ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 347 054
  • 849
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЦЕЛУВКИ


Тези дни явно съм на целувчена вълна ,полудяха домашните за тези целувки.... от мъфините тръгна цялата работата Simple Smile)) Та бъркай ,бъркай, вече трета доза ошмулиха:))))
Всички я знаете рецептата за тях но ето я и моята, може пък и на вас да се осладят, няма само аз да стоя пред фурната яяяя..Simple Smile))))
ЦЕЛУВКИ

ПРОДУКТИ
4 - белтъка
1с.л.-оцет ,
1 ч.ч.- кристална захар

Приготвяне

*В дълбок съд на малки обороти миксера бих белтъците с оцета.
*Когато стана гъста пяна започнах да прибавям по малко захарта и увеличих оборотите на миксера до максимума.
*Стане ли гъст снега е готово .
*С лъжичка вземам от сместа и върху хартия за печене слагам топки като се старая да са неоформени .
*Поръсих с кокос (вие можете по желание да сложите и орехи)
*Пекох на 150-160 градуса.
*Харесваме по препекани целувки и ги оставих да станат леко кафяви .


 

# 286
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЦЕЛУВЧЕНИ МЪФИНИ


ПРОДУКТИ:
******
1 кофичка- кисело мляко
1 ч.ч.- захар
1 ч.ч.-олио
1к.л.-оцет /за да не мирише на сода/
бъркам горните продукти с тел
******



******
1 ч.л -сода бикарбонат
1бр.-канела
2 с.л.-какао
2 ч.ч.-брашно
тези четири смесвам хубаво
******


ПРИГОТВЕНЕ
*От същото тесто на Какаовият сладкиш , сложих и във формички за мъфини .
*Пекох заедно със сладкиша .
*Когато почти бяха изпекани вече твърди ,с лъжичка сложих отгоре целувчена смес и поръсих с кокос.НО БЕЗ ДА ВАДЯ ОТ ФУРНАТА ФОРМИТЕ за да не спаднат!!!
*Когато извадих от формичките вече изстинали ,потопих за секунда в сиропа.
*Невероятни мъфини се получиха ,пухкави и много вкусни.



 

# 287
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КАКАОВ СЛАДКИШ - тип негърско дупе


ПРОДУКТИ:
******
1 кофичка- кисело мляко
1 ч.ч.- захар
1 ч.ч.-олио
1к.л.-оцет /за да не мирише на сода/
бъркам горните продукти с тел
******
******
1 ч.л -сода бикарбонат
1бр.-канела
2 с.л.-какао
2 ч.ч.-брашно
тези четири смесвам хубаво
******

ПРИГОТВЯНЕ:

*Двете горни смески бъркам заедно.
*Сипвам в намазана с олио тава и поръсена с брашно.
*Пекох на 200 градуса.
*Изчаках да изстине хубаво и полях със топъл сироп:
1ч.ч.- вода
1ч.ч. -захар

*Разбърках два белтъка с 1к.л.-оцет ,1 к.ч.- захар ,да стане целувчена смес.
*Намазах сладкиша отгоре и поръсих с цветни кокосови стърготини.
*Сложих във фурната на горно ниво и запекох за 5мин. на слаба фурна колкото да хване коричка белтъка а от вътре да си мек.
*В къщи много се харесва този стар ,но много лек и вкусен сладкиш.


# 288
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СИРОПИРАНИ КРОАСАНИ



Тъй като нямах десерт а им се прияде нещо сладичко,имах няколко кроасани и ги полях със сироп.Simple Smile
Сиропа е 1:1 захар и вода.
Станаха чудни и казаха ,че пак искат същият десерт.Simple Smile))



# 289
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Tarte Tatin (Тарт Татен)- с ябълки



Провокирана от публикацията на Тарт Татена на ВЕСИ в блога и Сладко и Солено реших ,че ще го спретна и аз този сладкиш.
Първо е много бърз ,с малко продукти и много вкусен.
Рецептата я предлагам както тя е написала, защото влезнете в БЛОГА И за да видите стъпка по стъпка как хубаво го е обяснила.Аз по добре не бих го представила.
ВЕСИ благодаря за страхотната рецепта!


Ето и продуктите:
Продукти за тавичка с Д 22см:
5-6 средно големи ябълки
100г захар
50г краве масло
400г - малка опаковка бутер-тесто

* Ябълките се почистват от кората и семената и се нарязват на парченца.
*В тавичката,която сте избрали или ако имате тиган,който може да се постави във фурната се разтопява маслото и се добавя захарта.
*Нагрява се до карамелизиране,като периодично се разбърква.
*Добавят се ябълките и се задушават в сока,който си пускат 15-20 мин.Не трябва да омекват много,нека останат леко хрупкави.
*Тавичката се дръпва от огъня.
*От размразеното тесто се изрязва кръг с точния диаметър на съда и се поставя върху ябълките.Набожда се с вилица.
*Тарт Татен-а се поставя в предварително сгорещена до 180С фурна.Запича се до златисто-кафяво.
*Готовия сладкиш се охлажда леко и се обръща на поднос.Внимавайте да не се изгорите с карамеловия сос!
*Сервиран топъл с топка сладолед е просто великолепен!



# 290
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КАРАМЕЛИЗИРАН СЛАДКИШ С НЕКТАРИНИ И СИНИ СЛИВИ


ПРОДУКТИ:
3 яйца
1ч.ч.захар
1 пак.бакпулвер
1ч.ч.брашно



за карамела
1 малък пакет -масло
1ч.ч.-захар



плодове
4-5 нектарини
4-5- сини сливи
или ябълки по желание



* 1 ч.ч.захар и маслото, слагам на котлона направо в тавата да се карамелизира , като внимаваме да не загори защото после ще горчи.
*Свалих от котлона и отгоре наредих обелените и нарязани на полумесеци нектарини и наполовина сливи.
*В съд си разбих яйцата с останалата захар и прибавих брашното, предварително объркано с бакпулвера.
* Изсипах сместа върху наредените плодове и пекох на 180 градуса до зачервяване .Даже 10-тина минути накрая пуснах на вентилатор.
*Топъл обърнах сладкиша върху голяма чиния (може и на поднос).
*В тавата сипах малко вода и сложих пак на котлона да кипне, защото остава карамел на дъното на тавата.
*Залях сладкиша с получения сироп..



Много стара и вкусна рецепта... от отдавна не я бях правила ,и се омете бързо ,бързо. Simple Smile)))


Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 08:19 от ЗИЧЕ

# 291
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БИСКВИТЕНА ТОРТА С ЯЙЧЕН КРЕМ


ЗА КРЕМА
1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водица или мляко да стане каша.
1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане. Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
Оставяме за малко да отдъхне.


В подходящ съд слагаме на дъното бисквити като предварително ги потапяме за секунда в прясно мляко.
Сипваме от крема дебел слой.
Редим пак бисквити+крем +бисквити до изчерпването на продуктите.
Отгоре завършваме със крем.
Поръсих с нес кафе и счукани бисквити.
Вие можете горе по желание да си направите украсата.Аз имах това и това сложих за момента.
Нес кафето предаде страхотен вкус на торта.
Със счукани орехи също е много вкусна.



 

# 292
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КРОАСАН СЛАДКИШ


Близо до нас има цех за производство на кроасани, взимам по една торба 20бр по 17ст. ..Та ми останаха няколко и реших да направя нещо с тях.
Ето какво измислих и се получи нещо бързо и вкусно.


ПРОДУКТИ

кроасани да се покрие дъното на съда в който ще правите сладкиша
1л.-прясно мляко
нишесте ванилия
захар
шоколадов пудинг на д-р Йоткер
сироп от захар,или сироп или от компот


ПРИГОТВИХ ТАКА

Кроасаните ги сложих на дъното на съда/аз използвах йена глас тавичка/
Полях ги малко със сироп от захар.
Сварих нишестето по указанието на пакета.
Разбих и пудинга по указанието на пакета.
Така редувайки бял после шоколадов крем изсипвах до изчерпва нето на кремовете.
Сложих капачето на йена глас тавичката и като изстина го сложих във хладилника.
Трябва да престои една нощ за да поеме крема.



