Раждане вкъщи 14

• 21 579
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Бу, статията е озаглавена "Естествено раждане или упойка." Подвеждащо е, че ще има информация и за двете.

Бубка
, да, съвсем сериозно го мисля това. А за общественото влияние на сайта не споря, марак Бу да се опитва да го омаловажи. Но ето как се продава на рекламодателите:
http://www.neg.bg/bg/brands/bg-mamma

Бу, сега на първа страница има реклама на Магнерич, който е описан като напълно безвреден, без рецепта и няма никаква информация за странични ефекти, противопоказания и т.н. Това ли е многостранната информация? На какви законови норми трябва да отговарят рекламите в БГ, защото тук при мен например трябва при всяка реклама да споменат и риска, страничните ефекти и т.н. (дори и много скорострелно по ТВ например).

Бу, ако мислиш, че някъде липсва информация, както ми каза и ти на мен, можеш да я напишеш/преведеш и изпратиш.

# 121
... Но нечии други пропуски - умишлени или не - не омаловажават и не оневиняват пропуските, обсъждани тук, нали  Rolling Eyes
Две кривди не правят една правда.

Правя разлика, вярвай ми. Но честно, с ръка на сърцето - да се бориш за информирано съгласие на родилките и едновременно с това да липсва пълна информация, включително за противопоказания и възможни проблеми, като част от информираното четене и съгласие на тези от същите родилки, които четат в точно този, тясно профилиран сайт? Puh-leeee-aze. Ами не е редно, съжалявам.
...

Достъпно го обясни, дано повече хора те прочетат!   bouquet
Тя достъпно го обясни, само че едното няма нищо общо с другото.

# 122

Тя достъпно го обясни, само че едното няма нищо общо с другото.

Да, на някои им трябва още по-достъпно обяснение.

# 123
  • София
Атти, ти отричаш съвсем всичко, присъщо на съвременния свят?  Shocked Рекламата дяволска работа, а?

# 124
Атти, ти отричаш съвсем всичко, присъщо на съвременния свят?  Shocked Рекламата дяволска работа, а?

Не, напротив, всеки, който изкарва прехраната си с честен труд е за уважение.

Аз между другото не вярвам в хомеопатия. Simple Smile Не се опитвай да слагаш всички в един кюп, че току-виж си влезнала и ти в него.

# 125
  • София
Атти, а вярваш ли, че Цвети е направила правилен избор? Вярваш ли, че родилниците са постъпили правилно, когато е споделила за лекарските предупреждения?

# 126
Атти, а вярваш ли, че Цвети е направила правилен избор? Вярваш ли, че родилниците са постъпили правилно, когато е споделила за лекарските предупреждения?

Вярвам, че всеки има право да реши какво е най-добро за него и неговото семейство. Аз не мога да знам какво е това. Ето за теб хомеопатията е такова нещо, коя съм аз да ти казвам какво да вярваш?

# 127
  • София

Вярвам, че всеки има право да реши какво е най-добро за него и неговото семейство. Аз не мога да знам какво е това. Ето за теб хомеопатията е такова нещо, коя съм аз да ти казвам какво да вярваш?

Но ето, аз прилагам хомеопатия под надзор на конвенционален специалист, който преценява до кога е безопасно за детето ми да се дърпам от болнично лечение... И е хубаво, че ти не ме насърчаваш да експериментирам с хомеопатия при висок риск от лош развой на пневмонията...Усещаш ли разлика?

# 128
# 129
  • София
От линка на Ива.Д.

Това е пропуснала да го цитира.

Nearly a third of women who planned and started their labours at home ended up being transferred as complications arose - including for instance an abnormal fetal heart rate, or if the mother required more effective pain relief in the form of an epidural.

А това го е подчертала

But even when she needed to be transferred to the care of a doctor in a hospital, the risk to her or her baby was no higher than if she had started out her labour under the care of a midwife in hospital

Много фин подбор. А можеше просто да даде всичко заедно, и без това е едно до друго. Ето така:

Nearly a third of women who planned and started their labours at home ended up being transferred as complications arose - including for instance an abnormal fetal heart rate, or if the mother required more effective pain relief in the form of an epidural. But even when she needed to be transferred to the care of a doctor in a hospital, the risk to her or her baby was no higher than if she had started out her
labour under the care of a midwife in hospital.

И другото пропуснато, все от същия линк:

The researchers noted the importance of both highly-trained midwives who knew when to refer a home birth to hospital as well as rapid transportation.

Както и да го въртят и да го сучат, и  "тяхното" изследване говори колко е важно акушерките да знаят границите на собствената си компетентност и че нерядко се налага прехвърляне в болница.

Хехе, далеч не ми пречи да постна цялото. Ако малко се задълбочиш и забележиш като отговор на какво съм го пуснала, може и да разбереш. Но далеч по-"подправено" е да намериш някаква тайна мисъл;)

Когато намериш мой постинг, в който отричам границите и транспорта, ела пак Simple Smile

# 130
От линка на Ива.Д.

Това е пропуснала да го цитира.

Не, не! Rookie цитира коментар на мета-анализа на Wax JR et al. от юли 2010 г.:

Iva_D го подмени с друг линк за холандското изследване на de Jonge A et al. от август 2009 г.:

и подчерта, че е "The largest study of its kind" с малката разлика, че е по-старо от мета-анализа и освен това е включено в самия мета-анализ. Но въпреки всичко мета-анализът доказа 2 до 3 пъти по-висока неонатална смъртност при домашните раждания.

Iva_D, преди писах и продължавам да твърдя, че "Естествено" и "Родилница" са от един дол дренки.
Съжалявам, че трябва да Ви го кажа, но Вас лично вече Ви поставям в една категория с persimon.  ooooh!

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 20:16 от Persona

# 131

Ех, щом има проблем - всеки си решава. Щом ще си приписваме заслуги - "ние това", "ние онова".

"Вие" - опитахте ли се да посъветвате вашата приятелка да се вслуша в съвета на лекаря си? След като имате мнение за всичко - за болниците, за лекарите, за ИС, за "хиените" от Зачатие, за световната конспирация, за тесногръдието на пишещите тук, за политиките на бг-мама, за външния вид на Григорова - направихте ли нещо толкова просто като да кажете "Цвети, може би наистина има проблем. Може би лекарят ти е прав. Помисли какво решение взимаш."

Или всичко друго е в обсега на интересите ви, но не и най-нормалната човешка предпазливост и загриженост за детето на една жена, която по някакъв начин е една от вас и ви е станала близка?

# 132
  • София
 Bili-san, много приятно и романтично. Но неприложимо за всяко раждане... Съгласна? И е хубаво да присъства като линк наред с онзи с бебешките ковчези, защото те са били напълнени поради романтичната и позитивна настройка на майките, повярвали в идеята за най-добър старт на бебето извън болнична среда...

# 133
Аз нямам навик да давам съвети на други хора. Но ти ако имаш давай - какво би посъветвала Ивонска?

# 134

Atti Е от "Родилница"!

Общи условия

Активация на акаунт