АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 31 774
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Днес купих авокадо - как да го давам?
С друг плод (банан, ябълка) или в зеленчуковото пюре, задължително сурово, намачкано с вилица или пасирано. Аз го обелих и дадох само вътрешната страна, бялата.

Веси се разсейва, когато има друг човек в стаята, когато яде пюре. Няколко вечери майка ми улучваше да дойде в момента когато я храня с мляко, веднага спря и седя гладна до следващото хранене.  ooooh!

# 691
Относно храненето - мисля, че децата си показват най-добре. И друг път съм казвала- Йоана може да изяде цялата супа от ДК- около 200 гр и веднага след това да иска да суче. В началото се притеснявах, че хем има заместени хранения, хем си се кърмим, но сега вече изобщо не го мисля. Тук мога да кажа, че свекърва ми много ме подкрепя за храната. Радвам се, че още мога да си я кърмя. Ще дойде време, когато ще яде всичко, само сега можем още да си се отдаваме една на друга във времето на кърмене. Важното е да са здравички.
Този месец май няма да минем през консултацията. Вие ще ходите ли?Тук вече отпадна грипната епидемия, но хич не искам да я разкарвам до ДКЦ-то.

# 692
Здравейте, апилски мами! Simple Smile
Аз съм точно на един ден във форума и много се зарадвах да открия, че има група от бебешори със сходни проблеми Simple Smile Искам да попитам дали бихте приютили още един член и как се случва това? Не ми е ясно още и как да следя отделните теми и ще се радвам да ме ориентирате ...
Дано не досаждам с тези молби, знам че никой не обича да обяснява елементарни неща ... Simple Smile
До скоро   bouquet

# 693
Оффф  ooooh!
Забравих да добавя, че синът ми Борко е роден на 4 април 2011 г. и отговаря на условията  Wink

# 694
  • София
Слава, добре дошли с малкия сладур!!! Много се радвам на всеки ново-присъединил се:))) След като си писала в темата, тя автоматично ще ти излиза в "Нови отговори на моите публикации" горе в ляво под името ти. Аз поне така следя, сигурно има и друг начин!!!  Hug Hug Hug

# 695
Здравейте мами,

Добре дошла на slavabg Simple Smile Честно казано и аз не знам много подробности за форума и не мога да бъда полезна с това.

ЕлБиЕн и pepito 21 при нас  със захранването и изместването на кърмене беше идентично, основно на кърма. но от днес вече съм на работа и на малкия му се наложи от около седмица - 10ина дни да свикне да хапва и др.храна. Не че яде много, но опитва. Аз исках да го науча да пие кърма или АМ от шише с биберон, за да съм спокойна, че е нахранен, но не иска изобщо. Пробвах и с чашка, има малко по-голям успех, но малко - изпива по 50 мл от нея. Сега го кърмя сутрин преди да изляза на работа и после чак към 6-7 вечерта, а през това време хапва твърда храна, но пак по-малко - например от закуската 2-3 лъжици, пюре на обяд - около 50 - 60 гр, мах - до 100 гр, междувременно няколко малки хапки от настърган или намачкан плод, а следобед каша - около 100 мл (тя има най-голям успех) и вечер сме пак на кърма. Не мога да кажа, че стана трудно, но просто се налагаше и му предлагахме по-често и различни храни, докато открием коя му харесва.  Според мен си кърмете, докато можете, със сигурност е полезно и най-хубавото нещо за бебоците.

# 696
Хм, и да се отчетем, минахме на консултация - бебо е пораснал с 2см (77см) и тежи 9420г (+320г)...голям мъж е вече Simple Smile

# 697
Ами да се включа и аз в темата като нов член в групата Simple Smile Пък и поне от части да ни представя ...
Борко скоро навърши 10 месеца, но тъй като със съпругът ми временно живеем в Мадрид (той си намери временна работа за добри пари, пък аз се възползвам докато съм в майчинство), нямам актуална информация за ръста и теглото му (процедурата по избор на личен лекар тук е доста трудна и си го следи педиатърката ни в София през два-три месеца). Когато последният път го мерихме, беше 69 см. и тежеше 8500 гр. По-актуални данни ще имам в началото на март, когато се връщаме в България за малко и ще си направим контролния преглед.
По темата за храненето трябва да кажа, че с Борко се кърмихме до петия месец включително, но още на втория той разви алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ). Освен тази алергия мога да кажа, че проблеми с яденето няма никакви - каквото не съм му дала, това не е ял. Simple Smile Зъби още няма, но се престрашавам да му давам парче сурова ябълка, краставица или морков - да ги смуче и да си чеше венците Simple Smile В резултат на апетита му съм го заханила с почи всички позволени храни (стандартните пюрета). Въпреки това доста продукти ни остават забранени и напоследък се виждам в чудо с какво да го храня. Затова ще се радвам ако мами със същия проблем споделят как се справят с изхранването на дребосъците. Simple Smile За което предварително благодаря.  Rolling Eyes
Иначе юнакът е много усмихнат и много общителен, не случайно му казваме Борко Бърборко - непрекъснато мърмори разни негови си неща, а онзи ден имах чувството, че разговаря с мен, само дето аз не го разбирах Simple Smile МОга да кажа, че направо тича пълзейки, даже играем на гоненица, а от месец и нещо се изправя при опора и може да обиколи цялаа къща, стига да има за какво да се държи. Чакаме го да проходи доста скоро, защото вчера и онзи ден успя на няколко пъти да се задържи прав без опора, размахвайки играчки над главата си Simple Smile
Това е с две думи Simple Smile До нови срещи  Hug

