Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 271
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
  • в матрицата
кака Сиси, кой ви е хомеопата? Заинтригува ме  Simple Smile

# 256
  • Пловдив
кака Сиси, кой ви е хомеопата? Заинтригува ме  Simple Smile

Вярно  newsm78 И мен ме изненада...

# 257
Здравейте!Аз искам да попитам дали някой знае може ли да се смесват хомеопатични л-ва и билки?Напълно противопоказно ли е да се съчетават двете неща и мога ли да неутрализирам така да се каже действието на ХЛ-ва ако давам и билки? Rolling Eyes

# 258
Не може да се смесват. Смесването прави менажирането на случая невъзможно. Когато след време се прави проследяване не може да се разбере дали промените се дължат на билките или на хомеопатичното лекарство. По същество фитотерапията (лечението с билки) е алопатия, единствената разлика е, че активното вещество се извлича директно от билката, а не се синтезира изкуствено в лаборатория. Алопатия и хомеопатия са НЕСЪВМЕСТИМИ. Това са две съвсем различни философии за здравето, болестта и възстановяването на здравето. Те нямат никакви допирни точки.

# 259
Охх,освен това ме гложди още един въпрос-от 2 седмици ходим на хомеопат за да борим суха дразнеща кашлица основно по време на сън и запушен нос със секрети навътре(не текат сополки а нослето хърхори и не може да диша като спи).Миналата сяла седмица бяхме на приливи и отливи ,ту спеше добре без да кашля няколко дни ту пак почваше да кашля,всеки ден беше различно.В неделя хомеопатката смени л-вата и имахме 2 спокойни нощи и два дни на обяд спа добре но ето днес на обяд отново спа 40мин и почна да кашля и така около 20мин.Тъкмореша че има подобрение и после пак почва Sad Знам, знам че всичко е индивидуално,но според вас нормално ли е за 2 седмици да не можем да оправим това остро състояние?Хомеопатката два пъти сменя л-вата Rolling Eyesще кажете да я сменя но...като цяло ми харесва много като отношение и незнам...Някой друг лекувал ли е толкова дълго остро състояние или да спирам лечението?Какво ще ме посъветвате?

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 16:02 от mimitu82

# 260
Не може да се смесват. Смесването прави менажирането на случая невъзможно. Когато след време се прави проследяване не може да се разбере дали промените се дължат на билките или на хомеопатичното лекарство. По същество фитотерапията (лечението с билки) е алопатия, единствената разлика е, че активното вещество се извлича директно от билката, а не се синтезира изкуствено в лаборатория. Алопатия и хомеопатия са НЕСЪВМЕСТИМИ. Това са две съвсем различни философии за здравето, болестта и възстановяването на здравето. Те нямат никакви допирни точки.
Благодаря за отговора Peace
Значи за днешното ни ''влошаване'' на обяд причина може да е че сутринта дадох билкови чайчета Embarassed и билков стимулант на своя глава.Оххх сгафих много знаех си трябваше питам първо за тези билки,сега мога ли да продължа хом лечение без никакви билки или вече няма смисъл и тотално всичко съм объркала?

# 261
Този път на чия глава ще е гафът? На моя?  Grinning

Не е ли по-добре да питаш  хомеопата си?

# 262
Lavander , може ли за внимание   bouquet
Това означава ли че никакви чайчета не са позволени когато приемаш ХЛ-во ?

# 263
Lavander , може ли за внимание   bouquet
Това означава ли че никакви чайчета не са позволени когато приемаш ХЛ-во ?

Не е желателно.
Едно чайче от маточина, което действа успокоително, всъщност променя терена. Замислете се малко! Хомеопатичното лекарство е предписано за една конкретна картина, за един конкретен терен, за една конкретна тоталност от симптоми, за едно конкретно състояние на системата Човек; в следващия момент вие пиете някакъв чай, например маточина или черен чай - терена се променя. Вече хомеопатичното лекарство което е предписано не е в същата степен на подобие, както когато е било предписано. След като подобието е по-слабо, лекарството спира да действа.
Някой билки, т.е някои чайове въздействат на организма по-бързо от други билки. Освен това всеки конкретен организъм се повлиява различно от една и съща билка. За да си спестим тези "главоболия" ние предпочитаме да изключим чая въобще, за да се застраховаме, че няма да бъде пречка пред излекуването.

Чаят не е вода, чаят е  воден извлек на конкретната билка или комбинация от билки.

# 264
  Rolling Eyes сега вече съвсем се шашнах,ние когато отидохме за пръв път си спомням че й казах че всеки ден детето пие вода и чай(не пием сокове и мляко по други причини) и тя нищо не каза за това newsm78 сега обаче й звъннах да й кажа какви съм ги свършила Sad и тя каза да зачестя приема на л-вата...да видим...
Lavander,благодаря за включването и поясненията,ще спирам и чайовете от утре,оставаме на вода

# 265
 Благодарности и от мен Lavander    bouquet

# 266
  • Пловдив
гледах предаването на Гала,говореха за 3-та сливица.Изплаших се до какви усложнения води Shockedа хомеопатите при които досега сме ходили така и не обърнаха сериозно внимание на 3-та му сливица,като оглушее детето или му се изкриви захапката какво  Sad

в тази връзка установих че единствено след едно ХЛ 3-та сливица се беше посвила-Кортизон 30,беше го дала първата класическа хомеопатичка ,при която бяхме,тя го беше дала уж за изчистване на нещо,не разбрах тогава,май на кортикостероидите приемани дотогава.
незнам какво да правя-в момента детето е с обострена такава,толкова ми е жал като го гледам постоянно с отворена уста,и като го питам защо,ми вика -ами не ми достига въздух.

# 267
Лавандер, малко преувеличено ми звучи това с чайчетата. Извинете, но и като се наям се променя картината ми. Действа ми успокояващо и ми става добре. Като изляза на разходка също ми се променя картината спрямо тази като съм на работа Simple Smile като си общувам с любими хора също ми се променя картината. Мисля, че не трябва да се изпада в крайности. Чайче да си пийвам всеки ден също обичам.. мисля че хомеопатията не би трябвало да ни лишава от приятните за нас неща. Картината се променя винаги при различни обстоятелства. Няма да се затворя в буркан и да чакам да ми мине само от хомеопатия...така е по-голяма вероятността да се доразболея! Говоря си принципно. Последните 2 месеца и аз съм без хомеопат.Водя детето на плуване всяка седмица, усмихвам се повече и си пием чайчета..е да чукна на дърво за сега сме си чудесно!

Поздрави   bouquet

# 268
  • Пловдив
Niko,що им вярваш на тези предавания...Точно за това го правят да те изплашат и да хукнеш към операционната ooooh!Както е и с ваксините Naughty

Ако се притесняваш,заведи го на УНГ и виж какво ще ти каже/онзи Петров до Байкал е добър/.В нета има тел. обади се и го заведи детето. PeaceИ след това реши какво ще правиш.

# 269
  • Пловдив
SinioNebe, и замисля така...чак такива крайности пък... Hug

niko11, ако не искаш с хомеопатия, пробвай с физиотерапия, нагревките много помагат за свиването на сливицата...Първо на УНГ и настоявай да ти изпише физиотерапия...
Има и разни рецепти в темата за народната медицина, може да погледнеш и там или да питаш...
Лятото-  на море и на планина...

Успех!  Hug

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 11:02 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт