ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 714
  • 728
  •   2
Отговори
# 300
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПУЕШКИ ПЪРЖОЛИ В ГЪБЕН СОС



600 г пуешки пържоли
2 големи глави лук
1 консерва гъби на шайби
100 мл обезмаслено прясно мляко
2 жълтъка
1 обезмаслено кисело мляко /125 г/
½ лимон
3 скилидки чесън
сол
черен пипер

Затоплете фурната на 220 градуса.

Нарежете месото на фини парченца, добавете сока от лимона, сол, черен пипер и намачканите 2 скилидки чесън. Разбъркайте всички много добре и оставете да се маринова.

Нарежете лука на тънки шайби. Сложете ги в тефлонов тиган с капак, за да се задушат. Добавете гъбите и 1 фино нарязана скилидка чесън и оставете на котлона, докато се изпари цялата вода, която пуснат гъбите.

В тенджерка загрейте прясното мляко с малко сол и черен пипер. Преди да заври, добавете жълтъците и бъркайте енергично 2-3 минути. Дръпнете от огъня и добавете киселото мляко, без да преставате да бъркате.

В тавичка сложете маринованото месо, изцедените добре гъби и соса от жълтъците с прясното и киселото мляко. Печете на водна баня 30-45 минути на 220 градуса.

Извадете от фурната и сервирайте зеленчуците като база, пуешкото месо и заливка от соса.

Източник

# 301
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Две авторски рецепти на skarlet71   bouquet

Пай със сливи

2 яйца + 2 белтъка
200 гр. кисело мляко
½ бакпулвер
3 с.л. царевично нишесте
няколко сливи, около 250-300 гр.
подсладител
канела

Разделяме белтъци от жълтъци. В един съд разбиваме белтъците на сняг. В друг съд смесваме всички останали продукти. Сливите се нарязваме на парченца и заедно с разбитите белтъци  разбъркваме внимателно с другата смес.
Печем 40 мин. на 180 градуса.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Лопушник

3 яйца
21 с.л. трици
1 кофичка кисело мляко /400 гр/
1 бакпулвер
300 гр. извара
300 гр. бланширан лопуш
сол, подправки на вкус

Разбиваме яйцата до удвояване на обема им. „Кипваме” бакпулвера в част от млякото. Добавяме всички продукти към яйцатаи разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печем 40 мин. на 180 градуса.
Дозата е за 7 дни.


Когато ми изпрати и снимки, ще ги вмъкна в поста. Благодаря!  Hug

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Паят е уникален!   chef Сливите се разтопяват, придават леееееки киселичък вкус.
Имам проблеми с тази силиконова форма заради многото извивки на дъното. Другия път ще го направя в друга форма или тава. Като го ядох, се сетих, че в БГ винаги когато правех нещо със сини сливи, слагах карамфил /като мама/.

 

Лопушникът стана спаначник. Използвах спанак. Мнооооооого е вкусен.

     

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 22:56 от smileys

# 302
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МЪФИНИ С ПУЕШКА ШУНКА И СИРЕНЕ



200 пуешка шунка, нарязана на парченца
3 супени лъжици овесени трици
2 супени лъжици пшенични трици
200 г меко сирене лайт: прясно, топено, за мазане /за БГ Ексуиза или извара/
1 глава лук
4 яйца
сол
черен пипер

Разбийте яйцата и смесете със сиренето до получаване на гладък крем. Добавете триците и разбъркайте. Прибавете шунката, много ситно нарязания лук, сол и черен пипер.

Разпределете в силиконови форми за мъфини и печете 30 минути на 180 градуса.

Източник

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Днес направих мъфини с пуешка шунка и сирене от 21 стр.Получиха се много вкусни мъфини.

В суров вид
В готов вид
Поднесени

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 22:36 от smileys

# 303
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РУЛЦА ОТ СьОМГА, ХЕРИНГА И СУРИМИ



пушена херигна
пушена сьомга
сурими
обезмаслено сирене за мазане

Върху парче сьомга намажете обезмаслено сирене.

Нарежете на 4 части рулце сурими и на дълги ивички херингата.

Сложете часта сурими на 2 см от краищата на сьомгата. Върху него – ивичката херинга.

Завийте на рулце, стягайки добре. Нарежете рулцето на две или четири части. Набодете с клечка.

Сложете в хладилника поне за половин час преди сервиране.

Източник

# 304
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КИШ ОТ МОРСКИ ЕЗИК И СьОМГА



3 парчета пушена сьомга
1 морски език /вид риба/
3 яйца
1 голяма глава лук
2 парчета пушено сирене лайт и 3 супени лъжици течна сметана лайт /за БГ може да замените с извара и/или  Ескуиза/
2 чаени лъжички обезмаслено кисело мляко
1 чаена лъжичка бакпулвер
щипка черен пипер

Затоплете фурната на 180 градуса. Нарежете на кубчета морския език и сьомгата, както и лука /много ситно/.

В купа разбийте яйцата, сиренето и сметаната /изварата и/или Ескуизата/. Добавете бакпулвера и черния пипер или подправки по ваш вкус.

Прибавете към сместа двете риби и лука. Разбъркайте добре.

Изсипете в силиконова кръгла форма и печете 35 минути в средата на фурната.

Може да консумирате киша както топъл, така и студен.

Не трябва да солите, защото пушената сьомга, когато се готви, е достатъчно солена.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Може да замените морския език с друг вид риба.

# 305
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МАЙОНЕЗА ДЮКАН



сварен яйчен жълтък
150 г обезмаслено сирене за мазане
сол
1 с. л. дижонска горчица
малко лимонов сок

Намачкайте с вилица жълтъка, добавете сиренето малко по малко. Когато получите гладка смес, прибавете горчицата, солта и лимоновия сок.

Източник
------------------------------------------------------------------------------------------
От друга рецепта взех количествата.

# 306
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РУСКА САЛАТА ДЮКАН

 

6 малки кисели краставички /приготвени без захар/
зелен фасул
2 моркова
маруля
домат
сурими
пуешка шунка
2 консерви риба тон в собствен сос
2 сварени яйца
½ глава лук
червена печена чушка
дюканска майонеза
сол

Сварете зеления фасул и морковите. Нарежете ситно всички продукти. В купа разбъркайте всичко, като добавите и дюканската майонеза.

Сложете в хладилника за 2 часа.

Източник

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 17:26 от smileys

# 307
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Събота - ден за готвене за следващата седмица. Какво сготвих днес?

/бележките по рецептите от темата, ще ги направя към съответната рецепта/

ЗАКУСКИ

Churros (Чуроси) - двойна доза, т. е. за 4 дни.



Лимонова торта с целувки

 

ЗА ОБЕДИ И ВЕЧЕРИ

Телешка дроб-чорба

Сварих телешки бял дроб /1,350 кг/, нарязах с ножица на парченца. По-малката част от него и част от бульона направих на супа. Добавих щипка сол, черен пипер, сухи люти чушки, магданоз, джоджен. Застроих.



Дюканска телешка дроб-сърма

По-голямата част от сварения бял дроб сложих в тава. Добавих нарязани тиквички, червени чушки, лук. Овкусих със сол, черен пипер, магданоз, джоджен. Пекох във фурната само отдолу, докато поизври сосът. След това залях с разбити яйца и кисело мляко и запекох отгоре и отдолу.



Тук описвам подробно двете рецепти, защото са си мои интерпретации.  Wink

Пилешки глезотийки
От 1 пиле /2,600 кг/, на което предварително "съблякох" кожата, отделих бялото месо за пържоли. От него направих 2 големи и 2 по-малки пържоли.

По-големите направих на рула. Намазах с дижонска горчица, сирене за мазане. Наредих бейби кисела краставичка, сирене за мазане, парче морков и пак краставичка, сирене, морков. Завих стегнато.

От по-малките - пилешки джобчета. Намазах със сирене за мазане и притиснах, за да се запечатат.

От долната част на бутчетата. Направих това, което видях вчера в "Черешката на тортата". "Съблякох" месото от кокала. В образуваната дупка мушнах парче морков, тиквичка, червена чушка. Овкусих с черен пипер и сол.

Във фолио завих и направих на пакетчета рулцата, джобчетата и пълнените бутчета.

Остатъка от пилето, нарязах на парчета, сложих в плик за печене. Сипах супена лъжица дижонска горчица, 2 супени лъжици сирене за мазане, черен пипер. Имах останали парченца морков, тиквичка и червена чушка. Сложих и тях.

Всичко това пекох във фурната 50 минути на 180 градуса. След това внимателно отделих фолиото и наредих частите на пилето, изпечени във фолио, в силиконова форма. Сосът, който се беше отделил, прибавих към месото. Отгоре сложих върху всяко парче сирене за мазане. Отворих плика за печене и сложих парчетата пиле в гювеч. Намазах със сирене за мазане и поръсих с червен пипер. Върнах във фурната, за да се гратинира /около десетина минути/.

