ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 169
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РИБА СЪС СОС ОТ СКАРИДИ



риба /по ваш избор/
1 чаена чаша обезмаслено прясно мляко
½ малка глава лук
кората от 1 лимон /без сока/
1 дафинов лист
1 консерва печурки
7-8 скариди
1 чаена лъжичка натурално царевично нишесте
сол
черен пипер

Запичаме рибата на скара или в тефлонов тиган.

В тефлонов тиган сипваме млякото, добавяме дафиновия лист и кората лимон. Оставяме да заври на тих огън. Вадим лимона и нарязваме ситно лука в тигана. Варим на слаб огън /ако се прави на силен, може да се пресече сосът/. Прибавяме скаридите и печурките. Когато станат готови, сипваме нишестето, щипка сол и черен пипер. Бъркаме, докато се сгъсти сместа.

Сервираме рибата, залята с приготвения сос.  

Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:43 от smileys

# 76
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ХЛЯБ С ПОДПРАВКИ



8 супени лъжици овесени трици
4 супени лъжици пшенични трици
2 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
1 пакетче бакпулвер
6 супени лъжици извара
3 цели яйца
3 белтъка
2 супени лъжици смес от подправки /канела, анасон, индийско орехче, джинджифил и карамфил/
течен подсладител

Затоплете фурната на 180 градуса.

Смесете триците и бакпулвера. Добавете изврата, бъркайте добре, яйцата и белтъците. Когато сместа стане хомогенна, сипете подправките и подсладителя. Разбъркайте.

Сипете сместа в силиконова форма и печете във фурната 45 минути. Пробвайте готовността с клечка за зъби.

Забележка: Дозата е за 4 дни.

Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Моят хляб:

 

 

Пекох 35 минути с вентилатор отгоре и отдолу и още 10 минути само отдолу.

Невероятно вкусен е!

И двойна доза в две различни форми:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

От много време правя двойна доза /за 8 дни/. Рецептата придобива следния вид:

24 супени лъжици овесени трици
4 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
2 бакпулвера
6 с. л. извара
6 с. л. кисело мляко
5 яйца
10 белтъка

Вместо 12 с. л. извара слагам наполовина извара, наполовина кисело мляко. Увеличавам белтъците /използвам пастьоризирани/ и намалявам целите яйца. Не слагам никакви подправки, не слагам сол. Пека до суха клечка.



След като изстине, разрязвам на 8 части. За закуска режа всяка част на две по дължина и мажа с пастет/обезмаслено сирене за мазане и шунка/дюканска руска салата...

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 15:23 от smileys

# 77
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕШКО СУФЛЕ



3 яйца /или 3 белтъка/
4-5 супени лъжици извара
2 супени лъжици обезмаслено сирене за мазане
4 парчета пилешки гърди
½ чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
риган
индийско орехче

Разбийте с миксера яйцата, добавете останалите продукти и продължете да разбивате.

Изсипете сместа в силиконова форма и печете в средата на фурната 30 минути на 180 градуса. Всяка фурна пече различно, но не печете много време, защото става сухо.


Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/search?updated-max=2010 … amp;max-results=7

-----------------------------------------------------------------------------

Пилешко суфле от страница 6. Сложих 7 с.л. извара вместо сиренето за мазане, 1 вместо 1/2 ч.л. бакпулвер и чубрица вместо индийско орехче. Добавих и 2 с.л. кисело мляко , в които угасих бакпулвера , за да не стане сухо , ако се наложи да пека повече време. Стана вкусно - обяда и вечерята за утре са готови  Simple Smile






Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 23:59 от smileys

# 78
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПУЕШКИ ФИЛЕНЦА СЪС СИРЕНЕ



пуешко месо на филета
обезмаслено сирене за мазане

Запичаме филетата на скара. Намазваме сирене върху всяко едно от тях, навиваме на руло и печем, докато получат златист цвят.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/

# 79
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПЪЛНЕНИ ГЪБИ И ДОМАТИ





300 г печурки
3 домата
½ глава лук
пуешка шунка
100 г обезмаслено сирене за мазане
1 чаена чаша обезмаслено прясно мляко
2 чаени лъжички натурално царевично нишесте

Изчистете печурките, отделете пънчетата и ги нарежете ситно.

Издълбайте доматите. Меката част може да се добави към сместа за пълнене, но аз ги използвах за доматен сос в друга рецепта.

