ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 414
  • 728
  •   2
Отговори
# 210
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЗАЕК С ЧЕСЪН



1 заек на парчета
2-3 скилидки чесън
100-200 мл вода
сол
босилек
магданоз
плик за печене

Посолете леко парчетата заек.

В купичка смесете подправките, счукания чесън и малко вода.

С четчица намажете месото с приготвената смес /ако остане от нея, може да я сипете в плика/, сложете заека в плик за печене върху тавата от фурната.



Печете 1 час и 15 минути – 1,5 час /в зависимост от големината на заека и фурната ви/ в предварително затоплена на 180-200 градуса фурна.

Месото става много сочно и вкусно.

Източник

# 211
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЗЕЛЕН ЧИЙЗКЕЙК

Обичам разнообразието. Днес направих шоколадовия чийзкейк, но в млякото за заливката не сложих какао, а капки зелена сладкарска боя.



И шоколадовият, този път с дупка  Simple Smile :



Малинов чийзкейк



Заливката е студена /вода, желатин, степче малина/.

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 18:29 от smileys

# 212
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РУСКИ ПЪРЖОЛИ В СОС



700 г телешка кайма*
1 яйце
сол
чесън
черен пипер
индийско орехче
риган

За соса
1 голяма глава лук
200 мл бяло вино
300 мл бульон
дафинов лист
червен пипер

Пригответе сместа както в рецептата за кюфтенца. Запечете в тефлонов тиган, колкото да ги запечатате, т. е. да се запекат само от двете страни, като отвътре останат сочни.

За соса нарежете лука на жулиени // и “изпържете” в тефлонов тиган, може да добавите малко вода. Добавете червения пипер, обърнете с дървена лъжица, за да не загори. Сипете виното и изчакайте 5-10 минути, за да се изпари алкохолът. Добавете бульона, дафиновия лист и оставете да поври 5-10 минути. Дръпнете от огъня, махнете дафиновия лист и пасирайте соса с миксера.

В тенджера сложете руските пържоли, дафиновия лист, използван за соса, и самия сос. Оставете да ври на тих огън около 15 минути.  Ако ви се стори, че сосът е много светъл, оставете го да ври, без да го захлупвате, ако ли не, захлупете.

Източник


------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Може да замените с друга режимна кайма

# 213
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ГРАДИНСКА САЛАТА



смес от различни видове марули/салати
1 домат
½ глава червен лук или див лук
½ краставица
6 бели аспержи
1 настърган морков
сол
оцет

Измийте и изцедете добре марулите. Измийте домата, краставицата и настържете обеления морков.

Нарежете зеленчуците /без аспержите/, подредете естетично в чиния. Посолете, поръсете с оцет.

Източник

# 214
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КЮФТЕНЦА ОТ МЕРЛУЗА И СКАРИДИ



350 г замразена мерлуза на парчета
150 г замразени обелени скариди
¼ глава лук
2 дафинови листа
1 яйце
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка магданоз
½ глава лук
1 чаена лъжичка сладък червен пипер или шафран
1 чаена лъжичка Маисена
80 мл бяло вино
250 мл рибен бульон

В тенджера сложете да се загрее вода заедно с ¼ глава лук и дафиновия лист. Оставете да ври 10 минути. Сложете размразената мерлуза за 2 минути. Ако я сложите замразена, варете 1 минута, след като водата заври отново. Извадете рибата, изцедете я и оставете да изстине.

Размразете скаридите в МВ за около 2 минути, изцедете и нарежете ситно.

Счукайте чесъна заедно с магданоза, разбийте яйцето, добавете мерлузата, като се отделили предварително костите, ако не са изчистени филета, и нарязаните ситно скариди. Пасирайте допълнително в блендера, за да ви е по-лесно да направите кюфтенцата.

Оформете кюфтенца с големината на орех и ги наредете върху тавата на фурната, постлана с хартия за печене. Печете 10 минути на 200 градуса.

В тефлонов тиган, на среден огън, запечете леко ½-та глава лук или, ако предпочитате, я задушете в малко вода. Добавете червения пипер или шафрана, Маисената. Бъркайте. След минутка сипете виното и изчакайте да се изпари алкохолът от него. Добавете рибния бульон и след това кюфтенцата. Гответе на тих огън 15 минути. Посолете.

Ако не сложите Маисена и вино, рецептата е подходяща и за Първа фаза.

Източник

-------------------------------------------------------------------------------------------------
На снимката се вижда, че гарнитурата е от малки, току-що излюпени змиорки, които се приготвят в тефлонов тиган с чесън, ситно нарязан, и сухи люти чушки.

# 215
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МИНИ ЧИЙЗКЕЙК С ПРАСКОВА /за Трета фаза, за Втора без праскова/



За основата:

1 белтък
2 супени лъжици обезмаслено прясно мляко на прах
1 супена лъжица извара
1 супена лъжица Маисена
½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка течен подсладител
няколко капки есенция ванилия

За пълнежа:

1 обезмаслено кисело мляко с вкус на праскова – 125 г /за БГ може да се използва обикновено обезмаслено кисело мляко със степче праскова/
125 г Ескуиза
подсладител на вкус
1 лист желатин
1 пръст вода

За украса и само за Трета фаза:

праскова

За основата: разбийте с миксер всички продукти и изсипете във форма с катарама* с диаметър 8-10 см. Печете 7 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

За пълнежа: накиснете желатина в студена вода. Сипете в чаша един пръст вода и я загрейте за 2 минути в МВ. Изсипете накиснатия и набъбнал желатин във врялата вода. Разбъркайте добре, за да се разтвори напълно желатинът. Ако не ви се получи, върнете за няколко секунди  в МВ и пак разбъркайте.

Докато изстива желатинът, в купа смесете киселото мляко, Ескуизата и подсладителя. Добавете желатина и разбъркайте отново.

Изсипете пълнежа върху вече изстиналата изпечена основа, покрийте с прозрачно домакинско фолио и сложете в хладилника за минимум 2 часа. Както винаги, ще ви посъветвам, да го правите от единия за другия ден.

За украсата /и само за Трета фаза/: украсете с праскова, разрязана на дълги парчета.

Източник

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Предполагам, че няма проблем да се направи и в силиконова форма. След като стегне пълнежът в хладилника, ще може да се извади.

# 216
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КЮФТЕНЦА ОТ МЕРЛУЗА И СУРИМИ



350 г замразени филета мерлуза
10 рулца от раци
½ глава лук
2 дафинови листа
2 яйца
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка магданоз

Сварете мерлузата с лука и дафиновия лист. Отделете дафиновия лист, изцедете мерлузата и лука.

Смелете в блендера мерлузата, лука, рулцата от раци, чесъна и магданоза. В купа разбъркайте всички смлени продукти с яйцата*.

Оформете кюфтенцата и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Печете 20 минути на 200 градуса, докато кюфтенцата се изпекат. Разбира се, всички фурни пекат различно.

Източник


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Бих ви посъветвала първо да сложите само едно яйце и ако прецените, че няма да се разводни много сместа, добавете и второто.

# 217
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТАРТАЛЕТИ С РИБА ТОН



2 консерви риба тон в собствен сос
6 супени лъжици извара или Ескуиза
3 яйца
½ настъргана глава лук
черен пипер
сол

Смесете всички продукти /без яйцата/ с вилица. Отделно разбийте яйцата. Добавете ги към сместа.

Разпределете във форми за тарталети*. Печете 30 минути на 180 градуса.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Има такива форми, те са плитки. От снимката е видно, че авторката е използвала други чашки. Могат да се използват и индивидуални силиконови форми.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето тарталети, изглеждащи по-добре:



Печени са в индивидуални силиконови фарми за мъфини.

Източник

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Направих тарталетите с риба тон. Много лесна и вкусна рецепта.

 

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 08:19 от smileys

# 218
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МЕСНО-МЛЕЧНО ИЗКУШЕНИЕ



400 г пилешка или пуешка кайма
10 филийки пуешка шунка
Ескуиза
чесън на прах
черен пипер
сол
2 яйца
1 супена лъжица овесени трици
прозрачно домакинско фолио, което може да се използва в МВ

Смесете каймата с чесъна, черния пипер, солта, яйцата и триците. Оставете да престои поне половин час, за да поеме месото ароматите от подправките.