  От пакетчетата във фолио

Долната част на бутчетата

  Пилешките рулца

Пилешките джобчета

   Останалата част от пилето

ДЕСЕРТИ

Мраморен чийзкейк

Вкусен е, но няма аристократичността на шоколадовия чийзкейк, която се придава от желирано-млечната заливка. Е, няма да остане неизяден!  Wink

 

Монашески уши

Много вкусни. Напомнят вкуса на саварина.

Изпечени    Сиропирани

Това е! Каталясах, но готвих с удоволствие и съм доволна. Дано ви послужи за нещо постът.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 01:30 от smileys

# 308
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЧИЙЗКЕЙК С БЛАТ



Блат

3 белтъка
1 супена лъжица Маисена
сол
подсладител

Млечен крем

600 г обезмаслено сирене за мазане
300 г обезмаслено кисело мляко
3 супени лъжици лимонов сок
7 листа желатин /=1 пакетче желатин на прах/10г/ + още малко/
подсладител

Декорация

3 листа желатин /= ½  пакетче желатин на прах/
1 супена лъжица лимонов сок
есенция ягода
червена сладкарска боя
½ чаша вода
подсладител

Забележка: трябва да го направите в тортена форма с катарама

За блата

Затоплете фурната на 170-180 градуса. Смесете 1 белтък с Маисената, щипка сол и 1 супена лъжица подсладител до получаване на еднородна смес. Разбийте другите 2 белтъка на твърд сняг и ги добавете внимателно към сместа с Маисената.

Застелете тортената форма с хартия за печене. Изсипете сместа за блата, като се постараете да е с еднаква дебелина. Печете в средата на фурната 10 минути. Изключете я и оставете вътре още 10 минути. Извадете от фурната и формата, като отделите хартията. Оставете да изстине. Върнете блата отново в тортената форма.

За млечния крем

Сложете листата желатин да омекнат в 150 мл вода /за около 5 минути/. Затоплете на котлона, докато се разтвори напълно желатинът, но да не завира. Може да го направите и в МВ: 1 минута на максимална мощност, разбъркайте и, ако още не е разтворен, върнете за 10 секунди. Оставете да се поохлади малко.

В купа сложете желатина, сиренето, киселото мляко, лимоновия сок и разбийте с миксера с бъркалки, докато получите гладка смес, без топчета. Сипете подсладител и бъркайте.

Изсипете крема върху блата, който е в тортената форма. Сложете в хладилника поне за 4-5 часа.

За украсата

Накиснете 3 листа желатин в половин чаша студена вода за 5 минути. Затоплете по описания по-горе начин /или на котлон, или в МВ/. Разбъркайте с лимоновия сок, есенцията, следкарската боя и подсладителя. След като се поохлади, сипете в тортената форма и върнете отново в хладилника, за да стегне.

Източник

-------------------------------------------------------------------------------------------

Смятам, че може да се направи и в по-дълбока силиконова кръгла форма, ако нямате тортена форма с катарама. Аз използвах силикон за лимоновата торта с целувки. Като стегне, може внимателно да я подхванете от едната страна и да я приплъзнете в чиния.

# 309
  • Испания
  • Мнения: 37 503
НАДЕНИЦА ДЮКАН /стъпка по стъпка/

Продуктите ТУК

1. Добавете смачкания чесън


2. Посолете каймата


3. Добавете сладък червен пипер...


4. ...и лют червен пипер /на вкус/


5. Смесете добре всички съставки


6. Оформете надениците и ги завийте в прозрачно домакинско фолио


7. Оставете в хладилника за минимум 24/48 часа


8. Може да ги изпечете в тефлонов тиган или скара


9. Изпечени с малко вино


Източник

# 310
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЕКСПРЕСЕН ЧИЙЗКЕЙК



4 белтъка
3 супени лъжици Ескуиза
1 чаена лъжичка бакпулвер
есенция
подсладител

Разбийте белтъците на сняг. Добавете Ескуизата и разбъркайте. Прибавете бакпулвера, есенцията и подсладителя.

Разбийте отново до получаване на кремообразна смес.

Печете в МВ 10 минути на половин мощност и още десет на максимална.

Тъй като няма жълтъци, чийзкейкът става бял и затова го запичам с готварска горелка.

Източник

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Отново държа да отбележа, че в МВ е опасно да се пече в пластмасов съд /както е показано на снимките/.

Може да използвате някоя от вече познатите ни желирани заливки за чийзкейк. Мисля, че ще стане по-вкусен и по-красив.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 18:01 от smileys

# 311
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДЮКАНСКИ ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД



200 г обезмаслено сирене за мазане
50 мл обезмаслено прясно мляко
1 лист желатин
1 чаена лъжичка подсладител
есенция или половин пръчка ванилия
10 капки сладкарска боя /по желание/

В дълбока чиния или купичка начупете желатина и го покрийте със студена вода.

