Седем часа разлика - тема 7

• 28 734
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
Хм, Добро утро първо да кажа и аз като културен човек:)
Усещам се, че ставам смесица от Лука и проф. Вучков.
Сега за Распутин. Вижте каква ми е логиката и защо наблягам на акцента му и грешката му за ген Лебед. Всеки детайл във филма и изпипан на 100%. Любен Дилов- син е с голяма обща култура. Когато в сериозен филм искат да пресъздадат образ на чужденец, обикновено използват актьор от тази страна, който живее в страната, която прави филма или има близки контакти там и знае техния език. Използват го, за да говори майчиния си език, така както би трябвало да звучи оригинално. За БГ продукция няма никакъв проблем да намерят руски актьор, който да си пее „Падмасковнае вечера“ и от долу да му текат субтитри. И на външен вид ще е по-убедителен и на звучене. Избора на БГ актьор, при това непопулярен в близките години, ми говори друго. 99% от хората видяха грешката за ген. Лебед. Любен Дилов – син не би я допуснал и то поне няколко пъти. Един път докато са писали репликите, втори докато ги четат, трети при редакцията, после при дубалите, монтажа, ако щете. Това си е податка как лъже Распутин. Хареса ми теорията, че може да е свързан с руското разузнаване в София. Или с Българското в Москва. Или и с двете в НЙ. При всички случаи не е мафиот, или поне не типичен.
Относно раказа с негово участие и прословутата снимка. Това са жокери. Но не са 100% истина. 100 пъти нарекох книгата и блоговете дезинформация. Използват елементи от истината, замаскирани със захаросни алабализми, че после като стане ясно всичко ем да викаш това го видях, ем да не си го разбрал. Разказа не е биография на Распутин. Просто нещо вдъхновено от неговата личност. В снимката няма конкретен отговор. Има само податка на къде да гледаш. В биографиите има само по едно-две изречения, които разкриват героите в повече от първоначалния анонс. Някъде е само една дума. Иванов „си мисли“, че е призован заради честността си. Таня е наречена „алчна“ в биографията на Милото.  Само жокери, а не цяла информация.
А, за Гончев : „За хора като него Достоевски казва: " Не е ясно в манастир ли ще влезе или селото ще подпали" От добро семейство е. Вероятно е имал доминираща майка и сега е пренесъл необходимостта от такава жена в лицето на Таня Стоева. В походката му има нещо котешко. Много често показва станни, неочаквани умения, които карат хората около него да се стряскат и да го поглеждат с други очи.“
Защитниците му да мълчат. Това дори не е жокер, ами си е заявление какво може да се очаква от такъв човек, отритнат от любовта на живота си.
Намесвате Стефанакова, чрез Лука? Защо решихте, че Стефанакова мрази Таня? Защото вие харесвате Таня и всеки, който не е луд по нея е лош???? Стефанакова познава Таня само задочно. На живо я видя едва в болницата след инцидента. Омраза няма. Има само професионална злоба да се разкрие един корумпиран съдия. А, на Лука нивото е толкова над женските битовизми, че и двете да се хванат на калъп с Тренера и да си оскубят косите, той не би се развълнувал. Стефанкова може и да го играе кокошка, но няма никакво отношение към случая. Лука пък го веят съвсем други ветрове.
Очите зад маската – не са черни, а сини. Във фила няма човек с черни очи! Въобще черни очи рядко се срещат. Може да са тъмно сини, като на....сетете се кой обвинявам трети ден подред. Някой дето ша ходи на село да пали манастира или нещо такова.
Като жени и майки да предположим, че девствени тука няма. Мая също не беше по време на предполагаемото изнасилване. Тогава какви са тези разкъсвания? Съжалявам за детайлнте ми разсъждения, но искам да си защитя теорията. Ако е имала разкъсвания или изнасилвача е бил прекомерно надарен или говорим за разкъсвания на вътрешните органи в следствие на побоя. Може да са да речем мускули на коремната стена. Или далака. Доктора не каза, че са в следствие на изнасилването. Първо спомена тях, а после са насилствения акт.
Хубаво се замисляме как Таня е завършила право и въобще коя и е истинската самоличност, или коя е фалшивата под която е завършила. Ясно е, че през комунизма, с нейното минало и „стабилно“ образование получено с в спортен интернат, право е щяла да види само на екрана на телевизор „Опера“. Изобщо не говоря за пари. На 20 г може и да изкраваш пари, но връзки да се смениш името и да влезеш право, че после и съдия да станеш....Дето се вика бай Лука от Светлана едва една журналистка е направил, та за право е трябвало самия бай Тошо да се намеси.Като се замисля, хем е достатъно възрастен,  хем има връзки, хем е и от Софийско, хем и ловджия си падаше. Глей как я изкарах Таня дъщеря на Тодор Живков. Това логиката е голямо нещо. Шегувам се с последното, но все пак този мистериозен помагач е голям коз! Най-важното е да разберем защо е помогнал Да помогнеш на две сирачета да влязат в спортен интернат не е странно, но да избуташ едното от тях до съдия...Защо? Кому е нужно, особено ако не ти е близка рода? И защо въобще Таня си е сменяла името? Че какво и на старото? И дали си е го е върнала после. Под кое име е завършила не разбрах. Под истинското и сега е сменено или под фалшиво и сега си е със старото?Какво са прикрили със смяната на имената? Само инцидента с баща и? Ама все пак е оправдана, а и очевидно всички знаеха за него. Роднински връзки? Какви ли роднини е имала други, които не я приютяват. Може би някой откачен чичо, обичащ да хипнотизира припаднали момичета?
Бургас – Александрополис? Парк Странджа? Хмммм, да. Логично звучи, ако бяха убили Милото, за да спрат проекта му и да вземат земята. Ама да пребият дъщерята на най – добрата му приятелка, заедно със сина на евентуалния му конкурент (и вероятен техен сподвижник), че тя да се ядоса и да реши да изнасили сина му, когото да накиснат за убийството на Миро, че да подхвърлят снимки на Милото и той да заплаши Таня и Гончев, че разгеле последния да се опита да го убие. Е, тия хора се нуждаят от 20-тина Распутиновци и Кашпировски, за да хипнотизират и гадаят бъдещето. И защо да взривяват или да връзват Иванов, ако той е твърдо решил да спре Милото и съответно проекта? Изобщо пък Иванов на никой не пречеше, освен до някъде на Гончев, ама той си е стрелец, а не бомбаджия. В крайна сметка никой не нападна Милото и Таня. Биха ги по фланговете както се казва. Т.е. целта е да страдат, а не да ги отсраняват.
Последно:) Какво е направил Боян преди 20 г???? Изнасилване? Прикрито от сестра му? Логично ми звучи. И се връзва с отмъщението над нея. „Престъпление и наказание“  - автор Распутин, охххххх обърках се исках да кажа Достоевски. Аз пък все Распутин накисвам. Той човека сираци гледа. А, сираци ли казах? Те Таня и Боян не бяха ли сираци.....?
ПП1 На кой пречеше Иванов – отговор на Коцев:) Ако беше арестувал Таня, Тренера нямаше да я гушне и понесе към Виена. Как Коцев разбра, че Таня е в опасност – отговор: или има подслушватели на всеки сантиметър или Гончев му звънна:) Кой направи Иванов пречка за Тренера – Лука (той му даде снимките). Дали са Тренера и Лука в един отбор?
ПП 2 Миро с татуировка, Миро без татуировка, купува маски, ръга Неделчев, бие Мая, изнасилва Роки, омайва Стоицев. Хем е той, хем не е...От всякъде гонен на всякъде желан. Защо той е на всякъде?

# 721
Голяма работа сте, момичета Simple Smile Събуждам се и имам нов епизод на сериала Simple Smile

Така, от снощното ми проучване за Бургас - Александруполис (чак ме е срам да си кажа колко съм неинформирана по принцип, че се нуждая да чета допълнително) това, което открих е, че проектът за тръбите е трябвало да се премести и да заобиколи и да се оскъпи, защото е бил предвиден да минава през защитена от НАТУРА 2000 зона. Какво може да се върже с нашия филм? Стефанаков е инженер и бизнесът му е да строи газопреносни инсталации - какъв е неговият интерес? Проектът да се осъществи, колкото по-дълга тръбата, толкова по-добре за него Simple Smile Знаем, че Лука е проводник на руските интереси, можем да предположим, че той още играе такава роля, тоест той евентуално се е ангажирал с това проектът да бъде приет от българското правителство, и да бъде възможно най-евтин. Тренера знаем, че има интереси в енергетиката, бих могла да го вържа с участие в компанията, която да стопанисва газопровода. Така - ако предположим, че така са вързали нашите герои към истинската история по този начин, то Лука и Тренера би трябвало да имат интерес да се променят границите на парка Странджа, а Стефанаков - не.
От друга страна е Милото, който има интерес да промени границите на парка във връзка със собствения си строеж. В реалната ситуация говорим за различни граници - едната е откъм морето, а другата - откъм вътрешността на Странджа, но като за филма този детайл може да бъде пренебрегнат. Видимото вълнение на Лука, когато ставаха разкритията с границите на парка, показва ясно, че той е ангажиран с това. Обаче, от всичко това, пак стигам до извода, че Милото, Тренера и Лука имат еднакви интереси - да променят границите на парка Странджа. Единственото логично обяснение, което ми хрумва е, че Тренера и Лука използват Милото той да е на топа, променяйки границите на парка, което всъщност обслужва техните интереси.
До тук добре, но всичко това не дава никакво обяснение нито кой е пребил Мая и Тео, нито кой уби Миро, при положение, че в тази теория те нямат интерес нито за едното, нито за другото....На всички тях им пречи Иванов, но не виждам особена причина да търсят да скарат Милото и Таня. КАкъв е изводът от това? Атентатите срещу Иванов са дело на някой от горепосочените, а другите - на този, който е назначил Иванов там, или е направил така ,че да бъде назначен и който търси лично отмъщение към Таня, и може би Милото..

Името на Таня е наистина голяма загадка за мен. Явно това е истинското й име, защото Боян също е Боян Николов Стоев, или пък са им сменяли заедно имената. Кому е било нужно да завършва под друго име и как после е получила работа, щом дипломата е на друго име? Никакво предположение.

Снощи прехвърлих някои части от книгата. Това, което ми направи впечатление е силното присъствие на Оля. Навсякъде се говори, че Светлана и Оля били отгледани еди как си, правели еди какво си, вечно са двете. Оля била известна актриса в САЩ. Това нещо ме насочва към родата на Юнал, но не си спомням добре какво беше там.

Толкова сутрешни разсъждения от мен Simple Smile

# 722
Кога и в какъв разговор е ставало ясно, че Таня Стоева си е сменяла името?

# 723
"Миналото ще ги застигне", както добре знаем. Да, оформя се вече идеята, че в миналото на Таня има неща, които я застигат.  Има някой, който е помогнал на сирачето Таня да се издигне до университетските среди, може би след като е прозрял , че е умна, пробивна, упорита, а , и доста непоколебима. После нещо друго се  е случило и преди 19 години, нещо свързано с Таня и Пол - тогава е била в труден момент и заради нещо или някой, те са прекъснали отношенията си и Таня остава с детето, може би още бременна, а Пол заминава за САЩ. И след толкова години - някой отмъщава много жестоко - посяга на най-скъпото на Таня - Мая и   какво се получава - от преуспялата, силна и безскрупулна жена Таня става точно обратното - слаба, уязвима и изживяваща голяма падение. Миналото  ВЕЧЕ я е застигнало. При това планът е много коварен,  Таня май не подозира, че удара идва от миналото, защото всичките й подозрения паднаха над Роки.

# 724
Кога и в какъв разговор е ставало ясно, че Таня Стоева си е сменяла името?

В началните епизоди, когато Иванов говори с колега прокурор, който му разказва за Таня.

# 725
Lulu25, и аз не съм запозната особено с проекта "Бургас- Алексендуполис", но като чета, това , което ти си написала, ми хрумва, дали пък  на Милото , от една страна, и на Тренера и Лука, от друга, да им трябват различни граници на парка, т.е. интересите им да не съвпадат,дори да са противоположни. Да речем, че ако Таня работи за границите на Милото - било чрез влияние в съдебната система, било чрез Миро в законодателната власт, това да бърка тотално Лука и затова той така да се вълнува какво се случва с парка "Странджа".  Защото от всички действия на Лука се вижда, че той работи срещу Таня. А неговата Светле също работи за неговите интереси - рови около делото "Странджа" в своето предаване, мрази Таня. И на фона на тези противоположни интереси - хоп, Тео и Мая се намират и влюбват, но Лука не може да допусне такава пречка от емоционално естество и се задейства. Само искам да припомня, че Танчето, милата, си я следяха още от самото начало на сериала, някой я държеше под око. Защо това да е не Лука? После пък пое разследването в свои ръце - много подозрително за мен още от самото начало.

# 726
Лука, в разговора си с Иванов в парка, показа, че знае много за Таня и Милото, защо да не ги е следил и по-рано, наистина?
Знае как са израстнали, че биха се избили помежду си /т.е. познава и миналото и настоящето им/.
Преди това сякаш не беше показвано да е чак толкова информиран.

Друго се сетих аз, докато си лакирам ноктите  Crazy, - щом за Таня са показани 2ма бащи, то значи единият, живият, истинският няма начин да не се появи, иначе за какво са двама?  Whistling
На този етап, след като Юри Ангелов толкова са го подмладили  в книгата и отпада като заподозрян, остава само бай Юнал, но това изглежда толкова нелепо, колкото и той да е изнасилил Мая.

Друг има ли възрастово, който се връзва, май не, значи ще се появи във втори сезон.

# 727
  • España
442, задаваш интересни въпроси .... Особено в частта за Миро! Но , по повод очите  само да спомена, че и черешОвите очи не са реално черни, но в народното ни творчество са едва ли не константа!!!  hahaha
Сега ...., аз имам едно стратегическо предложение -  вместо да се лутаме в загадки които понякога преминават границата на откровената фантастика Laughing, не е ли по-добре да подходим като детективи  bowuu ?!Защото, имала ли е Таня чичо; вуйчо; чилнойко или кой от къде иска да минават тръбите- дали под националния парк ;под римската баня или под лятната кухня на президента примерно няма как да разберем със сигурност докато не гледаме продължението !!!
Да се съсредоточим върху това, което имаме със сигурност!!!  Основното е - видяхме вероятния Злодей в акция  С МАСКА  и ПОДЧЕРТАНИ ОЧИ !!!! Ето го

Сега  можем да поиграем на играта " Познай на кого са очите"  като съотнесем към горното изображение снимки на" основните ни заподозрени " Wink

Да започнем с Гончев  newsm78 по-скоро  НЕ!!!

РаспутинТоже по-скоро НЕТ!!! Laughing newsm78

И, за да приключим за сега със СИНЕОКИТЕ, ей ви и една Чушка   Laughing "за разкош"  hahaha

Сега започва да става интересно!!! Ей ги на Иванов изгарящите въглени Thinking

Тренера Thinking

Лука с тази бронзова глава даже се засилва ефекта Wink!!!

Сега внимавайте - Стефанаков

и тука става интерено - Милото то ахаааааааа.............

Роки Охоооооооо......

за десерт ето ви и Явор в целия си блясък newsm78

И Васето за всеки случай

Както се пееше в една стара естрадна песен от времето на соца- "КОЙ Е ТОЙ?"  Laughing
Ако искате може да намерите по-хубави снимки ;да допълните класацията; да изрежете изображенията; да направите колажи с ОЧИТЕ...... изобщо всичко каквото ви хрумне!

# 728
Браво:)Simple Smile): Изписахте темата, а аз половината не съм я прочела още, но така се получава като ти се налага и да учиш. Ако няма кой да пусне новата тема аз съм насреща.

# 729
 Shocked от така предложената задача със зрителнен въпрос, очите ми приличат на Иванов  Shocked

П.П. Миличка88, пускай новата тема. Може в оформлението да сложим поста на dyvaromi /какъв е този никнейм/ със снимките.

# 730
Заповядайте в новата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=637156.new#new
Като уточните анкетата, ще я пусна.

Общи условия

Активация на акаунт