Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 499 092
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 1 860
Здравейте на всички!
Аз също ще тегля ипотечен кредит. Харесах си жилище, което се продава на 31 000 лв. (тухлен апартамент, 62 кв.м.). Нямах никакви спестявания и за това за капарото (10 % от цялата сума) изтеглих потребителски кредит от банка ДСК и подписахме предварителен договор за реалната цена. Сега подготвяме документите за ипотечен кредит (отново в същата банка). Вчера се обадих на брокерската агенция да ги попитам какво става с документите на продавача, защото моите отдавна са готови. От там ми казаха, че и на продавача са готови. Аз съответно щастлива стигам до банката и преди да вляза погледнах нотариалния акт, а там пише, че продавачката била съсобственичка със сина си (съответно трябва още време за изготвяне и на неговите документи, а сделката трябва да се изповяда на 30.04.15г.) Обадих се отново на агенцията и се накарах едно хубаво как никой не е разбрал за това и този предварителен договор не ми върши никаква работа и ще трябва нов между тримата. От брокерската агенция ме попитаха дали имам нещо против в новия предварителен договор да впишат по-висока продажна цена.
Та въпросите ми са:
1.Ако впишем по-висока цена в предварителният договор това дали ще повлияе на оценката на банката да ми отпуснат повече пари, защото жилището се нуждае от ремонт?
2. Удачно ли е да вписваме по-висока цена в предварителния договор (дали продавачите няма да поискат от мен написаното в договора)? newsm78

Благодаря ви!

# 1 861
  • Сф
Питай в темата за покупко-продажбата на жикища дали е ок. А те защо искат да се впише по_висока цена?

# 1 862
Здравейте на всички!
Аз също ще тегля ипотечен кредит. Харесах си жилище, което се продава на 31 000 лв. (тухлен апартамент, 62 кв.м.). Нямах никакви спестявания и за това за капарото (10 % от цялата сума) изтеглих потребителски кредит от банка ДСК и подписахме предварителен договор за реалната цена. Сега подготвяме документите за ипотечен кредит (отново в същата банка). Вчера се обадих на брокерската агенция да ги попитам какво става с документите на продавача, защото моите отдавна са готови. От там ми казаха, че и на продавача са готови. Аз съответно щастлива стигам до банката и преди да вляза погледнах нотариалния акт, а там пише, че продавачката била съсобственичка със сина си (съответно трябва още време за изготвяне и на неговите документи, а сделката трябва да се изповяда на 30.04.15г.) Обадих се отново на агенцията и се накарах едно хубаво как никой не е разбрал за това и този предварителен договор не ми върши никаква работа и ще трябва нов между тримата. От брокерската агенция ме попитаха дали имам нещо против в новия предварителен договор да впишат по-висока продажна цена.
Та въпросите ми са:
1.Ако впишем по-висока цена в предварителният договор това дали ще повлияе на оценката на банката да ми отпуснат повече пари, защото жилището се нуждае от ремонт?
2. Удачно ли е да вписваме по-висока цена в предварителния договор (дали продавачите няма да поискат от мен написаното в договора)? newsm78

Благодаря ви!

Най-вероятно в настоящия предварителен д-р имате точка, че "всяка от страните има право да обяви настоящия договор за окончателен". Ако е така или направете анекс към настоящия договор, в който добавяте и сина и удължете крайната дата; или унищожете 2-та оригинала на настоящия предв. договор и направете нов.
На другите въпроси:
1.Ако впишем по-висока цена в предварителният договор това дали ще повлияе на оценката на банката да ми отпуснат повече пари, защото жилището се нуждае от ремонт?  НЕ
2. Удачно ли е да вписваме по-висока цена в предварителния договор (дали продавачите няма да поискат от мен написаното в договора)? Не го правете, ако новата сума е по-висока от реалната продажна цена.

# 1 863
Много благодаря за бързите отговори!  newsm20

# 1 864
Aко впишете по-голяма сума в новия предварителен договор с пълно право ще ви накарат да платите по-голямата сума..

# 1 865
Aко впишете по-голяма сума в новия предварителен договор с пълно право ще ви накарат да платите по-голямата сума..

Каква красота нали Simple Smile Като се пише по-малка сума, се търси по-голяма  Mr. Green
Затова най-добре - истината.

# 1 866
  • Стара Загора
Здравейте,изчетох и двете теми и ми бяха много полезни.Случи се така,че с ММ си харесахме жилище без да сме тръгвали конкретно да търсим и решихме да действаме.Въпросите ми конкретно са следните:
Имаме оферти от ОББ,ДСК и утре ще ходя до Прокредит да видя и там какво ще ми предложат.

Офертата на ОББ и на ДСК са за 6м Софибор + добавка.
   В ОББ 5,3%,месечна вноска 495лв с включени застраховки и 100% финансиране според думите на управителката на клона.
   В ДСК 5,4%,месечна вноска 450лв без застраховки,като застраховките можем да сключим където решим и финансиране 92% от оценката.
   От Прокредит днес по телефона ми казаха,че ще ми предложат по-добра оферта от тази на ДСК с по-нисък лихвен,100% финансиране и без задължителни застраховки(в момента не се сещам как им се образуваше лихвения процент).

Ние имаме потребителски в ДСК-3500лв остатък,за да се прехвърлим в друга банка трябва да покрием този кредит(задължително изискване от работодателя на ММ,за да може да си прехвърли заплатата).В ОББ лихвата по потребителския е по-висока и изискват да са получили една заплата по-новата сметка,преди получаване на ипотечния.В Прокредит ми казаха,че може да се вкара към ипотечния(което означава по-ниска лихва).В ДСК няма да се налага да правим нищо с потребителския и да прехвърляме сметки и т.н.Таксите и разноските по кредита са горе долу едни и същи в трите банки.Малко стана роман ама... Embarassed

Та по същество на коя банка бихте се спрели при тези условия???

А на тези които тепърва се впускат бих препоръчала да проверят максимално много банки,да сравняват оферти и като се спрат на две-три банки,дайте им офертите от другите,почва голямо надцакване,на нас вече трета седмица ни звънят за нови условия,ако имаме по-добра оферта от една банка,другите искат да я видят и започват да предлагат по-добро и така. Mr. Green

bouquet  Само да добавя не ни съдете за 100%,кредита ни е 1/4 от доходите и до сега сме спестявали повече пари месечно от колкото ще ни е вноската,просто голяма сума вкарахме да си покрием повечето от потребителския.   bouquet

# 1 867
Здравейте, предстои ми теглене на ипотечен кредит в лева. Към момента най-добрата оферта за моя случай е от алианц. Бихте ли сподели своя опит с тази банка? Доволни ли сте?

# 1 868
  • и тук и там :)
Виж и в Експрес банк има възможност за фиксирана лихва за поне 10г. което не е зле.
Аз понеделник ходих информативно в Сибанк, Алианц и Експрес банк че мисля да тегля около 80хил.лв да се ориентирам в обстановката. От тези три банки в Експрес в дългосрочен план ми идва най-изгодно.

# 1 869
здравейте, може ли някой да ми каже ако сключим анекс за предоговаряне на лихвата и в него има клауза че нямаме претенция към банката и всички спорове са уредени това пречи ли да заведем дело за надвзети лихви.Ще се радвам ако има юристи сред нас да видя тяхното мнение!

# 1 870
здравейте, може ли някой да ми каже ако сключим анекс за предоговаряне на лихвата и в него има клауза че нямаме претенция към банката и всички спорове са уредени това пречи ли да заведем дело за надвзети лихви.Ще се радвам ако има юристи сред нас да видя тяхното мнение!

Да пречи, ако тръгнете да ги съдите за надвзетото ще се перчат с това и не се знае дали съдията няма да им отсъди прекратяване на делото..
Това,което ви предлагат вероятно не е дори по-добро от това, което имате и в момента като условия (Булбанк, Райфайзен или Пощенска ви въртят на шиш)

# 1 871
  • София
Фиксирана лихва при очертаваща се трайна тенденция на намаление на  лихвите по кредити не е добро решение. Също така трябва да имате предвид, че в този случай се дължи такса за предсрочно погасяване.

# 1 872
Фиксирана лихва при очертаваща се трайна тенденция на намаление на  лихвите по кредити не е добро решение. Също така трябва да имате предвид, че в този случай се дължи такса за предсрочно погасяване.

От Експрес банк казаха, че след първата година няма такса предсрочно погасяване  newsm78. Айдеее пак почвам да чета за ипотечните кредити  #Crazy

# 1 873
# 1 874

Това не е ли само за потребителските кредити?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт