For sale /”Първа частна държава”?

• 11 155
  • 200
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна

Аз си мисля, че ако влезат чужди производители, нашите няма да издържат на конкуренцията поне в началото до дето се обединят да държат монополни цени.

За земеделие ли говорим?  newsm78
[/quote]
Не говоря за земеделие, но не мисля, че нещата много се различават от другите свери с продукция за масова употреба.
[/quote]

Много се различават нещата. Иначе откъм монопол, не му бери грижа.

# 181

Аз си мисля, че ако влезат чужди производители, нашите няма да издържат на конкуренцията поне в началото до дето се обединят да държат монополни цени.

За земеделие ли говорим?  newsm78
Не говоря за земеделие, но не мисля, че нещата много се различават от другите свери с продукция за масова употреба.
[/quote]

Много се различават нещата. Иначе откъм монопол, не му бери грижа.
[/quote]
Тогава се оттеглям от темата.
Надявам се обаче да има кой да ни храни и то не с ГМ и хибриди, както и държавата ни да стане по-приветлива защото не се очертава да я напускам.

# 182
  • Варна
Не напускай и темата.  Hug

# 183

Типично български и много грешно мислене. Собствеността влече много повече ангажименти и по-скъпото "удоволствие" от това да си арендатор.

Като чуя това, изпадам в екстаз и спирам да чета.  Арендаторите за 10 год. успяват идеално да съсипят земята, измъкват максимално каквото могат, а то не е много, при положение, че не полагат усилия. 

# 184

Типично български и много грешно мислене. Собствеността влече много повече ангажименти и по-скъпото "удоволствие" от това да си арендатор.

Като чуя това, изпадам в екстаз и спирам да чета.  Арендаторите за 10 год. успяват идеално да съсипят земята, измъкват максимално каквото могат, а то не е много, при положение, че не полагат усилия. 
Peace

Представете си жилище под наем и собствено жилище.
Да, поддръжката зависи от живеещите и в двата случая, но при наетото е много по- малка вероятността да се правят нужни ремонти качествено. Експлоатира се яко и толкоз.

# 185
Караджова разреши добива на злато в Крумовград/ 25 ноември 2011

"Нона Караджова е одобрила предложението... да се допусне проекта за златодобив в Крумовград на "Болкан минерал енд майнинг", дъщерна фирма на "Дънди прешъс метълс". Процедурата за златодобив в находището "Ада тепе" започна още през октомври 2004 г., но с предвидена цианидна технология... Компанията трябва да има различни разрешителни – за водоползване, за заустване, за използване на химични вещества, разрешение за проектиране и за строителство и други. Трябва да бъде купена и земята, но с това едва ли ще има проблем, тъй като тя е държавна собственост, коментира в. "Дневник".

Жителите на Крумовград много пъти протестират срещу добива на злато в находището."

# 186
Backspace:

...ЩЕ ПРОДАВАТ ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ, ЗА ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА
Вестник "Сега" пише, че на пазара ще се предложат 1 млн. дка ниви, а целият държавен поземлен фонд е 2.2 милиона декара...

Аляска я купили навремето, представяйки я като „куфара с лед” (вм. напр. със злато, нефт, газ), а Луизиана -  по 3 цента на акър (под 1 ц/дка). Нас обаче не казват да ни купува (официално) чужда държава. Може отделен милионер да напазарува, може милиардер..., може всякакъв, „инвеститор”, на който му трябва територията ни...

Аборигените от Крумовград не са добре, дървят се като намибийци. Да вземат да прочетат темата, да ги светнат капацитетите да си хвърлят капите,  да целуват ръка, че са ги уважили:

25 Ноември 2011
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-11-25&article=390260
Намибия ще разследва твърдения, че металургично предприятие, управлявано от канадската компания "Дънди Прешъс Металс" (Dundee Precious Metals), изпуска големи количества арсениев триоксид, съобщи министърът на информацията Жоел Капанда

Дънди се изпускал..., няма да се изпуска у дома я

# 187
Както обичам да казвам, като възникнат такива дискусии - проблемЪт е бил, е и ще бъде в контролния орган. Всичко останало е плява.

И съм далеч от мисълта, че с подобни продажби се генерират чак такива допълнителни приходи за бюджета. Да генерират, колко да генерират? Няколко милиона?

И продължавам да не мога с простия си акъл да си обясня, защо аджеба не развиваме тип холандско земеделие при тези благоприятни климатични условия? ooooh!

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 06:41 от Зилозавър

# 188
Бе ти гледаш ли тиви 7 точно в този момент? Виждаш ли кво правят наглеците?! Газят земята ни без да им пука с лайняните си тръби и перфорират наред с отровите си, ти се чудиш за "холандско земеделие"?!
У нас!!! Земеделската страна от хилядолетия!!! дето сме градинарите на Европа! Дето унгарските ябълки, домати и квото се сетиш, вкарвани у  нас сега вместо нашите, са произведени именно от българи там - поликраищенци, първомайци и пр.

Тука има ли един, дето въобще е виждал мотика в таз тема?!

Кой тъпанар, наглец и сульо от коя да е дупка по света да се е довлякаъл в страната ни, той не се е изсрал върху нея, без всякакви последствия за миризливия си задник!

Тука академични дискусии ми се водят, в които някакви лелки от майната си ми се правят на саркастични - върху цялата разсипия и наглост и издевателства от чужденци и мести мекерета върху родната ни земя! Ай сиктир!

ПП
Последното не се отнася за теб, Злозавър, смятам, че е яссно.

# 189
Нали целта беше от аграрно-промишлена да се превърнем в промишлено-аграрна държава. С мощна индустрия, гигатнти  на петилетката.

# 190
А. Тенекиеният зъб. Лоша работа с тоз кариес... не ти е лесно

# 191
Аз сега небето подпирам. Още дишаме и към него няма аспирации за покупка още, май.

# 192
Аз сега небето подпирам. Още дишаме и към него няма аспирации за покупка още, май.

Сякаш не си чела темата за хаогично летящите самолети  Laughing

# 193
Бе и да летят и да не летят, все ще мога да си ползвам. Ама ако някой го купи и си го загради с колчета и постави табелка "Не влизай! Не дишай! Частна собственост! Стрелям на месо!"?

# 194
Да сравним сега две публикации - едната родна, втората - от чужбина.

Публикацията у нас:

...ЩЕ ПРОДАВАТ ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ, ЗА ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА
...Създал съм щаб... По думите на Найденов в момента имало голямо търсене на земеделски земи...
Вестник "Сега" пише, че на пазара ще се предложат 1 млн. дка ниви, а целият държавен поземлен фонд е 2.2 милиона декара. От тях 100 000 дка трябва бързо да бъдат разпродадени чрез търгове, а останалите 900 000 дка - дадени за години напред под аренда.

Публикацията в чужбина:

Money TV
Водещият с двама от шефовете на Парк Плейс Енерджи Корпорейшън. Джордж Цафалъс, един от основателите на компанията и понастоящем консултнт в нея. И Дейвид Джонсън, Изпълнителен директор на компанията. Говорят си за Решение 718 от 4 октомври 2010 г. за издаденото им на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства у нас.

Избрани моменти:

Водещ: Преди 15 години не се говореше за шистов газ и тази технология не съществуваше. Все пак тя се наложи в Северна Америка. Сега явно Дивият запад е на изток, в Източна Европа.
Д.Д.: Абсолютно...
...Става въпрос за земя с площ от близо 397 дка (
"тяхната") над многоразседен басейн... Този терен е в Североизточна България, точно под румънската граница. Има много големи компании в този район, на около 80 км. от нас... Шеврон наскоро обявиха, че според тях има около 25 млрд. куб. метра природен газ в шистите на България... Има голям интерес и от няколко съвместни предприятия на други големи компании в тази област към нашия терен, както от нас към техните.

Водещ: Парк Плейс обявиха учредяването на филиал, наречен Петрол България, и тази компания ще държи българските ви активи.
Д.Д.: Засега не. В момента тази компания действа в България, за да може ние да се концентрираме върху придобиването на земя чрез държавни търгове... В момента има няколко големи компании навсякъде около нас – Мелроуз Рисорсис от Лондон. Овъргаз, които са на българския филиал на Газпром, Булгаргаз, които са бившата държавна компания и контролират по-голямата част от тръбопровода...

Водещ: Дейвид... Мислите ли, че сте се ориентирали правилно, предвид това, че сте се насочили към шистов газ.
Д.Д.: Напълно... Всъщност главният тръбопровод от Русия минава през нашата собственост...
Д.Ц. ...Големите компании показаха голям интерес към Североизточна България. Шеврон обявиха публично, с Българското правителство, че планират да разработят 2 блока с потенциал около 25 млрд куб. метра само в шистите. Мерлоуз са си запазили над 2 млрд куб. м. резерви от газ под морския блок, който придобиха преди няколко години. Овергаз, българският филиал на Газпром, наскоро се сдоби с морски блок ...

Водещ: С решението, което получихте от Българското правителство, май сте си подсигурили много изгодна позиция. Изглежда сте на правилното място.

ПП
Тия горе говорят за себе си във връзка с мерака им за "шистов газ" - с инжектирането на отрови в земята, разцепването й с изкуствени земетресения и т.н. (за разлика от класическия газопровод по тръба). Ово е стандарт. Е..еш и фъргаш.

Дейвид Джонсън: ...В Северна Америка... пазарът е зает. В Източна Европа обаче все още има много неизползвани възможности и затова можем да започнем и развием бизнес там.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 09:10 от Холограма

Общи условия

Активация на акаунт