали все пак са минали един курс Rolling Eyes
То, всъщност, ако са всяка седмица, сега да чакат може би 3-ти newsm78

Моля ви момичета, ако имате отзив- споделете  bouquet

# 673
Всъщност аз ако предполагах предварително,че ще ми излезе като с ДХЛ,хич и не бих пуснала поръчка. Не са ми належащи,особено на "обемната" цена.  Peace

Всъщност те са написали-мерим с метъра,теглим с кантара.Което излезе повече-него плащате.Ясно написано.
Но ако може дори приблизително да се ориентираме за теглото на поръчката,как бихме могли да гадаем в какъв кашон или плик ще дойде.Еле пък колко " обемно" ще стане.

Нека да има обемно тегло,но над определени размери,а не така поголовно.Или да вдигнат цената на кг. кантарно тегло,за да си правят хората сметката .
И да не се чувстват излъгани постфактум.

Peace

# 674
Аз също се възползвах от промоцията, но пропуснах да добавя FR. После ги питах по мейла и ми отговориха, че съм в промоцията. На страницата си във Фейсбух също писаха, че не е проблем! Писали са даже, че и минималната сума на поръчката е 0.99е/кг. Сега си направих скрийншот на страницата им, че да не вземат да се изтрият!

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 16:15 от nanito

Общи условия

Активация на акаунт