Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 267
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Цитат
А относно температурата- моят хомеопат последно ми каза, че НЯМА хомеопатично лекарство, което да е температуропонижаващо. /Което ме изуми/.

Точно така. Лекарството стимулира жизнената сила, която пък от своя страна решава дали за ЦЕЛИЯ организъм в момента  как да се бори с болестта, най-просто казано Crazy, тоест дали ще се повиши още повече температурата, или ще спадне бързо.
От друга страна хомеопатията е лечение чрез подобие, тоест когато даваме нещо "за температура", реално не даваме "анти", а "за"

# 241
  • Пловдив
при малката стерилната урина показа наличие на Ешерихия коли.Незнам откога ги има,може и отдавна,незнам дали Т преди седмица,която поддържа 4 дни все към 39,е свързана с бактериите,защото след като спря да се качва е сополива,и от вчера доста покашля.
Доколко тези бактерии са опасни също незнам.
С хомеопатично лечение нали може да се помогне  в случая,в смисъл че знам че ХЛ няма да убие бактериите,а ще направи организма неподатлив на тях?
това което се чудя е дали тези бактерии може да са причина детето толкова често да боледува от нос и гърло,като те са в пикочната система,но да увреждат общо състоянието на детето,и да е по-податливо на вирусчета newsm78

# 242
  • Sofia
Има ли хомеопатично при понижена функция на щитовидната жлеза-Хашимото

# 243
  • Варна
при малката стерилната урина показа наличие на Ешерихия коли.Незнам откога ги има,може и отдавна,незнам дали Т преди седмица,която поддържа 4 дни все към 39,е свързана с бактериите,защото след като спря да се качва е сополива,и от вчера доста покашля.
Доколко тези бактерии са опасни също незнам.
С хомеопатично лечение нали може да се помогне  в случая,в смисъл че знам че ХЛ няма да убие бактериите,а ще направи организма неподатлив на тях?
това което се чудя е дали тези бактерии може да са причина детето толкова често да боледува от нос и гърло,като те са в пикочната система,но да увреждат общо състоянието на детето,и да е по-податливо на вирусчета newsm78

Хомеопатията ще помогне, да. Преди известно време малката беше с доста високи показатели .Напишваше се , защото и пареше и я беше страх да отиде до тоалетната, абе кошмар. Всичко отшумя много бързо. Peace
Поне според мен бактериите не би трябвало да са причина детето да боледува по-често от гърло и нос. Дъщеря ми например и тя се мъчи от това.Тя и е с трета сливица. На приятелка обаче децата пък са редовни потърпевши от чревните вируси/повръщане , темп., разстройство/.

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 10:20 от Barbera

# 244
Моето бебе снощи вдигна Т до 39, иска да се гушка, да я носим, зачервени бузки(едната повече), хладни ръчички, задна хрема, кашлица от хремата, зелено ако, изплаква рязко в съня си от болка. Обадих се на хом, дадох 3 пъти Хамолила 15 (само такава имам) през 30 мин. Спахме спокойно, не беше много гореща, сега е с 37, като заспи се дави от секрети и се събужда. Спала е само 30-на мин от сутринта, но е жизнена, играе си. Като си легнем да суче и да я приспивам иска и баща и да е до нас. Дано утре да е добре.
Аз днес съм на Спешните капки на д-р Бах, дано не и объркам лечението. Нашата хом днес е на някаква конференция и не искам да и звъня да я питам (каза ако е спешно да и звънна, но това не ми се вижда спешно, детето е доста по-добре)

# 245
Здравейте! Искам да попитам има ли някой опит в лекуването на вирусна пневмония с хомеопатия? Синът ми е на 6 и му откриха такава. Досега се е лекувал с класическа хомеопатия, но най-вече гнойни ангини и  малко се притеснявам.

# 246
Има ли хомеопатично при понижена функция на щитовидната жлеза-Хашимото
В хомеопатията не е прието да се говори за лекарство за... Но има много описани случаи на Хашимото, повлияли се добре, меко казано Simple Smile

# 247
Здравейте! Искам да попитам има ли някой опит в лекуването на вирусна пневмония с хомеопатия? Синът ми е на 6 и му откриха такава. Досега се е лекувал с класическа хомеопатия, но най-вече гнойни ангини и  малко се притеснявам.
Попитайте за хомеопатията . Нито вирусната, нито бактериалната пневмонии затрудняват добрия хомеопат.

# 248
Лекували сме  Laughing И двете ми момчета са имали вирусна пневмония,доказана със снимка и се излекуваха само с хомеопатия

# 249
  • Пловдив
искам да попитам хомеопатите-ако някой пише скоро изобщо де Sad
-как да приема настъпилите промени при детето като влошаване на общото му състояние,или като подобрение на общата картина???а промените са,че като тръгнахме тази есен на хомеопат основните проблеми бяха че детето прави бронхити за кратко време,и гневно/агресивно поведение,наакване,към онзи момент 3-та сливица си беше затихнала и беше на заден план.Когато пи антибиотика около Нова година му се възпали 3-та сливица,направи няколко нервни/истерични кризи,и оттогава досега психически детето се подобри,няма я онази агресивности гняв отпреди,НО 3-та сливица си е възпалена,диша си почти постоянно през устата ,лимфните му възли са почти постоянно надути,а наакването продължава.
Т.е.  психиката му е спокойна,но физиката е зле,и защо тези промени станаха точно по време и след антибиотика,няма кой да ми отговори?
спрямо посоките на излекуване,за които пишете-отгоре надолу,отвътре навън,в нашия случай това наново възпалени на 3-та сливица,след като беше затихнала цяла година като какво може да се разглежда?

няма на кой да задам тези въпроси,и да отидем на друг хомеопат,той няма да размишлява върху леченията от предните хомеопати,а ще си предприеме неговото ли лечение.
При правилно лечение тази пуста сливица последна ли ще оздравее Rolling Eyes???

# 250
Беладона се дава при червени бузи и жизнено дете, така ли беше?

# 251
  • Пловдив
Беладона се дава при червени бузи и жизнено дете, така ли беше?

бързо вдигане на висока Т, с топла глава и студени крайници + втрисане е класичекса картина на беладона.
Това са ми писали на мен Peace

# 252
Благодаря ти!  Peace
Значи не е за Беладона!

# 253
Здравейте отново , много бих искала някой да ми отговори и дано не досаждам

Дали мастопатия би се повлияла с хомеопатия? Наистина ми е много важно  ooooh!

# 254
Моля, за малко помощ - Александър и мамите - искам да ме посъветвате за добър лекар хомеопат в Пазарджик или Пловдив, защото детето ми е постоянно болно с много тежки боледувания. Развива пневмонии за няколко часа  TiredОт 1 година посещаваме хомеопат в Пловдив, но ефекта е нулев. Искам да го сменя. Благодаря ви предварително

Имаше една ХП от Пловдив, тук има мами при нея, но не я знам.
Моят съвет е ако имаш възможност да пътуваш до София да си намерите някой от тук.Може би ще го сметнете за несериозно, но на нашия хомеопат децата съм ги водила точно по 1 път и то защото нямаше на кой да ги оставя.Обикновено ходя без тях.Това което пишете за интервю от 1-2 часа при нас няма такова.Повече от 15 мин. никога не съм стояла.Един път само ми поиска снимка/видя малката от телефона на клипче/  и каза, че му е достатъчно Shocked
ХП ни няма компютър, всичко му е в главата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт