Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 799
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Регламент + обучение + сертифициране + техника! Аз лично трудно бих се доверила на акушерка, която има само болничен опит. Лично аз, считам, че много хора предпочитат неасистирано раждане, точно, защото няма подготвен за домашно раждане специалист.

Относно усилията, какво считаш, че трябва да направи пациента, освен да подходи спокойно и с уважение към "преговорите"?

Нормално е хората с еднакви интереси да се подкрепят и да обменят информация. Аз лично с удоволствие бих посетила лекция на Клер Лопринци. Не асистираното домашно раждане обаче не е за всеки.

В България текущо акушерките имат само болничен опит.

За усилията на пациентите - и това е някакво начало. Другият проблем е, че България обичаме да мразим. Любимите ни истории са кървави драми, в които виновниците се измъкват ненаказани. Тъжно, но факт - такива истории си разказваме масово и с удоволствие - без значение дали всъщност знаем какво се е случило.

Обмен на информация - ок. Но когато тази информация е крайно едностранчива и без информация за рисковете - вече не е толкова ок.

По всяка тема се радвам на противоположните позиции. Аз лично губя почва, ако чета едностранни мнения.
Доколкото съм чела, непретенциозно, в тези теми се обсъжда и как да се избягват рисковете. Т.е. говори се за рискове, ясно е, че ги има. Това е моето впечатление.

# 466
Джули, ще извиняваш, но постовете на Людмил, а и на Бащатко са един от най-смислените в този форум. Не знам как реши, че ти си критерий, за това кое е истина и кое е правилно, но искам да те уверя, че не си! Ти си свободна да избираш какво е добре за теб и децата ти, докато те не навършат пълнолетие. Никой не те е сложил да определяш кое е добро за другите и не си в позиция да го правиш. Peace

Ооо, как така съм пропуснала това твое умотворение?!  Shocked
Ако обещаеш, че ще си избършеш пяната около устата, обещавам да ти дам жокер какво точно съм казала/написала.
А дали ще го разбереш, нито ме касае, нито пък ми пука, честно казано.

Може да ти е писнало, но аз категорично отказвам да се шибна в един кюп с Бащатко!  Naughty
Не ме интересува на мач ли сме, на село на площада ли сме!
Аз не намирам повечето (да не кажа всичките!) му изказвания за нормални, а напротив - ужасявам се, че такъв човек би могъл да има някакъв (па макар и онлайн) контакт с мен, със сестра ми, с дъщеря ми... във време, когато сме на опасен кръстопът, и се чудим какво решение да вземем за себе си и за нероденото си дете. ooooh!
Да пази Господ и дано по- малко хора попаднат на фанатизираните му постове в НЕТ- а! Tired

П.С. И Людмил не му отстъпва, но понеже замлъкна напоследък, за това не го споменавам.
Иначе и там нещата ме плашат.
 ooooh!

Е, уважаема госпожо, понеже именно вашата клика парадира за правото на СОБСТВЕНО мнение и взимане на решение по какъвто и да било въпрос, та питам ви сега вас, лично - къде е МОЕТО право на мнение или аз нямам такова?!
М?

# 467
Не съм компетентна да ти отговоря просто така дали е правилно.

Оххх, айде сега!  ooooh!
Добре де, а компетентна ли си по въпроса с ваксините?
  newsm78

# 468
ЕСТЕСТВЕНО, че мястото на раждане в Африка ще е предиктор на изхода от  раждането! Нали се сещаш, че в болница в Африка раждат богатите, които също така не страдат от недохранване, имат достъп до лекарски грижи, чиста вода и канализация и не бчакат в мината от 5 ам до 22 пм.! Анджелина Джоли роди в Африка-как мислиш, дали е  родила като останалите жени там?!

Боже, persimon, ти тъпа ли си наистина?  Shocked Нали не мислиш, че под place of delivery имат предвид географските координати или континента?  Shocked Ти верно си много зле тогава. Simple Smile

Ети ти и следващото изречение от доклада:

Intrapartum deaths (i.e. those occurring during delivery) are
closely linked to place of, and care at, delivery. In developing countries, just over 40% of deliveries
occur in health facilities and little more than one in two takes place with the assistance of a doctor,
midwife or qualified nurse (2).

Ти мислиш, че в първото изречение говорят за Африка, а във второто съвсем случайно споменават "health facilities"? Simple Smile

Ето ти още малко тогава:

Secondary changes may be observed: swelling of the tissues, maternal exhaustion, fetal heart rate abnormalities. Left untreated, severe complications include death of mother and/or baby, and genitovaginal fistula. These are commonly seen in Third World countries where births are often unattended or attended by poorly trained community members.

...

Risk factors for fetal birth injury include fetal macrosomia (big baby), maternal obesity, the need for instrumental delivery, and an inexperienced attendant.

...

The most important factors affecting mortality in childbirth are adequate nutrition and access to quality medical care ("access" is affected both by the cost of available care, and distance from health services).

Ти наистина вярваш, че наличието или не на квалифициран персонал преди и по време на раждането няма никакво отношение към резултата.  ooooh! Мислех, че просто се преструваш, ама наистина ме разби.

# 469
Заповядай, persimon.

Колкото и да риете, колкото и да дълбаете.
Домашното раждане е много по безопасно от болничното.
И ако се говори за риск, то в болницата има по-голям риск да се закучат нещата и да има усложнения.

Ама това не го в определил Бащатко а статистиките от всички развити страни, в които се практикува домашно раждане! Съжлявам, провери си фактите.

# 470
има някой тъп, но.....

аз бях до тук, има си специалисти за работа с хора, които имат трудности при нормалното разбиране, аз не съм от тях

ЕСТЕСТВЕНО, че мястото на раждане в Африка ще е предиктор на изхода от  раждането! Нали се сещаш, че в болница в Африка раждат богатите, които също така не страдат от недохранване, имат достъп до лекарски грижи, чиста вода и канализация и не бчакат в мината от 5 ам до 22 пм.! Анджелина Джоли роди в Африка-как мислиш, дали е  родила като останалите жени там?!

Боже, persimon, ти тъпа ли си наистина?  Shocked Нали не мислиш, че под place of delivery имат предвид географските координати или континента?  Shocked Ти верно си много зле тогава. Simple Smile

Ето ти още малко тогава:

Secondary changes may be observed: swelling of the tissues, maternal exhaustion, fetal heart rate abnormalities. Left untreated, severe complications include death of mother and/or baby, and genitovaginal fistula. These are commonly seen in Third World countries where births are often unattended or attended by poorly trained community members.

...

Risk factors for fetal birth injury include fetal macrosomia (big baby), maternal obesity, the need for instrumental delivery, and an inexperienced attendant.

...

The most important factors affecting mortality in childbirth are adequate nutrition and access to quality medical care ("access" is affected both by the cost of available care, and distance from health services).

Ти наистина вярваш, че наличието или не на квалифициран персонал преди и по време на раждането няма никакво отношение към резултата.  ooooh! Мислех, че просто се преструваш, ама наистина ме разби.

# 471
има някой тъп, но.....

аз бях до тук, има си специалисти за работа с хора, които имат трудности при нормалното разбиране, аз не съм от тях

Мхм, добре е да изприпкаш при някой от тях бързичко.

# 472
Може ли линк, към посочените статистики? Не следя темата отначало и не знам къде точно да ги търся.
Благодаря предварително.

Ама това не го в определил Бащатко а статистиките от всички развити страни, в които се практикува домашно раждане! Съжлявам, провери си фактите.

# 473

Оххх, айде сега!  ooooh!
  newsm78
На базата на това, което ми даде да прочета, не мога да ти кажа нищо. Трябва да направя проучване, за да ти отговоря дали е правилно.
Мнението ми за ваксините е формирано на база листовки, знания по химия и малко личен опит. По отношение на моите деца, считам, че решенията ми относно ваксините са достатъчно компететни.

# 474
Може ли линк, към посочените статистики? Не следя темата отначало и не знам къде точно да ги търся.
Благодаря предварително.

Например тук: http://www.internationalmidwives.org/Portals/5/Home%20Birth%20-% … 202009%20BJOG.pdf

# 475

Оххх, айде сега!  ooooh!
  newsm78
На базата на това, което ми даде да прочета, не мога да ти кажа нищо. Трябва да направя проучване, за да ти отговоря дали е правилно.
Мнението ми за ваксините е формирано на база листовки, знания по химия и малко личен опит. По отношение на моите деца, считам, че решенията ми относно ваксините са достатъчно компететни.

Нещо не те разбирам.
Хем казваш, че при такова положение не би родила вкъщи, хем казваш, че нямаш достатъчно инфо.  Thinking

Рersimon, не те видях да ми отговаряш.
  Rolling Eyes

# 476

Оххх, айде сега!  ooooh!
  newsm78

Нещо не те разбирам.
Хем казваш, че при такова положение не би родила вкъщи, хем казваш, че нямаш достатъчно инфо.  Thinking

Рersimon, не те видях да ми отговаряш.
  Rolling Eyes

Не виждам какво да ти отговоря, ти говориш някакви безумия просто...

# 477
  • София
persimon, ти верно ли видя нещо смислено в постовете на Бащатко  Laughing Людмил е друга бира, той поне изказва структурирани мнения. Но в истеричните делюзии на г-н Бащатков, на който му се привиждат инквизитори с копия зад всеки ъгъл и чиито единствен аргумент е Няма как да разберете, щото искате КЛАДА!!!!!! да видиш мисъл и логическа връзка... Не знам просто  Laughing

# 478
Не виждам какво да ти отговоря, ти говориш някакви безумия просто...

Не се измъквай, както обикновено сте свикнали да правите!
Няма никакви безумия - питам кратко, точно и ясно!

Джули, ще извиняваш, но постовете на Людмил, а и на Бащатко са един от най-смислените в този форум. Не знам как реши, че ти си критерий, за това кое е истина и кое е правилно, но искам да те уверя, че не си! Ти си свободна да избираш какво е добре за теб и децата ти, докато те не навършат пълнолетие. Никой не те е сложил да определяш кое е добро за другите и не си в позиция да го правиш. Peace

....... къде е МОЕТО право на мнение или аз нямам такова?!
М?

Имам или нямам право на СОБСТВЕНО мнение да си мисля кой е изкукал и кой не е?!
И къде видя да взимам решения за околните, а не само за себе си и близките си?!

# 479
Да, мерси, не zнаех че така се каzва клуба по йога.

А някой може ли да ми даде линк zа статистика zа таzи пренатална смъртност? Има ли някъде тук? нещо не намерих в Гугъл точно това..

Общи условия

Активация на акаунт