Нарежете ситно лука и го сложете в тефлонов тиган да омекне, добавяйки малко по-късно нарязаните пънчета на печурките и шунката на парченца. Прибавете обезмаслено сирене за мазане. Разбъркайте добре.

През това време затоплете млякото в МВ и добавете в него нишестето. Разбъркайте до разтварянето й и изсипете в тигана.

Гответе на тих огън, бъркайки, докато се сгъсти сместа.

Напълнете доматите и печурките. Украсете щедро отгоре със сирене за мазане и гратинирайте във фурната за няколко минутки.

Остана ми от сместа за пълнене и я използвах, за да си я намажа върху филийки дюкански хляб, като преди това добавих настъргани домати, щипка сол и риган.




Източник: http://comidadukan.blogspot.com/

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:44 от smileys

# 80
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КИШ ОТ СУРИМИ И СЬОМГА



4 супени лъжици овесени трици
4 супени лъжици пшенични трици
4 супени лъжици извара
4 яйца
2 чаени лъжички бакпулвер
сурими
пушена сьомга



Разбиваме яйцата с изварата. Добавяме триците и бакпулвера. Разбъркаме добре. Нарязваме на малки парченца рулцата от раци и сьомгата и ги прибавяме към останалите разбъркани продукти.

Изсипваме в силиконова форма и печем 30 минути на 180 градуса.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/

Направих киша точно по рецептата. Прибавих само черен пипер в сместа.

Суров

Изпечен



Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:45 от smileys

# 81
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЧИЙЗКЕЙК



500 г обезмаслено сирене за мазане
4 яйца
2 обезмаслени кисели млека /125 г едното/
натурално царевично нишесте /като мярка е дадено: една кофичка от кисело мляко, напълнена с нишесте/
подсладител
1 пакетче бакпулвер

Затоплете фурната на 180 градуса.

Смесете добре всички продукти. Изсипете ги в силиконова форма и печете 25-35 минути на 180 градуса. Ако видите, че още не е готов, а отгоре започне да се препича, покрийте с алуминиево фолио.

Оставете да изстине преди консумация*.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/
-------------------------------------------------------------
*Ако можете да изтърпите, разбира се.  Joy

И изпълнението на veroni76:

Направих и чизкейка от 6 стр. Сложих 3 яйца, 300 гр. извара, 1/2 кис. мляко 0,1 %, 5 лъжици фино царевично брашно, бакпулвер и вместо подсладител сложих сминдух и сол / някои му викат шарена сол или крива мирудия/ Стана много ароматно.









--------------------------------------------------------------------------------------

Чийзкейкът на skarlet71:

"Правих го със същите грамажи на продуктите като veroni76. Сложих царевично нишесте с вкус на ягода и с подсладител. Не е лошо, малко сухо за моя вкус."







Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:46 от smileys

# 82
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИТА С ПУЕШКА ШУНКА И ИЗВАРА



4 супени лъжици овесени трици
3 супени лъжици пшенични трици
2 обезмаслени кисели млека /125 г едното/
3 яйца
2 чаени лъжички бакпулвер
сухи подправки
щипка сол
150 г пуешка шунка
няколко лъжици извара

Разбъркайте яйцата с триците, млеката, бакпулвера, сухите подправки и солта. Нарежете на малки парченца пуешката шунка, добавете я към сместа, както и изварата.

Печете 30 минути във фурна на 180 градуса.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/

Моята пита:

Сурова

Изпечена



Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 19:34 от smileys

# 83
  • Испания
  • Мнения: 37 503
БЪРЗИ И ЛЕСНИ СОЛЕНИ МЪФИНИ



Снимка: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10

Хубавото на рецептата е, че можеш да комбинираш продукти, с които разполагаш у дома.

риба тон в собствен сос
тиквичка, нарязана на парченца
2 супени лъжици извара
пуешка шунка на малки парченца
1 яйце
2 белтъка
домат
черен пипер
сол

Разбиваме яйцето и белтъците. Слагаме в силиконовите формички малко риба тон, парченца тивичка, домат и парченца шунка. Разпределяме разбитото яйце и белтъците върху рибата и тиквичката. Натрошаваме отгоре изварата /може да замените с обезмаслено сирене за мазане/.

Печем 10 минути във фурната или докато яйцето се втвърди. Може да се направят и в МВ /около 6 минути, в зависимост от мощността/. После трябва да се извадят от формичките и да се върнат за 5 минути на програма Грил.

Източник на рецептата: http://midiariodukan.blogspot.com/2011/02/recetas-muffins-faciles-y-rapidos.html

Направих ги. Много са вкусни. За 12 мъфини сложих 5 цели яйца, за да се запълни цялата форма на всяка една мъфина.

Сурови

Изпечени

Сервирани



Сиренето блести на всички снимки.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Мъфините на skarlet71 и нейните уточнения:





Запекох в МВ за три мин. тиквички нарязани на кубчета, лук и чушка. Поставих равни количества от тях във всяка формичка + подправки: сол, черен пипер, риган. Допълних с разбито яйце, но забравих да сложа извара. Приятни са на вкус, но са по-скоро за предсятие или за гарнитура към основното.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 11:30 от smileys

# 84
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПУЕШКО В МЛЕЧЕН СОС



пуешко месо
подправки /според вкуса/
1/2 чаша бульон
сол
½ чаена чаша обезмаслено прясно мляко

Поръсваме парченцата пуешко месо с подправките и солта.

В тефлонов тиган слагаме месото, бъркаме, докато се позапече. Сипваме бульона и млякото. Изчакваме да се сгъсти соса и сервираме.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10

-----------------------------------------------------------------
Бих прибавила ситно нарязан лук към месото.
-----------------------------------------------------------------
Вечерях пуешко в млечен сос. Странно колко често мърморя, че ми идват сухи и безрадостни протеиновите дни, а не се сещам за нещо толкова ефектно като тази рецепта. Спазих пропорциите дословно, но за 350 гр. пуешко филе, течността за соса идва малко в повече. Ще намаля следващия път на 1/3 чашка от бульона и обезмасленото прясно мляко, понеже не се използва сгъстител. Позволих си интерпретация на технологията. Разтворих чаена лъжичка обезмаслен пилешки бульон (0,2 %) в половин чаша гореща вода, залях нарязоното на кубчета сурово месо и забравих за един час под похлупак. Предварително бях смляла щедро върху месото чесън на прах (купувам от мелничките с чеснови люспи, за да е свеж аромата). Като ползвам сух чесън никога не се налага сол, той ми замества изцяло нуждата от овкусяване. Щом месото се позапече в тигана, добавих от бульона и половина чашка прясно мляко, с разтворена в него ч.л. къри. Украсата е от четири-пет шайбички лютиво чушле и няколко листа френски босилек. Броя и двете за подправка и хапвам с чиста съвест в чисто протеинови дни. Благодаря за рецептата.

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 22:10 от smileys

# 85
  • Испания
  • Мнения: 37 503
BRIOCHE* ДЮКАН



5 супени лъжици извара
3 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици натурално царевично нишесте
есенция ванилия
подсладител

Разбиваме на сняг белтъците на яйцата.

Разбъркваме много добре жълтъците с изварата, нишестето, бакпулвера, ванилията и подсладителя.

Прибавяме белтъците и внимателно разбъркваме отгоре-надолу.

Печем в предварително загрята фурна 10 минути на 200 градуса и 25 на 165 градуса. Оставя се да изстине във фурната.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
* Френско сладко хлебче. Традиционно тестото се дели на 6 равни части, които се сплитат преди печенето.

========================================================================

Направих двойна доза и рецептата придоби следния вид /промените ми са в червен цвят/:

10 супени лъжици извара
5 яйца
1 пакетче бакпулвер
4 супени лъжици Маисена
настъргана кора от лимон
подсладител - 15 пакетчета от 1 грам всяко

Суров Изпечен



Неприлично вкусен е!!!  Wink

------------------------------------------------------------------------------
Вариант "Анчето"

Рецептата, която използвах е:
бриош "Дюкан", двойната доза. Всичко по рецептата спазих точно, само че сложих 2 пак. бакпулвер в 200 мл кисело обезмаслено мляко, разбърках и добавих към сместа. Прибавих 1 с. л. нес кафе и 1 равна с. л. нискомаслено какао 11%, 1 есенция шоколад. Накрая - разбитите на сняг белтъци. Стана много вкусно,наистина.