През това време затоплете прясното мляко в МВ за 1 минута.

Ако използвате пръчка ванилия, я сложете в млякото, преди затоплянето. Ако ароматизирате с есенция, сложете я след затоплянето.

Към вече ароматизираното и затоплена мляко добавете подсладителя, боята /ако решите да използвате/ и набъбналия желатин. Аз сложих 8 капки жълта и 2 капки червена боя. Разбъркайте много добре.

Прибавете сиренето и разбийте сместа с миксер с бъркалки.

Изсипете в пластмасова кутия с капак и оставете във фризера за 4-5 часа. Разбърквайте на всеки час, за да не се образуват кристали лед. Много е важно, за да получим кремообразен сладолед, а не пълен с лед.

От това количество ми излязоха 4 топки. Ако искате повече, увеличете количеството продукти. С малко поръсена канела на прах е прекрасен.

Източник

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 10:48 от smileys

# 312
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Какво сготвих днес? Имам запланувани още неща за утре. Ако имам време, ще ги сготвя.

Лопушникът на Скарлет стана спаначник. Много е вкусен.

   

Спаначени мъфини
/направих двойна доза/

Предварително сварих спанака и лука. След това ги изцедих. Всички останали продукти ги разбих в блендера и изсипах в купа. След това разбих в блендера и спанака и лука и ги разбърках с остатъка от продуктите. Използвах обезмаслено сирене за мазане. Сложих 6 супени лъжици Маисена. В никакъв случай на става сместа твърда, но няма проблем след това. Не използвах мляко на прах.



Пай със сливи на Скарлет

Паят е уникален!   chef Сливите се разтопяват, придават леееееки киселичък вкус. Сложих цял бакпулвер, 4 яйца, сливите бяха около 400 г.
Имам проблеми с тази силиконова форма заради многото извивки на дъното. Другия път ще го направя в друга форма или тава. Като го ядох, се сетих, че в БГ винаги когато правех нещо със сини сливи, слагах карамфил /като мама/.

 

Дюкански шоколад

Направих двойна доза от рецептата за бял шоколад. Спазих абсолютно пропорциите, само добавих лъжица обезмаслено какао. Това, което снимах е намазаното на хартия за печене и сложено в пластмасова кутия и във фризера. Трябва му много малко време, за да се отпусне и да може да се чупи. Вкусът е божествен. Останалото /по-малко от половината/ е в кутия в хладилника. Преди време го правих във формички за лед, но не можа да се отдели, защото доста залепва.



ДОПЪЛВАМ:

Пилешки рулца със сирене

 

Гарнитура: спаначена мъфина, разрязана наполовина

Домати, пълнени с пуешка шунка и моцарела /в моите - сирене за мазане, отгоре - по 1/2 тънко парче кашкавал лайт/

 

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 15:37 от smileys

# 313
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДОМАШНО FIAMBRE*



400 г пилешка кайма
150 г пуешка шунка
1 сирене Бургос 0%  от 60 г /за БГ Ескуиза или извара/
чесън на прах
лук на прах
сол
черен пипер

Смелете в блендера шунката и сиренето.

Смесете с каймата. Посолете, поръсете с черен пипер, по малко чесън и лук.

Оформете като салам и завийте като пакет в хартия за печене, като много добре подвиете краищата.

Поставете върху решетка с крачета от МВ** и под нея – съд с вода, за да се готви на пара – 15 минути на 800 Вата.

Оставете да изстине и нарежете на кръгчета. 

Източник

---------------------------------------------------------------------------------------
 *Fiambre – гватемалска салата с повече от 50 продукта /включително и месо/, която се поднася студена. В Испания се приготвя от меса, оформени като дебел салам.

**решетка с крачета от МВ

# 314
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РИБЕН СОЛЕН КЕЙК



½ кг филе от бяла замразена риба /мерлуза или друга бяла риба/
3 яйца
2 супени лъжици овесени трици
1 супена лъжица оцет
3 супени лъжици смлени домати
сол
черен пипер

Размразете филето риба – 5 минути в МВ /точно толкова са необхидими, за да можете да го разчупите на парчета/.

Разбийте яйцата в купа, добавете начупената сурова риба. Смесете добре. Прибавете доматите, триците и оцета.

Посолете, поръсете с черен пипер. Може да добавите чесън и лук на прах.

Изсипете в силиконова форма и сложете в МВ за 8 минути на 800 вата.

Оставете да “почине” 5 минути и върнете в МВ за още 5 минути на 800 вата.



Може да се консумира студен или топъл.

Източник

Общи условия

Активация на акаунт