600 г пуешки пържоли
2 големи глави лук
1 консерва гъби на шайби
100 мл обезмаслено прясно мляко
2 жълтъка
1 обезмаслено кисело мляко /125 г/
½ лимон
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
Затоплете фурната на 220 градуса.
Нарежете месото на фини парченца, добавете сока от лимона, сол, черен пипер и намачканите 2 скилидки чесън. Разбъркайте всички много добре и оставете да се маринова.
Нарежете лука на тънки шайби. Сложете ги в тефлонов тиган с капак, за да се задушат. Добавете гъбите и 1 фино нарязана скилидка чесън и оставете на котлона, докато се изпари цялата вода, която пуснат гъбите.
В тенджерка загрейте прясното мляко с малко сол и черен пипер. Преди да заври, добавете жълтъците и бъркайте енергично 2-3 минути. Дръпнете от огъня и добавете киселото мляко, без да преставате да бъркате.
В тавичка сложете маринованото месо, изцедените добре гъби и соса от жълтъците с прясното и киселото мляко. Печете на водна баня 30-45 минути на 220 градуса.
Извадете от фурната и сервирайте зеленчуците като база, пуешкото месо и заливка от соса.
Източник