 

 

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:49 от smileys

# 86
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТИКВИЧКИ С ШУНКА И СИРЕНЕ



тиквички
пуешка шунка
обезмаслено сирене за мазане


Много лесна и вкусна вечеря. Нарязах тиквички на кръгчета, сложих ги в МВ за 4 минути, за да омекнат. Наредих върху тях филийки пуешка шунка и тук-таме сирене за мазане. Пекох в МВ, докато сиренето се разтопи и позапече.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10

# 87
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СУПА ОТ ЯЙЦЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ



пилешки бульон
½ глава лук
½ червена чушка
1 домат
парче карфиол
черен пипер
1 сварено яйце

В пилешкия бульон нарязваме зеленчуците и варим. Пасираме. Нарязваме сварено яйце на много ситни парченца.


Източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;topic=589897.75;num_replies=86

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
По мое мнение може  да сварите повече яйца и да ги нарежете. Можете и да замените някои зеленчуци с такива, каквито имате или обичате. Супата може да се застрои, за да стане по-плътна.

# 88
  • Испания
  • Мнения: 37 503
БЪРКАНИ ЯЙЦА СЪС СУРИМИ



2 яйца
8 рулца от раци, нарязани на малки парченца
щипка сол

Разбийте яйцата, добавете парченцата сурими, посолете. Пригответе ястието в тефлонов тиган.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10

---------------------------------------------------------------------------------------------
Рачешките пръчици са всичко друго, но не и рачешки. Сурими ми е най-спорният момент в режима. И не само на мен - където и да чета все стои въпросът дали точно тези е разрешил д-р Дюкан. Наскоро се върнах от Франция и установих, че и сурими от френски магазин пак има захар и всевъзможни нережимни добавки. Щом е разрешил тях, значи всички стават. Хапвам без угризение, веднъж в седмицата и по тази рецепта, за която благодаря. Тя търпи и една лъжица свежо сирене (ползвам 0.4%) и/или ч.л. горчица без захар. Изсипвам в ринг, поръсвам червен пипер за разкош и украсявам с листо зелена подправка. Само едно-две листенца, пък хранят и окото. Режимът ме научи да  се храня освен здравомислещо, още и аристократично.
 Hug

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 15:33 от smileys

# 89
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ



4 супени лъжици овесени трици
4 супени лъжици пшенични трици
2-3 яйца или 5 белтъка
4 супени лъжици извара
½ пакетче бакпулвер
2 супени лъжици обезмаслено какао /по-добре нес кафе/
малко прясно мляко
течен подсладител

Смесваме много добре всички продукти и ги изсипваме в силиконова форма. Печем в МВ 7 минути на максимална мощност.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10

---------------------------------------------------------------------------------------------
Направих шоколадов сладкиш от страница 6.
Направих го само с овесени трици , сложих 9 с.л. , за да го разпределя за 3 дни , 5 с.л. извара , заради допълнителната лъжица трици и 20 пакетчета стевия, защото установих ,че за 1 с.л.нес кафе 10 пакетчета стевия са ми ок на вкус. Мирише невероятно вкусно !

Изпечен

Сервиран



-------------------------------------------------------------------------------------------------
По-лесно и вкусно режимно нещо не бях хапвала. Правя винаги като Исачето, тоест с 9 с.л. овесени трици, за да разделя точно на три дни. И изварата ми е 5 с.л. като в нейната вариация, само, че комбинирам една с.л. нес кафе и 1 с.л. без връх обезмаслено какао (11 %). Глазирам като изстине със силиконова готварска четка, потопена в Cola Light. Понеже иначе не я близвам, считам няколкото капки, които поема, за приемливи.

   

--------------------------------------------------------------------------

Най-сетне направих и аз сладкиша. Наистина е много вкусен.



----------------------------------------------------------------------------
Вече го правя в МВ, но на програма Грил. Пека 15 минути отгоре и отдолу. Изпича са много добре.
Използвам варианта на Исачето, но слагам канела вместо какао.

В МВ /не на програма Грил/ - 12 минути.



----------------------------------------------------------------------------


Страхотен стана, наистина! Сложих 3 яйца, 20 пакетчета подсладител по 1.2 г пакетчето, 1с. л. какао и 1 с. л. нес кафе, 9 с. л. овесени трици, 5 с. л. извара и 1/2 баклпулвер. Пекох в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 мин.  Peace


Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 15:30 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт