Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 139 998
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • ГОре на черешата...
Маменце, де да беше нов...просто апартаментът, в който живеем, не е освещааван никога. Отдавна се каним, напоследъкщ само гадости ни се струпаха та реших да го осветим.

# 391
Питката ми за Богоявление, топла, топла....малко я препекох оторе, но се отплеснах и забравих да и сложа фолио отгоре по-рано.Оформлението е благодарение на един от линковете дадени от Лабрекс   bouquet

# 392
  • ГОре на черешата...
Страхотна е Peace!

# 393
bilqna_69  Hug
tobito,Blue_eyes,mari_eta страхотни питки сте показали   bouquet
Аз нямам търпение да се похваля със моята Погачице :

Да не трупам снимки тук, на който му е интересно да цъкне на тази която съм публикувала да разгледа още снимки от този невероятен хляб  Peace
стана абсолютно топяща се в устата душичка - бързо и лесно - идеална за начинаещи като мен - няма какво да се обърка   chef  
не че ме пита някой, но да споделя
рецептата   Mr. Green
за тава 24 см - ми отидоха следните продукти -половин чаена лъжичка захар и цяла сол, 1чаша чаена и два пръста / тип червената на нескафе  Peace/ (250 мл) прясно мляко , 25г мая / тук си купувам жива мая от полските магазини които са в разфасовки от 100 или 200 г та моето е пакет 100 делен на 4 / 100 г топено масло за потапяне и още малко за тавата и накрая за намазване около 150 г  общо Peace и 4 чаши нормално пълни / без връх / пак от чаените брашно - (500 г) .  и едно яйце за намазване - вътре в тестото яйца няма  Peace
приготвяне
в подходящ съд  / аз използвах керамична чаша тип халба която е около 500мл / слагаме млякото и го стопляме аз ползвах микровълновата за по-бързо на 1 мин. , да е топло, не вряло но не и хладко  Rolling Eyes  в него слагаме маята , захарта и 4-5 супени лъжици от брашното / по възможност пресято / аз си го пресях през ситен гевгир  Mr. Green /  разбъркваме да се стопят продуктите и оставяме да "кипне, шупне" на топло / аз го сложих на радиатора/ в пресятото брашно слагаме солта правим кладенче и изливаме маяната смес когато бъде готова и си замесваме тесто / на мен с тези продукти не ми се наложи да добавям нито грам повече брашно или течност  Peace , омесвате си го добре и веднага започвате да работите с тестото - разделяте го на малки топки / по рецепта бяха 12, на мен ми излязоха 13 / всяка топка рачточвате в тип дебела американска палачинка в диаметър около 10см и 5-7мм висока / не съм ръсила с брашно, действах бързо и тестото не ми залепна нито веднъж, даже готовите ги мятах една в/у друга/ пускам си маслото сложено в широка купа за минутка в микровълновата и готовите "палачинки" ги потапяте хубаво в топлото масло/ пак - не вряло, но не и хладко  Peace /  редите ги в предварително намаслена и набрашнена тава като ги застъпвате до свършване на кръгчетата / естествено може да се импровизира и да се редят по различен начин / аз за сефтето строго спазвах рецептата  Naughty / оставяме тавата на топло / моята я мушнах в найлонова торба и я оставих до парното за 20 мин. , загрявате си фурната до 200г и печете 30 мин. / аз загрях до 180 5 мин. преди да я сложа - и пекох 40 мин. на предпоследно ниво с тавичка с вода на дъното на фурната - другият път ще пека на 200  Thinking / вадим мажем с масло и покриваме да се задуши и ядем  bowuu става нещо страхотно - невероятно пухкав и ароматен, а да не говорим колко вкусен хлебец  Crazy  за малко да забравя 1 яйце чукнах в купичката където топих кръгчетата и преди да се пече я намазах с него  Peace

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 01:10 от Мими Вичева

# 394
  • Бургас
Мими Вичева, много ти е хубава питката. Ще използвам твоето оформление, тъй като не съм го срещала до сега и е интересно. А всяко интересно се оказва винаги и много лесно. Стига да му дойде на ума на човек.
Имам една молба към теб за в бъдеще.Когато пишеш рецепта отделяй продуктите първо като списък и след това начина на приготвяне. Доста се затрудних докато си извадя количеството на млякото,брашното и останалите. И още нещо- яйце вътре слага ли?

# 395
Мими Вичева, много ти е хубава питката. Ще използвам твоето оформление, тъй като не съм го срещала до сега и е интересно. А всяко интересно се оказва винаги и много лесно. Стига да му дойде на ума на човек.
Имам една молба към теб за в бъдеще.Когато пишеш рецепта отделяй продуктите първо като списък и след това начина на приготвяне. Доста се затрудних докато си извадя количеството на млякото,брашното и останалите. И още нещо- яйце вътре слага ли?

Hug поправих си поста , надявам се , че сега е по-понятно  newsm78
много съм изписала, но всъщност е наистина бърза рецептата, просто исках подробно да го опиша понеже е сполучлив опита ми и доста се рових докато си открия какви точно пропорции да ползвам за моята тава / ако има други начинаещи с тава с моите размери ще им е лесно - поне се надявам да е така  Peace /
 и на мен ми стана интересно че няма вътре яйца и за малко да сложа по навик  hahaha
А за питката днес видях че Лабрекс я е предложила още преди години и то от същия сайт от който и аз съм я взела  Crazy ето от ТОЗИ руски сайт, а ТУК е варианта на Лабрекс  Peace
С интерес ще чакам да споделиш и твоя опит с този невероятен хляб  Hug

# 396

страхотни питки има тук, просто не мога да не се запиша!  Blush скоро ще има снимки и от мен!

# 397
  • Ловеч
Не е перфектна ,но като за първи опит става Wink

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 20:14 от tobito

# 398
  • ГОре на черешата...
Тобито, направо си е перфектна, браво  bouquet!
Мими, и на теб - страхотни питки Peace!

# 399
Здравейте Simple Smile
Ето я и вчерашната ни питка със сиренце и кашкавал - много вкусна стана  Heart Eyes

# 400
  • ГОре на черешата...
Ауууу,х че примамлива, обожавам питки със сиренце Crazy!

# 401
Здравей Мими и извинявай за късния отговор  :hug. Като чета начина ти на правене и рецептата, ми се вижда много мазнината в самото тесто и отделно при самото оформяне /пишеш доста масло/. Всичко останало е наред. Когато съм оставяла тесто в хладилника, но не за питка, после ми стои едно такова шуплесто, като превтасало. От него правя пици или закуски. Затова ти препоръчвам, питките да не ги оставяш в хладилника за през нощта. Видях сръбската погачица, много добре се справяш   bouquetВече те сърбят ръцете май...... Wink.
cvetka-koketka   bouquet с кашкавал и сиренцее, оо супер.
tobito   bouquet много е хубава, не търси кусури!!
 mari_etКЕ, ти си голяма домакиня, истинска къщовница   bouquet Честито освещаване!

# 402
  • ГОре на черешата...
Благодаря, Пепика Heart Eyes! ...ха дано сме изгонили злото вече...

# 403
Впечатлена от Погачицата на Мими Вичева, тази вечер и аз спретнах една  Laughing

# 404
Да не ми течат лигите само, питка със сирене, която трудно се снима, защото е нападната гореща - гореща -

Вкусна и топла седмица, дами и господа!

Общи условия

Активация на акаунт