Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 89-та тема

  • 153 382
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 22 867

Нека да тежат на съвестта на пеп-4о и останалите подстрекателки  bouquet  с пирожките грамовете/килограмите дето ще ми се лепнат от тия тарарушки и топки за тотото! Grinning



# 661
  • Мнения: 1
Привет момичета ... много вкусотии по страниците. Ето и от вкъщи нещата за последната седмица, че само снимам ама няма време да влизам да поствам.

закуски: тостери и палачинки със сладко от смокини (направено на бързо)
     

салатки: шопска и снежанка
     

беконче на скара с кисели краставички (да ги пробваме) и наденичка с картофки на фурна
     

имахме майстори вкъщи и трябваше и тях да нагостя: порцийка и кексче за десерт
     

вечеря с остатъци от тук от там + баничка и зелен боб чорба


Отивам да ви доразгледам, че много съм изпуснала.
labrex може ли рецепта за тези топки за тото  Grinning
lina kaz а от теб  за пет минутния сладкиш с ябълки

# 662
  • София
  • Мнения: 6
Здравейте,
Angellove , много ми хареса този хляб рататуй
labrex , как съблазнително е лъснало това сладко от смокини
*MILADY*, взимам си прченце от кейка
magi71, даде ми идея - отдавна не съм пържила кюфтета
пеп-4o, грабвам си пирожка
megansg, богато меню
Елица-сестрица, страхотни банички
рени55 , сладката баница на Звездев и аз я правих - уникална е
amor_ , разнообразно и вкусно
lina kaz , взимам си от бамята, и от пиците, и от кифличките
labrex, леле какви изкушения
plamsy, всичко е много вкусно
аз се записвам с една салатка


яхния с месо и картофи



 и пъпеш за десерт

# 663
  • Стара Загора
  • Мнения: 508
на око, Мери. 2 лъж. соев сос, 2лъж. сос от нар (той е сладко-кисел),  1 с.л. чили сос, 1 с.л. вегета, сока на 1/2 лимон + мъъъъничко сол.  И по 1 ч.л. кимион и черен пипер. Това в бурканче от пюре, раззбих го, сипах в/у ребрата , затворих плика и изпекох. Ребрата са всъщност гърди - ок. 1,2 кг бяха, нацепих на райета  и втрих соса и в нарезите.

Елица-сестрица, благодаря ти,  теб питах, да  bouquet
И колоко време печеш, защото на мен все ми изгаря плика отгоре и голямо обиране на парченца от торбичката пада.
Елица-сестрица стахотни банички ще ги опитам.

# 664
  • Мнения: 319
Момичета, скоро четох рецепта за торта "Наполеон" с бутер тесто от Лидъл немското и уж запаметих рецептата, а днес не си я намирам никъде Rolling Eyes, та ако някой си я познае моля да ми прати линк. Благодаря Ви предварително!
Както винаги всичко е прекрасно и вкусно  bouquet

# 665
  • Мнения: 9 042
Момичета, скоро четох рецепта за торта "Наполеон" с бутер тесто от Лидъл немското и уж запаметих рецептата, а днес не си я намирам никъде Rolling Eyes, та ако някой си я познае моля да ми прати линк. Благодаря Ви предварително!
Както винаги всичко е прекрасно и вкусно  bouquet
Аз си я копирах заповядай-
Наполеонът го правих набързо така:
2 пакета бутер тесто, но от Лидъл- немско мисля, че е . С българско пробвала съм и неми хареса резултата. То е дебеличко калъпче. Та всяко калъпче разточих тънко и разрязах на 2 половини. Изпякох ги на 200 гр като ги надупчих с вилица преди това, получиха се четири кори. Кремът е: 1 литър пр. мляко завира с 2 ванилии, 1 ч.ч захар и 150 гр масло. Отделно за разбити 5 яйца с 2 с.л брашно и 2 с.л нишесте царевично, излива се при млякото и се бърка докато се сгъсти. На мен неми пречи, че изглежда не супер гладко, а и нямаше какво да правя белтъците. Но който държи на идеално гладък крем, да сложи само жълтъците. Тортата се сглобява с горещ крем. Отгоре настъргах шоколад.

# 666
  • Мнения: 319
MG18,

много ти благодаря  Hug

# 667
  • Мнения: 899
Бостънски крем пай



Рецепта

# 668
  • Мнения: 9 446
на око, Мери. 2 лъж. соев сос, 2лъж. сос от нар (той е сладко-кисел),  1 с.л. чили сос, 1 с.л. вегета, сока на 1/2 лимон + мъъъъничко сол.  И по 1 ч.л. кимион и черен пипер. Това в бурканче от пюре, раззбих го, сипах в/у ребрата , затворих плика и изпекох. Ребрата са всъщност гърди - ок. 1,2 кг бяха, нацепих на райета  и втрих соса и в нарезите.

И колоко време печеш, защото на мен все ми изгаря плика отгоре и голямо обиране на парченца от торбичката пада.


аз заради това не пекох толкова време, че не докарвах нещо с печенето. Но вече два пъти успявам  Peace



15 мин на 250* - докато се надуе и се чува, че вътре "ври", намалих на 170* - 1 час. Плика си беше черен, но и с толкова черни течности, нямаше как. Като го срязах - имаше мазнина, но не беше залепнало нищо

Umbra, страхотен сладкиш!

Лабрекс,  много вкусно  Laughing и нищо не ми тежи, да з наеш!
Пламси, Маги, много вкусно у вас  Heart Eyes
Веси, вземам си охлювче, най-много то ми хареса  Hug

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 13:48 от пеп-4o

# 669
  • Мнения: 1 313
Привет девойки!
Не съм влизала тук от доста време, но се сдобих с едно малко човече, което не ме оставя да се забавлявам в кухнята Simple Smile

Днес за закуска правих тези много вкусни не знам какви си точно :038:


Biscoito Samanta или сладки от парено тесто by Kemi H, on Flickr

Умбра, такъв пай съм правила и знам, че е неверояяятно вкусен! А, и снимката е един път!

# 670
  • Варна
  • Мнения: 202
Eсу честито  newsm51,да ти е живо и здраво и много да ви радва,прекрасно е това което показваш
Умбра страхотен сладкиш
Лабрех чудни топчета и си вземам едно
Леля Ог   newsm51честито на теб и всички най-близки твои хора,само здраве,щастие и късмет да ви спохождат
Мадла,Плам,Лина,Деликате,Мат,Рени,Амор винаги вкусно е и при вас
Пепи страхотни ребърца и скони,вземам си едно
От мен днес набързо едно варено,кебапчета и филенце






Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 15:03 от megansg

# 671
  • Мнения: 7 433
esy,тези сладки ги знам под името "Лястовичи гнезда".
Твоите изглеждат изумително!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Umbra ,разкошен Бостънски пай!   bouquet
Ще споделиш ли ,каква марка сметана използваш за сладкишите?

Момичета, скоро четох рецепта за торта "Наполеон" с бутер тесто от Лидъл немското и уж запаметих рецептата, а днес не си я намирам никъде Rolling Eyes, та ако някой си я познае моля да ми прати линк. Благодаря Ви предварително!
Както винаги всичко е прекрасно и вкусно  bouquet
Аз си я копирах заповядай-
Наполеонът го правих набързо така:
2 пакета бутер тесто, но от Лидъл- немско мисля, че е . С българско пробвала съм и неми хареса резултата. То е дебеличко калъпче. Та всяко калъпче разточих тънко и разрязах на 2 половини. Изпякох ги на 200 гр като ги надупчих с вилица преди това, получиха се четири кори. Кремът е: 1 литър пр. мляко завира с 2 ванилии, 1 ч.ч захар и 150 гр масло. Отделно за разбити 5 яйца с 2 с.л брашно и 2 с.л нишесте царевично, излива се при млякото и се бърка докато се сгъсти. На мен неми пречи, че изглежда не супер гладко, а и нямаше какво да правя белтъците. Но който държи на идеално гладък крем, да сложи само жълтъците. Тортата се сглобява с горещ крем. Отгоре настъргах шоколад.

     Рецептата не беше ли на ДжеммаThinking
     Хубаво е да се посочи авторът все пак.  Hug

megansg,Мадла,plamsy,Лина,Амор,Рени55,неприлично апетитно у вас!  Crazy Hug

Лабрекс,отново закачливи вкусотийки! thumbsup

# 672
  • Мнения: 1 313
Меганс, Селма, благодаря!
Селма, не знам какви са, намерих ги съвсем случайно като бразилски някакви си такива Laughing
Много са вкусни каквито и да са Simple Smile

# 673
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Големи вкусотии има тук пак!  newsm10
Следя ви, готвя, но нещо не се организирам за снимки Rolling Eyes

Показвам само едни катми с домашно капиново сладко - мое производство, първото в живота ми Laughing


Не се справих с намаляването на снимката, обаче, съжалявам.   bouquet

# 674
  • Мнения: 7 433
esy,с крем ли са сладките?(дали имат опубликувана рецепта,че не я виждам  Rolling Eyes )
Ако не са,не настоявам за наименованието (аз и без това не настоявам,де  Laughing )  Hug

 Сиер ,не бих отказала нито сладкото,нито палачинките!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт