Подсъзнанието може всичко 44 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 60 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
       Здравейте ,следя Ви редовно макар и да не пиша често.
  Разговора за  желанията ме провокира.В началото когато намерих тази тема правех ритуали ,пишех желания ,карти и др.   бях вглъбена на всяка цена да сбъдна желанията си .Малко по малко започнах да осъзнавам, че това е грешен подход , но пък това промени моите виждания за света, промени ме в положителна насока .Промени ме в това да съм благодарна за това което имам .
  Осъзнах че човек се ражда със определена съдба -не ме разбирайте погрешно .Какво ще кажете за следната случка -баща ми пострада много тежко в сряда/миналия месец/ в четвъртък ми казаха че петък е последния ми работен ден.В този момент приех новината с облекчение защото означаваше че ще съм свободна за да помогна на баща си и да поема неговите задължения за да бъде той спокоен и да се възстанови.Малко по късно започнах да си задавам въпроса защо така стана,защо точно тогава ме съкратиха.Всичко ми се струва като че ли някой нареди така нещата- а аз бях изпълнител.
  Въпреки всичко аз знам, че нещата ще се наредят по най добрия начин за мен , убедена съм че бог е отредил за мен един хубав и прекрасен живот .
Благодаря  от сърце ,че Ви има и ме зареждате положително. Много сбъднати желания на всички.Извинете за дългия пост.

# 211
според мен правилния начин е да се привеждаме в състояние, в което все по-точно и по-точно можем да разпознаваме кое е подходящо за нас.
Дишането през едната и другата ноздри регулира електричеството и магнетизма, които съществуват и в подсъзнанието. Има и безопасни методи за взаимодействие с подсъзнанието.

Можеш ли по-подробно да обясниш метода за дишането? Както и други?

Разбирам темата за противоречието между съзнанието и подсъзнанието. Но ако според съзнанието осъществяването на желанието е най-доброто и логично нещо, как подсъзнанието може да пречи?

# 212
Желанията ни трябва да са хармонични, да не насилват нашата природа.

...

Така че - нека спокойно съжителстваме с мечтите си. Ако са истински, те ще оцелеят във времето и ще се реализират. Ако постепенно се трансформират, значи са имали нужда да бъдат оформени. Ако постепенно ни напуснат, значи не са били нашите мечти, а нечии чужди, които съзнанието ни просто си е харесало за момента, но пък не са ни били наистина нужни.
Hug Hug Hug
Рядко пиша, но не мога да остана безучастна под това изказване.
КЛОНКА, мъдрост блика във всяка една от думите ти.За пореден път Благо-Даря!  bouquet
За пореден път ми даваш надежда, вяра, смисъл и ....  т.н. ти си знаеш. Wink
Хубав неделен ден, момичета - светлина, любов и отдаване ..! Heart Eyes

Изреждането на уроците все още не е научаването им.Задачата все още не е свършила.Изборът е нонстоп на дневен ред.1 нещо или 100 неща.Свобода или материална сигурност.Почивка или пре-умора.Вдъхновение или скука.Дух или материя.Уважение или не-уважение към тялото, сърцето и душата ...  Flowers Sunflower

# 213
Можеш ли по-подробно да обясниш метода за дишането? Както и други?

Не съм Вокс, но ето какво имам аз из архивите си Simple Smile Пък Вокс, разбира се, ще ме допълни/поправи, ако греша  Hug

Дишане през едната и другата ноздра

Упражнение:

1. Затворете дясната ноздра на носа си с показалеца на лявата ръка и поеми въздуха през лявата ноздра.
2. След това затворете и лявата ноздра ( с палеца на лявата ръка) , като задържате въздуха известно време в дробовете си.
3. После отворете дясната ноздра и бавно изпускате въздуха навън. (само през дясната ноздра, лявата остава затворена).
4. След това се вдишва само през дясната ноздра(лявата остава затворена).
5. Затварят се и двете ноздри и се задържа известно време въздуха.
6. След това се отваря само лявата ноздра и се издишва само през нея(дясната в това време е затворена)

ТОВА Е ЕДИН ПЪЛЕН ЦИКЪЛ.

Може да се направят към 5-6 такива пълни цикъла на едно упражнение, а на ден е хубаво към 2-3 упражнения с по 5-6 пълни цикъла да се направят.

Допълнителни правила:   - да се правят упражненията стоейки или седнали, но не легнали, да се диша дълбоко и плавно с пълно напълване на дробовете(с движение на диафрагмата и стомаха), да е на празен стомах и да се диша само през носа - плавно и спокойно.

Още по-силно може да е изпълнението на тези дихателни упражнения с мислено произнасяне на следните положителни утвърждения, които усилват ефекта им и спомагат за духовното развитие:
При вдишване: "Да се прослави Името Божие в мен."
При задържане на въздуха: "Да се въдвори Царството Божие в мен."
При издишване: "Да бъде Волята Божия."

Ако тези формули се произнасят редовно сутрин, на обед и вечер, а и в друго време, човек ще може да реализира 75% от плановете си в живота.

vanina174, постът ти ме развълнува. Всичко ще се нареди по най-добрия за всички начин!
Прегръщам те силно  Two Hearts babydust7

Клонче,  Hug

# 214
Как постъпвате когато много искате нещо да се случи, полагате усилия за това, но нещото така и не се случва. Отказвате ли се или продължавате да "копаете"?

Сменям начина, оставям само целта. Което, както се смях много на едни тренинг преди 3 години, значи "Искам Иванчо от А клас да се влюби в мене безумно и завинаги." да се смени с "Искам най-добрият за мене човек да бъде с мене и аз да съм щастлива и да се чувствам пълноценно.".... Защото целта нали е нашето усещане в любовта, а не зор Ивачно от А клас та Иванчо от А клас.

Със сигурност, кардиналните желания, които ни съпътстват във времето - неотклонно, неотменно, даже и да не се реализират, в един момент почват да се случват. Просто, ако нещо ни съпътства в един много дълъг период, то се сраства с нас, престава да атакува силово подсъзнанието, защото интензивността му намалява във времето, така то престава да е агресор, става някак си част от нас. И по един или друг начин се случва. Посредством низ от събития, които в някои случаи изглеждат като чудо, в друг - като съвсем рутинни преживявания, плод на собствените ни действия.

100% за!!

А за ноздрите съм ви сърдита, защото дадете някоя интересна техника, а аз да не мога да я изпълня..., защото имам една ноздра. Просто двете не са разделени с преграда....

# 215
А не се ли поражда съмнението, че желаното може и да не е най-доброто? Поне най-доброто за момента?

Там е ключето, да нямаш никакви съмнения,да имаш пълна вяра и да не си вкопчен в резултата като време и начин.Т.е не трябва да се напрягаш и полагаш "усилия" това да стане утре и на всяка цена. Аз не мисля че е опасно за се въздейства на подсъзнанието,напротив, мисля че това е начина ,човек трябва да го препрограмира, да изтрие грешните неща с които е израстнал и които правят от живота му това което е в момента. Сега се сещам за едно мое желание, свързано е даже с друг човек( т.е даже и такива желания стават), бях го зарязала като желание, защото мислех че вече е невъзможно да стане. Бях си решила, че дори и ситуацията да ми трови живота , да ми е неприятно и т.н, ще живея така и ще гледам да се съсредоточавам на приятните страни. Еми случи се, вярно отне години,но се случи, грешката ми преди беше че просто ми беше станало фикс-идея и си мислех че ако не стане, не искам и не мога да живея така. Та с две думи се убедих- всичко зависи от това какви вибрации излъчваме- най-малкото съмнение и нетърпение забавят нещата. Излъчваш ли любов и щастие ,получаваш любов и щастие, излъчваш ли липса, получаваш липса.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 14:58 от nikolexa

# 216
клонка страхотно е това което си писала.
Наистина е така, но е трудно да го разбереш.

# 217

А за ноздрите съм ви сърдита, защото дадете някоя интересна техника, а аз да не мога да я изпълня..., защото имам една ноздра. Просто двете не са разделени с преграда....

има и дихателни упражнения с вдишване през двете ноздри, и може да се правят примерно след дишането през едната и другата.

Цитат
Един метод за дишането е следният: След като приемете в дробовете си чистия въздух, и го задържите 15–20–30 секунди, трябва да кажете в себе си положителните думи: Господи, заради голямото благо, което си ми дал, аз съм готов да изпълня Твоята Воля. Тези трептения, които излизат чрез въздуха, отиват в пространството и се хроникират. И това, което си приел от въздуха, образува се една реакция. И тогава приетата сила от въздуха се нагажда в организъма. И съществата от другия свят като ви слушат и те ще възприемат тази формула, която за тях е едно благо. Тъй щото едновременно с вас и те ще приемат благото от въздуха. Не само един път трябва да казваш тези думи, но колкото пъти дишаш през деня, все трябва да си служиш с някоя формула. Няколко формули трябва да употребява човек при дишането. С дишането човек може да се освободи от всякакво тягостно състояние. Още какво можете да кажете като дишате: Господи, аз се радвам и скърбя заедно с тези, които се радват и скърбят и аз ще бъда едно с тях.

# 218
mijjjka, дишане през една ноздра е йогийско упражнение за усилване на централния енергиен канал на настоящето (Сушумна).
Действа ободряващо и релаксиращо.

# 219
mijjjka, дишане през една ноздра е йогийско упражнение за усилване на централния енергиен канал на настоящето (Сушумна).
Действа ободряващо и релаксиращо.

едната ноздра е свързана с ида, другата с пингала. Смята се, че  сушумна се активира ако се хармонизират двата странични канала (ида и пингала) - затова се прави редуване. Ако се диша само през едната може да се получи дисбаланс.

# 220
Там е ключето, да нямаш никакви съмнения,да имаш пълна вяра и да не си вкопчен в резултата като време и начин.Т.е не трябва да се напрягаш и полагаш "усилия" това да стане утре и на всяка цена.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Вокси, специално го прегръщам за техниките  Hug Hug - щеш не щеш, мъж не мъж, ще търпиш прегръщане от едно розесто и бодливичко, ама уханно  Laughing

Милички, понеже много хора са ми писали да ме питат за смехотерапията - мол-овете в София тази есен са се активизирали да правят разнообразни събития, което според мене е супер, защото така човек може много интересни неща да съпреживее и да опита, за да види кое е неговото преди да се впусне в цяла прогрома. Та в тази връзка най-напред The Mall са включили в програмата си в идните петък и събота по едно занятие по 50 минути от смехо-то. На когото му е интересно, да додИ  Laughing. Ние целият клуб на смеха се каним да се занесем, но най-вероятно в различни конфигурации, че не знаем още кой от нас кой ден ще може.... Знам, че и в Mall of Sofia ще има, но ще ви пиша, когато имам яснота по-голяма.

Много много хубава вечер на всички. Аз отивам да тичам в парка с едни другарчета (луд умора няма) и после заспиваме, че утре пак сме на линия. Прекрасна седмица на всички!!

# 221
# 222
Някой да "разбира" от сънища тук при нас, дИвойки??  Rolling Eyes

Сънувам аз следната работа днес сутринта, което си е направо нощем при моя час на ставане сутрин - (имам едни приятели, с които обикновено пътуваме заедно в група в чужбина и на последното пътуване девойката ме нави следващ път и аз да съм със самар вместо с куфар и отделно малката раница за преходи и леки дни) Та с тези хора отиваме в съня ми всичките някъде (не помня коя е държавата, но говоря езика, което обаче не е много показателно за европейските езици, защото аз там ще се оправя навсякъде почти). Та пътуваме с влак и сме си сложили раниците отгоре над местата, но по целия вагон, където сме намерили място.

В следващата "сцена" всичките вече сме слезли и се разхождаме по едни живописни калдъръмени улички сред красиви жълто-златно-оранжеви сгради от измазани стени дебели дебели, монго красиво, грее слънце - идилия. И в един момент се заглеждам аз в ръцете на приятелката ми и осъзнавам, че на нея самарът й е на гърба, ама малката раница й е в ръцете, само дето аз по навик имам само едно нещо на гърба и по тази причина малката ми раница е останала във влака. По неясни причини всичките ми пари и документи са във въпросната раница. Тук идва и това, че когато пътуваме заедно в реалния живот аз печатам билети и резервации, слагам ги при документите и никога не се затормозявам да помня, каквото и да било наизуст - места, имена, часове нищо..... Е, затова в съня ми и не знам имена на хотели и изобщо нищо. В един момент влизам в някаква информация или нещо подобно и изгубвам нашата групичка от поглед.

В резултат се оказвам загубила се без пари и документи и не знам къде отивам. Стоя при хората и ми е супер смешно, защото те ме разпитват разни неща, а аз само обстойно им разказвам това по-горе и идея си нямам какво да се направи. После явно дойде време да ставам и се събудих (аз ставам без часовник, просто си намислям в колко часа ми трябва да стана).

Та се търси може би какво означава да се загубиш насън - тълкуването да започне сега??  Embarassed Rolling Eyes

# 223
Нещо ви бях изпуснала, запис и се връщам да чета...

# 224
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Много си ви обичам и ме зареждате страхотно. Днес ,една приятелка е родила. Много съм щастлива за тях. Поздравявам ви с това клипче за приятелството.

Общи условия

Активация на акаунт