Върху прозрачно домакинско фолио сложете каймата, оформяйки правоъгълник. Наредете върху нея шунката и след това Ескуизата. С помощта на фолиото завийте на руло и стегнете със самото фолио.

Печете в МВ 10 минути на максимална мощност. Внимавайте при ваденето да не се изгорите.

Източник


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бих ви препоръчала да изчакате да изстине, преди да го режете, за да стегне добре Ескуизата. По-добре е да се реже под ъгъл с голям назъбен нож.

# 219
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕШКИ ХАПКИ



пилешки гърди
соев сос
джинджифил
сол
черен пипер

Нарежете гърдите на парченца, посолете, поръсете с черен пипер.

Печете в тефлонов тиган, като поръсите с джинджифил и полеете с лъжица соев сос.

Източник

# 220
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА



пилешко месо на парчета
2 супени лъжици овесени трици
сок от ½ лимон
1 чаена лъжичка соев сос /без захар/
сол
черен пипер

Накиснете пилешкото месо в марината от лимона, соевия сос, солта и черния пипер. Сложете в хладилника поне за 2 часа.

Набодете месото на шишове за печене, поръсете с триците.

Печете 10 минути във фурна, след това обърнете и печете още толкова. Ако трябва увеличете времето, за да се изпекат добре.

Източник

# 221
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕ С КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК

пилешки гърди на филенца
1 и ½ глави лук
1 супена лъжица подсладител на прах
сол
балсамов оцет
сок от 1 лимон
½ чаша вода
соев сос /без захар/

За карамелизирания лук: нарежете лука на жулиени и запечете в тиган на средно-силен огън. Добавете подсладителя, балсамов оцет, малко от лимоновия сок и водата. Оставете да се готви на тих огън, докато се редуцира.



Приготвяне на пилето: изпечете на тефлонова скара или в тефлонов тиган пилешките филенца с малко соев сос.



Сервирайте филенцата, гарнирани с карамелизирания лук.

Източник

# 222
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДЮКАНСКИ ХАПКИ



дюкански хляб
Ескуиза
пушена сьомга
риба тон в собствен сос
червена чушка

Нарежете на филийки дюкански хляб, след това нарежете филийките на 4 или повече части, в зависимост от големината им. Запечете ги в тостера или на тефлонова скара или тиган.

Намажете с Ексуиза, риба тон, сложете парченца сьомга и украсете с шайби червена чушка.

Източник

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Разбира се, може да импровизирате според въображението си, вкуса и продуктите, с които разполагате.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Моите хапки с обезмаслено сирене за мазане, пуешка шунка, пушена сьомга и декорация - скариди и зелена чушка:


Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 23:43 от smileys

# 223
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РУЛА С ПУШЕНА СьОМГА



1 яйце
1 супена лъжица вода
1 чаена лъжичка Маисена
1 парче пушена сьомга
1 супена лъжица Ескуиза

Направете палачинка с яйцето, водата и Маисената.

Като изстине, намажете с Ексуизата, сложете сьомгата, завийте на руло и оставете в хладилника поне за 2 часа.

Източник

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Моето руло /украсата е от сос към рецептата Кошнички от сурими/:



"Номерът" е да се приготвя на слаб огън. Тогава не залепва за тигана.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 13:27 от smileys

# 224
  • Испания
  • Мнения: 37 503
БИСКВИТИ /ШОКО, ЛИМОН И КАНЕЛА/



почти същата рецепта като Шоколадови бисквити, но Маисената е много по-малко и какаото е наполовина.

2 яйца
2 чаени лъжички Маисена
1 чаена лъжичка обезмаслено какао
2 супени лъжици извара или Ескуиза
подсладител
½ пакетче бакпулвер

Затоплете фурната на 180 градуса.

Смесете в купа всички продукти много добре, без да остават топчета. Върху тавата на фурната, постлана с хартия за печене, слагайте с лъжица от сместа. Печете около 10 минути.

За да направите лимонови или канелени бисквити, заменете какаото с есенция лимон /настъргана кора лимон/ или канела.

Източник

Общи условия

Активация на акаунт