# 293
  • Пловдив
  • Мнения: 614
СЛАДКИШ С ЧЕРЕШИ И ВИШНИ - този е с нектарини



Разрових се в старите тефтери където съм записвала рецепти и открих тази.
С череши и вишни е дадено но аз нямах в къщи та ги заместих с нектарини.
Стана много нежен и убийствено вкусен сладкиш.
В същото време много лесен и бърз.

Ето рецептата така както е записана.

2-яйца
1ч.ч.-захар
тези двете ги разбих до побеляване




120 гр.-разтопено масло
3/4ч.ч.-прясно мляко+1 ванилия
2ч.ч.-брашно +бакпулвера в него
Всичките тези продукти сложих последователно в яйчената смес.
Обърках хубаво.

Тава 28см. в диаметър я намазах с масло и леко поръсих брашно.
Изсипах сместа равномерно и отгоре наредих нектарините /черешите или вишните ,впрочем става със всякакъв плод/
Сложих във фурната която бе загрята на 200 градуса, и веднага намалих на 180 градуса.
Пекох 40 мин. като 10 мин. преди да извадя включих вентилатор.
Топло с нож отделих от стените на тавата и извадих в подходящ съд.
Поръсих леко с пудра захар.



   

# 294
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ТОРТА


ПРОДУКТИ
1пакет готови блатове за торта
1 пакет бишкоти
2бр.-крем на д-р Йоткер кафяв
1 бр.- суха сметана бяла
200гр.- орехи
300гр.- череши обезкостени
2бр.- целувки счукани
1 пакетче цветни пръчици
1 пакетче желирани малини и капини /може и пресни /


ПРИГОТВЯНЕ
Единият блат се слага в подходяща тортена чиния .
Напръсках със пръсти малко сок от компот./не прекалявайте със пръскането защото готовите блатове се разпадат при много сиропиране...САМО ДА Е ЛЕКО НАВЛАЖНЕН !/
Разбих крема по описанието на пакетчето и намазах блата обилно.
Наредих едно до друго половинките пресни череши.
Сложих вторият блат, напръсках леко със компот САМО ДА Е ЛЕКО НАВЛАЖНЕН!
Разбърках сметаната по описанието и намазах блата.
Наредих бишкотите които навлажних и тях със сок от компот.
Намазах със кафяв крем.
Сложих и последният блат леко навлажних и намазах отстрани тортата с останалата сметана.
Начуках орехите в хаванче и ги залепих отстрани на тортата.
Останалият крем кафяв намазах отгоре.



Начупените целувки поръсих отгоре ,върху тях цветните пръчици и в средата желираните малини и капини.
Украсата може по желание да си я направите ....
Получи се много лека и вкусна торта ...


   

# 295
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ИЗВАРЕН СЛАДКИШ




500 гр извара,
4 с.л. с връх грис,
захар на вкус (3-4 с.л.),
2 яйца,
ванилия, щипка сол.
кора на 1 лимон
малко нишесте
заквасена сметана за намазване отгоре




ПРИГОТВЯНЕ
От всичките продукти се прави тесто, аз разбърквам всичко с миксера, настъргана кора от лимон, стафиди, орехи, ябълки на кубченца, а днес сложих сладко от ягоди. Изсипах половината смес в кексова формичка, намаслена и поръсена с грис, отгоре подредих ягодите от сладкото, поръсих с нишесте, сипах и другата половина от сместа и пекох на 170 град 40 мин.
Като изтина го извадих в подходящ съд и го намазах със сметаната и полях със сладкото заедно с ягодки...

Стана малко сух блата но иначе много леко и приятно за ядене.


ПО РЕЦЕПТА НА labrex ОТ БГ МАММА


# 296
  • Пловдив
  • Мнения: 614
НЕГЪРСКИ СЛАДКИШ - ала Зиче


Тази рецепта я имам от поне 35 години и винаги когато я направя в къщи е празник защото много го харесват сладкиша.



ПРОДУКТИ:

1 кофичка- кисело мляко
1 ч.ч.- захар
1 ч.ч.-олио
1к.л.-оцет /за да не мирише на сода/
смесват се трите


1 ч.л -сода бикарбонат
1бр.-канела
2 с.л.-какао
2 ч.ч.-брашно
тези четири се смесват заедно

ПРИГОТВЯНЕ:

Двете се смесват заедно.
Сипваме в намазана тава и поръсена с брашно.
Печем на 200 градуса, според фурната ви ВСЕ ЕДНО ПЕЧЕТЕ КЕКС.
След като изстине се полива със топъл сироп:
1ч.ч.- вода
1ч.ч. -захар
Когато изстине горе се намазва с крема от:
1пакетче масло,захар ,1 жълтък
По желание поливаме със сиропите топинг от ягоди или сладко от ягоди .
Понякога и със сметана го мажа горе като не ми се бърка крема.
На снимките го намазах със желе от дюли и поръсих с орехи.
Всеки по желание може да гарнира отгоре сладкиша.


 

# 297
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КРЕМ КАРАМЕЛ С БЛАТ


Рецептата съм я изменила малко в продуктите за крем карамела...

ПРОДУКТИ

оригинална 700мл.--- аз сложих 1л-прясно мляко,
4 бр оригинална ---аз сложих 5 -яйца,
1- чаша захар
1- ванилия,

ЗА БЛАТА

2 яйца,
3/4 чаша 240гр.- захар,
1/2 чаша 240гр-прясно мляко,
малко олио,
един бакпулвер
и не пълна чаша 240гр брашно.

1ч.ч.-3ахар за карамела


ТАКА ГО ПРИГОТВИХ
Карамелизирам в тавичката захар,като изстине малко се налива сместа за крем карамела и отгоре върху течността се излива сместа за блата,странно ми звучеше ,ама тя изплува веднага и се отделя съвсем равномерно.
Пече се на водна баня (аз пека на 160 градуса).
Пека го докато блата се отлепи от страните на тавичката.
Като изстине се прибира в хладилник за 2-3 часа,после се обръща в друг съд и от стичащия се карамел се сиропира блата.
 




ИЗТОЧНИКА НА ТАЗИ РЕЦЕПТА Е ОТ БГ МАМА

# 298
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА"


ПРОДУКТИ
2 кутийки спрайт
2 опаковки бутер тесто малки или 1 голяма
2 ябълки
1 чаша захар (може да намалите на ¾)
краве масло (около 200 -250 гр)
ванилия, канела по желание

ПРИГОТВЯНЕ
*Ябълките се белят, изрязва се сърцевината и се режат на резанчета.
*Тестото се нарязва (големия пакет) на 10 правоъгълника, а всеки правоъгълник по диагонал на два триъгълника. В широката част на триъгълника слагате резен ябълка и навивате като кифла.
*Разтопявате кравето масло и захарта, добавяте ванилия.
*Заливате подредените в тавичка кифлички.
*Заливате и със спрайта и, ако желаете, поръсвате с канела.
*Печете в загрята на 200 град фурна 30 мин.
*Отгоре става със хрупкава коричка ,долната част е като варено тесто в страхотен сироп -желе

*****Получи се фантастично вкусни бутерки.
Уникална рецепта!!!*****
ИЗТОЧНИК


 

# 299
  • Пловдив
  • Мнения: 614
РЕВАНЕ


ПРОДУКТИ:
4 -яйца
1ч.ч-захар
11/2ч.ч-брашно
1-бакпулвер
1-ванилия



ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и захарта се бият до побеляване,прибавят се останалите продукти и се пече в подмаслена и набрашнена тава на 180 градуса. Като е готов и изтинал напълно се сиропира с 2ч.ч.-вода и 2ч.ч-захар /захарта може и по малко да бъде/


Общи условия

Активация на акаунт