Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 298
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • гр. Пловдив
Да кажа и аз за чайчетата, стреса и хомеопатията. Simple Smile
Lavander цитира и се изказа много точно. По време на хомеопатично лечение се избягват, чай, кафе, алкохол,мента, силни подправки, месо дори. Вярно е че ХЛ не е толкова слабо, но тези неща го "убиват".В рамките на 40 дни след последния прием на ХЛ, то действа. В този 40 дневен период ХП ни разрешава само месо и чай /лайка/ от изброените. То няма и как да дадеш на детето друго от тях де. Simple Smile
Дъщеря ми я лекувам с хомеопатия от 4 години. При всеки стрес тя се отключва и разболява. /Под стресове имам в предвид започване на детска градина, раждането на братчето й, после влизането в болницата с него, гърча му и разни други./  Винаги даваме ХЛ на база изживяния стрес и така лекуваме болестите до ден днешен. То това е според мен хомеопатията. Ако греша приемам поправки. Сега се уча.
Тъй че niko11 с даването на друго лекарство, в рамките на тези 40 дни ти спираш евентуалната му лечебна сила да се прояви пак ако се наложи.
Ако сме извън тези 40 дни правя всякакви чайчета и каквото там си знам за лекуване. Simple Smile

логиката е, че щом се оздравява от вътре на вънка, то трябва да изчезнат първо психическите проблеми и после физическите. От душата към опаковката. Аз така го разбирам.

Да, така и аз.  Peace

# 286
аз пак искам да питам нещо с риск отново някой да се подразни Rolling Eyesи все пак-ние също сега ''прохождаме'' в хомеопатичното лечение,детето няма направено конституционно интервю,отидохме за остро състояние както вече описах,на снимката се видя нещо уж като недоизлекуван бронхит ама не било бронхит...въпроса ми е при това положение ако Хл-ва са правилните за колко време би трябвало да излекуваме това остро сътояние?Днес вече стават 2 седмици,за втори път сменяме л-ва,първите ги пихме 9дни,всеки ден се чуваме с хомеопата Rolling EyesИли това че още се влачим с хъркаш запушен нос и тази дразнеща кашлица означава че хич не сме на правилния път....Моля някой да сподели личен опит или просто да изрази мнение

# 287
  • Пловдив
Zwetelina,тези 40 дни за които говориш...май само въпросната хом-ка си ги говори Crazy Щото от никой друг не съм чула подобна щуротия.Тя казваше,че лечебна криза може да има през всичките тия 40 дни,но съвсем не е така.
Лошото е че немога да го обясня с правелните термини...ако някой иска,моля Peace

п.п. Не искам да те обърквам,но аз самата бях много омотана от нея и като питах тук като луда,тогава Nial все ми обясняваше,че в повечето неща не са по правилата на хомеопатията.Та така почнах да проглеждам...

# 288
аз пак искам да питам нещо с риск отново някой да се подразни Rolling Eyesи все пак-ние също сега ''прохождаме'' в хомеопатичното лечение,детето няма направено конституционно интервю,отидохме за остро състояние както вече описах,на снимката се видя нещо уж като недоизлекуван бронхит ама не било бронхит...въпроса ми е при това положение ако Хл-ва са правилните за колко време би трябвало да излекуваме това остро сътояние?Днес вече стават 2 седмици,за втори път сменяме л-ва,първите ги пихме 9дни,всеки ден се чуваме с хомеопата Rolling EyesИли това че още се влачим с хъркаш запушен нос и тази дразнеща кашлица означава че хич не сме на правилния път....Моля някой да сподели личен опит или просто да изрази мнение

ще цитирам  само за малко :
А в остри състояния, хомеопатията е извънредно бърза. Действа просто веднага. Колкото по-остро е състоянието, толкова по-бързо става.

# 289

ще цитирам  само за малко :
А в остри състояния, хомеопатията е извънредно бърза. Действа просто веднага. Колкото по-остро е състоянието, толкова по-бързо става.
Значи хомеопата ми отново е за смяна  Sad сега като й се обадих да докладвам пак смени л-вото с това което бяхме пили и миналта седмица 9 дни...

# 290
  • гр. Пловдив
Zwetelina,тези 40 дни за които говориш...май само въпросната хом-ка си ги говори Crazy Щото от никой друг не съм чула подобна щуротия.Тя казваше,че лечебна криза може да има през всичките тия 40 дни,но съвсем не е така.
Лошото е че немога да го обясня с правелните термини...ако някой иска,моля Peace

п.п. Не искам да те обърквам,но аз самата бях много омотана от нея и като питах тук като луда,тогава Nial все ми обясняваше,че в повечето неща не са по правилата на хомеопатията.Та така почнах да проглеждам...
Ох, как ми се иска да грешиш. Sad
Дано някой по-вещ се включи и обясни, моля, моля!  newsm17

# 291
След като се интересувате от хомеопатия,защо не прочетете повече,Що е !
Всеки който реши да се лекува,за по-лесно влиза тук и си "хвърля" въпросите,без да е прочел и една тема.За това са острите изказвания,във всяка тема едни и същи въпроси "за колко дена ще се излекува детето ми ?" ooooh!

# 292
  • Пловдив
ако всяко едно действие като чай,капки,сироп и др.подобни може да антидотира ХЛ,то по този начин може и нарочно да се антидотира,нали?в смисъл че ако се даде ХЛ,но се види че не е точното ХЛ,може ли чрез някое от тези действия да се спре действието му?

ако ХЛ е точно определено за хроничното състояние,конституция или както там се нарича,ако се повтаря твърде често,може ли да се стигне до доказване?или влошаване?

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 19:10 от niko11

# 293
...В рамките на 40 дни след последния прием на ХЛ, то действа.......

Една малка, но ЗНАЧИМА корекция.

Продължителността на действие на едно ХЛ не зависи от самото лекарство, а зависи от чувствителността, възприемчивостта, реактивността на конкретния човек, от миазмичния му терен, от конституцията и от това дали е изложен на стресови фактори и колко интензивни са те. Никой не може да каже Arnica действа 40 дни, а Lycopodium 80 дни. Toва е нонсенс, сиреч глупост.

# 294
ако всяко едно действие като чай,капки,сироп и др.подобни може да антидотира ХЛ,то по този начин може и нарочно да се антидотира,нали?в смисъл че ако се даде ХЛ,но се види че не е точното ХЛ,може ли чрез някое от тези действия да се спре действието му?

Да, може, но понякога е нужно случаят да бъде свален отново и да се даде хомеопатично лекарство антидот на първото.

ако ХЛ е точно определено за хроничното състояние,конституция или както там се нарича,ако се повтаря твърде често,може ли да се стигне до доказване?или влошаване?

Много ми харесва как ви отговаря само за малко. Някъде тук беше писала, че преди да се научим как се смята, трябва да познаваме цифрите....Въпросите които задаваш показват, че не познаваш цифрите, а искаш да разбереш аритметика - просто не става.

Например, за да се отговори на въпросът ти, трябва да се изясни ти какво имаш предвид под "точно определно лекарство"? За симилимум ли си говорим или не? Сега пък ще изникне въпросът какво е симилимум....Така че отгворът в най общи линии е, че ако честотата на приема на ХЛ не съответства на динамиката на ЖС може да се стигне до влошаване или доказване...като под влошаване се има предвид засилване на настоящите симптоми, или връщане на стари и познати симптоми. Такива кризи се случват най често или заради несъобразено високи потенции или заради прекалено чести повторения.

# 295
  • Пловдив
получих покана да се запиша да уча Simple Smile,но аз не искам да изуча всичко,всички ХЛ,картините им,мен ме интересуват по-скоро нещата свързани със философията и методологията на хомеопатията,за да  мога да  си изясня какво се случи досега с детето ми,как досега провежданите лечения са му повлияли,помогнали,навредили.
Мога ли да намеря повече информация  в наличната на български хомеопатична литература за нещата които ме вълнуват?

# 296
Вероятно можеш да намериш, Нико, но едва ли ще смогнеш да навържеш, защото дори да има ценна информация публикувана, ще е хаотична, неотсята.
Например няма как да разбереш Аз-Кентаврично или Еготично и т.н., без да си наясно с Раната, Стената, Маската и прочие...

Относно това
Цитат
за да  мога да  си изясня какво се случи досега с детето ми,как досега провежданите лечения са му повлияли,помогнали,навредили
, лично мнение е, че на всеки ще му трябва здраво учене поне 2 годинки, за да си го изясни....

# 297
получих покана да се запиша да уча Simple Smile,но аз не искам да изуча всичко,всички ХЛ,картините им,мен ме интересуват по-скоро нещата свързани със философията и методологията на хомеопатията,за да  мога да  си изясня какво се случи досега с детето ми,как досега провежданите лечения са му повлияли,помогнали,навредили.
Мога ли да намеря повече информация  в наличната на български хомеопатична литература за нещата които ме вълнуват?

Аз ти предложих да учиш, ако имаш интерес. Но също така предложих на всички, които попитаха за кратки знания по спешна помощ или знания за майки, да направим кратък курс. Ами от въпросите, които се задават тук, разбирам че всички имат нужда поне от това, когато нямат достъп до хомеопат, да могат да реагират адекватно и без да нарушават принципите на хомеопатията. Просто си кажете. Simple Smile А ако ти не искаш да учиш, недей Simple Smile

# 298
  • Пловдив
само за малко аз съм съгласна за курс за майки Simple Smileнещо кратко и експресно,незнам дали ще има други желаещи Simple Smile
едва ли обаче на него ще получа търсените от мен отговори Sad

# 299
само за малко аз съм съгласна за курс за майки Simple Smileнещо кратко и експресно,незнам дали ще има други желаещи Simple Smile
едва ли обаче на него ще получа търсените от мен отговори Sad
Виж сега колко просто виждам аз нещата. Ако има желаяещи за курс за майки-правим го. Ако има необходимост, предвиждаме време за индивидуални консултации с преподавателите, за да може всеки да получи отговори на въпросите си. Ако и тези консултации не ти дадат отговорите, които търсиш, значи искаш знания, които не се получават на няколкодневен курс. Т.е. искаш да си хомеопат, ама да не учиш хомеопатия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт