Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 283
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Eй, niko11 голямо мрънкане, голямо нещо...
Какво да направим? Като не случвате на хомеопат и като си изплашена от усложнения - вземете я извадете тази сливица. То не, че и от това няма усложнения де....преди време даже смъртен случай имаше в ИСУЛ, пък уж само вадене на сливици...
Споделяш ли с нас, профилактично ли мрънкаш...направо не мога да се ориентирам. Какво очакваш? Какво искаш?

# 271
Лавандер, малко преувеличено ми звучи това с чайчетата.

Звучи ти така, както ти звучи.
Вие питате, аз ви отговарям и подкрепям отговорът си с думите на Ханеман в Органон (параграф 260 + бележка под черта).
Ханеман в Органон е разписал основните принципи на хомеопатията и дава препоръка към хомеопатите как да практикуват хомеопатия.
Човекът е предупредил, хомеопатът също е предупредил (ако си е чел Органон-а). Оттам нататък сте вие. Насила никой не може да ви даде нищо. Като ви звучи преувеличено, пийте чай, но после не задавайте въпроси от типа на: "ама това от чая ли ми стана или от лекарството", "действа ли лекарството или се е антидотирало", "ама тази хомеопатия не действа".

мисля че хомеопатията не би трябвало да ни лишава от приятните за нас неща.

Тя не ви лишава от нищо. По време на хомеопатичното лечение, човек е добре да се придържа към обичайния си начин на живот, без нищо екстра. Ако стандартно този човек пие по 2 литра чай, всеки ден, в последните 5 години, то това е неговата норма и чаят няма да антидотира ХЛ, освен ако конкретното ХЛ няма за антидот конкретната билка в чая.

# 272
  • Пловдив
на предния ми пост не отговори ,а сега веднага съм била мрънкала.
предния ми пост не беше мрънкалив ,а с въпроси....
да повторя пак единия-При едно правилно лечение с хомеопатия 3-та сливица ще изчезне ли за постоянно?
мисля на този въпрос може да ми отговориш,не питам за колко време и кога,защото е индивидуално.
 За мен е очевидно,че досега е била подтисната.

# 273
параграф 259 на Органон

"Имайки предвид незначителността на дозите, необходими и достатъчни при хомеопатичното лечение, ние лесно можем да разберем, че по време на лечението от диетата и режима трябва да бъде изключено всичко, което може да оказва някакво лекарствено въздействие, тъй че тази малка доза да не бъде потисната и унищожена, или нарушена от какъвто и да е чужд лекарствен дразнител. "

параграф 260 на Органон

"Следователно, щателното изследване на такива препятствия към лечението е още повече наложително при пациенти с хронични болести, понеже техните болести обикновено се влошават от подобни вредни въздействия и други болестотворни грешки в диетата и режима, които често остават незабелязани *. "

* бележка под черта
"Неподходящи за състоянието на пациента са: кафе, фин китайски чай и други билкови чайове, бира, всички видове пунш, ароматни води.....силно подправени ястия и сосове, корени и стебла на растения с лекарствени свойства....Всички тези неща просто не трябва да бъдат предлагани на пациентите, както и трябва да се избягват всички излишества при хранене, както и употребата на спиртни напитки. .... и не ми се преписва повече, защото е мнооого. Който иска да си купи Органон и да чете.

Аз лично не разбирам доводи от типа на "Не бива хомеопатията да ни лишава от приятните за нас неща". Е да, но има технически изисквания за провеждането на едно хомеопатично лечение. Като ви направят пломба, колкото и да ви се яде в продължение на час или два не се храните, нали? Разбира се, вие може да не послушате зъболекаря и да ядете, но тогава отговорността ако пломбата ви падне е ваша, а не на стоматолога.

В самото начало на Органон § 7 Ханеман обяснява, че хомеопатът трябва да познава възбуждащите и подържащи причини на болестта, както и пречките пред излекуването и да информира пациента за тях, така щото да започне лечение без пречки. И хомеопатът го прави, или пък Ханеман го прави чрез Органон, или аз го правя - цитирайки Ханеман. Оттам нататък сте вие....може и да ви се струва преувеличено...личен избор....

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 11:31 от Lavander

# 274
на предния ми пост не отговори ,а сега веднага съм била мрънкала.
предния ми пост не беше мрънкалив ,а с въпроси....
да повторя пак единия-При едно правилно лечение с хомеопатия 3-та сливица ще изчезне ли за постоянно?
мисля на този въпрос може да ми отговориш,не питам за колко време и кога,защото е индивидуално.
 За мен е очевидно,че досега е била подтисната.

Нали се сещаш, че не съм длъжна да ти отговарям. Или си мислиш, че с трепет в душата следя твоите постове? Mr. Green Едно известно време ме нямаше, както беше видно. Нямам намерение да се връщам назад да чета 20 и кусур страници, ели пък да издирвам въпросите ти, които са останали без отговор. Отговарям на това което ми е интересно, на това което искам и там където виждам, че има смисъл да отговарям.

Виж колко е неправилен въпросът ти, първо. Естествено, че няма да изчезне. Анатомично сливицата няма как да изчезне, освен по хирургичен път. Не е и нужно да изчезва, нужно е само да е в нормални размери, т.е да не хипертрофира и да не създава проблеми. Така че отговорът е НЕ СЛИВИЦАТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ, НО ДА, МОЖЕ ДА РЕДУЦИРА РАЗМЕРИ И ДА НЕ СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ.

# 275
  • Пловдив
ок.
под това да изчезне-имах предвид да не прави повече проблеми за постоянно.Неправилен беше,да.

При него проблемите се въртят в някакъв кръг,ако един изчезне,се появи нов,ако изчезне новия се появява стар проблем.Знам че времето минава и може и да израсте някой от проблемите.Ще останат само моите притеснения  Simple Smile

друг въпрос-ако е дадено ХЛ,и след няколко дни се сложат капки в носа-Ксилометазолин-спират ли действието на ХЛ?

за чайовете да кажа и аз,когато детето кашляше последния ни хомеопат не беше ги забранил,беше казала че може чай с мед.

# 276
И аз какво да направя, че ви е разрешил чай с мед?

Или е преценил, че няма да антидотира, или не е прочел този параграф на Органон-а.
Аз вярвам на Ханеман повече, отколкото на последният ти хомеопат. Някак си ми е по-логично да са така нещата.

Сега, сигурно ще ме обвините, че съм груба, но аз съм повече иронична отколкото груба.

Наистина ли не четете какво пише или не може да разберете това, което е написано? Цитирах параграф 259, намазах го с червено, че да се открои ясно - по време на лечението трябва да се избягва всичко онова, което може да оказва някакво лечебно въздействие.....нали така пише? Следователно Ксилометазолин след прием на ХЛ може да антидотира хомеопатичното лекарство. Ясно? Сега да не питате: "А, за Виброцил това отнася ли се, а за клеева тинктура, а за сребърна вода?".....

# 277
  • София
При едно правилно лечение с хомеопатия 3-та сливица ще изчезне ли за постоянно?

Аз не съм хомеопат, но да отговоря за моето семейство - третата сливица на голямото ми дете я преборихме с хомеопатия.

# 278
Намесвам се , защото така го усетих.
Никой на никой тук не е длъжен , но всеки е тук защото е притеснен от нещо иии накрая ...нека бъдем по-топли.  smile3525
Хубав ден !

# 279
  • Пловдив

но дори и човек да се ограничава от всички тези неща-докога?в смисъл че ако еднократна доза му помогне и той се излекува от проблемите си ,и след време почне да си пийва алкохол,или да си пие кафето,или да си яде силно подправените ястия,това пак ли ще върне старото състояние,би трябвало да не,веднъж като  е излекувано болестното състояние или греша...

когато ми предписа на мен конституцията  хомеопата изобщо не каза да се опитам да спра кафето.Думите й бяха-пий ХЛ вечер,а сутрин си пий кафето.
незнам кой крив кой прав newsm78всеки тълкува различно този Органон

# 280
четем,четем,  но тези дето не ходят на училище за хомеопати си задават въпросите във форума. За това го има този форум, нали? Освен това, ако някой иска да си сподели или да си

помрънка, форума е чудесно място за това. Някои използват форумите, за да поучават и да се карат на други  Mr. Green . Все тая..

Противоречиво е това, че хем не може чайче, хем ако не антидотира може... е мен никога не ме е антидотирало нито кафе,нито шоколад, нито чай, карат ме да се чувствам добре..не е ли правилно да се каже, че ако едно от тези ''лекарства'' принципно те влошава, то тогава то може и да е антидот и трябва да се ограничи по време на лечение? А как се ограничава стреса и отрицателните емоции, като и те са антидотиращи..Мисля че хомеопатията не е чак толкова слаба и си действа, дори когато се сблъсква с препятствия по пътя на лечението

# 281
Мисли си....

Точно, защото не може да се ограничи стресът, а той е най-силнияt антидот, се налага менажирането на случая да се съобрази с това - по чести приеми на ХЛ, по чести контакти с хомеопата и т.н. В Ханеманово време стресът със сигурност не е бил толкова интензивен колкото сега. Тогава по-често е било възможно да се правят предписания, прием на еднократни дози и дълго време да няма нужда от повторение. Това наблюдаваме и днес. Хората от някое далечно планинско селце пият една доза ХЛ и си решават проблемите, а градския човек му се налага често да се черпи, познай защо?

Що се отнася до това дали онова което те влошава може да е и антидот - ДА, така е, но по принцип ние избягваме това което ни влошава, нали? Така вероятността да антидотираме по този начин е минимална.

Няма никакво противоречие - всичко онова, което може да бъде по-интензивен стимул от интензивността на стимула на ХЛ се явява антидотиращо действието на ХЛ.

# 282
  • Пловдив
кое е по-добре:проблемите на човека да са ниво ум и емоции,или психика незнам коя от думите е точна,или да са ниво физическо/патология?
в такъв смисъл че даден човек има и психически и физически проявления на болестта,след ХЛ псхическите изчезват,остават физическите,това надобре ли е?
или обратното-физическите(патологията )изчезне,но останат психическите,и се задълбочат даже,това до по-лошо ли ще доведе?

# 283
логиката е, че щом се оздравява от вътре на вънка, то трябва да изчезнат първо психическите проблеми и после физическите. От душата към опаковката. Аз така го разбирам.

# 284
Това, че нещо е проявено на физическо ниво, не означава, че е само там. Както беше писала само за малко тези проблеми не са дошли с ракета от космоса. За да се прояви хроничен проблем на физическо ниво, означава, че има "корен" в психоемоционално. Нали това непрекъснато се повтаря и повтаря, и повтаря във всички теми дотук? - динамичното нарушение на жизнената сила се проявява чрез умствени, след това емоционални и накрая физически симптоми. Много преди един човек да има тумор, той има "раков" тип ум.
При здравия човек всеки стрес, всеки стимул предизвиква реакция на умствено и емоционално ниво, но понеже е здрав тези реакции могат да не бъдат забелязани, или може да има само един сън, на който никой да не обърне внимание. Така "стресът" (условно говоря за стрес) се "изтласква" в периферията т.е. физическото. Така "страда" само периферията. С обрив се живее по лесно и качествено, отколкото с параноидна шизофрения, нали?
Системата Човек, чрез жизнената сила се стреми да изтласка максимално далеч "проблема", за да може системата да функционира относително хармонично.
Физическото тяло също има йерархия, в която мозък и нервна система са ядро, а кожата е периферия.

Ако в хода на лечението умственото и емоционалното състояние се подобрят, но физическите оплаквания все още ги има, това означава, че скоро ще изчезнат и те. Посоката е правилна, предприетите действия са правилни. Здравето произтича от "вътре", от ядрото.

Ако в хода на лечнеито физически симптоми изчезнат, но умственото и емоционално състояние се влошат - това е потискане и в резултат ще има нови симптоми или рецидив на тези които са изчезнали - т.е увреждане на здравето и по правило това се случва на по-дълбоко ниво. Така, например, обривите изчезват, за да бъдат заменени с астма след време...или обривите изчезват за да бъдат заменени с повишено ниво на тревожност, безпокойство и паник атаки.

Та на въпроса ти, че може би сложно го написах дотук - няма как да има хронична физическа болест, без да има психоемоционален терен. Така че, въпросът ти >>Кое е по-добре проблемите на човек да са на ниво ум, или на ниво физическо?<< не може да получи отговор.

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 12:59 от Lavander

Общи условия

Активация на акаунт