# 698
  • España (Плевен)
Привет slavabg    Hug  Добре си ни дошла в нашата групичка...
Много весел младеж си имаш вкъщи. Голямото ми момиче е така, както Борко.
Хубаво е да са весели и засмени дечицата...  но второто ми магаренце не е така
- само ревем и искаме мама да е до главата ни. Но това е малко трудно и боли глава..   Whistling Laughing
Аз също съм живяла в Испания и каката си я теглих в аптеките на бебешките кантари.
Така можеш да следиш, колко кг. е Борко...  Peace
Но за педиатър не ми беше трудно да ходим. Имахме си такъв и всичките й ваксини са от там..  Peace 
ЕлБиЕн добре те е упътила за публикациите.

А пък ние другата седмица ще ходим на консултация - тогава ставаме и на 10 мес.  Party
Разхождаме си се из стаите, хванати за една ръчичка. Пипаме, ръшним и отваряме вратите с лекота.
Някой път се застоява стабилно сама, но за 10 сек.
Хапваме си втора седмица от кухнята и за сега доволно.
Да ви питам, вие давате ли супичка вечер, защото ние не искаме все още.? Иска си млякото..  Thinking
Ние мога да кажа, че сме карцирани тук вкъщи. Този сняг и поледица не ми позволява да излезем и да се разходим.
Събота и Неделя ходим до магазина с татито да напазаруваме и това ни е разходката и вдишването на въздух...
Вече ни омръзна това стоене.. искаме разходки..   #Cussing out Whistling Mr. Green Mr. Green

Честит Празник Влюбени и Честит Трифон Зарезан!  Наздраве...    loveuuu newsm24 Wine Glass

# 699
Привет момичета !!!!
Честит празник на всички. Желая ви да сте винаги пияни от любов...   Wine Glass txtloves

И аз във къщи си имам един Борко, които непрекъснато пълзи, изправя се навсякъде и чакам скоро да проходи макар че така пълзейки може да отиде доста време, защото е много бърз и стига до всяко място и всяко нещо, което си поиска. От месец и половина сме на ДК и засега е  newsm10
На последната консултация /12.01/ беше 8.100 и 71см. Вчера го мерих у дома и бе 74 см., но на тегло му давам към 8.500. ще видим като идем на консултация.
Супа давам за закуска. Снощи обмислях варианта за супа за вечеря, но пък така няма да пие мляко, а освен вечер няма кога да му го дам, т.к. още на 8 месеца спряхме сутрешното мляко /той сам си го отказа/. Ние сме с 4 хранения на ден.
Какъв е вашият режим на хранене и по колко съня имате през деня?

# 700
Слава, добре дошла! Все така да се храни детето! Ще ни представиш ли Борко Барборко със снимка Simple Smile Безпроблемно завръщане в БГ!
Десита, аз ще полюбопитствам за подробности как се справя без сучене през деня, не плаче ли, как се приспива. Моето бебе многооо трудно заспива без цица, все реве и от умора заспива. На мисъл ми е ако се наложи да ме няма за няколко часа как ще е.
desislavcaa аз скоро писах за нашия "режим" на хранене - просто няма такъв. За съня - заспива около 2 часа след като стане сутрин 10-11 часа. После около 15 часа за по 1.30. Ако се случи да не се наспи си дремва за малко към 18 часа, но вече все по-рядко. Заспива около 22 часа.
Кати, я виж ти колко различни могат да бъдат децата! Grinning

Аз да се похваля, че Ния вчера направи първите си 2 самостоятелни крачкиsmile3539 Голямо вълнение беше  Laughing, на всички баби и дядовци, лели се обадих да кажа. Обикаля цялата стая хваната с 1 ръка за упора или лази като куршум бърза, стои много стабилно права без опора доста дълго.

# 701
Честит празник и от мен! Бъдете много обичани и обичащи!   loveuuu

Днес бяхме на консултация, (от вчера е отменена грипната епидемия, но и да не беше вече си бяхме запазили час) за наш късмет не чакахме изобщо. Simple Smile Бебка не е мръднала на кг - 8 си е, ама се и очакваше, заради боледуването съвсем и беше изчезнал апетита. На височина е 71 см (+1). Док каза, че вече трябва да яде всичко, друг е въпроса майка й с какво я е захранила. Simple Smile Аз се оплаках, че не е от най ящните, че все още си хапва гладко пасирано и не иска домашни манджи. Той каза да не преставам да опитвам и най-вероятно, защото все още няма зъбки й е трудно да дъвче. Да внимавам когато давам солети, бисквити, ЗРЪНЧО  Shocked  smile3505 да не се задави, особено ако е в проходилката.
Та да питам вашето мнение за зрънчото какво е? Давали ли сте, кога смятате да давате?
Аз гледам да се храни здравословно, доколкото е възможно, поне до една годинка.

desita21bg, и аз да попитам колко често давате твърдата храна през деня?

Мира:), честити ви проходили крачета. Simple Smile

Веси обикаля, но само ако я държа за двете ръце, лази но супер бавно, като костенурка е.  Heart Eyes

slavabg, добре дошла! Имаше няколко мами с бебчета с АБКМ, но те пишат във ФБ. Ето темата за АБКМ във форума.

Режима ни е:
8.30 - кърма/ АМ
10.30 - 60-80 гр плод с каша/нишесте/плод с бисквити; дояжда си с АМ; заспива на гърда към 11.30ч, спи от 1 час до два. Simple Smile
13-13.30 - МП/ ЗП с жълтък; АМ (кърма ми отказва)
16.00 - 60 гр каша. Дояжда си с кърма/ АМ. Заспива по-лесно , понякога и без гърда. спи близо два часа, не по-малко
18-19.00 - когато се събуди и е в настроение да яде - само мляко (все ми се струва късно за каши)
21-22 - АМ/кърма

Затвориха ли се фонтанелите на бебоците ви?

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 13:49 от pepito21

# 702
Почти и е затворена, има съвсем лек отвор.
Да внимавам когато давам солети, бисквити, ЗРЪНЧО  Shocked  smile3505
Shocked Sick Shocked
Това е в дълбок разрез с моите разбирания за хранене. Аз не бих дала никога, далеч съм от мисълта, че няма да ги яде като види другите деца, все пак не искам да изпадам в крайност, но всячески ще се опитвам да я ограничавам да яде боклуци. Не бих купила никога такава храна за бебето си.
Отсега събирам рецепти за алтернатива на такива лесно преносими за градинката и разходката храни.

# 703
И аз смятам да не давам такива неща, колкото се може по-дълго време. Понякога когато си хапвам чипс тя ме гледа жално, а аз и казвам "ще ядеш такива неща като станеш на моите години" Simple Smile Освен да им правим домашни бисквити. Онзи ден прочетох състава на хляба които ядем... колко много Е-та има... Вие какъв хляб давате/марка? Аз още не съм въвела пшеницата.

Исках да питам още, как са с погледа вашите деца. Още от малка ми се струва малко ммм... особен (разноглед), когато иска да погледне нещо точно пред нея събира очите. Ще се опитам да я снимам, за да видите какво точно имам предвид. Дали ще се оправи като порасте.  Confused ММ ме успокоява, че ако не се оправи ще я заведем на очен ще поноси очила известно време и готово...  ooooh!

# 704
Здравейте отново! Simple Smile
С радост ще ви покажа Борко на снимка, но нещо не успявам да се справя с прикачването на изображение... Sad Ще продължа да пробвам де ...

Ето го нашият режим на хранене и сън:
7.30 - АМ, 200 мл. Заспива около час и половина - два след това и го оставям да спи, колкото иска.
10.30 - 11.30 ч. - попара (само сухар и АМ, щото друго не можем).  След попарата обикновено излизаме на разходка и ако му е много интересно остава буден до следващото хранене около 14 ч.
14 ч. - зеленчуково или месно-зеленчуково пюре, 200-220 гр. (като ги редувам през ден, освен това съм купила едро смляни пюрета, така че яде твърда храна вече). Ако не е спал преди това, към 14.30 буквално загива и откарва сън между два и три часа, почти до следващото си хранене. В случай че легне преди яденето в 14 ч. и се оспи, просто пропуска едно хранене.
17ч. - каша, 200-220 мл. - захранила съм го с почти всички каши и ги редувам (ползвам само безмлечни зърнени заради АБКМ-то). След това хранене не спи.
20ч. - АМ, 200 мл., след което директно заспива, още на рамото ми докато го оригвам Simple Smile

Солети и зрънчовци и аз мисля да не давам докато не започне сам да си ги купува Wink А що се отнася до хляба, pepito21, педиатърката ни каза да препичам във фурната филии от хляб "Добруджа", да не ползвам друг хляб. Тук в Мадрид обаче съм намерила едни сухари от лимец (водят ги био), в които няма никакви консерванти, следи от яйца, сусам и други такива. Може би ако разгледаш какви сухари се продават в БГ, ще си улесниш живота повече Simple Smile

Благодаря на К А Т И и на ЕлБиЕн за съветите - още утре ще разгледам аптеките наоколо Simple Smile Но дори да не открия, до връщането ни в БГ остават10-ина дни

pepito21, нашата фонтанела още е отворена, по-малка е, но я напипвам А за погледа - същата работа - ту ми се струва кривоглед, ту е всико си му е наред Докторката каза,че до втората си годинка били такива  разногледи  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 16:40 от slavabg

Общи условия

Активация на акаунт